NOUA RELIGIOZITATE DOVEDEȘTE CĂ DECENȚA NORMALĂ A MURIT!

DECENTA NORMALA A MURIT

Noua religiozitate: baticul e rău și un semn al vechii rânduieli, dar a te bâțâi la închinare în colanți sau haine mulate este un semn al libertății în Hristos. Dacă vreo fată se ține cu tărie de niște principii mai vechi, este văzută ca o babă înapoiată și probabil legalistă, fără permisiunea de înscriere la cluburile matrimoniale creștine neoficiale dominate de fetele eliberate care rup trendurile.

Dacă cineva spune ceva despre acest subiect, e legalist, tradiționalist și misogin. Este interzisă orice mențiune despre indecență, imodéstie și senzualitate. Ba mai mult, este suspect cel care nu-și bate joc din când în când de legaliști si nu celebrează de la amvon noua eliberare. Bisericile crează astfel un fel de “cancel culture”. Cine își permite să penalizeze în vreun fel noul exclusivism intolerant modern si libertin este anatemizat cultural si eclezial.

Să spunem adevărul fără ocolișuri: dacă ți se spune că poți avea o înțelegere profundă și o viziune spirituală a slavei și sfințeniei lui Dumnezeu, dar aceasta este pur “spirituală” și nu are nimic de a face cu felul în care vorbești, te îmbraci și te manifești în prezența lui Dumnezeu, ești mințit/ă și condus/ă într-o erezie gnostică care presupune că partea noastră “spirituală” este deconectată de cea fizică și materială. Acesta este NEOPĂGÂNISM CU STRAIE CREȘTINE, unde nerușinarea emoțională de genul “eu nu simt că e greșit” a devenit virtute cu care poți defila.

Filozofia aceasta este predicată probabil în fiecare duminică măcar în câteva biserici mai moderne care au reușit să scape din lanțurile “legalismului”. Foarte ironic, aceste persoane pun un accent extraordinar pe partea estetică (vizibilă și fizică) din închinare. Dar oare de ce, dacă este irelevant? Subminarea aspectului fizic și vizibil este doar cu scopul de a ‘elibera’ creștinul de chingile tradiționalismului legalist și de a-l înlocui cu exclusivismul modern al “ce îmi place”. Și aș putea da un milion de exemple.

Probabil că am fi șocați să fi fost martori la scene unde oamenii se acopereau în sac si cenușă, de vreme ce noi știm, că așa ni s-a spus cu o repetitivitate doctrinară aproape hipnotică, că singurul lucru important este, conform acelui verset decupat si scos din context, “Dumnezeu se uită la inimă”. Sigur, Dumnezeu nu e înșelat de aparențe, dar nu uitați – Dumnezeu nu e înșelat de aparențe! Nu, n-am zis același lucru. Dumnezeu nu e înșelat de aparențe religioase vechi, dar nici de cele moderne. Din prisosul inimii vorbește gura și tot din prisosul ei se îmbracă și trupul. Inima dă pe dinafară în libertinaj sau legalism, ambele fiind otravă letală.

Un creștin care are o viziune înaltă a Dumnezeului Trinitar, prin ochii credinței inimii va acționa în consecință și va căuta curățirea inimii sale înaintea lui Dumnezeu. Dar, întrucât trupul, prin care ne manifestăm fizic și este o exprimare spirituală a sufletului nostru, este legat atât de strâns de suflet de Însuși Dumnezeu, prin actul creației, rezultă că va fi inevitabil să nu existe consecințe directe și imediate dinspre suflet spre trup atunci când suntem copleșiți de slava lui Dumnezeu.

În concluzie, vechea religiozitate ne spunea că într-o mare măsură Dumnezeu ne apreciază și ne primește în funcție de cum arătăm pe dinafară, iar noua religiozitate e la fel de păguboasă pentru că ne spune că lui Dumnezeu nu-i pasă de cum arătăm pe dinafară sau cum arată închinarea în exterior. Aceeași eroare!

Creștinismul nu divide sufletul de trup într-un mod păgân, ci păstrează prioritatea inimii din care știm că ies toate lucrurile, astfel că regenerarea inimii va duce la reformarea vieții, inclusiv în aspectele exterioare.

“Dacă nu iubeşte cineva pe Domnul nostru Iisus Hristos, să fie anátema!”
(1 Corinteni 16:22)

AUTOR: PASTOR ANDREI CROITORU
SURSA:

https://www.facebook.com/apologiareformata/posts/1662847754063319

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow