SECULARIZAREA PASIVĂ A ROMÂNIEI POATE FI CONTRACARATĂ DOAR DACĂ RESPINGEM CATEGORIC NORMELE CULTURALE NECREȘTINE ȘI VIZIUNEA SECULARĂ ASUPRA SOCIETĂȚII

ALIANTA RENASTEREA NATIONALA

RENAȘTEREA MORALĂ A ROMÂNIEI ÎNCEPE CU FIECARE DINTRE NOI!

PUTEM PREVENI SECULARIZAREA PASIVĂ A ROMÂNIEI!

Când creștinii autentici vorbesc, Scriptura vorbește. Când Scriptura vorbește, Dumnezeu vorbește. Când domnul Iohannis vorbește, vorbește Europa. Când Europa vorbește, nu vorbește nici Scriptura și nici Dumnezeu!

Acest adevăr se aplică și culturii seculare care ne invadează casele și familiile: nici Scriptura și nici Dumnezeu nu vorbesc prin cultura seculară. Din asta învățăm că atunci când creștinii tac, consecințele sunt majore, chiar fatale. O consecință a tăcerii creștinilor în cetate este secularizarea pasivă.

În cartea lui, “The Gathering Storm” pe care o citesc în aceste zile, Albert Mohler discută despre secularizarea rapidă a Americii. El discută două forme de secularizare:

(1) secularizarea pasivă
(2) secularizarea activă

În opinia lui, creștinii sunt în întregime responsabili pentru secularizarea pasivă, iar secularizarea activă poate fi contracarată dacă creștinii resping secularizarea pasivă. Înțelesul secularizării pasive e ușor de intuit: devenim creștini doar de formă, fără a deține un substrat autentic biblic. Conform unui sondaj de opinie de acum două săptămâni, 70% din populația Americii agreează cu căsătoriile unisex. Tragic, 59% dintre creștinii neoprotestanți agreează cu căsătoriile unisex. Responsabilă pentru acest rezultat deplorabil este secularizarea pasivă care se petrece sub ochii noștri și în viețile creștinilor.

Ne secularizăm pasiv, ignorând adevărurile Scripturii. Refuzând să adoptăm, în mințile noastre, o viziune creștină asupra societății. Adoptând viziunea seculară asupra societății. Acceptând normele culturale care ne sunt băgate în minte, case, ochi, familii, biserici, ori mass-media. Urmărind show-urile imorale care ni se dau la televizor. Plătind să mergem la filme obscene. Ignorând rugăciunea, citirea Scripturii, fiind mai mult interesați de sport, idolatrizând vedetele sportive ori de cinema, împrumutând normele culturale necreștine cărora le dăm prioritate în viețile noastre în detrimentul supremației Scripturii. Încetând să atragem atenția asupra mizeriei imorale care scufundă societatea.

În acest sens am putea întreba: când a fost ultima dată când am auzit o omilie, un mesaj împotriva imoralității sexuale, a căsătoriilor unisex, a avortului, a nonvalorilor care se strecoară în comunitățile creștine? Tocmai aceasta este secularizarea pasivă: o secularizare voită, rezultată din refuzul de a spune „NU” ori de a ne împotrivi. Putem controla secularizarea pasivă din fiecare dintre noi. Avem, însă, nevoie de voință, care e, de fapt, și primul pas spre biruință.

AUTOR: PETER COSTEA – FONDATORUL PARTIDULUI ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ
SURSA:
https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar/posts/2865981903505187

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow