PERDANȚII REFERENDUMULUI

SIRETENIA SI PERFIDIA SUNT RESURSELE OAMENILOR CARE NU AU DESTULA MINTE PENTRU A FI CINSTITI - BENJAMIN FRANKLIN (1706-1790)

“Referendumul a picat” strigau, cu o oarecare satisfacție, titlurile articolelor din mass media după 7 octombrie 2018! Este o realitate evidentă că Referendumul a “picat”, condițiile impuse de lege și Constituție pentru validarea lui, nefiind îndeplinite. Dar împreună cu “picatul” Referendumului, au “picat” și alții, atât indivizi, cât și instituții publice, și credem că va lua mult timp ca democrația română să-și revină la linia de plutire.

Referendumul din 6 și 7 octombrie 2018 a aprofundat și mai mult scindarea și separarea dintre autorități și instituțiile statului și cetățenii României

Confidența cetățenilor în partidele politice și în liderii lor politici a devenit practic NULĂ, în cele doar două săptămâni de campanie pentru Referendum, factorii politici fiind spectatori ai măcelului mediatic lansat și dus cu nesaț împotriva democrației române și a cetățenilor țării care încercau din răsputeri să valideze Referendumul. Ba unii dintre ei s-au alăturat măcelului împotriva noastră, cu nerușinare și cu o agresivitate și o lipsă de respect care nu pot fi trecute cu vederea, uitate ori iertate și care vor trebui sancționate. Ele constituie atrocități împotriva democrației române și a statului de drept.

CEA MAI MARE VICTIMĂ A REFERENDUMULUI A FOST DEMOCRAȚIA ROMÂNĂ

Partidele politice și politicienii României au masacrat democrația română în doar două săptămâni de zile. Referendumul a scos la iveală deficiențele enorme și acute care există în sistemul legislativ și constituțional român care practic, fac aproape imposibilă derularea organizată și ordonată a democrației române. Democrația română e tânără, ea având doar 29 de ani. Anii 2015-2018 au fost ani de vârf ai democrației române când cetățenii de rând ai țării au inițiat cea mai importantă inițiativă de revizuire a Constituției din istoria României și au derulat în mod extrem de civilizat și ordonat un proces democratic fără precedent în istoria noastră. Semnăturile adunate, dezbaterile și argumentele ordonate făcute în Curtea Constituțională a României, deciziile Curții Constituționale, făcute la timp și conform legii, au demonstrat că cetățenii țării știu să practice democrația în țara lor. Ceea ce, însă, nu se poate spune nici despre politicienii și partidele politice ale țării și nici despre președintele României, domnul Klaus Iohannis. La fiecare pas și cotitură, acești trei factori au ridicat obstacole artificiale și fără rost în fața cetățenilor țării, căutând să le împiedice dreptul de a-și exercita drepturile constituționale. Au făcut recursuri fără rost, deloc necesare, s-au certat asemenea unor copii pe seama democrației române și a inițiativei cetățenești, iar președintele țării ne-a numit, în mod ireverențios, “fanatici religioși”. Nici unul dintre ei nu a văzut o valoare democratică în acțiunea noastră, A MILIOANELOR DE CETĂȚENI care au dorit o zi de Referendum fără obstrucțiuni și invective la adresa lor.

Putem spune că, de fapt, Constituția României a încătușat românii și toți cetățenii țării. E practic imposibil, nu doar pentru cetățenii țării dar și pentru factorii politici, să revizuiască Constituția României care ne ține pe toți asemenea unor prizonieri înlănțuiți. Revizuirea Constituției e extrem de dificilă, impune, vrem nu vrem, politizarea oricărei inițiative cetățenești, acordă Curții Constituționale un rol excesiv în validarea amendamentelor, și acordă, politicienilor și partidelor politice, autoritatea de a anula oricare inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției.

Nu cunoaștem nici o altă democrație în lume unde o inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției trebuie validată de Parlament, ori de ambele camere ale Parlamentului, înainte de a fi supusă unui Referendum public. De asemenea, în niciun stat din Statele Unite, tribunalele nu pot bloca inițiativele cetățenești de revizuire a Constituției înainte ca ele să fie supuse Referendumului. România este o excepție. O EXCEPȚIE FATALĂ care a paralizat și transformat sistemul democratic român într-unul extrem de rigid.

Pe lângă asta, trebuie menționat că cetățenii țării au avut la dispoziție DOAR 17 ZILE pentru a face campanie. Legea le acordă 30 de zile pentru campanie, dar până în 18 septembrie când Curtea Constituțională a validat pentru a doua oară Referendumul, nu exista certitudinea că Referendumul va avea loc. Facem o paralelă cu alegerile parlamentare ori prezidențiale, întrebând cât zgomot ar face parlamentarii ori candidații la prezidențiale dacă ar avea DOAR 17 ZILE la dispoziție ca să facă campanie electorală.

Fără îndoială, unii factori politici din România se bucură, chiar dacă pe ascuns, că “Referendumul a picat”. Dar împreună cu el, a “picat” și democrația română, cu sprijinul și contribuția lor. Bucuria lor, însă, se va transforma în lacrimi pentru că, profețim astăzi, va deveni practic imposibil pentru ei să revizuiască Constituția României în viitor.
Fiecare Referendum viitor va fi un măcel, un război civil constituțional. Politicienii României au stabilit deja UN PRECEDENT pe care românii nu-l vor uita curând. Regulile următorului Referendum deja au fost stabilite, oricare ar fi natura lui și vor fi aplicate: obstrucționare, politizare, dezinformare și boicotare doar de dragul de a fi contra. Politicienii României ne-au învățat trucurile acestea de care însă vor fi și ei victimizați.

E de asemenea nedemocratic, în opinia noastră, a impune UN PRAG pentru validarea unui Referendum constituțional, oricât de mic ar fie el. Rare sunt țările în care există un prag electoral pentru adoptarea amendamentelor constituționale. De fapt, chiar și Comisia de la Veneția NU e de acord cu stabilirea unui prag.

În 2015 Irlanda a votat prin Referendum legalizarea căsătoriilor homosexuale. NU A FOST NEVOIE DE UN PRAG, căsătoriile homosexuale fiind validate în Irlanda cu un vot de 62% (1,2 milioane de voturi) PENTRU și 38% (734,300 de voturi) ÎMPOTRIVĂ. Atunci de ce clasa politică din România ne pune un jug pe gât pe care nu-l putem duce și pe care nu-l vor putea duce nici generațiile care vor veni după noi?!?

CUM deci și CÂND vom scăpa de această plagă care paralizează democrația română?
Cert e că, așa cum spuneam mai sus, românii au devenit prizonieri încătușați ai propriei lor Constituții. Dilema este că doar ei se pot descătușa prin alte Referendumuri dar, ironic, politicienii nu le vor permite să o facă. NE AFLĂM ÎNTR-UN CERC VICIOS! Putem deci spune că cetățenii României și clasa politică se află într-o situație de tip “Mexican stand-off” în care primii nu se pot descătușa din cauza celor din urmă iar cei din urmă urmăresc cu zâmbete pe buze eforturile tragice ale românilor de a se descătușa de propria Constituție.

UN ALT PERDANT AL REFERENDUMULUI ESTE DOMNUL DACIAN CIOLOȘ

ESTE O RUȘINE pentru un politician al României să lanseze, așa cum a solicitat domnul Cioloș, un boicot al unei inițiative democratice a cetățenilor țării.
Apelul domnului Cioloș și a altor politicieni la boicot a fost o crimă împotriva democrației române, incompatibilă cu funcția pe care ei o dețin ori pe care ar dori să o dețină în viitor
. Domnul Cioloș dorește să formeze un partid politic nou și să fie ales în Parlamentul European – un partid și o mișcare civică condusă de politicieni cu simțăminte de dispreț față de cetățenii țării și promotori ai unor practici nedemocrate.

În țările autentic democrate, cum ar fi Statele Unite, nu se aude niciodată ca un politician să lanseze boicotul unor alegeri. Dimpotrivă, politicienii insistă ca cetățenii să meargă la vot, să-și exercite drepturile constituționale și să-și determine singuri soarta și viitorul.

Dl Cioloș și cei care gândesc ca el, gândesc anti-democratic și n-au nici profilul, nici statura morală să dețină funcții politice în România sau Uniunea Europeană. Este încă o dovadă că elita politică a României e una destructivă, una care subminează democrația României și nu ne urmărește binele. Boicotul este o exprimare legitimă a libertăților cetățenilor dar una IRESPONSABILĂ când el e inițiat, încurajat și practicat de politicieni. Când politicienii fac lucrul acesta, ei subminează nu doar democrația ci și statul de drept.

UN ALT PERDANT AL REFERENDUMULUI ESTE JUDECĂTORUL DANIEL MORAR

Pe 18 septembrie 2018 Curtea Constituțională a emis Decizia 539/2018 asupra constituționalității Legii de revizuire a Constituției României. Domnul Morar a votat ÎMPOTRIVA Referendumului, fiind autorul unei opinii separate și dizidente. În ultima pagina a opiniei lui, Judecătorul Morar a numit “legislația română” care definește căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie ca fiind “tributara unei viziuni retrograde”. Pe înțelesul tuturor, dl Judecător Morar ne-a numit, pe noi cei 3,5 milioane de cetățeni care am votat “DA” la Referendum, persoane “retrograde”. Comentariul dlui Judecător este extrem de grav, nepotrivit și incompatibil cu o democrație și cu statul de drept. Este și extrem de iresponsabil și incompatibil cu canoanele de etică judiciară. Este unul RUȘINOS care nu stă bine unui judecător care e chemat să fie imparțial și să respecte în mod egal părțile. Dl Morar și-a dovedit parțialitatea și DISPREȚUL față de noi, majoritatea covârșitoare a cetățenilor României care credem în căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

DOMNUL JUDECĂTOR MORAR ȘI JUDECĂTORII CARE GÂNDESC CA EL SUNT UN PERICOL PENTRU DEMOCRAȚIA ROMÂNĂ!

În iunie 2015 Curtea Supremă a Statelor Unite a legalizat căsătoriile homosexuale în America cu un vot de 5 la 4, anulând prin votul unui singur judecător milioanele de voturi date de americani pentru căsătoria naturală dintre un bărbat și o femeie. Unul din cei 4 judecători care s-au opus legalizării căsătoriilor homosexuale a fost eminentul judecător și jurist Antonin Scalia, azi decedat. Judecătorul Scalia a fost una din cele mai inteligente minți americane din ultimii zeci de ani. În opinia lui dizidentă, Scalia le amintea americanilor că judecătorii s-au transformat într-o clasă intelectuală ostilă democrației care amenință democrația. Dânsul și-a îndemnat conaționalii să fie sceptici și vigilenți privind judecătorii și și-a criticat colegii pentru că au subminat democrația americană. Dacă ar fi în viață, nu ne îndoim că Judecătorul Scalia l-ar numi și pe Judecătorul Morar O AMENINȚARE la adresa democrației române, O INSULTĂ la inteligența poporului român.

UN ALT PERDANT AL REFERENDUMULUI A FOST MASS MEDIA ROMÂNĂ

Nu are importanță cum s-au poziționat românii privind Referendumul, toți sunt de acord că mass media română a fost corigentă la Referendum. Parțialitatea mass mediei a fost evidentă împotriva Referendumului. Invitații la dezbateri au fost părtinitori împotriva Referendumului. Invitații nu au fost în temă privind Referendumul. Membri ai vastei mișcări pro-familie și pro-Referendum au apărut rar la posturile naționale de radio și televiziune. Discuțiile moderatorilor au fost simpliste și intenționat irelevante. Ele s-au focalizat pe “discriminare” când de fapt, Referendumul nu avea nimic cu discriminarea. S-au focalizat pe “homosexualitate” și “minorități sexuale” când de fapt Referendumul nu avea nimic cu aceste subiecte. S-au evitat în mod intenționat subiectele spinoase, cum ar fi impactul grav și toxic al căsătoriilor homosexuale asupra copiilor, declinul culturii căsătoriei, impactul negativ al căsătoriilor homosexuale asupra democrației și a drepturilor și libertăților cetățenilor ori faptul că ele nu-și au nici un rost.

Penibilă și sub orice critică a fost emisiunea de duminică seara, 7 octombrie 2018, de la Digi24, care a avut un singur invitat, pe “CTP”. CTP practic a fost lăsat să țină un discurs “anti-Referendum” fără ca moderatorul să-i pună întrebări ori să-l contrazică. Printre aberațiile spuse de acest domn a fost și afirmația: “căsătoria a fost inventată de heterosexuali”. Chiar?

DEZINFORMAREA purtată de mass media română a fost un punct JOSNIC al mass mediei din România. Ironic, dacă mișcarea pro-familie și pro-Referendum nu a fost invitată la discuțiile care au avut loc la posturile naționale, mass media internațională a fost interesată să cunoască pozițiile AFR-ului privind Referendumul. Pe parcursul campaniei, publicația americană Los Angeles Times, (al patrulea ziar ca circulație din SUA) a trimis în România un jurnalist care a petrecut o zi întreagă cu noi pe traseu, la Iași pentru a fi exact, publicând apoi, pe 5 octombrie 2018, un articol despre eforturile AFR pentru validarea Referendumului.

De asemenea, pe 5 octombrie 2018, televiziunea daneză ne-a luat un interviu de aproape 2 ore privind Referendumul. Spre deosebire de mass media română, subiectele și întrebările jurnaliștilor americani și danezi au fost la subiect, inteligent formulate și detaliate.

[Notă AFR: Cetățenii orașului Iași au făcut o impresie foarte bună asupra jurnalistei americane, iar voluntarii AFR care au distribuit fluturași și materiale de campanie în prezența ei, au fost și ei la înălțime. Jurnalista comenta mereu la adresa nivelului profesional, energiei și inteligenței voluntarilor. Vă mulțumim!]

UN ALT PERDANT AL REFERENDUMULUI A FOST DOMNUL KLAUS IOHANNIS

Întreaga clasă politică din România a fost o victimă a Referendumului, începând cu partidele politice, liderii lor, dl Dragnea și domnul Iohannis. Toți și-au dovedit inabilitatea de a se comporta într-un mod democratic în sprijinul democrației române. Dl Iohannis, care nu poate fi iertat pentru etichetarea făcută nouă ca fiind “fanatici religiosi”, trebuia să facă tot posibilul să asigure victoria democrației române la Referendum, dar A LUPTAT ÎMPOTRIVA NOASTRĂ.

UN ALT PERDANT AL REFERENDUMULUI A FOST UNIUNEA EUROPEANĂ

Socialiștii perdanți ai Europei și-au dezlănțuit URA împotriva noastră. Pe drept îi numim perdanți pentru că de la alegeri la alegeri pierd tot mai multe locuri în parlamente.
În septembrie au pierdut masiv în Suedia iar duminică au pierdut dezastruos în Bavaria unde abia au câștigat 9,7% din voturi. Și tot duminică au pierdut alegerile locale din Belgia.
Conform presei europene, pe timpul vizitei din 26 septembrie 2018 a doamnei Dăncilă și a domnului Dragnea la Bruxelles, socialiștii din Parlamentul European au “strigat” la cei doi, cerându-le să facă tot posibilul ca Referendumul să eșueze.

De acum, românii știu: socialiștii Uniunii Europene au făcut tot ce le-a stat în putință SĂ NE SUBMINEZE SUVERANITATEA NAȚIONALĂ ȘI POPULARĂ. Asta ne confirmă încă o dată că motto-ul Uniunii Europene “unitate în diversitate” este O FARSĂ.

SURSA:
http://www.alianta-familiilor.ro/perdantii-referendumului/

FAMILIA ESTE INTEMEIATA PE CASATORIA LIBER CONSIMTITA INTRE UN BARBAT SI O FEMEIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow