PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA

CONFERINTA NATIONALA PENIEL ORADEA 2011 - UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA

(foto: captură youtube)

Astăzi am citit un articol, un semnal de alarmă lansat de domnul pastor Cristian Ionescu, un slujitor al Domnului dintr-o Biserică din Statele Unite ale Americii.

Iniţial, când am citit titlul articolului respectiv, m-am gândit că este vorba de un incident survenit pe undeva pe-acolo prin Statele Unite. Suntem obişnuiţi ca acolo în SUA să vedem tot felul de lucruri care mai de care mai trăznite şi mai contrare literei şi spiritului Sfintei Evanghelii. Când colo, nu mi-a venit să cred că era vorba despre întâlnirea tinerilor creştini – Conferinţa PENIEL 2011 din Oradea. Bine că m-am ţinut de scaun că altfel cădeam pe spate! N-am ştiut până în ziua de azi că există o variantă DANSEZ PENTRU TINE şi în Biserică!!! Chiar mă mir că nu l-au invitat acolo şi pe Ştefan Bănică… s-ar fi simţit excelent… cred că o aducea cu el şi pe Andreea Marin! 🙂

Ce credeţi că s-a întâmplat acolo?!? Nimic anormal, ar spune unii… doar oameni care „se închinau” lui Dumnezeu, ridicau mâinile spre Cer, se rugau, cântau… veselie şi voie bună în Domnul şi altceva nimic. Poţi să zici ceva? Oameni credincioşi, nu-i aşa?!? Dacă le zici ceva, rişti să-i jigneşti, corect? Aşa că eu nu am să-mi permit să zic absolut nimic despre domniile lor şi doar vă invit să vizionaţi imaginile de mai jos… Şi-L voi lăsa pe Domnul să judece şi să producă o puternică mişcare de trezire spirituală, o pocăinţă reală şi profundă în inimile acelor tineri pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple niciodată la întâlnirile de tineret din Bisericile neoprotestante din România.

Domnul să cerceteze acele suflete şi să le mustre! Domnul să ne protejeze ca Bisericile noastre să nu se transforme în săli de dans sau în discoteci! Dumnezeu să se îndure de creştinii din România şi să ne ferească să „importăm” din SUA sau din „Europa creştină” sau din lumea „ortodoxă” asemenea moduri de „închinare prin pantomimă şi dans”!

Păzeşte-ne, Doamne, de orice este în afara voii şi sfinţeniei Tale! Ajută-ne, Sfinte Tată Ceresc să ascultăm şi să împlinim Cuvântul Sfânt! Mai bine simpli şi smeriţi şi de Dumnezeu iubiţi (vorba lui Adi Gliga)

ȘI ACUM… VINE CEA MAI TARE FAZĂ! TOȚI AU FOST FOARTE PLĂCUT IMPRESIONAȚI!!! 😕
„SUPER! […] TE SIMȚI REVIGORAT DUPĂ O ASEMENEA CONFERINȚĂ!” (MINUTUL 3’32”)

SURSA:

https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-oradea-2011-un-festival-al-satanei/

AUTOR: Pastor Cristian Ionescu

PASTORUL DANIEL CHIU REACȚIONEAZĂ DUR CU PRIVIRE LA CONFERINȚA „PENIEBILĂ” DE LA ORADEA

Nu mai este un secret, şi nici nu s-a dorit să fie, faptul că o conferinţă a tinerilor a angajat o trupă de păgâni ca să-i desfăteze cu dansuri de cabaret. Ce este mai revoltător e faptul că au dat acelei întruniri un nume ce sugerează prezenţa lui Dumnezeu, pretinzând că faţa lui Dumnezeu (n.r. asta înseamnă „Peniel”) le-a fost binevoitoare!

Nu, nu a fost faţa lui Dumnezeu acolo, ci faţa reală a unor “închinători” care, probabil, au o brumă de religie, dar nu-L cunosc pe Dumnezeu, faţa reală a unor oameni care şi-au creat un idol pe care l-au botezat cu numele Sfântului lui Israel, şi căruia îi aduc închinare promovând desfrâul şi manifestările firii sub masca unei închinări pretins creştine! Acolo s-au adunat tineri dornici de senzualităţi şi pofte ce debordează în imoralitate. Şi conducerea organizaţiei Peni-Baal le-a oferit ceea ce doreau, într-o formă care putea fi scuzată ca încercare de evanghelizare.

În faţa protestului de indignare a unor predicatori care mai au frică de Dumnezeu (şi aceştia sunt tot mai puţini pe zi ce trece), s-a dat un comunicat prin care se exprimau regrete. „Regrete” că dansul a fost mult prea sugestiv (oare dansurile nu sunt prin natura lor sugestive şi tocmai de aceea, cu cât sunt mai sugestive, cu atât sunt mai gustate?). De fapt comunicatul nu a fost altceva decât lansarea unui balon de verificare a opiniei publicului „religios” (că „penticostal” nu-i putem spune). O verificare subtilă a „direcţiei vântului”. Nu a direcţiei Vântului ce produce naşterea din nou (Duhul Sfânt), ci a vântului după care se iau masele de ignoranţi adunaţi la conferinţe de „trezire.” Şi într-adevăr a fost trezire: trezirea poftelor cărnii, trezirea revoltei faţă de cei care mai pretind moralitate în poporul lui Dumnezeu, trezirea unor instincte pe care religia lui Baal şi a Astarteii le preamăreşte şi le promovează în închinare! La sfârşitul comunicatului, conducerea organizaţiei „mulţumeşte lui Dumnezeu pentru Harul Său minunat şi pentru toată lucrarea pe care Duhul Sfânt a făcut-o şi în timpul acestei conferinţe.” Care har, care lucrare?!? Cărui dumnezeu îi mulţumeşte conducerea organizaţiei? Probabil lui Baal şi Astarteii, zeii care promovau la temple prostituţia sacră!

Comentariile pe care comunicatul le-a adunat (dacă n-au fost cenzurate de producătorii memorabilului comunicat) au fost (în majoritatea lor covârşitoare), laudative în ce priveşte încorporarea momentului „artistic” în „celebrarea de pe înălţimea de la Oradea.” De fapt, prin publicarea comunicatului, organizatorii conferinţei au adunat laude şi aprecieri! Ca să vezi pe ce poziţii mature se postează noua generaţie de (cum să-i numesc? Creştini nu sunt, Penticostali nu sunt, îi vom numi…) închinători postmodernişti.

Iată câteva mostre de comentarii ale „închinătorilor de pe înălţimea de la Oradea“:

Emilia

„Personal, nici eu şi nici prietenii mei, n-am fost deranjaţi de piesa de teatru! Ba chiar ne-a plăcut mult şi am fost impresionaţi de profesionalismul care a ajuns pe scena unei conferinţe creştine! Orice prieten necreştin mi-aş fi adus, sunt sigură că ar fi rămas plăcut surprins şi nu mi-ar fi fost ruşine aşa cum îmi e de multe ori de programele bisericilor noastre.”

Cea care îşi exprimă simţămintele „înălţătoare” este o tânără care nu vorbeşte de „prietenele” sale, ci de „prietenii” ei, printre care şi necreştini. Cât de pocăită este, se vede din prieteniile ce le întreţine şi din faptul că a ajuns să-i fie ruşine de serviciile divine ale bisericilor penticostale (pe care le identifică a fi „programe”!). Este mândră de profesionalismul dansatorilor! De fapt, asta era tot ce ne mai lipsea la Biserică! Noroc cu Lucian Oniga care cunoaşte „lipsurile” Bisericilor şi se grăbeşte să le vină în întâmpinare!

Gigy

„…am văzut de multe ori îmbrăcăminte mai vulgară la noi în biserici… şi nimeni n-a avut nimic de comentat… o pantomimă… care îşi merită toate laudele… pentru perfecţiune şi mesajul transmis… nu este vina voastră că unii au trăit în grotă şi acum când au ajuns la suprafaţă, dau din coate…”

Deh, îmbrăcămintea vulgară se asortează foarte bine cu dansul de cabaret! Dacă una a intrat în biserică, era normal ca organizatorii să intuiască pasul următor! Amicul Gigy este foarte raţional, mai raţional ca amicii din conducerea organizaţiei, care planifică şi promovează dansul de cabaret, ca ulterior, în urma protestelor, să facă un pas înapoi, scuzându-se! La urma urmei, programele Peni-Baal sunt pentru cei evoluaţi, care au părăsit grota…

Sergiu

„Apreciez transparenţa voastră, Dumnezeu să vă binecuvânteze! Sceneta a fost reuşită, i-a cam lipsit punctul culminant.”

Dar bine, ce voia Sergiu, ca dansatorii să nu mai lase nimic pentru imaginaţie?!? O astfel de transparenţă trebuie neapărat apreciată! Bine că s-au găsit oamenii care să o aprecieze (pe lângă conducerea organizaţiei)! Cu o floare nu s-ar fi făcut primăvară!

Flor

„Felicitări pentru conferinţă! Am apreciat… şi trupa de teatru care a fost la înălţime. Cred că pe viitor ar fi fain să mai aduce-ţi (n.r. superbă exprimare!) trupe de teatru profesioniste care să susţină scenete şi pantomime creştine…”

Nu doar trupa de teatru a fost la înălţime, ci toţi participanţii. Închinarea la un înalt nivel a adus impresionanta clarviziune a participanţilor! Se pare că acest comentator, pe lângă incapacitatea de a aprecia „creştineşte” un lucru (de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!), crede sincer că necreştinii profesionişti (în ale dansului şi ale teatrului) pot să slujească bine trebuinţele creştinilor! În această privinţă, părerea lui este congruentă cu cea a conducătorilor organizaţiei Peni-Baal care promit că vor lucra în continuare cu trupa angajată pe înălţimile de la Oradea. Lucian Oniga declară: Eu sper că vom putea colabora cu Pass-Partout şi cu alte ocazii. Nimeni nu poate sluji o comunitate de „creştini” aşa cum o fac păgânii specialişti în teatru şi coreografie, noile arte puse în slujba închinării! De fapt se experimentează o întoarcere în timp şi mentalitate. Experienţa de pe înălţimea Oradiei Mari a fost o repetare a frumoasei închinări descrise în Exod 32:6 (vezi versetul de mai jos):

„A doua zi, s-au sculat dis de dimineaţă, şi au adus arderi de tot şi jertfe de mulţumire. Poporul a şezut de a mâncat şi a băut; apoi s-a sculat să joace.”

Dansul sfânt a fost redescoperit la Oradea…

The Oldman

„…sceneta a fost mai mult decât perfectă. Tot respectul pentru ceea ce aţi realizat cu această conferinţă şi vă doresc să creşteţi şi mai mult în înţelepciune şi să îmbunătăţiţi toate locurile unde mai sunt neajunsuri…”

Aşteptăm şi noi cu sufletul la gură „creşterea în şi mai multă înţelepciune” a conducătorilor (cea pe care au arătat-o până acum, deja ne-a trezit „admiraţia!”). Cât priveşte sosirea versiunii „îmbunătăţite” a perversiunii care va elimina „neajunsurile” celei dintâi, probabil că acest lucru se va realiza dacă echipa coordonatoare a proiectului va angaja pe lângă preoţii lui Baal-Astarteea şi pe cei ai lui Moloh! După prostituţia sacră urmează trecerea copiilor şi a tinerilor prin foc! După dansul cu flamurile roşii trebuie să apară şi duşul flăcărilor!

Claudiu

„Să nu credeţi că nu-mi place Peniel, ci dimpotrivă, îmi place prea mult şi de-asta sunt deranjat de ce se întâmplă. FRUNTEA SUS, MERGEŢI ÎNAINTE ŞI NU AVEŢI REGRETE!!!!!”

Cine a pomenit cuvântul „regrete”? Regretul nu este un cuvânt pentru închinătorii Peni-Baal.

Dave

„N-aş putea spune că era chiar “necesar” pentru tineri un comunicat de presă, ci mai curând unul cu caracter oficial ca să nu dea curs la cei din partea Cultului să facă “scandal”… Urăsc ipocrizia!”

Cum de a intuit comentatorul gândul organizatorilor? Şi ei au dat comunicatul de presă numai pentru a nu da curs Cultului să facă scandal! Gând la gând… Şi apoi, el urăşte ipocrizia, dar iubeşte pe ipocriţi! Exact ca şi conducătorii!”

Robert

„…eu zic că piesa a fost foarte reuşită – atât prin mesajul transmis, cât şi prin profesionalismul artistic! Bravo! Cum trebuia să fie reprezentată femeia destrăbălată? Cu batic şi fustă până în pământ? Capul sus PENIEL şi continuaţi să transmiteţi mesajul lui Dumnezeu în continuare!!!”

Da, a fost într-adevăr o reuşită… Mai ales de când femeia destrăbălată şi-a luat locul de cinste la întrunirile Peni-Baal. Cele câteva minute de dans voluptuos au reuşit să-i entuziasmeze pe tinerii participanţi mai mult decât toate surogatele pe care organizatorii le-au inclus pe lângă mâncarea tare a Fiului Risipitor! Ca să continue să transmită „mesajul lui Dumnezeu”, le propunem şi alte scenete cum ar fi: „Onan şi nevasta lui” sau „Iuda şi Tamar” ori „Amnon şi Tamar” (mai ales că erau frate şi soră!), sau, de ce nu, „O zi în haremul lui Solomon” (toate în concordanţă cu învăţătura lui Balaam)! Dar mai bine să lăsăm alegerea subiectului scenetelor, celor din conducerea organizaţiei, care au imaginaţia nealterată de tradiţie! Între timp, admiratorii să se roage ca nu cumva cei din conducere să cadă în erezie şi să aleagă ca subiect „Nadab şi Abihu” ori „Ruperea lui Uza”, ori versete ca acela nesuferit pe care îl găsim la Evrei 12:

„Să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică! Fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor!””

Ramona

„E de apreciat deschiderea voastră, dragi tineri şi că trataţi cu maturitate această problemă! Acest lucru nu poate decât să mă bucure şi să încurajeze în continuare lucrarea Peniel! Fiţi binecuvântaţi cu toţii!”

Ce deschidere frumoasă a „dragilor tineri”! La fel de frumoasă deschiderea lor, precum a fost deschiderea picioarelor dansatoarei! Desigur că au tratat cu „maturitate” problema. La cabaret nu pot intra decât persoanele ajunse la majorat! Cabaretul şi binecuvântarea Domnului! Dar de unde ştie comentatoarea că fac casă bună împreună? Ah, intuiţia, altfel de unde ar fi ştiut? Sau probabil anii petrecuţi în şcoala lui Baal?!?

LiHh

„Aceasta a fost principala problemă… modul în care băieţii noştrii au reacţionat… după ce cu puţin mai devreme cântau înfocaţi, cu toată inima, ridicând mâini spre Cer… şi lăudându-L pe Dumnezeu. Însă ne lipseşte echilibrul şi discernământul, aşa este!”

Care este problema? Participanţii au demonstrat că poţi, la un moment dat, să-L lauzi cu entuziasm pe Dumnezeu cu mâinile sus, şi apoi, în momentul următor, să guşti şi să aplauzi un dans obscen! Da, e clar că este o lipsă, şi e mai mult decât a echilibrului şi a discernământului! Se pare că e o lipsă de materie cenuşie!

Emilia

„…mă bucur să văd o grămadă de tineri raţionali care sunt capabili să cântărească bine înainte să dea cu pietre şi care nu joacă după “cartea” Cultului de care aparţin… M-a durut inima mai mult la gândul că poate actorii mai erau în sală, decât de faptul că au fost câţiva creştini deranjaţi. Felicitări încă o dată pentru conferinţa din acest an şi mulţumim pentru orele investite în organizare şi pregătire… sunt sigură că-şi vor aduce toate rodul.”

„O grămadă de tineri raţionali, capabili să cântărească…” Ne-a convins! Cartea lui Dumnezeu este etichetată ca şi „cartea Cultului” care trebuie neapărat arsă în public. Pe Emilia şi pe toţi tinerii care şi-au mai păstrat „raţionalitatea,” îi doare inima că actorii netăiaţi împrejur cu inima puteau să fie jigniţi dacă cineva critica dansul lor la o întrunire creştină! Cum de nu o doare inima că tinerii participanţi au fost desensibilizaţi la goliciune, senzualitate, muzica deşănţată şi scene sugerând imoralitatea? Şi toate astea într-un «serviciu de închinare»! Închinare?!? Da, dar nu faţă de Dumnezeu, ci faţă de Baal! În privinţa rodului, nu avem nici noi vreo îndoială. Suntem de acord cu comentatoarea că roadele nu vor întârzia să apară! Însă nu vor avea gustul pe care ea îl anticipează…

Un comentator ce nu vrea să-şi dea numele, deplânge faptul că a fost necesar un comunicat de corectare şi crede că s-a făcut o concesie unei mentalităţi caracteristice celor ce au trăit sub comunism:

„Mulţi fac parte din biserici care sunt încă sub efectele comunismului în modul lor de a privi lucrurile.”

Pentru acest comentator, a fi decent, a fi moral, a fi puritan în etică, etc., toate acestea, sunt racile ale perioadei comuniste! Ce bine că ne-am eliberat de comunism! Şi implicit de falsa moralitate biblică! Trăiască întrunirile Peni-Baal! Trăiască libertinismul!

Bianca

„Dacă vroiam să văd aşa ceva, mergeam la teatru, nu la Peniel!”

Cine a zis că „Peniel” nu este teatru? Oare pe ce lume trăieşte fata asta?!?

Alte comentarii „serioase”:

„…de ce nu suntem în stare să abordăm şi noi teme “mai puţin sfinte” dintr-o perspectivă sfântă? sunt sigură că acest moment artistic atât de disputat, a fost un mod eficient de a le arăta necreştinilor că Îl putem transmite pe Dumnezeu şi într-un mod profesionalist… fără să fugim de realitatea atât de dureros de evidentă… în care suntem cu toţii captivi, fie că vrem, fie că nu… Dumnezeu vrea de la noi ce e mai bun… El vrea să fie făcut cunoscut în lume, chiar dacă asta înseamnă să vedem şi să auzim lucruri care ne fac să ne simţim murdari.”

Ce gânduri profunde! Se vede că autoarea lor a petrecut ceva timp la picioarele dansatoarei…

Fiica de rege

„Merg la Conferinţele şi taberele Peniel de 8 ani dar aceasta va fi probabil ultima experienţă Peniel la care voi lua parte. Nu din cauza pantomimei ci a reacţiilor tuturor celor care s-au apucat să arunce cu pietre. Dacă asta înseamnă sa fii creştin pentru voi, atunci nu mai vreau să gust un astfel de creştinism.”

Mulţumim de comentariu, fiicei regelui Babilonului. Nu era nevoie să ne spună că frecventează de ani de zile conferinţele organizaţiei! Puteam să înţelegem acest lucru din „maturitatea” exprimării!

Cristi

„Piesa de teatru a fost în regulă. Vă speriaţi prea tare de liderii penticostali, suflaţi degeaba în iaurt. A fost exact ce trebuia. Deci fără supărare, dar nu cred că trebuia să faceţi acel lucru, să vă cereţi iertare „la sfârşit”. Pentru că eu nu cred în COINCIDENŢĂ, fraţilor, nu cred nici în NOROC, de unde ştiți voi că DUMNEZEU nu A VRUT ca acest dans să fie făcut tocmai la PENIEL?”

Pentru cei ce nu cred în noroc, norocul le-a surâs pe înălţimea de la Oradea! Să mergi la o întrunire de penitenţă (n.r. pocăință) şi să primeşti o porţie de plăceri! Iată „providenţa divină” la lucru! Cum de ceilalţi oameni nu înţeleg lucrurile de care ne întreabă comentatorul? Poate că Dumnezeu a vrut ca Templul Lui să fie un loc al dansului şi al petrecerilor deocheate! Şi în această situație, cine suntem noi să ne împotrivim “voii lui Dumnezeu”? Logica acestui comentator este impecabilă… Conform acestei logici, dacă lucrurile s-au petrecut deja, ele sunt implicit justificate moral, deoarece a fost voia lui Dumnezeu să se petreacă! Şi atunci, planificarea dansului şi executarea lui, producând momente de extaz şi de „destindere spirituală”, a fost un act după voia lui Dumnezeu…

Şi acum iată şi încheierea comentariilor:

Lucian Oniga

„Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele voastre. Apreciez susţinerea voastră dar şi criticile voastre constructive… Eu sper că vom putea colabora cu Pass-Partout şi cu alte ocazii… Peniel doreşte în continuare să promoveze valorile Scripturii chiar dacă va pierde o parte din susţinători.”

„Criticile constructive” pe care le apreciază Lucian Oniga au fost admirabile, sublime, dar AU LIPSIT CU DESĂVÂRȘIRE. Toţi comentatorii (cu excepţia a trei!) i-au cântat în strună. Poate că n-ar strica dacă Lucian Oniga ar citi şi alte articole ce au dezbătut „frumuseţea închinării de pe înălţimea de la Oradea!” Şi apoi, la ce a fost bună „critica constructivă,” de care vorbeşte, dacă decizia de a colabora cu echipa de dans va continua?!? De fapt, n-am înţeles noi bine. Menţinând în soldă trupa de dansatori păgâni, organizaţia îşi propune „să promoveze în continuare valorile Scripturii, chiar dacă va pierde o parte din susţinători.” Ah, n-am ştiut că teatrul şi dansul au devenit valori scripturale! De asemenea, n-am ştiut că întâmpinarea unei dansatoare în ţinută de femeie de stradă cu ţipete, aplauze, fluierături şi admiraţie, este o manifestare scripturală care merită promovată în continuare! Ne cerem iertare pentru ignoranţa noastră…

Noi „am învăţat” atât de multe din experienţa oferită la Oradea tinerilor închinători!!! Ce a învăţat Lucian Oniga? Din moment ce apără decizia de a lucra cu netăiaţii împrejur la promovarea altor „valori artistice” de aceeaşi natură cu cele promovate anterior, înţelegem că Organizaţia Peni-Baal nu are nevoie de critici şi nici măcar de sugestii, ci numai de susţinători: susţinători ai „dansului sfânt,” susţinători ai închinării pe înălţimi, susţinători ai lui Baal şi ai Astarteei. Din nefericire, masele ignorante îi oferă o mulţime de asemenea susținători. Suntem siguri că vor apare gesturi de susţinere şi din partea unor ideologi ai liberalismului. Nimic nou sub soare!

Pastor Daniel Chiu (Biserica Baptistă)

SURSA:

https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/20/peniel-cine-sunt-apologistii-liberali/

24 thoughts on “PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA”

  • Ooooo… să trăiţi, dom’ profesor Alin Cristea!

   Ce onoare deosebită!!! Stai să mă ţin bine de scaun să nu cad sub birou! Cred că ar trebui să-mi iau şi o centură de siguranţă… Cărui fapt datorez această vizită de curtoazie pe blogul meu?!?

   Maestre, mă simt măgulit… flatat… chiar mândru… S-a produs o minune! Aleluia! Unul dintre „dumnezeii” bloggerilor s-a coborât aici pe pământ, în locurile cele mai de jos ale blogosferei evanghelice româneşti, pe blogul lui Tom the Cat! Măi să fie! Prietene, te simţi bine? Eşti ok?!? Nu cumva ai febră??? Cum se explică faptul că te-ai coborât la nivelul meu atât de scăzut? Te-a lovit vreun trăznet? Te-a muşcat vreun câine?!? Nu cumva o să te îmbolnăveşti dacă intri pe blogul meu? Nu cumva o să iei vreun virus (la propriu)? Nu cumva o să devii IRAŢIONAL ca mine şi ca pastorul Cristian Ionescu??? Ai grijă să nu păţeşti ceva, man! Deja încep să fiu îngrijorat… Pe bune!

   În altă ordine de idei, sunt de acord că ar mai trebui încă un buton… Ştii ce buton ar fi necesar? Unul prin care vizitatorii blogului meu să vadă cum tu îmi respingi de luni de zile două comentarii absolut normale şi de bun simţ prin care te rugam şi eu câteva lucruri elementare. Deşi în acele două comentarii am fost foarte civilizat şi cu mult bun simţ, n-ai fost în stare să mi le aprobi nici după atâtea luni de zile. Comment-urile mele sunt still pending. Şi probabil că nici nu mi le vei aproba vreodată! Pentru că NU EŞTI CAPABIL să faci un gest de absolută normalitate. Eşti la un nivel „prea înalt” ca să aprobi două comentarii atât de simple, postate de un blogger cu „o facultate raţională suspectă”!

   Diferenţa dintre mine şi tine este că eu ÎŢI APROB COMMENTUL TĂU PRIN CARE ÎŢI PERMIŢI SĂ MĂ JIGNEŞTI CHIAR AICI PE BLOGUL MEU (culmea culmilor!) în timp ce tu nu eşti în stare să-mi aprobi două simple comment-uri scrise de mine cu respect şi cu bun simţ.

   Asta ar fi diferenţa dintre noi doi, stimabile Alin Cristea!

   P.S.1 Încă mai sper să revii la sentimente mai bune faţă de mine mai ales că eu nu te-am jignit NICIODATĂ cu nimic şi am crezut că putem să avem o colaborare bazată pe respect reciproc. M-am înşelat cumva?

   P.S.2 Nu călca niciodată un motan pe coadă!!!

   FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL!

    • Remus, n-am ştiut că te cheamă Alin Cristea! Aaaa… Lasă-mă pe mine să fiu penibil şi fără coadă! Important e să fac voia lui Dumnezeu şi să lupt împotriva transformării Bisericilor neoprotestante în săli de dans şi discoteci. Lupta pentru moralitate şi sfinţenie cere un preţ. Eşti gata să plăteşti acest preţ?!? Sau cumva ţi-e teamă că vei fi catalogat ca „penibil”? Mai bine să fiu penibil decât să fiu PENIEBIL (vorba domnului pastor Cristian Ionescu). Ești de acord cu mine???

 • Tom,

  Doresc să spun în primul rând că nu-mi place atitudinea ta faţă de cei care ţi-au postat, indiferent dacă ţi-au făcut ceva sau nu (nu-i cunosc şi nu te cunosc nici pe tine).

  În ceea ce priveşte conferinţa Peniel, cred că ar trebui să vezi faptul că organizatorii s-au autosesizat faţă de greşeală imediat după scenetă, care a avut în jur de 20-25 minute. În afară de aceste 2 momente, ea a fost destul de ok.

  Înainte de a te scandaliza şi a posta, consider că ar trebui mai întâi, ca un blogger adevărat, să te informezi despre ce a fost cu adevărat la Peniel, dacă n-ai fost acolo sau n-ai văzut live conferinţa.

  Titlul este bun şi sunt în acord cu tine dar a face comparaţii atât de acide, nu sunt de acord. Aş fi fost de acord dacă liderii Peniel ar fi dat un comunicat după o săptămână sau o lună şi nu imediat după conferinţă.

  • Mit, nu-ţi place atitudinea mea faţă de cei care au postat?!? La cine te referi? Cine sunt „cei care au postat”? Alin Cristea şi Remus? Care răspuns nu ţi-a plăcut? Cel pe care i l-am dat lui Alin Cristea sau cel pe care i l-am dat lui Remus?!? Să nu-mi spui că nu ţi-a plăcut niciunul dintre reply-urile mele că ar fi chiar culmea!

   Faptul că organizatorii s-au scuzat după „scenetă” atenuează gravitatea a ceea ce s-a întâmplat acolo la PENIEL 2011?!? Serios? Nu cumva ar trebui să-şi dea demisia ÎN BLOC toţi cei care au fost implicaţi în organizarea unui asemenea „eveniment creştin”?!? Think about it, man!

   Eu am preluat această informaţie de la domnul pastor Cristian Ionescu şi cred că dânsul este un slujitor al Domnului şi doreşte binele Bisericii. Eu nu sunt penticostal dar asta nu înseamnă să nu reacţionez imediat atunci când un pastor al unei mari Biserici ia o atitudine clară şi fermă faţă de comportamentul uşuratic (ca să nu spun depravat) al unor tineri care chiuie, bat din palme şi urlă de bucurie când văd o femeie îmbrăcată provocator şi dansând lasciv pe lângă un bărbat (ca să nu zic că acolo erau mai mulţi bărbaţi). O atitudine de bar de noapte! Mai lipsea o bară şi tacâmul era complet! ÎL FELICIT DIN TOATĂ INIMA PE DOMNUL PASTOR CRISTIAN IONESCU indiferent că o să-mi atrag ura unor „credincioşi” certaţi cu Biblia (sau mai bine zis cu bunul simţ elementar). Bravo, Cristian Ionescu! Slăvit să fie Dumnezeu că mai există în zilele noastre şi asemenea adevăraţi slujitori în Bisericile noastre! Iar restul care comentează şi fac figuri, ciocu’ mic şi puneţi mâna pe Biblie! Cuvântul Sfânt înseamnă practică, nu teorie!

   CU CE MĂ ÎNCĂLZEŞTE PE MINE CĂ CEI DE LA PENIEBIL (pardon, trebuia să spun Peniel) AU DAT UN COMUNICAT?!? Prin acest Comunicat cred ei că se pot repara lucrurile??? Era obligatoriu să propună O LISTĂ DE MĂSURI CONCRETE PENTRU CA ACESTE ASPECTE NEGATIVE SĂ NU SE MAI REPETE NICIODATĂ!!! De exemplu, puteau să enumere câteva măsuri pentru viitor de genul:

   1) Nu vom mai apela niciodată la trupe de profesionişti necreştini pentru că înainte de orice grad de profesionalism ne interesează să fie OAMENI CREDINCIOŞI, NĂSCUŢI DIN NOU, COPII AI LUI DUMNEZEU CONDUŞI DE DUHUL SFÂNT ŞI NU DE FIREA PĂMÂNTEASCĂ CARNALĂ PĂCĂTOASĂ!!!

   2) ADOPTAREA URGENTĂ a Principiilor si direcţiilor pentru întărirea disciplinei şi climatului duhovnicesc in biserici, prezentate pe larg de pastorul Cristian Ionescu, vezi linkul de mai jos:

   http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/13/peniel-si-pastorii-liberali-un-avertisment-ignorat/

   3) RESPECTAREA CU SFINŢENIE A ACORDULUI DE COLABORARE ÎNCHEIAT ÎN 2007 ÎNTRE CONDUCEREA BISERICII ŞI FUNDAŢIA PENIEL (acord care a fost călcat în picioare fără nicio teamă de Dumnezeu la ultima conferinţă Peniel 2011 şi uite de ce s-a ajuns unde s-a ajuns… nu pastorul Cristian Ionescu este de vină pentru asta ci aceia care au încălcat ACORDUL DE COLABORARE DIN 2 FEBRUARIE 2007!!!) vezi linkul de mai jos pe care poţi citi despre ce e vorba şi cu ce se mănâncă:

   http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-un-acord-de-colaborare-desconsiderat-si-incalcat/

   Domnilor Oniga Lucian Ioan, Gavrus George şi Bujenita Daniel, NU ŞTIŢI SĂ VĂ RESPECTAŢI SEMNĂTURA ŞI CUVÂNTUL PE CARE VI L-AŢI DAT ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU??? Nu cumva trebuia să vă depuneţi demisiile TOŢI TREI?

   Mit, dacă acel Comunicat ar fi menţionat propunerea celor 3 măsuri concrete de mai sus, ABIA ATUNCI AR FI AVUT O VALOARE ÎNAINTEA NOASTRĂ ŞI ÎNAINTEA DOMNULUI! Până atunci, însă, Comunicatul rămâne doar o simplă hârtie pe care poţi să o arunci la coşul de gunoi (sau ar mai putea fi găsite şi alte întrebuinţări dar nu intru în detalii din astea neplăcute)

 • Salutare, îmi permit să scriu şi eu pe acest blog deşi nu am mai scris niciodată pe un blog 🙂

  Am citit într-o carte următorul text şi mi-a sărit în ochi asta :

  „Odată ce înţelegem puterea pe care o posedă cuvintele, ar trebui să nu mai rostim vorbe necugetate. Trebuie să strunim această putere, conştienţi de faptul că vorbele pot dărâma şi pot zidi. Ele sunt ca un cuţit ascuţit care, mânuit de un chirurg, poate vindeca, dar, în mâinile unui copil neatent, poate curma o viaţă.”

  „Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii”
  (Proverbele lui Solomon 18:21)

  şi am înţeles că trebuie să fiu atent la ce vorbesc.

  „Trebuie să învăţăm să vorbim cu sinceritate, urmărind un impact pozitiv, folosind acele cuvinte care îi ajută pe alţi creştini să stăruie pe calea ascultării cu şi mai mult zel.”

  Cred că s-a greşit la Peniel cu această pantomimă… eu cred că este bine să-i mustrăm pe cei care greşesc şi să-i mustrăm în Numele Domnului Iisus… dar dacă această lucrare Peniel (peniebil) cum am mai citit, este o lucrare a Domnului, încredinţarea mea este că Dumnezeu Însuşi a mustrat în cugetul organizatorilor Peniel greşeala! Şi tot Dumnezeu este în măsură să judece şi să ia măsuri! Domnul este singurul Judecător. Dar mai mult ca sigur dacă este o lucrare după voia Lui şi dacă El Îşi găseşte plăcerea şi Îşi face lucrarea la inima oamenilor, în aceste conferinţe şi tabere Peniel, El o va apăra, mai repede sau mai târziu 🙂 Toate îşi au vremea lor!

  Mult respect şi ţineţi steagul biruinţei sus! 😉
  Fiţi binecuvântaţi!

  • Marius, îţi mulţumesc foarte mult pentru comentariu şi nu uita că întotdeauna eşti binevenit pe blogul meu! Bunul Dumnezeu să te păstreze în harul Său nemărginit! Binecuvântări Cerești!

 • Victor, îţi mulţumesc pentru acest Comunicat Peniel. Te rog să citeşti puţin mai jos ce i-am scris lui Mit despre acest Comunicat şi vei vedea care este punctul meu de vedere. Te mai aştept pe blogul meu. Domnul să te binecuvânteze!

 • Vai, cum au ajuns oamenii ăştia, că fraţi nu le putem spune! Ne întrebăm de ce Calea Domnului e vorbită de rău… uite din cauza unor oameni ca aceştia! Domnul să le dea înţelepciune pentru că Domnul e Acelaşi, numai noi suntem tare întunecaţi… În loc să Îl laude pe Domnul pentru mântuirea care ne-a dat-o în dar, îi fac pe plac satanei! Vai, vai!

  • Anca, sunt perfect de acord cu tine. Atitudini şi comportamente de genul celor întâlnite la DISCOTECA PENIEL ORADEA sunt de natură să-i determine pe mulţi să-şi schimbe impresia (în rău, evident) despre creştinii neoprotestanţi care prin esenţa credinţei lor se străduiesc să meargă cu toată fiinţa pe Calea Domnului.

   E păcat ca Numele lui Dumnezeu şi mărturia creştină să fie în mod grav afectate din cauza lipsei de înţelepciune a unor lideri de tineret care îşi permit să-şi facă de cap… sau să-i facă pe plac, satanei, aşa cum bine spui tu.

   Domnul să ne dea înţelepciune, tuturor, pentru că TOŢI avem nevoie şi trebuie să cerem ajutor şi călăuzire de la Duhul Sfânt!

   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi!
   Te mai aştept aici pe blogul meu unde eşti binevenită.

 • Mulţumesc tare mult… Fie ca binecuvântarea Domnului să se reverse peste tine şi casa ta! 🙂
  Cât despre ce ai scris mai sus, vreau să zic că dacă ne uităm bine în jur, Domnul e aproape şi „mulţi sunt chemaţi dar puțini sunt aleşi!”… Dar vine ziua cea mare când Îl vom vedea pe Domnul faţă în faţă şi vom da socoteală pt fiecare vorbă, faptă… pentru toate 🙂

  Multă pace în inimă, dată de Domnul Iisus!

 • Dacă dracii servesc lumea cu dansuri, sex, droguri, violenţă… ce mai, cu tot arsenalul, de ce să nu ne servim şi noi că doar e normal, nu?

  VAI DE NOI ÎN ZIUA JUDECĂŢII!!!

  • Cipri, în timp ce dracii servesc lumea cu dansuri, sex, droguri, violenţă, etc, noi suntem chemaţi să servim lumea cu Evanghelia, cu mesajul Cuvântului lui Dumnezeu. Oare facem noi acest lucru?!? Dacă nu facem acest lucru, atunci VAI DE NOI dar dacă-l facem, atunci VAI DE EI adică de cei ce nu ascultă glasul Domnului!

   Naşterea lui Hristos să ne fie de folos!

 • Părerea mea umilă este că trebuie să eliminăm din viaţa Bisericii orice element care ar putea fi pricină de păcătuire pentru alţii.

  • Dorel, părerea ta umilă este şi a mea… Tocmai de aceea am scris acest articol pe blogul meu pentru că nu sunt de acord cu un asemenea comportament „peniebil” (vorba domnului pastor Cristian Ionescu) mai ales că ne batem cu pumnul în piept că suntem creştini evanghelici şi că-L urmăm pe Domnul Iisus Hristos. Să dea bunul Dumnezeu ca asemenea lucruri să fie nişte excepţii extrem de rare în viaţa Bisericii! Domnul să ne dea putere să mergem pe Calea Sa şi să nu ne abatem nici la stânga, nici la dreapta.

   Te mai aştept pe blogul meu!
   Îţi doresc o Duminică binecuvântată! 🙂

 • Interesant este cu partea virtuală care expune subiecte foarte interesante și care dezvăluie lucruri spirituale și chiar cele mai puțin spirituale (firești) pe care unii nu doresc să ajungă să fie cunoscute și accesate. Iar cel mai interesant este să vedem cum liderii se contraatacă în domeniul de slujire, dându-se unii mai sfinți ca alții. Dar oare așa să fie? Nu chiar, dacă ajungem să cunoaștem îndeaproape scopul și interesul fiecăruia, după cum și ucenicii au făcut. Și azi este la fel. Și de ce putem să scriem ? Fiindcă cei care ar trebui să tacă și să-și vadă de turmă, ogradă și de situația personală, apar cu subiectele care întețesc focul. Este bine fiindcă astfel descoperim ce este în mintea lor și în ce le constă personalitatea. Așa am găsit și despre „domnul pastor Cristian Ionescu”, că predică cu o mare carismă despre „vinovăție și păcat”, dar încă nu face deosebirea între ele și neprihănire, sfințire și slujire adevărată fiindcă acest lucru se întâmplă :

  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2013/08/pastorul-cristian-ionescu-despre.html

  Așadar, astfel se prezintă sfințenia? Așa se dovedește neprihănirea? Și cum se biruiește ispita, fărădelegea și păcatul? Fiindcă Domnul Iisus ce spune despre cei care pretind că Îi slujesc și împlinesc și astfel de fărădelegi? În Evanghelia lui Matei capitolul 7, găsim răspunsul…

  • PENTRU VIOREL CHIȘ:

   Ce legătură are comportamentul PENIEBIL ale celor de la Peniel (care și-au permis să facă acolo ceea ce au făcut) cu faptul că pastorul Cristian Ionescu are credite (datorii) la niște Bănci?!?

   Faptul că domnul pastor Cristian Ionescu (observi că eu n-am pus ghilimele așa cum ai procedat tu, care ai dovedit o lipsă totală de respect față de dânsul) are datorii la bănci, POATE FI O SCUZĂ PENTRU FAPTUL CĂ ORGANIZATORII „CONFERINȚEI” PENIEL AU FĂCUT DE RUȘINE NUMELE DE CREȘTIN ȘI NUMELE LUI DUMNEZEU???

   De-aia au invitat-o acolo pe individa aia crăcănată cu fusta crăpată care atrăgea privirile tinerilor „credincioși” și genera strigătele de bucurie, fluierăturile aprobatoare și „extazul” acestora?!?
   De-aia dansul acela era atât de provocator și lasciv, cu mișcări interesante ale trupului femeii, lăsări pe spate, picioare desfăcute, etc? Din cauză că pastorul Ionescu are datorii la Bănci?????? Te-ai gândit mult?!? De unde ai mai scos-o și pe asta???

   Ai mare grijă să nu încalci Regulamentul acestui blog (să nu postezi off-topic-uri) pentru că riști să iau măsuri severe și nu mi-ar face plăcere să-ți blochez IP-ul.

   Ce legătură au datoriile la bănci ale unui pastor cu prostiile pe care le-au făcut deștepții ăia la Peniel 2011?!?!?!?!?!?

  • PENTRU VIOREL CHIȘ:

   Uite aici ce spune pastorul Cristian Ionescu și REȚINE că eu am toată încrederea în dânsul și îl consider un slujitor al lui Dumnezeu, indiferent de porcăriile și mizeriile răutăcioase ale „peniebililor”:

   „Dragã Paul,

   Doresc sã te asigur cã atacurile pe care le-ai citit sunt niște atacuri nefondate.

   1. Eu locuiesc cu familia în casa de care e vorba, așa cã nu poate fi vorba de investiție.

   2. Este adevãrat cã am împrumutat bani contra valorii proprietãții, dar nu i-am reinvestit (de aceea nu apar alte proprietãți în contul nostru). Am folosit banii pentru renovarea casei. Nu este vorba de 500 de mii, deoarece prețul inițial al casei a fost de aproximativ 327000 dolari. Faceți diferența!

   3. Sunt în proces de refinanțare ceea ce este legal și normal pentru coborârea ratei de interes.
   Din nefericire, persoana care lanseazã atacurile este plinã de rãutate dar și ignoranță. Referindu-se la salariul meu, uită să menționeze că am 10 copii.

   M-am simțit dator cu aceste clarificãri datoritã sinceritãții dvs. Am fost la fel de sincer.

   Cu drag,
   Pastor Cristian Ionescu”

   https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/03/26/cetatea-lui-david-atunci-apoi-si-acum-jurnal-de-calatorie-3/#comment-3068

 • Stimatul meu Tom,

  Sincer să fiu, ceea ce am scris, nu am scris din răutate și nici pentru descreditarea unei persoane pe care unii o cunosc doar virtual. Și pentru că m-ai întrebat ce are una cu cealaltă, răspunsul meu, la fel, este tot sincer. Ca pastor sincer și adevărat slujitor al lui Dumnezeu, mesajul trebuia să-l transmită lui „Peniel” în mod personal și conform mesajului Scripturii. Răspunsul cotat și dat lui „Paul” nu este unul sincer fiindcă eu sunt din partea locului și știu exact ce și cum s-a întâmplat.

  Nu că aș apăra „grupul Peniel” pentru ceea ce au realizat și azi pentru unii a ajuns subiect negativ de discuții, dar observ că prin anumite subiecte bine gândite și chiar scrise, se dorește o inducere în eroare cu unele grupări, persoane și de a câștiga un prestigiu dublu față de ei. Acest lucru se poate întâmpla când suntem sinceri cu noi înșine și nu trăim o viață duplicitară. Și în toate, putem să demonstrăm că suntem adevărați creștini în vorbire, trăire și fapte demne de pocăință.

  Nu scriu sub anonimat și nici ceva fals nedocumentat. Ci realitatea cu care noi ne confruntăm aici în Statele Unite și pe care voi nu o înțelegeți. Dar ceea ce se întâmplă aici, va ajunge în curând să se întâmple și la voi în România și atunci îți vei aduce aminte de comentariile mele scrise.

  Faptul că scrii: „[…] am toată încrederea în dânsul și îl consider un slujitor al lui Dumnezeu”, este bine, numai să nu te autoînșeli, când vei descoperi și alte lucruri pe care nu le cunoști. Față de mine, pastorul Cristian Ionescu locuiește la 15-20 minute cu mașina, ne cunoaștem foarte bine de când a fost adus la Chicago și când vei înțelege cum și-a format Biserica la care acum păstorește de peste 10 ani, atunci vei medita la mai multe. Când vei cunoaște și alte lucruri personale, o să mai discutăm. Fiica mea a fost membră în Biserica dumnealui ca dealtfel și tatăl socru până la un moment dat când aceste lucruri (pe care tu încă nu le cunoști) au ajuns descoperite atât la el, cât și la prietenii lui.

  Dacă pentru grupul „Peniel” consideri că au comis un păcat și ceea ce pastorul Cristian Ionescu a făcut nu este păcat, alături de aceste fapte:

  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/tohatan-si-casatoriile-pentru-green.html

  atunci înseamnă că încă nu cunoaștem Legea Divină și trebuie să medităm încă asupra subiectului.

  Deci după cum vedem, și unul și altul, sunt în puterea slăbiciunilor, imperfecțiunilor și chiar dacă scrii „[…] porcăriile și mizeriile răutăcioase ale “peniebililor”, nu sunt cum crezi, fiindcă sunt lucruri adevărate și dovedite. Și în aceste așa zise „porcării și mizerii răutăcioase”, eu scriu că sunt acțiuni care au fost realizate și acum datorită acestor persoane. Fiica mea, fiindcă a fost prea încrezătoare și dorind să facă bine, a ajuns într-un sechestru bancar de 128 de mii de dolari și din subiect, prin accesare, vei înțelege și vei realiza sinceritatea în ce constă și cum o descoperim la unii pretinși.

  Cu toată stima și tot respectul, doresc să-mi cer scuze, dar am dorit să înțelegi bine ce se întâmplă și chiar dacă crezi că fac parte din grupul “peniebililor”, nu sunt ceea ce crezi și nici nu doresc să fiu ca cei care fac astfel de fapte, induc în eroare pe mulți și pe urmă ajung în suferințe. Eu cunosc foarte bine ce se întâmplă cu cei despre care scriu, iar voi îi cunoașteți doar virtual sau din reclama ce și-o expun prin unele predici… Să avem o mare grijă și să ne uităm și la „FAPTE” adică la viața dumnealor ca să nu ajungem victime ale unor astfel de persoane.

  Din aceste comentarii, mulți pot să învețe, în așa fel încât în viață să deschidă ochii la cei ce doresc doar să ne atragă în puterea reclamei. Iar dacă crezi că ceva nu este documentat bine și prezintă o dezinformare, totul se poate dovedi. Și ar fi bine ca să fim ca cei din Bereea și să cercetăm, pentru a înțelege în ce lume trăim și în fața cărei provocări ajungem să deținem.

  Cu toată stima și tot respectul o scriu și chiar dacă ajung condamnat și descris după cum am citit, nu sunt întristat fiindcă este doar un „adevăr” pe care l-am trăit și îl trăiesc alături de familie. Și când o să treceți prin astfel de acțiuni (nicidecum nu doresc să vi se întâmple fiindcă aduc mare suferință si sunt foarte greu de remediat!) veți înțelege despre ce scriu și dovedesc.

  Deci stimatul meu „Tom the Cat”, cercetează și documentează-te bine fiindcă fratele nostru Google are o mare putere de accesare și ne duce la persoane interesante în viață. Lucruri despre care unii nu doresc să se știe și nici să fie accesate, pentru a rămâne în puterea reclamei așa după cum ei doresc, fără să se cunoască faptele firești. Și motivele sunt multiple și în curând o să le înțelegi fiindcă descoperirile la mulți vor apărea și mai mult decât unii le cunosc, fiindcă astfel „iese adevărul la lumină” și se poate păstra Biserica sfântă, nepătată și curată.

  Totusi, suntem avertizați cu privire la astfel de situații și puțini dau crezare la ceea ce este scris într-un simplu verset: Matei 24:24

  Cu toată stima și tot respectul,

  • Viorel Chiș, cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci înaintea Domnului, era să-mi scrii toate aceste lucruri ÎN PRIVAT și nicidecum aici în spațiul virtual public. În mod normal, ar fi trebuit să nu-ți aprob acest comentariu chiar dacă îți ceri scuze și chiar dacă nu publici sub anonimat. Te rog să reții că cercetarea și documentarea NU SE FACE PE GOOGLE!!!

   Dacă cineva se apucă să împrăștie pe Internet tot felul de zvonuri și lucruri neadevărate despre un pastor, crezi că soluția recomandată (metoda eficientă) este „cercetarea și documentarea pe Google”?!? Am mari îndoieli și rețineri că aceasta este soluția care este după voia lui Dumnezeu…

   Chiar presupunând că lucrurile pe care le spui AR FI ADEVĂRATE, tot n-ar fi trebuit să le spui aici ci era mult mai înțelept să-i scrii direct pastorului Cristian Ionescu și să-i spui sincer ce știi despre dânsul și ce crezi despre dânsul. Așa mi se părea corect înaintea Domnului și eu așa aș proceda, lucrurile ar merge într-o direcție dorită de Domnul, nu generate de un spirit de răzbunare sau de ostilitate personală față de o anumită persoană care poate că ne-a supărat sau ne-a dezamăgit odată.

   Îți recomand un material interesant și folositor pentru suflet, îl voi insera mai jos și voi preciza sursa.

   INCREDIBIL: VRĂJMAŞUL CE PRODUCE DEZASTRUL CEL MAI MARE, SE PREZINTĂ PE SINE ŞI STRATEGIA LUI!

   VORBIREA DE RĂU

   Vă mai amintiţi de mine? Numele meu este „Vorbirea de rău” sau „Bârfa”. Eu nu am nici o lege, ucid fără să am vreo armă de război, zdrobesc inimi şi ruinez vieţi. Sunt deosebit de vicleană, cu cât îmbătrânesc, cu atât puterea mea în loc să scadă, creşte. Am trecere la toate păturile sociale; sunt prezentă atât în casa săracului, cât şi în cea a bogatului, atât la şcoală cât şi la birou, dar cel mai bine mă simt în Biserică. Acolo par cea mai nevinovată, dar reuşesc să fac mari ravagii. Victimele mele sunt sortite pieirii, deoarece sub masca anonimatului, eu nu am o faţă care să fie văzută şi e imposibil să mi se dea de urmă. Eu nu am nici un prieten adevărat. Pe toţi cei care m-au acceptat, i-am distrus. Mie atât îmi trebuie, să arunc o pată asupra cuiva şi acela nu mai e niciodată ce a fost. Am ruinat Biserici, am distrus familii, am dezbinat prieteni. Eu aduc nopţi albe, intrigi, certuri şi dureri de cap. Dacă nu pot distruge, sunt mulţumită şi să creez doar suspiciune şi astfel obiectivul îmi e pe jumătate atins.

   Cu multă plăcere vă stă la dispoziţie oricui, oriunde şi oricând, a voastră iubită Vorbire de rău (Bârfă, Clevetire, Defăimare)

   Aşadar, precum o vulpe, sfidând, în viclenia ei, prezenţa stăpânului, îi fură păsările din ogradă, tot astfel, vorbirea de rău face ravagiile pe care „ea singură le-a descris”. Dar e şi normal, câtă vreme nu se schiţează nici măcar vreo măsură de împotrivire. Eu încerc, acum şi aici, să provoc alarma corespunzătoare prin prezentarea Cuvântului Lui Dumnezeu ca fiind cea mai eficientă armă prin care „cumătra” să fie nimicită.

   REALITATEA EXISTĂ, DIN PĂCATE………

   1. „Să ştiţi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele; căci oamenii vor fi iubitori de sine… clevetitori..” (2 Timotei 3:1-3)

   2. „…au ajuns plini de orice fel de nelegiuire… sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu; şi măcar că ştiu hotărârea Lui Dumnezeu că cei ce fac astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni, pe cei ce le fac…” (Romani 1:29,30,32)

   3. „…ba încă au boala certurilor de cuvinte din care se nasc pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele…” (1 Timotei 6:4)

   4. „Fiindcă mă tem ca nu cumva, la venirea mea să vă găsesc aşa cum n-aş vrea să vă găsesc… Mă tem să nu găsesc gâlceavă… vorbiri de rău, bârfeli…”
   (2 Corinteni 12:20)

   5. „Nu lua nici tu seama la toate vorbele care se spun, ca nu cumva să auzi pe sluga ta, vorbindu-te de rău. Căci ştie inima ta de câte ori ai vorbit şi tu de rău pe alţii.”
   (Eclesiastul 7:21-22)

   6. „Toţi sunt nişte răzvrătiţi, nişte bârfitori… toţi sunt nişte stricaţi…” (Ieremia 6:28)

   7. „Fiecare să se păzească de prietenul lui şi să nu se încreadă în nici unul din fraţii săi, căci orice frate caută să înşele şi orice prieten umblă cu bârfeli.” (Ieremia 9:4)

   8. „În tine sunt bârfitori ca să verse sânge.” (Ezechiel 22:9)

   TRAGEDIA CLEVETIRII

   1. „Fereşte-te de o învinuire nedreaptă.” (Exodul 23:7a)

   2. „Cine răspândeşte bârfeli, este un nebun.” (Prov.10:18)

   3. „Cine defaimă pe aproapele său este fără minte.”
   (Prov. 11:12)

   4. „Cine umblă cu bârfeli, dă pe faţă lucruri ascunse, dar sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.” (Prov. 11:13)

   5. „Vântul de la miazăzi aduce ploaia şi limba clevetitoare aduce o faţă mâhnită.” (Prov. 25:23)

   6. „Cuvintele clevetitorului sunt ca nişte prăjituri, alunecă până în fundul măruntaielor.” (Prov. 26:22)

   7. „Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate sau judecă pe fratele său, vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea! Şi dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii ci judecător! DAR TU CINE EŞTI (DE VORBEŞTI SAU) DE JUDECI PE APROAPELE TĂU?”
   (Iacov 4:11-12)

   CONŞTIENŢI DE REALITATE, SUFERIM !

   1. „El le-a răspuns: “Fiul Omului trebuie să pătimească mult şi să fie defăimat”…” (Marcu 9:12)

   2. „Când suntem vorbiţi de rău, să ne rugăm…”
   (1 Cor. 4:13a)

   3. „…De aceea simt plăcere în… defăimări… în prigoniri…”
   (2 Cor. 12:10)

   ÎNDEMNURI PENTRU ÎNLĂTURAREA ACESTUI FLAGEL

   1. „Adu-le aminte… să nu vorbească de rău PE NIMENI”
   (Tit 3:1-2a)

   2. „Orice clevetire să piară din mijlocul vostru…”
   (Efeseni 4:31)

   3. „Spune ca femeile în vârstă să nu fie nici clevetitoare…”
   (Tit 2:3)

   4. „Lepădaţi dar… orice fel de clevetire….” (1 Petru 2:1)

   5. „Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de… mânie… de clevetire, de vorbele ruşinoase care v-ar putea ieşi din gură”
   (Coloseni 3:8)

   6. „Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul dintre aceşti micuţi…” (Matei 18:10a)

   7. „Nu cleveti la un slujitor pe stăpânul lui ca să te blesteme şi să te faci vinovat.” (Prov. 30:10)

   8. „Să nu umbli cu bârfeli în poporul tău.” (Levitic 19:16a)

   9. „Să nu răspândeşti zvonuri neadevărate.” (Exod 23:1a)

   10. „Să nu te uneşti cu cel rău ca să faci o mărturisire mincinoasă pentru el.” (Exod 23:1b)

   AVERTISMENTE

   1. „V-am scris să n-aveţi nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că-şi zice frate, totuşi este… închinător la idoli, ori defăimător, ori curvar…” (1 Cor. 5:11)

   2. „…nici hoţii, nici beţivii… nici defăimătorii… nu vor moşteni împărăţia Lui Dumnezeu.” (1 Cor. 6:10)

   În speranţa că acest semnal de alarmă a fost înţeles, rămânem în aşteptarea rezultatelor dorite.

   Fiţi binecuvântaţi de Dumnezeu!
   Petrică Pleșa

   SURSA:

   https://www.petricaplesa.ro/vorbirea-de-rau/

   AUTOR : PETRICĂ PLEȘA

 • Tom the Cat, sincer să fiu, cu toții trebuie să știm să facem deosebire între „bârfă” și „adevăr”. Bârfa are o altă calitate decât puterea și scopul adevărului. Cât despre ce scriu eu, nu este vorba de o bârfă, ci despre un adevăr pe care îl trăim și îi trăim rezultatele acțiunilor petrecute.

  Iar despre ce ai scris:

  „era mult mai înțelept să-i scrii direct pastorului Cristian Ionescu și să-i spui sincer ce știi despre dânsul și ce crezi despre dânsul”

  să nu crezi că n-am făcut acest lucru dar dânsul nu este conștient. Deci discuție a fost, conform Scripturii, însă el a refuzat și refuză și acum discuția care trebuie de la doi, trei martori, să ajungă și în fața Comitetului, dar refuză. Și atunci a cui este vina? Și sunt foarte surprins că unora le este greu să accepte adevărul, chiar dovedit și au și curajul să predice despre „vinovăție și pocăință”, ori alții să aibă curajul să predice despre „CONȘTIINȚĂ” în timp ce lor le lipsește.

  Surprinderea apare atunci când nu medităm asupra mesajului din Scriptură care ne dezvăluie multe lucruri despre astfel de persoane, dar noi le dorim fiindcă „gâdilă urechile” prin învățăturile ce le primim.

  Mulțumesc pentru versetele scrise și pline de adevăr. Mulțumesc pentru sfat și îndemn. Și sincer să fiu, mă feresc de bârfă, de clevetiri și din această cauză, am scris cu dovezi. Și aceste dovezi sunt reale fiindcă familia mea a ajuns să primească rana adâncă ce ajunge greu să se vindece. Nu vă doresc să ajungeți în astfel de încercări și din tot ce este scris să înțelegeți la ce se poate ajunge în viață dacă ajungi prea naiv și lăsat dus în eroare de vorbe lingușitoare.

  Iar cât despre sursele mele, vin din partea persoanelor care au acces la informații pe care nu mulți le dețin și la care au acces.

  În rest doresc ca:

  „Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Iisus Hristos.”

  • Pentru Viorel Chiș:

   Amin! Asemenea! 😉 (scuze că mi-au trebuit mai mult de 8 ani ca să-ți răspund dar cred că am uitat să-ți răspund adică n-a fost o reavoință din partea mea)

   Sper din toată inima că ești bine și sănătos! Binecuvântări să-ți dea Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow