PETIȚIE PENTRU SALVAREA COPIILOR FAMILIEI MARIUS ȘI RUTH BODNARIU

MARIUS SI RUTH BODNARIU IMPREUNA CU COPIII LOR

“SEMNAȚI PETIȚIA!
NU NE LĂSĂM CĂLCAȚI ÎN PICIOARE
CUM AM FĂCUT-O DE-ATÂTEA ORI!”

Mihai Gâdea și Adrian Ursu au inițiat o petiție online pentru a aduce la cunoștința organismelor internaționale situația familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de serviciile sociale.

”Pentru a aduce la cunoștința autorităților de la Oslo, dar și organismelor internaționale care protejează drepturile și libertățile fundamentale ale omului și ale copiilor, am decis inițierea unei petiții. Aceasta va fi înmânată Majestății Sale Regele Harald al V-lea al Norvegiei, premierului Erna Solberg, președintelui Parlamentului European Martin Schulz, secretarului general al ONU Ban Ki-Moon și președintelui UNICEF Maleeha Lodhi. Vă invit să vă alăturați acestui demers, semnând petiția. Haideți să facem dreptate!” a scris Mihai Gâdea pe pagina sa de Facebook.

Am plăcerea să redau mai jos textul integral al acestei Petiții:

ROMÂNIA – NORVEGIA, ÎMPREUNĂ PENTRU COPIII BODNARIU

Drama familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost răpiți de autoritățile norvegiene, a provocat un val de emoție, indignare și proteste ample în Norvegia, în România, în Statele Unite ale Americii și în multe alte locuri din lume. Pentru a aduce la cunoștința autorităților de la Oslo, dar și organismelor internaționale care protejează drepturile și libertățile fundamentale ale omului și ale copiilor, mai mulți cetățeni români au decis inițierea unei scrisori. Aceasta va fi înmânată Majestății Sale Regele Harald al V-lea al Norvegiei, premierului Erna Solberg, președintelui Parlamentului European Martin Schulz, secretarului general al ONU Ban Ki-Moon și președintelui UNICEF Maleeha Lodhi. Dacă ați fost impresionați, revoltați de această dramă și doriți să vă faceți auzit punctul de vedere, dacă doriți ca familia Bodnariu să își recupereze cât mai repede copiii și astfel de abuzuri să nu se mai întâmple, vă așteptăm să vă alăturați demersului, semnând această petiție.

Majestatea Voastră,

Excelențele Voastre,

Vă înaintăm acest document cu toată deferența, dar în același timp cu speranța că mesajul nostru, susținut de mii, zeci de mii de semnături, va reuși să vă sensibilizeze și să producă efectul fericit pe care toată lumea îl așteaptă. Probabil că ați luat cunoștință din extrem de numeroasele și completele relatări ale presei internaționale despre drama teribilă pe care o trăiește o familie mixtă româno-norvegiană, familia Bodnariu.

În noiembrie 2015, Autoritatea pentru Protecția Copilului din Norvegia, împreună cu autoritățile judiciare locale au dispus plasarea celor cinci copii ai familiei Bodnariu în instituții cu regim special, invocându-se rele tratamente. Atât momentul smulgerii copiilor din mijlocul familiei – o scenă cutremurătoare în fața căreia niciun om nu-și poate stăpâni lacrimile și revolta, cât și justificarea acestui gest extrem de cinic, depășesc rațiunea și sunt inacceptabile într-o societate civilizată, într-o lume ghidată de legi și de sentimente.

Toate dovezile existente în acest caz, demonstrează fără echivoc, că ne aflăm în fața unui abuz fără margini, fiind încălcate drepturile fundamentale ale omului, copilului, familiei. Au fost invocate motive care țin de restrângerea brutală a drepturilor confesionale, a libertății de gândire și de exprimare. Acestea contravin flagrant documentelor internaționale pe care Regatul Norvegiei le-a semnat și s-a angajat să le respecte, cum ar fi: Convenția Europeană a Drepturilor Omului sau Convenția privind Drepturile Copilului.
În articolul 8 al acesteia din urmă, se precizează clar că “statele părți se obligă să respecte dreptul copilului de a-și păstra identitatea, inclusiv cetățenia, numele și relațiile familiale, astfel cum sunt recunoscute de lege, fără nici o imixtiune ilegală”. La fel de important și din păcate încălcat flagrant de către Autoritatea pentru Protecția Copilului din Norvegia este conținutul articolului 2 din Protocolul 1 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, document fundamental al libertății și demnității umane: “Statul, în exercitarea funcțiilor pe care și le va asuma în domeniul educației și al învățământului, va respecta dreptul părinților de a asigura această educație și acest învățământ conform convingerilor lor religioase și filozofice.”

Cazul familiei Bodnariu nu este din păcate singular. Sunt tot mai multe semnale de la familii de români, lituanieni și multe alte naționalități care denunță tratamente exagerate sau chiar abuzive din partea autorităților care ar trebui să fie însărcinate în mod real cu protecția drepturilor copilului și nu cu destrămarea violentă a unor familii. Așa se explică uriașul val de revoltă stârnit atât în Romania, cât și în Norvegia, SUA și în multe țări ale Europei, protestele de stradă, demonstrațiile în fața Ambasadelor Norvegiei, apelurile la mobilizare pe rețelele de socializare, dezbaterile și comentariile indignate din presă. Facem apel la rațiune, legalitate și umanism pentru a pune capăt acestor practici ce nu au legătură cu democrația, cu regulile de civilizație, ori cu sentimentele. Contăm pe sprijinul nemjlocit al Excelențelor Voastre și pe autoritatea instituțională pe care o reprezentați pentru a reda familiei Bodnariu și celorlalte multe familii aflate în aceeași situație, dreptul la viață și la fericire și pentru a pune capăt, de aici încolo, oricărui abuz.

Mihai Gâdea și Adrian Ursu

Petiția poate fi semnată de oricine AICI

URMĂREȘTE CHIAR ACUM EDIȚIA SPECIALĂ A EMISIUNII “SINTEZA ZILEI” PE TEMA DEMERSULUI EXTRAORDINAR INIȚIAT DE MIHAI GÂDEA ȘI ADRIAN URSU DE LA POSTUL DE TELEVIZIUNE ANTENA 3:

http://live.antena3.ro/

SURSA:

http://www.antena3.ro/actualitate/petitie-copii-familia-bodnariu-334352.html

SUSTINEM FAMILIA BODNARIU SI DEMASCAM GUVERNUL DIN NORVEGIA CARE A CONFISCAT CEI CINCI COPII PRIN ABUZ

http://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-familia-bodnariu-334158.html

3 thoughts on “PETIȚIE PENTRU SALVAREA COPIILOR FAMILIEI MARIUS ȘI RUTH BODNARIU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow