PETIȚIE ONLINE ÎMPOTRIVA DESCHIDERII UNUI MUZEU AL HOMOSEXUALITĂȚII ÎN ROMÂNIA PRIN FINANȚARE DIN BANI PUBLICI

PETRECERE QUEER

(foto: facebook.com)

PETIȚIE PENTRU OPRIREA FINANȚĂRII DIN BANI PUBLICI A MUZEULUI „ISTORIEI ȘI CULTURII QUEER” DIN ROMÂNIA

Contestăm finanțarea de către Ministerul Culturii, a Muzeului „Istoriei și Culturii Queer” din România cu 199995 euro prin programul Ro-Cultura ce se bazează pe granturile acordate de Islanda, Lichtenstein și Norvegia.

I. MOTIVE

1. De-a lungul istoriei acestei țări, au fost mai mulți diabetici decât homosexuali în România. La fel se întâmplă și în prezent. Totuși, diabeticii nu au muzeu. Ar trebui să aibă prioritate în acest sens, iar ignorarea lor nu poate fi considerată altfel decât o discriminare culturală.

2. Majoritatea românilor nu cunosc cuvântul „queer” (undeva la 99% dintre Români). Este absurdă finanțarea din fonduri publice (Europene) a unui muzeu al cărui nume, 99% dintre români nu-l pot pronunța, și nici nu-i cunosc semnificația. În acest sens, prioritar ar fi un muzeu al „mitei”. Toată lumea ar știi despre ce este vorba, iar umplerea de exponate ar fi o banalitate.

3. Banii țărilor mai sus menționate ar trebui cheltuiți într-un mod mai productiv, chiar dacă ni se dau gratuit. Nimeni n-ar fi întreprins un astfel de proiect din banii publici ai românilor. Trebuie să fim responsabili și față de banii țărilor mai sus menționate (nu au miros, gust, ci au lichiditate maximă – vorbim de valută forte). În acest sens, iată câteva sugestii de muzee ce ar trebui finanțate (a căror proiecte Min. Culturii ar trebui să le încurajeze): Muzeul Fizicii și Explorării Aero-Spațiale; Muzeul Rezistenței Anticomuniste; Muzeul Inventicii Românești, etc.

4. Nu avem și nu am avut o cultură „queer” în România. Eventual, am putea crea una în viitor prin eforturi financiare suficiente. Între timp, finanțarea unui astfel de muzeu nu-și are rostul. Vă îndemnăm să terminați de restaurat Muzeul Național de Istorie al României la care se lucrează din 2002 !!! Până în prezent, 60-70% din muzeu este nefuncțional, personalul este insuficient, exponatele neglijate, șamd. Vă îndemnăm să citiți analiza SWOT a muzeului (vezi paginile 2-6):

http://www.cultura.ro/sites/default/files/inline-files/M.N.I.R.%20-%20raport%20de%20activitate%202018.pdf

5. Un astfel de muzeu este împotriva culturii esențiale românești, o cultură creștină milenară, ce n-a cunoscut frământări legate de homosexualitate și nici nu a prigonit-o în același grad cu țările care acum ne învață cum să fim toleranți.

II. CERINȚE

1. Oprirea finanțării muzeului „Istoriei și Culturii Queer” din România din fonduri publice. O să aibă (și au) parte de destulă finanțare privată. Vă rugăm să nu cheltuiți banii publici în asemenea fel! Avem mare nevoie de finanțări în alte direcții culturale, după cum am precizat câteva.

III. CONCLUZII

Preferăm să rămânem inculți homosexualicește.

Nu suntem împotriva existenței unui astfel de muzeu, ci împotriva finanțării lui din bani publici (fie ei europeni), din bani ce se cer stringent în alte direcții (culturale).

IV. ACȚIUNI

Această petiție va fi trimisă Ministerului Culturii al Guvernului României în cazul obținerii a 100.000 de semnături.

PETIȚIA POATE FI SEMNATĂ ONLINE PE ACEST LINK

DEPUTATUL DANIEL GHEORGHE DESPRE PRIMUL MUZEU AL HOMOSEXUALITĂȚII DIN ROMÂNIA, FINANȚAT CU 200 MII EURO

Avem un Muzeul Național al Comunismului în România?!?
Încă nu, deși s-au depus mari eforturi pentru asta. În afară de Memorialul Durerii de la Sighetul Marmației care este absolut excepțional, au fost doar piedici, amânări și jumătăți de măsură.

Avem un Muzeu al Rezistenței Anticomuniste din România?!?
Sigur nu avem!

Avem în România un Muzeu al Culturii și Civilizației Creștinismului Românesc?!?
Nici asta nu avem și sigur ar stârni tone de polemici stupide când ar fi propus!

Avem un Muzeu al Inventicii Românești?!? Nici asta nu avem, iar cercetarea rămâne o bătaie de joc subfinanțată sistematic de zeci de ani!

Avem în România un Muzeu al Fizicii și Explorării Aero-Spațiale?!?
Din câte știu nici așa ceva nu avem!

Însă, se pare că vom avea nici mai mult și nici mai puțin decât un Muzeu al „Istoriei și Culturii Queer” din România (în traducere pentru noi, ăștia etichetați drept „retrograzi”, este vorba despre primul muzeu al homosexualității de la noi din țară!!!)

Finanțarea de sute de mii de euro vine pe fondurile norvegiene, alea de care atunci când m-am legat în Parlament, mi-au sărit o droaie în cap, de zici că fluierasem în Biserică (scuze că dau acest exemplu, probabil din perspectivă „progresistă” și fluieratul în Biserică a devenit un act înalt de cultură!)

Dacă norvegienii sunt așa interesați de problemele sociale din România, de ce nu investesc banii în incluziunea persoanelor din medii defavorizate, în susținerea copiilor cu dizabilități ori în desființarea ultimelor closete din curțile școlilor din satele care nu beneficiază de minimum unor condiții educaționale?

Însă vedem altceva, vedem un plan sistematic de reeducare în paradigmă LGBT a Românilor și de impunere a unor elemente ideologice complet străine și opuse valorilor culturale și identitare creștine, valori perene pe care le împărtășesc cetățenii României, indiferent de originea ori statutul lor!

Voi interpela Guvernul României să ne explice care este motivația pentru care instituțiile din România dau curs unor astfel de inițiative complet nejustificate!

SURSA:
https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549/posts/2566883016925672

DANIEL GHEORGHE - DEPUTAT CRESTIN IN PARLAMENTUL ROMANIEI

5 thoughts on “PETIȚIE ONLINE ÎMPOTRIVA DESCHIDERII UNUI MUZEU AL HOMOSEXUALITĂȚII ÎN ROMÂNIA PRIN FINANȚARE DIN BANI PUBLICI”

 • Sunt de acord în totalitate cu această petiție, considerând că la momentul actual nu este necesar acest muzeu. Alte muzee ar fi necesare a fi construite sau repetate care să reprezinte specificul culturii și istoriei românești.

  • @ Daniela Mallette

   Who cares?!? Crezi că interesează pe cineva din guvernul Iohannis-Orban ca națiunea română să nu se abată de la valorile și principiile fundamentale creștine? Crezi că le pasă lor că România alunecă în mocirla păcatului din cauza ateizării promovate de mass media și de alți factori interesați în distrugerea morală și spirituală a acestei țări? Crezi că politicienii români se gândesc la viitorul copiilor și nepoților noștri?!? Ei au cu totul alte priorități… Ciolanul e mai important.

 • @ Tomis the Cat:

  Oh, da, precis pe pesedişti i-a interesat!!! Pe Dragnea, pe Veorica, iar mai nou pe Ciolacu şi ceilalţi zevzeci (majoritari în Parlament!) i-am văzut tăvălindu-se pe jos, preocupaţi din cale afară să nu se abată de la „valorile şi principiile fundamentale creştine”!!! :))))))))))

  Hai, nu mai bate câmpii, mâțo, că faci riduri pe coadă! 😀

  • @ Opinantule din maidan,

   În primul rând, vezi că te comporți ca pe maidan și încalci Regulamentul acestui site, jignind și generalizând într-un mod nepermis. Nu toți cei din PSD sunt niște jigodii așa cum sugerezi tu și nu toți cei din PNL-PDL ACEEAȘI MIZERIE sunt niște neprihăniți și niște sfinți. Dragnea e la pușcărie dar văd că tot degeaba, ai o obsesie pentru el, cred că îl visezi noapte de noapte. Veorica a zburat din fruntea guvernului și a partidului social democrat dar văd că tot degeaba, și pe ea o visezi în fiecare noapte, ești obsedat, man! Ciolacu ește președinte INTERIMAR deci nu va face purici mulți pe-acolo. Zevzeci se găsesc din belșug în absolut toate partidele politice parlamentare din România, inclusiv în USR-ul tău așa zis „progresist” sau mai bine zis anarhist-maidanist.

   P.S.1 Sunt MOTAN, nu mâță!

   P.S.2 AI MARE GRIJĂ că așa zisul tău „comentariu” este de fapt un off-topic pe care în mod normal trebuia să ți-l șterg imediat! Te asigur că nu va mai exista o „data viitoare” sau „altădată” când îți voi mai permite să postezi un off-topic pe blogul meu.

   Ce legătură este între tema foarte serioasă propusă de mine (PETIȚIE ONLINE ÎMPOTRIVA DESCHIDERII UNUI MUZEU AL HOMOSEXUALITĂȚII) și prostiile pe care le-ai scris tu despre dragnea, veorica, ciolacu, etc?!? Pe viitor, te vei referi STRICT la subiectul prezentat de mine sau vei trece printr-una din următoarele două experiențe: (1) Ștergerea imediată a comentariului tău (2) [Dacă îmi enervezi motanul] BLOCAREA DEFINITIVĂ A IP-ULUI TĂU în așa fel încât nu vei mai pupa niciun acces pe aceste site dar ești binevenit oricând pe diverse site-uri de maidan unde poți să-ți faci de cap precum dorești.

   IA-ȚI OCHELARII ȘI CASCĂ OCHII LA REGULAMENTUL DE MAI JOS CA SĂ BAGI LA CAP:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow