RATB A RĂSPUNS CIVILIZAT BLOGGERULUI TOM THE CAT ÎN TERMENUL LEGAL DE 30 DE ZILE

În ziua de 16 iulie 2011 am publicat un articol pe blogul personal în care am salutat iniţiativa RATB de a introduce autobuze de noapte în capitala României. De asemenea, în cadrul aceluiaşi articol, am pus câteva întrebări domnului Adrian Criţ – directorul RATB – şi l-am rugat să-mi răspundă.

Întrebările mele sunau în esenţă cam aşa:

ESTE CHIAR ATÂT DE GREU ŞI IMPOSIBIL PENTRU CAPITALA ROMÂNIEI CA TOATE AUTOBUZELE RATB SĂ AIBĂ INSTALAŢIE DE AER CONDIŢIONAT FUNCŢIONALĂ?!?

CÂTE ZECI DE ANI VOR MAI TRECE PÂNĂ CÂND RATB SE VA ÎNDURA DE BUCUREŞTENI ŞI-I VA BINECUVÂNTA CU AUTOBUZE ALE SECOLULUI 21???

CÂND SE VA TERMINA ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA CU ACEASTĂ ATITUDINE DE NESIMŢIRE A ŞOFERILOR ŞI VATMANILOR FUMĂTORI??? CÂŢI ANI VOR MAI TREBUI SĂ SUFERE FUMUL DE ŢIGARĂ CĂLĂTORII BUCUREŞTENI CARE SUNT OBLIGAŢI SĂ CIRCULE CU MIJLOACELE RATB?!?

Serviciul Relaţii Publice al Regiei Autonome de Transport Bucureşti a reacţionat şi mi-a răspuns (în termenul legal de 30 de zile) prin adresa nr. 32297/10.08.2011.

Vă redau mai jos răspunsul RATB la articolul (şi e-mail-ul) meu:

RATB REGIA AUTONOMA DE TRANSPORT BUCURESTI

RE: AM PUBLICAT UN ARTICOL DESPRE RATB PE BLOGUL PERSONAL ŞI AM CÂTEVA ÎNTREBĂRI PENTRU DOMNUL DIRECTOR ADRIAN CRIŢ DACĂ ESTE AMABIL SĂ-MI RĂSPUNDĂ SINCER

Wednesday, August 10, 2011 7:30 AM
From:
“info@ratb.ro”
View contact details
To:
“Tom the Cat”

RATB
Serviciul Relaţii Publice

Nr. 32297/10.08.2011

Bună ziua,

Referitor la întrebările dumneavoastră transmise prin e-mail, vă comunicăm următoarele:

În acest moment, Regia are în dotare un număr de 513 autobuze Mercedes Citaro echipate cu aer condiţionat (ele sunt inscripţionate cu “aer condiţionat” deasupra uşilor din faţă).

Aceste vehicule sunt repartizate pe toate liniile, fiind intercalate cu celelalte autobuze, care nu sunt prevăzute cu sistem de climatizare.

Precizăm că, încă din 2008, Regia a demarat procesul de dotare a tuturor autobuzelor cu instalaţii de aer condiţionat în salonul călătorilor. În funcţie de resursele financiare care vor fi alocate, acest proces va continua până la echiparea unui număr cât mai mare de vehicule.

În ultimele noastre analize, am luat în calcul cerinţa expresă a publicului călător, schimbarea condiţiilor climatice preconizate, cât şi perspectiva îmbunătăţirii condiţiilor de transport. Concluziile rezultate în urma acestor analize au condus la decizia ca TOATE VEHICULELE CARE SE VOR ACHIZIŢIONA DE-ACUM ÎNAINTE SĂ FIE DOTATE CU AER CONDIŢIONAT

În ceea ce priveşte sesizarea dumneavoastră privind conducătorii de vehicule RATB care fumează la volan, vă comunicăm că s-a dispus reinstruirea acestora privind interzicerea fumatului la postul de conducere.

Fiind o regie cu mare impact asupra cetăţenilor Capitalei, suntem conştienţi de importanţa factorului uman, în special a angajaţilor care intră în contact direct cu publicul călător, ei constituind interfaţa Regiei şi o componentă importantă a imaginii noastre.

În consecinţă, toţi conducătorii de vehicule RATB participă periodic la întruniri în cadrul cărora sunt dezbătute atât sinteze din Codul Rutier, cât şi din Regulamentul intern. Rolul acestor acţiuni este deosebit de important pentru educarea propriilor salariaţi, iar aceste cazuri izolate sunt tratate cu toată seriozitatea. Sperăm ca, prin strategia aplicată, să eliminăm aceste manifestări într-un timp cât mai scurt.

Pe viitor, dacă vă mai confruntaţi cu asemenea situaţii, VĂ RUGĂM SĂ NE FURNIZAŢI DATE CONCRETE DE IDENTIFICARE A VEHICULELOR ÎN CARE SESIZAŢI PROBLEME DE ACEST GEN (dată, oră, număr de inventar/înmatriculare a vehiculului), pentru a putea lua măsurile care se impun.

Ne cerem scuze pentru neplăcerea suferită, vă mulţumim pentru înţelegere şi rămânem receptivi la orice sugestii din partea publicului călător, care pot contribui la creşterea calităţii serviciilor de transport oferite.

RATB
Serviciul Relaţii Publice

SPERANŢA BLOGGERULUI TOM THE CAT CU PRIVIRE LA RATB

Să dea bunul Dumnezeu ca RATB să se ţină de cuvânt şi de-acum înainte să achiziţioneze NUMAI autobuze, troleibuze şi tramvaie cu aer condiţionat ca să se termine odată cu suferinţa bucureştenilor care sunt obligaţi să se sufoce (la propriu) în timpul verii!

Să dea Domnul ca RATB să ia măsuri aspre împotriva şoferilor şi vatmanilor care fumează fără pic de bun simţ în timp ce conduc mijloacele de transport în comun!

Dă-le, Doamne, înţelepciune, celor de la RATB, măcar în ceasul al 12-lea!
Amin!

CLICK PENTRU A VEDEA TRASEELE AUTOBUZELOR DE NOAPTE RATB DIN BUCUREŞTI:

http://www.ratb.ro/v_noapte.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow