PARLAMENTUL EUROPEAN CERE FEDERAȚIEI RUSE SĂ RETURNEZE INTEGRAL ROMÂNIEI TEZAURUL NAȚIONAL TRIMIS ÎN RUSIA ÎN 1916 ȘI 1917

EUGEN TOMAC - EUROPARLAMENTAR ROMAN

(foto: mediaflux.ro)

Astăzi, joi 14 martie 2024, este o zi istorică pentru că Parlamentul European a adoptat cu o largă majoritate de voturi, Rezoluția privind restituirea Tezaurului României trimis în Rusia între anii 1916 și 1917 în timpul Primului Război Mondial. Rezoluția a fost inițiată de europarlamentarul român Eugen Tomac și a fost semnată de toți ceilalți europarlamentarii români.

După căderea Imperiului Țarist și venirea bolșevicilor la putere, Uniunea Sovietică a refuzat sistematic de-a lungul deceniilor să ne returneze tezaurul național, susținând că România trebuie să plătească pentru că a fost aliată cu Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru ruși n-a valorat deloc insurecția armată din ziua de 23 august 1944 când regele Mihai a ordonat să fie arestat dictatorul Ion Antonescu și a hotărât ca România să întoarcă armele împotriva Germaniei naziste pentru a trece de partea Aliaților. Rușii n-au uitat niciodată că la ordinul mareșalului Ion Antonescu (sau mai bine zis la ordinul dictatorului Adolf Hitler), armata română împreună cu armata germană au trecut nu numai Prutul (pentru a elibera teritoriul românesc ocupat de ruși) ci și Nistrul (pentru a ataca teritoriul Uniunii Sovietice). Drept consecință, rușii s-au răzbunat și ne-au “confiscat” adică NE-AU FURAT tezaurul național (peste 91 de tone de aur și alte valori inestimabile)

Mă întreb de multe ori ce vină are poporul român că a avut ghinionul îngrozitor ca de-a lungul secolului 20 să fie condus de niște descreierați criminali care au îmbrățișat fascismul și comunismul. De ce trebuie să suferim noi și de ce trebuie să se răzbune rușii pe noi din cauza faptelor unor indivizi care au condus odată această țară?!? Nenorocirea este că și în zilele noastre, Federația Rusă are exact aceeași atitudine ca și Uniunea Sovietică și refuză categoric orice discuție cu privire la returnarea tezaurului național al României care se află și în zilele noastre în mod ilegal în mâinile rușilor. Din acest motiv, inițiativa recentă a europarlamentarului român Eugen Tomac este binevenită și era absolut necesară.

Iată ce a declarat astăzi europarlamentarul român Eugen Tomac pe pagina sa Facebook:

SUCCES URIAȘ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN! REZOLUȚIA PRIVIND RESTITUIREA TEZAURULUI ROMÂNIEI SECHESTRAT ÎN RUSIA A FOST VOTATĂ CU O LARGĂ MAJORITATE DE VOTURI

“Rezoluția pe care am inițiat-o este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului sechestrat ilegal. Este o chestiune de demnitate națională. România nu poate si nu trebuie să accepte nimic mai puțin decât restituirea celor 91,5 tone de aur și a întregului Tezaur cultural. Le mulțumesc colegilor mei din Parlamentul European pentru implicare și susținere. A însemnat mult. Mulțumesc, bineînțeles, Băncii Naționale a României pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum la capătul căruia avem astăzi, în premieră, o Rezoluție a Parlamentului European pe chestiunea Tezaurului României. Nu suntem singuri în acest demers. Avem recunoaștere și sprijin european ferm. După votul istoric de astăzi, Comisia Europeană va fi alături de România și împreună vom aduce Tezaurul României acasă. Important este să nu renunțăm!”

SURSA:
https://www.facebook.com/eugen.tomac/posts/pfbid0subiysng4TNH1nr9tNZPhm8EqYcEPMbZKMtLupPBsN3w4Sq1EDwRYS1Y22JBHWKzl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow