MONICA PÎRLICI – FETIȚA CARE A TRANSMIS UN MESAJ DEOSEBIT PENTRU REPUBLICA MOLDOVA ȘI PENTRU ROMÂNIA

MONICA PIRLICI - FETITA CARE A TRANSMIS UN MESAJ IMPORTANT PENTRU REPUBLICA MOLDOVA SI PENTRU ROMANIA

Am descoperit-o întâmplător pe Monica Pîrlici, o fetiță deosebită din Republica Moldova. Ea mai are încă două surori și locuiesc împreună cu tatăl lor în comuna Zberoaia (raionul Nisporeni), o localitate despre care n-am auzit niciodată în viața mea. Tatăl și-a crescut SINGUR aceste trei fete, pentru că mama a considerat de cuviință să-și părăsească soțul, să plece în străinătate și să-și întemeieze o nouă familie. Deși a trebuit să se descurce fără soția sa, domnul Damian Pîrlici (de profesie șofer iar la ora actuală, primar al comunei Zberoaia) a reușit să-i ofere o excelentă educație lui Monica, o fetiță cum foarte rar întâlnești în ziua de azi. De obicei, încă de mici, multe fete devin fițoase, mândre și arogante, cu aere, mofturi și figuri care trădează lipsa totală a prezenței lui Dumnezeu din inimile și din viața lor. Acest lucru se întâmplă mai ales când e vorba de “fata lui tata” dar vă asigur că nu e cazul cu Monica Pîrlici, vă puteți convinge.

Monica a fost înzestrată de Domnul cu un talent ieșit din comun. Am rămas uimit când am ascultat-o, recitând diverse poezii. Ea nu se mulțumește să recite oricum poeziile ci le trăiește cu toată ființa ei, se poate observa foarte ușor acest lucru și cred că într-o zi va fi o mare actriță. Tocmai de aceea, Monica a participat la concursul MOLDOVA ARE TALENT unde a avut șansa să fie cunoscută de toată suflarea din Republica Moldova. Mesajul transmis de Monica a reușit să atingă atât inimile celor trei membri ai juriului, cât mai ales, pe cele ale multor frați ai noștri de peste Prut care au votat-o prin SMS într-un număr covârșitor. Deși au participat foarte mulți oameni talentați, concursul MOLDOVA ARE TALENT a avut doar un singur câștigător: MONICA PÎRLICI. Ea a câștigat suma de 500 mii lei moldovenești la vârsta de numai 11 ani, întrecându-i pe ceilalți concurenți care n-au avut nicio șansă în fața acestei fetițe scumpe și binecuvântate de Dumnezeu.

CUM SE EXPLICĂ FAPTUL CĂ MICUȚA MONICA PÎRLICI A FOST VOTATĂ DE MAJORITATEA CETĂȚENILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA?!?

Explicația e foarte simplă! Oamenii din Republica Moldova (spre deosebire de cei din România) sunt sătui de grobianism, de șmecheri, de tipe vulgare care “au tot ce trebuie” (cu excepția creierului), de obscenități, de show-uri desfrânate, de manele infecte, de kitsch-uri de tot felul, de NECREDINȚĂ ȘI ANTICREȘTINISM VIOLENT, de ateism și secularizare care sunt la modă în Europa Occidentală postcreștină. Moldovenii au decis ca prin votul lor să opteze pentru Monica, adică PENTRU VALORILE CREȘTINE, pentru credința în Dumnezeu, pentru schimbarea inimii și minții omului, pentru întoarcerea omului din căile sale rătăcite, pentru altruism, pentru smerenie, pentru bun simț, pentru tot ceea ce este bun și frumos. Trăim niște vremuri urâte în care foarte puțini oameni mai știu ce înseamnă generozitatea și modestia, curățenia sufletească, neprihănirea și sfințenia, adevăratele virtuți care aproape că au dispărut.

Pentru mine, în calitate de blogger evanghelic, Monica Pîrlici este una dintre cele mai plăcute surprize pe care le-am avut vreodată și care mi-au înseninat viața chiar dacă n-am avut plăcerea să o cunosc nici pe ea, nici pe tatăl ei. Aș vrea să-l întreb pe domnul Pîrlici CUM A REUȘIT să-i traseze o direcție atât de bună, scumpei lui fetițe?!? Monica a ajuns o emblemă a Republicii Moldova dar ea transmite un mesaj puternic INCLUSIV PENTRU ROMÂNIA aflată în plin proces de îndepărtare de Dumnezeu, de ateizare / secularizare. Trebuie să fii fără minte să nu iei aminte la rugăciunea superbă rostită de Monica, trebuie să fii de-o nesimțire crasă ca să nu te cercetezi cu sinceritate înaintea Domnului, atunci când o asculți pe această micuță care parcă este un înger trimis din Cer pentru toți românii, indiferent că sunt dinainte sau de peste Prut.

Dumnezeu să te binecuvânteze, Monica! Primește-L cu adevărat pe Domnul nostru Iisus Hristos în inimioara ta sinceră și vei fi întotdeauna fericită! Să rămâi întotdeauna un suflet curat, indiferent unde vei ajunge din punct de vedere al poziției sociale. Să nu uiți niciodată de unde ai plecat, să nu uiți niciodată de Domnul Iisus Hristos care a murit la cruce și pentru tine, nu numai pentru mine! Să citești Biblia – Sfânta Scriptură – în fiecare zi, să te rogi și să meditezi la Cuvântul Domnului care poate deveni o candelă pentru picioarele tale, o lumină pe cărarea ta! Dacă vom merge înainte pe Calea Mântuirii, sunt sigur că într-o zi ne vom întâlni cu toții și vom fi fericiți pentru totdeauna în Împărăția lui Dumnezeu, acolo unde nu vor mai fi lacrimi, suferințe, dureri, dezamăgiri. Să-L urmăm pe Domnul nostru Iisus Hristos, singura Cale și singurul Mijlocitor către Dumnezeu Tatăl! Să fim vrednici de numele de CREȘTINI și să strălucim în întunericul acestei lumi care se afundă din ce în ce mai mult în mocirla păcatului și a morții!

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu pe toți! Amin.

RUGĂ ALBĂ de Ion Druță

“Curăță-ne, Doamne, casa și masa, și duhul, și trupul, de toate rătăcirile, de toate păcătuirile, de toate nelegiuirile, așa încât să nu ne rămână decât o singură grijă, un singur drum, o singură dragoste și o bucată de pâine pe masă. Izbăvește-ne, Doamne, de străvechiul nostru blestem, de a porni peste tot și a nu ajunge nicăieri, de a încărca mai mult decât putem duce, de a le începe pe toate și a nu duce nimic până la capăt. Scoală-ne, Doamne, în zori și trimite-ne la muncă, la munca cea care nu atât pentru tine, cât pentru aproapele tău, nu atât pentru trup, cât pentru suflet. Dăruiește-ne o zi bună cu spor și hărnicie, așa încât spre seară, întorși acasă, împăcați cu sine și cu lumea din jur, să cinăm cu ceea ce ni s-a dat: pâine și apă. Atât!”

(Extrasă din cartea „Pomul de la răscruce: Schiţe, nuvele, povestiri” scrisă de Ion Druță și apărută la Chișinău în 2003)

MICUȚA MONICA PÎRLICI ÎMPREUNĂ CU TATĂL ȘI SURORILE EI:

DAMIAN PIRLICI SI CELE TREI FIICE PE CARE LE-A CRESCUT SINGUR

http://unimedia.info/stiri/video-frumos-pana-la-lacrimi-monica-pirlici-a-impresionat-o-tara-intreaga-69073.html

DAMIAN PÎRLICI – TATĂL MICUȚEI MONICA PÎRLICI
PRIMARUL LOCALITĂȚII ZBEROAIA
(RAIONUL NISPORENI – REPUBLICA MOLDOVA) :

DAMIAN PIRLICI SI CELE TREI FIICE PE CARE LE-A CRESCUT SINGUR

Tagged with:

8 thoughts on “MONICA PÎRLICI – FETIȚA CARE A TRANSMIS UN MESAJ DEOSEBIT PENTRU REPUBLICA MOLDOVA ȘI PENTRU ROMÂNIA”

 • Foarte frumos și foarte emoționant! Un adevărat talent de a interpreta și de a împărți emoții, am văzut reacția juriului și pot să spun că se uitau la fetiță ca la o minune. Am mai văzut și la emisiunea “Românii au talent” un caz asemănător cu un tată care a rămas cu doi copii, dar această fetiță este ceva deosebit prin emoțiile pe care le trimite și prin credința ei.

  Foarte frumos!

  • @ Raddu Rarreș

   Nu mă uit la emisiunea “Românii au talent”, de fapt mi-am desființat televizorul de vreo 2 ani de zile, urmăresc online doar posturile de știri, mă interesează UNELE emisiuni de analiză politică, dar și acolo mă informez din mai multe surse, adică nu mă uit DOAR LA UN SINGUR post TV pentru a evita să-mi formez o apreciere subiectivă asupra realității politice românești.

   Aștept și eu să apuc ziua când televiziunile românești vor promova adevăratele valori, vor renunța la kitsch-uri, vor începe să se reformeze profund în direcția educării și moralizării poporului român care se afundă în mocirla păcatului și în întuneric spiritual.
   Am niște îndoieli că voi trăi acea clipă, RATING-ul și BANUL sunt mult mai “importante” pentru presa audio-video sau scrisă din România… De fapt, cam așa se întâmplă inclusiv în Europa Occidentală postcreștină după care se inspiră (din nefericire) și țara noastră.

   Mă bucur că știi să apreciezi lucrurile de valoare și te mai aștept cu drag pe blogul meu unde întotdeauna vei fi binevenit.

   Fii binecuvântat împreună cu cei dragi ai tăi!

 • Într-adevăr, emoționant din toate punctele de vedere.
  Nu în ultimul rând, pentru accentul românesc aproape fără cusur.

  • @ Dr.Wagner,

   Din nefericire, la acea dată, niciun ziar online din România n-a publicat măcar o vorbă despre această fetiță de la care avem cu toții de învățat, indiferent că suntem dinainte de Prut sau de peste Prut. Publicațiile din România sunt mult mai preocupate de cancanizare, asta se cere, asta se caută, asta se vinde, asta se publică… În loc să prezinte oamenii de valoare și aspectele pozitive, mass-media românească aduce în atenția publicului numai mizerii, ticăloșii, scârboșenii și tot felul de lucruri de care acest popor român așa zis “creștin” ar trebui să se rușineze.

   Și eu m-am mirat foarte mult când am auzit graiul dulce românesc al acestei fetițe, cu atât mai mult cu cât ea a crescut într-o regiune puternic rusificată. Eu zic că am făcut foarte bine că am promovat-o pe blogul meu, am compensat un pic faptul că nimeni n-a scris nimic despre Monica Pîrlici, aici în România, probabil că sunt mai importante Inna, Pepe sau mai știu eu ce alte personaje “exotice”…

   Nu uita că ești întotdeauna binevenit pe blogul meu.
   O zi binecuvântată!

 • Așa sunt jurnaliștii din ziua de astăzi, îi interesează numai ce cred ei că e important sau că ne-ar interesa dar ce este cu adevărat interesant și important, nu publică.

  • Raddu Rarreș,

   Ceea ce spui tu se explică prin faptul că AVEM FOARTE PUȚINI ZIARIȘTI CU ADEVĂRAT CREȘTINI dar în schimb, avem o grămadă de ziariști atei care se pretind creștini ortodocși. În România există foarte puțini jurnaliști (abia dacă pot fi numărați pe degetele unei singure mâini) care demonstrează prezența Domnului Iisus Hristos în inimile și în viața lor, jurnaliști care au respect față de valorile creștine și care se tem cu adevărat de Dumnezeu. Unul dintre acești profesioniști cu adevărat creștini este domnul CRISTI ȚEPEȘ despre care am avut plăcerea să scriu pe blogul meu, click pe linkul de mai jos:

   https://www.tomthecat.ro/adevarul-despre-1-mai-un-film-excelent-realizat-de-cristi-tepes/

 • Așa sunt ateii, refuză să creadă, știu asta din experiență.

  Am și eu un coleg ateu la mine în clasă, am încercat și eu și o colegă să-l fac să priceapă că nu e bine cum e el și el spune “nu L-am văzut pe Dumnezeu și nu cred în Dumnezeu”…
  Și el are părinți creștini și i-am spus că și el are icoane în casă și tot nu o ia ca pe o dovadă de credință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow