PICTURA CARE MI-A FASCINAT COPILĂRIA

Când eram copil, prin grija părinților mei, am avut în dormitor un tablou cu o pictură deosebită care mi-a fascinat copilăria. În fiecare zi, când treceam prin camera mea, ochii mi se opreau peste versetul de aur din Evrei 13:5

„Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi!”

Pur și simplu, adoram această imagine cu acel înger păzitor trimis de Domnul ca să protejeze doi copilași (este vorba despre o fetiță împreună cu fratele ei mai mic) care într-o seară au fost surprinși de o furtună pe drumul lor spre casă. Copiii se află pe un pod foarte șubred care traversează un râu învolburat. Imaginea este atât de sugestivă iar pictorul a reușit să transmită un mesaj atât de clar încât nici nu mai ai cuvinte și nu poți decât să contemplezi această operă de artă foarte bine gândită și realizată. Singura nedumerire pe care o am este legată de faptul că îngerul are o înfățișare cam… feminină (?!?) Bineînțeles că acest aspect nu mă deranja deloc în perioada când eram copil dar acum știu din Sfânta Scriptură că în veșnicie nu vom mai fi bărbați și femei ci vom primi niște trupuri de slavă. Nu există îngeri bărbați și îngeri femei! Una este imaginația noastră omenească și alta este realitatea Cerească.

Mi-a fost foarte greu să găsesc această pictură pe internet, mai ales că nu cunosc titlul acestei lucrări și nici autorul ei. E ca și când cauți cu foarte multă răbdare și până la urmă găsești într-un mod miraculos, un ac în carul cu fân.

Dacă știți cumva cum se numește această lucrare artistică (probabil GUARDIAN ANGEL) și cine este autorul (probabil creștin), vă rog să-mi scrieți pe blog. Se pare că este vorba de o carte poștală ilustrată realizată prin 1900 dar autorul rămâne complet necunoscut.

Vă invit să vedeți și voi tabloul pe care l-am avut toată copilăria în camera mea, să vedeți „icoana” pe care o aveam pe perete. Eu cred că merită…

INGERUL OCROTESTE COPILASII IN DRUMUL LOR SPRE CASA

Tagged with:

3 thoughts on “PICTURA CARE MI-A FASCINAT COPILĂRIA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow