ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

PASTORUL VASILE TALOȘ A PIERDUT LUPTA CU CORONAVIRUSUL SARS-COV2 ȘI A TRECUT ÎN VEȘNICIE

VASILE ALEXANDRU TALOS - PASTOR BISERICA BAPTISTA

(foto: newsnetcrestin.blogspot.com)

Mulți dintre credincioșii din multe biserici evanghelice (indiferent de confesiune) îl cunoșteau încă din anii ’80 când slujea Domnului ca pastor al Bisericii Baptiste “Sfânta Treime” din Șoseaua Mihai Bravu din București. Biserica se afla cam la jumătatea intervalului dintre Piața Iancului și Liceul Iulia Hașdeu, fiind demolată de buldozerele dictatorului Nicolae Ceaușescu la ordinele acestuia. Fratele păstor Taloș predica atât de frumos din Cuvântul Sfânt al Domnului încât te duceai să-l asculți cu mare plăcere chiar dacă nu erai creștin baptist. Avea un dar deosebit de la Dumnezeu și o anumită carismă care te fascina. Plecarea în veșnicie a dumnealui ne-a luat prin suprindere și este o foarte grea pierdere pentru noi toți.

Am avut bucuria și onoarea să-l cunosc pe pastorul Taloș în diferite împrejurări cu ocazia anumitor evenimente deosebite. Am dat mâna cu dânsul, am stat de vorbă personal cu dânsul, am ascultat cu atenție și am sorbit cuvintele pline de înțelepciune ale dumnealui. În personalitatea domniei sale am remarcat un amestec foarte interesant de bunătate, dragoste, prietenie, simț al umorului dar și foarte multă seriozitate, exigență, responsabilitate, sobrietate și autoritate caracteristice unui adevărat slujitor al lui Dumnezeu. Ce bine ar fi ca pastorii și prezbiterii din zilele noastre să se ridice la înălțimea dumnealui! Din nefericire, nu prea mai găsești un asemenea om în zilele noastre. Aroganți, figuranți, plini de ei și de diplomele lor teologice universitare, nu le mai ajungi la nas și ca dânșii nu mai e nimeni pe fața pământului. Ei sunt un fel de “dumnezei” în bisericile noastre iar credincioșii obișnuiți sunt muritorii de rând. Prin contrast, pastorul Taloș știa să se apropie de oameni, știa să stea de vorbă cu credincioșii și era capabil să-ți ofere un zâmbet și un cuvânt bun de încurajare. A fost pentru mine un punct de reper moral și uman chiar dacă ne vedeam rar și doar cu anumite ocazii. Îmi pare foarte rău că n-am apucat să-mi iau rămas bun de la dânsul sau să-l salut cu toată dragostea înainte de a ne părăsi într-un mod atât de brusc și de dramatic, aflându-se într-o secție ATI a unui spital din cauza unei infecții cu coronavirusul SARS-COV2.

Scump frate păstor Vasile Taloș, să ne revedem cu bine în Împărăția lui Dumnezeu!

PASTORUL VASILE TALOS IN TINERETEA SA

CINE A FOST PASTORUL VASILE ALEXANDRU TALOȘ?

Vasile Alexandru Taloș s-a născut la 19 mai 1944 la Cisnădie într-o familie de refugiați din Nordul Transilvaniei. S-a căsătorit în 1969 cu Cornelia și au avut doi copii (un băiat și o fată).

Între anii 1965-1969 a studiat teologia la Seminarul Teologic Baptist din București iar între anii 1969-1974 a studiat dreptul la Facultatea de Drept din București, Secția Științe Juridice. În 2008 a terminat un Doctorat în misiologie.

A fost pastorul Bisericii Baptiste “Sfânta Treime” (din Șoseaua Mihai Bravu București) și al Bisericii Baptiste “Sfânta Treime” (din str. Iuliu Valaori București) între anii 1969-1999 iar ulterior a fost pastorul Bisericii Baptiste “Bunavestire” București (din 1999 până în ultima clipă a vieții).

A predat mai multe cursuri (Studiul Vechiului Testament, Drept Bisericesc, Misiologie, Dinamica Bisericii, Erezii Contemporane) la Institutul Teologic Baptist din București între anii 1990-1998 iar apoi la Universitatea Emanuel Oradea între anii 1998-2004.

În cadrul Cultului Baptist a ocupat poziția de președinte (1991-1999) și vicepreședinte cu misiunea (1999-2003). A fost președinte fondator al Alianței Evanghelice din România între martie-octombrie 1990 când A.E.R. a fost înregistrată la Tribunal, s-a votat primul Statut și a fost organizat primul Congres al Alianței Evanghelice din România.

SURSĂ DE INFORMARE:
https://newsnetcrestin.blogspot.com/2020/12/pastorul-vasile-talos-plecat-in-vesnicie.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!