PREOȚII ORTODOCȘI ȘI CATOLICI NU MAI AU VOIE SĂ OBSTRUCȚIONEZE ÎNMORMÂNTAREA CREȘTINILOR EVANGHELICI ÎN CIMITIRE

dumitrana-ibolya-crestina-baptista-inmormantata-in-camp-din-cauza-preotului-ortodox-care-a-incalcat-legea-cimitirelor

După zeci de ani, s-a făcut în sfârșit dreptate. De-a lungul timpului, s-a constatat că preoții ortodocși și catolici se opuneau cu toate puterile atunci când cineva dorea să-și înmormânteze o rudă creștină evanghelică într-unul dintre cimitirele din oraș. Nu puteai să-l înmormântezi pe cel drag pe care tocmai l-ai pierdut pentru că venea imediat preotul ortodox sau catolic și începea să zbiere cât îl ținea gura:

“Asta-i parohia mea, ăsta-i pământ ortodox/catolic, nu înmormântați pe nimeni aici! Duceți-l la un cimitir de la marginea orașului dacă nu sunteți ortodocși/catolici… Ieșiți afară din cimitirul meu, păgânilor care nu pupați moaștele și icoanele/care nu vă închinați la Papa de la Roma!”

Deși cel decedat era tot creștin (baptist, evanghelic, protestant, etc), aceste ieșiri nervoase erau frecvente și nu pot uita replica unei bătrâne de 78 de ani care participa la o asemenea înmormântare. Când popa a urlat că cimitirul este “pământul Bisericii Ortodoxe”, această bătrână creștină evanghelică i-a răspuns foarte calmă și plină de pace: “Părinte, dumneata n-ai citit că în Biblie la Psalmul 24 versetul 1 scrie că AL DOMNULUI ESTE PĂMÂNTUL CU TOT CE ESTE PE EL?!?” Popa a rămas cu gura căscată, a amuțit și n-a mai avut cuvinte când a văzut că o bătrână evanghelică cunoaște mai bine Sfânta Scriptură decât dânsul care absolvise teologia…

A APĂRUT NOUA LEGE A CIMITIRELOR (LEGEA 102/2014) CARE NU LE MAI PERMITE PREOȚILOR ORTODOCȘI ȘI CATOLICI SĂ-I ÎMPIEDICE PE CREȘTINII DIN ALTE CULTE (RECUNOSCUTE OFICIAL ÎN ROMÂNIA) SĂ-ȘI ÎNMORMÂNTEZE O PERSOANĂ DRAGĂ ÎNTR-UN CIMITIR ORTODOX

Legea 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare
(așa numita LEGEA CIMITIRELOR) a fost publicată recent în Monitorul Oficial și conține o prevedere foarte interesantă și importantă care nu le va mai permite preoților ortodocși și catolici să-și facă de cap și să abuzeze în cimitire de parcă acestea ar fi moșiile dumnealor. În articolul 5, alineatul 3, se precizează următoarele:

“În localitățile în care nu există cimitire comunale și în care unele culte nu dispun de cimitir propriu, persoanele decedate care au aparținut respectivelor culte VOR FI ÎNHUMATE POTRIVIT RITULUI PROPRIU ÎN CIMITIRELE EXISTENTE ÎN FUNCȚIUNE

În concluzie, de-acum înainte, acest paragraf din Legea 102/2014 ne va permite să efectuăm serviciile de înmormântare în cimitirul existent într-o localitate, CHIAR DACĂ PREOTUL LOCAL, FIE CĂ ESTE ORTODOX, FIE CĂ ESTE CATOLIC, NU ESTE DE ACORD. Probabil că până la aplicarea efectivă a legii, vor mai apare situații deosebite dar putem spune că din acest moment, legea este în sprijinul nostru, al creștinilor neoprotestanți.

Din acest motiv, este bine ca toți pastorii, prezbiterii, diaconii și toți slujitorii bisericilor evanghelice din România, să fie informați despre apariția Legii 102/2014 art. 5, alineatul 3.

Slavă, cinste, glorie, onoare și mărire să fie aduse bunului Dumnezeu!

https://www.tomthecat.ro/wp-content/uploads/2016/01/Legea-cimitirelor-crematoriilor-serviciilor-funerare-publicata-legea102din2014.pdf

1 thought on “PREOȚII ORTODOCȘI ȘI CATOLICI NU MAI AU VOIE SĂ OBSTRUCȚIONEZE ÎNMORMÂNTAREA CREȘTINILOR EVANGHELICI ÎN CIMITIRE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow