NU EXISTĂ NICI PAȘTE ORTODOX ȘI NICI PAȘTE CATOLIC

PAUL PALENCSAR - TEOLOG ORTODOX SI JURNALIST CRESTIN

(foto: Facebook)

Formularea nefericită e confirmarea că întruparea lui Dumnezeu pe pământ, moartea și Învierea Sa nu reușesc să ne facă, cu adevărat, chip și asemănare cu El. Acum, ca la început, rămânem același Cain ce-l ucide pe Abel, oriunde îl prinde.

În fața brutalității cu care s-a răspuns simplei idei ca Biserica Ortodoxă să sărbătorească Învierea Domnului împreună cu Biserica Romano-Catolică, te întrebi dacă reacționarii agresivi chiar au intrat vreodată într-o biserică ortodoxă sau au citit vreun pasaj evanghelic. Apoi vezi că unii dintre ei poartă reverendă, iar în mânecă au Diplomă de teolog licențiat.

Cuvintele lui Hristos nu au valoare, când tu I-ai dat lui Dumnezeu chipul tău, în loc să-L iei pe-al Lui. „Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una” (Ioan 17:21). Nu există două Biserici, după cum nu există două Învieri! Iar dacă nici bucuria Învierii Domnului nu e prilej de apropiere față de cei de departe, nu suntem creștini, nici membri ai vreunei Biserici, oricum am numi-o.

De aproape o mie de ani suntem așa cum Însuși Dumnezeu nu ne vrea. Separați. Ei și noi. Ortodocși și Catolici. Mântuiți și nemântuiți. Un mileniu în care omul Îi dă dictare lui Dumnezeu. Cum, pe cine și unde să mântuiască. După ce L-am pus pe cruce, vrem să-i punem și lesă. Dacă se poate, una scurtă. Ca mintea noastră.

AUTOR: PAUL PALENCSAR (teolog ortodox și jurnalist creștin)
SURSA:

https://www.facebook.com/100004974513606/posts/pfbid02GFCJc2MyJpXGKYQvEjQp7vZdveqxKxCaTGQxsCpx3UM5na12iibXEZXyiV5bsayJl/

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow