PATIMILE DOMNULUI IISUS HRISTOS – O PREZENTARE FOARTE APROPIATĂ DE REALITATE

În Săptămâna Patimilor am găsit câteva materiale video dar erau de proastă calitate şi nu eram hotărât să le preiau pe blogul meu. Recent, am observat că a apărut ceva de calitate foarte bună (1080 pixeli HD) care cred că ar merita.

În România nu prea am mai văzut aşa ceva dar anul acesta văd că au început şi la noi să se desfăşoare asemenea manifestări care se apropie foarte mult de realitate.
Una e să stai în faţa micului ecran şi să vezi un film cu ar fi “Iisus din Nazaret” sau “Patimile lui Hristos” şi alta e să te afli pe stradă şi să vezi toate aceste lucruri, desfăşurându-se la câţiva metri de tine, chiar în faţa ochilor tăi.

Scena este într-adevăr cutremurătoare dar nu cred că ar strica deloc ca toţi românii să vadă “pe viu” cum a suferit Domnul nostru Iisus Hristos ! După ce vezi aceste lucruri cu ochii tăi, ar cam fi cazul să începi să vezi altfel lucrurile, să priveşti viaţa din perspectiva veşniciei, să începi să crezi din toată inima Cuvântul Sfânt al Domnului, să primeşti cu adevărat mesajul simplu şi curat al Sfintei Evanghelii.

Chiar şi ateii ar trebui să vadă acest material, ca să înţeleagă şi ei unde poate duce NECREDINŢA (bineînţeles că ateii mă vor apostrofa, spunând că nu numai necredinţa a produs tragedii şi orori de-a lungul istoriei, ci şi “credinţa” (vezi Inchiziţia, fanatismul / fundamentalismul religios). Rog totuşi să se observe că am pus ghilimele mai sus, atunci când m-am referit la aşa-zisa credinţă a celor care au ucis cu bestialitate “în Numele Domnului”… Ştiu că ateilor le place foarte mult să invoce tot timpul aceste episoade tragice ale istoriei, făcând o ciorbă care le convine şi amestecând credincioşii neprihăniţi cu criminalii odioşi, creştini cu numele dar diabolici cu faptele.

Hai să urmărim acest material şi să ne aducem aminte cât de mult a suferit Domnul nostru Iisus Hristos pentru noi !

Tagged with:

1 thought on “PATIMILE DOMNULUI IISUS HRISTOS – O PREZENTARE FOARTE APROPIATĂ DE REALITATE”

 • În momentul în care NECREDINŢA va determina aruncarea mea în stradă, silirea să car o cruce (instrument de tortură, mind you), să fiu biciuit şi bătut, iar mai apoi răstignit, iţi voi da un telefon, sau în caz că mi s-a spart telefonul, voi cere o pauză de internet cafe ca să postez pe acest blog mirific.

  Permite-mi, te rog, să împărtăşesc şi eu un filmuleţ foarte reprezentativ pentru religia mea.

  https://youtube.com/watch?v=dg83d4VziLk

  Scena este într-adevăr cutremurătoare dar nu cred că ar strica deloc ca toţi românii să vadă “pe viu” cum Magnificul Peter Parker şi-a început viaţa de luptător împotriva răului. Chiar şi ateii sau cei sceptici cu privire la faptele de vitejie ale Magnificului ar trebui să se uite. Când priveşti asemenea scene cutremurătoare, iar apoi realizezi că nu mult mai târziu, el se luptă cu forţele malefice, parcă vezi viaţa altfel. Eu spre exemplu, am înţeles că întotdeauna trebuie să încerci să aduci binele în lume, la fel cum Spectacularul a reuşit să întoarcă această simplă muşcătură de păianjen într-un atu în lupta lui împotriva răului.

  Acum ca să trecem la alte lucruri mai serioase (sper că ai prins ideea din spatele ironiei mele) vreau să spun şi eu câteva lucruri care m-au cam zgâriat pe creieri.

  Nu aş vrea să ne certăm iarăşi pe tema există/nu există zei, că amândoi ştim că nu vom ajunge nicăieri.

  Ai cel puţin o eroare de logică în post: spui de atei că fac o ciorbă când pomenesc de Inchiziţie, nazism, fanatism etc. (aici nu e vorba că liderii acestora nu credeau în D-zeu, ci pentru că credinţa şi religiozitatea AU PERMIS ca asta să se întâmple, au fost un catalizator, cu alte cuvinte), DAR tu fix asta faci (şi ai făcut) când pomeneşti de Stalin şi Mao că sunt dovezi ale maleficenţei ateismului. Mi se pare extrem de suspicios că nu ai pomenit DELOC, nicăieri, în niciun post, de ateii buni. Hai că îţi dau o şansă, răspunde-mi tu cu 2 atei care au fost BUNI în istoria omenirii, şi 2 creştini RĂI (da, chiar există), pentru că eu nu mă sfiesc să-ţi dau 2 credinciosi, ba chiar si crestini: CS Lewis şi Sir Isaac Newton, ba chiar şi 2 atei răi: Stalin şi Pol Pot.

  Hai să te văd !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow