RATB A RESPECTAT DORINŢA BUCUREŞTENILOR ŞI A INTRODUS TRANSPORTUL ÎN COMUN ÎNTRE ORELE 23 ŞI 5

Autobuzele RATB vor circula si intre orele 23.00-5.00

Salut iniţiativa deosebită a actualei conduceri a Regiei Autonome de Transport în Comun Bucureşti de a introduce autobuze pentru transportul în comun în timpul nopţii ! Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piaţa Unirii, iar preţul unei călătorii cu autobuzele de pe aceste linii este de 1,30 lei.

O idee excelentă dar nu înţeleg DE CE au trebuit să treacă peste 20 de ani ca RATB să implementeze această măsură absolut necesară pentru cetăţenii Bucureştiului ?!?
Vorbim totuşi despre o capitală care se vrea a fi europeană şi ne aflăm totuşi în secolul 21… Tocmai şi mirarea mea este foarte mare că s-a înţeles atât de greu că este nevoie de nişte autobuze care să circule în timpul nopţii chiar şi la intervale de 30 minute sau o oră.

De fapt, autobuzele de tip N (nocturne) vor circula după cum urmează :

– Între orele 23.00-1.00 şi 5.00-6.00 autobuzele N vor circula la 30 minute
– Între orele 1.00 şi 5.00 autobuzele N vor circula la interval de o oră

Directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, citat într-un comunicat de presă remis, vineri noapte, agenţiei MEDIAFAX, a declarat :

“Le urez succes celor care intră, începând cu orele 23, pe traseele de noapte ! Este efortul nostru comun, acela de a veni în sprijinul bucureştenilor şi de a oferi permanent, noi servicii de transport, publicului călător”

În ciuda multor deficienţe şi probleme care încă mai persistă în activitatea RATB trebuie totuşi să recunoaştem că în ultimii ani s-au simţit unele schimbări în bine (am fi chiar nedrepţi şi răuvoitori să susţinem că nu este aşa).

Totuşi aş avea şi eu câteva întrebări pentru domnul director Adrian Criţ :

1. Când veţi retrage definitiv de pe trasee acele modele de autobuze, troleibuze şi tramvaie în care călătorii se sufocă (la propriu) din cauza lipsei aerului condiţionat şi mai ales a ferestrelor rabatabile sau glisante de dimensiuni foarte mici ?!? N-aţi putea să vă ocupaţi măcar de autobuze în aşa fel încât TOATE AUTOBUZELE SĂ AIBĂ AER CONDIŢIONAT ?!? Măcar să ştim că dacă ne sufocăm în tramvaie şi troleibuze, avem o şansă “să scăpăm cu viaţă” dacă ne îndreptăm spre autobuze !

ESTE CHIAR ATÂT DE GREU ŞI IMPOSIBIL PENTRU CAPITALA ROMÂNIEI CA TOATE AUTOBUZELE RATB SĂ AIBĂ INSTALAŢIE DE AER CONDIŢIONAT FUNCŢIONALĂ ?!?


CÂTE ZECI DE ANI VOR MAI TRECE PÂNĂ CÂND RATB SE VA ÎNDURA DE BUCUREŞTENI ŞI-I VA BINECUVÂNTA CU AUTOBUZE ALE SECOLULUI 21 ???

2. Nu s-ar putea efectua CONTROALE-SURPRIZĂ REPETATE şi nu s-a putea lua MĂSURI DURE (mergând până la desfacerea Contractului de muncă) în cazul şoferilor şi vatmanilor care FUMEAZĂ FĂRĂ PIC DE BUN SIMŢ în mijloacele de transport în comun, sfidând de ani şi ani de zile legislaţia în vigoare ?!?

CÂND SE VA TERMINA ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA CU ACEASTĂ ATITUDINE DE NESIMŢIRE A ŞOFERILOR ŞI VATMANILOR FUMĂTORI ??? CÂŢI ANI VOR MAI TREBUI SĂ SUFERE FUMUL DE ŢIGARĂ CĂLĂTORII BUCUREŞTENI CARE SUNT OBLIGAŢI SĂ CIRCULE CU MIJLOACELE RATB ?!?

Ce frumos şi elegant ar fi din partea dvs, domnule director Adrian Criţ, să-mi daţi un răspuns la întrebările de mai sus ! Dar bucureştenii nu au nevoie doar de nişte răspunsuri politicoase ci au o nevoie disperată de SOLUŢII CONCRETE APLICATE ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL !!! Pentru că nu mai avem răbdare, domnule director, să mai aşteptăm ani şi ani de zile până când Primăria Municipiului Bucureşti va înţelege că BUCUREŞTENII SE SUFOCĂ ŞI LA ORA ACTUALĂ ÎN TRAMVAIELE, TROLEIBUZELE ŞI UNELE DINTRE AUTOBUZELE RATB !!!

Vă invit respectuos, atât pe dvs, domnule director Adrian Criţ, cât şi pe domnul primar general Sorin Oprescu, să faceţi “o plimbare” cu tramvaiul, cu troleibuzul sau cu unul dintre acele autobuze care nici până în ziua de azi nu au aer condiţionat ! Pentru a beneficia de adevăratele “senzaţii tari” vă recomand să apelaţi cu încredere la mijloacele RATB ÎN SPECIAL ÎN ORELE DUPĂ-AMIEZII !!!

După ce veţi simţi şi dvs ce simt călătorii Bucureştiului secolului 21, vă rog să-mi comunicaţi şi mie dacă a fost o plăcere călătoria RATB şi dacă veţi mai face şi altădată asemenea “plimbări” palpitante şi mai ales sufocante…

AICI poţi vedea HARTA TRASEELOR DE NOAPTE S.T.B.

Descarcă AICI lista traseelor RATB de noapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow