PLATFORMA CIVICĂ “ÎMPREUNĂ” CERE SĂ FIE PREZENTĂ ÎN COMISIA SENATORIALĂ CARE VA DEZBATE MODIFICĂRILE LEGISLATIVE CE VIZEAZĂ IMPUNEREA “EDUCAȚIEI SEXUALE” ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA.

PLATFORMA CIVICA IMPREUNA LUPTA IMPOTRIVA PERVERTIRII MINTII SI SUFLETELOR COPIILOR ROMANI

(foto: Platforma Civică “Împreună”)

Platforma Civică “Împreună” cere prezența la dezbaterile privind Legea de modificare a Legii 272/2004, din Comisia pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului.

Către: Comisia pentru muncă, familie și protecție socială

Vă solicităm, în nume personal, precum și în numele celor peste 300.000 de cetățeni români, semnatari ai notificării autorităților române, urmare campaniei naționale ”Apărăm copiii României și identitatea lor”, participarea unei delegații a organizației noastre la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, legate de modificarea Legii 272/2004 și de subiectul Educației sanitare/sexuale, care constituie o preocupare continuă a Platformei Civice Împreună și a sute de mii de părinți români.

Delegația noastră va fi compusă din maximum trei reprezentanți.

Cu stimă,
Dr. Mihai Gheorghiu – Președinte Asociația Platforma “Împreună”

Mai jos, Notificarea celor 300.000 de cetățeni români semnatari ai Campaniei noastre „Apărăm copiii României și identitatea lor”:

Platforma civică ÎMPREUNĂ, compusă din 506 ONG-uri și 130.000 membrii susținători persoane fizice, mandatată de 300.000 de persoane fizice adulte din România, vă înaintează prezenta

NOTIFICARE

prin care vă solicităm să luați act de faptul că 300.000 de cetățeni români REFUZĂ orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România.

În data de 15.03.2019 s-a încheiat campania „Apărăm copiii României și identitatea lor”, campanie prin care 300.000 de cetățeni români refuză în mod expres orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România.

Potrivit art. 29 alin. 6 din Constituția României, părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, POTRIVIT PROPRIILOR CONVINGERI, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Și este absolut firesc să fie astfel pentru că, potrivit articolului 487 din Codul Civil, părinţii sunt cei care „au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică, intelectuală, de educaţia, învăţătura şi pregătirea profesională a copiilor potrivit propriilor lor convingeri, dar şi potrivit însuşirilor şi nevoilor copiilor”.

Indiferent de mediul din care provin sau de gradul de educaţie şi cultură, părinţii sunt păstrătorii şi transmiţătorii unui set de valori, propriu familiei şi națiunii în care se naşte copilul. Dispozițiile legale amintite garantează în esenţă că nimeni altcineva DECÂT PĂRINȚII nu poate îndeplini nevoile copilului lor, iar această aducere la îndeplinire nu poate fi făcută altfel decât în lumina valorilor familiei și tocmai având în vedere faptul că părinții sunt aceia care răspund de copiii lor.

Prin intruziunea ideologiei de gen în educația copiilor români, sunt încălcate grav dispozițiile legale și constituționale enumerate. Mai mult, potrivit articolului 26 alineatul 1 din Constituţie, autorităţile publice sunt obligate să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială şi privată.

Cum viaţa intimă este unul din factorii determinanţi ai conştiinţei individului prin valenţele psihice pe care inevitabil le antrenează şi cum procesul de educaţie şi formare a copilului operează în planul conştiinţei acestuia, rezultă că orice ingerinţă în procesul educaţional care aduce atingere convingerilor părinţilor sau însuşirilor şi nevoilor proprii fiecărui copil, aduce atingere și acestui drept fundamental.

Pe cale de consecință, vă solicităm eliminarea de urgență din manualele școlare a elementelor propagandistice ideologice referitoare la gen, având în vedere că potrivit Rezoluției Parlamentului UE referitoare la “egalitatea de gen” (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-8-2019-0101_EN.html) “egalitatea de gen” se referă la drepturile persoanelor LGBT, iar “roluri de gen” înseamnă roluri care nu sunt determinate de sex. Mai concret, înseamnă că o persoană nu este de genul în care s-a născut, FUNCȚIE DE SEXUL EI, ci este de genul în care se identifică! Acesta este obiectul ideologiei de gen și al teoriei identității de gen.

Față de aceste aspecte profund ideologice, afirmând cu tărie că nu suntem de acord cu nici o formă de discriminare, considerăm că școala românească nu poate fi implicată în activități care să presupună educarea copiilor în spiritul de mai sus.

Credem că sinergia eforturilor cadrelor didactice și ale părinților este aceea care a dat întotdeauna și va putea da în continuare măsura succesului școlii românești și mai credem de asemenea că, în România, scopul școlii este obținerea de rezultate cât mai bune de către elevi și nu reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen, indiferent de datul biologic în care s-au născut.

Vă punem în vedere și faptul că, pe de o parte, a permite intruziunea oricărei forme a ideologiei de gen în educația copiilor, constituie o încălcare a dreptului acestora de a nu fi supuși abuzului, neglijenței, violenței și exploatării– întrucât prin aceste acțiuni „sunt periclitate (…) dezvoltarea (…) mentală, spirituală, morală” a copilului, conform art. 89 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului –. Pe de altă parte, într-o asemenea situație, cadrele didactice, precum și orice persoană care, prin natura profesiei sau ocupației sale, lucrează direct cu un copil, AU OBLIGAȚIA LEGALĂ de a sesiza instituțiile abilitate ale statului – conform art. 52 alin. (4) și art. 96 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 –, iar neîndeplinirea acestei obligații constituie abatere disciplinară gravă, conform art. 141 alin. (1) din Legea nr. 272/2004.

Vă rugăm să dispuneți transmiterea unei ATENȚIONĂRI către cadrele didactice si directorii din toate unitățile de învățământ din țară, în sensul de a nu se lăsa implicate în activismul unor ONG-uri care au drept scop reeducarea minții și sufletului copiilor noștri, prin activități ce implică în orice fel ideologia de gen, întrucât aceasta este intim legată de fiecare persoană în parte, intrând în sfera de dezvoltare fizică și psihologică a fiecărui copil în parte, nu a sistemului de învățământ, prin reeducare colectivă.

Prezenta Notificare realizează conținutul procedurii prealabile demersului legal al celor 300.000 de cetățeni în situația desconsiderării refuzului lor expres notificat dvs. prin prezenta.

Dr.Mihai Gheorghiu,
Platforma Civică “ÎMPREUNĂ”

SURSA:
https://www.facebook.com/PlatformaImpreuna/posts/3106924956201137

SEMNAȚI PETIȚIA “ACORDUL PĂRINȚILOR PENTRU ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ ESTE ESENȚIAL!”

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow