SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN A APĂRAT FAMILIA BODNARIU ÎN ADUNAREA PARLAMENTARĂ A CONSILIULUI EUROPEI

MARIUS SI RUTH BODNARIU IMPREUNA CU COPIII LOR

Miercuri, 2 decembrie 2015, cu ocazia reuniunii Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei APCE care a avut loc la Paris, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii proiectului de raport cu tema Protecția drepturilor părinților și copiilor aparținând minorităților religioase (raportor Valeriu Ghilețchi, Republica Moldova, Grupul Partidului Popular European).

Senatorul Titus Corlățean a luat cuvântul în cadrul dezbaterii și a prezentat situația familiei Bodnariu (soțul de origine română, iar soția norvegiană), menționată în ultimele săptămâni și în presa românească, în cazul căreia serviciile sociale din Norvegia (Barnevernet) au intervenit pentru a prelua custodia celor cinci copii ai acestei familii, din care unul sugar, sub acuzația de “comportament radical creștin” și “îndoctrinare a copiilor”. Oficialul român a condamnat comportamentul abuziv al instituției norvegiene menționate și respectiv interpretarea abuzivă a principiului “interesului superior al copilului”. În acest context, senatorul Corlățean a solicitat raportorului APCE să includă acest caz în raportul care va fi prezentat plenului Adunării și să investigheze cele întâmplate, astfel încât copiii să fie returnați părinților. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, de-a lungul anilor, autoritățile norvegiene competente au fost la originea a numeroase acțiuni care au condus și în alte cazuri și pentru diferite alte motive la despărțirea abuzivă de părinți a copiilor proveniți din alte state membre ale Consiliului Europei, inclusiv din România. Senatorul Corlățean a subliniat ca fiind foarte important ca raportul să ofere linii directoare și reguli clare pentru statele membre în domeniul protecției drepturilor copiilor și părinților aparținând minorităților religioase, de natură să se armonizeze cu unele reguli de conduită deja stabilite prin jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). În acest context, senatorul Corlățean s-a referit și la cazul unei tinere de 19 ani din țara noastră, care și-a pierdut viața în contextul în care părinții săi aparținând cultului religios “Martorii lui Iehova” au refuzat să își dea acordul pentru transfuzia sanguină de care avea absolută nevoie în urma unui accident feroviar cu grave consecințe asupra integrității sale fizice.

În acest sens, parlamentarul român a reiterat necesitatea stabilirii, la nivel european, a unor norme clare privind preeminența dreptului inalienabil la viață, așa cum statuează și Convenția Europeană a Drepturilor Omului în articolul 2 sau cum rezultă din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

SURSA: AGERPRES.RO

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/12/03/comunicat-de-presa-senat-13-13-44

http://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=D76B8619-11D7-43F8-B648-222363CF1333#

SEMNEAZĂ PETIȚIA PENTRU CA AUTORITĂȚILE NORVEGIENE
SĂ NU ABUZEZE ȘI SĂ RETURNEZE CÂT MAI RAPID COPIII, FAMILIEI BODNARIU! ROAGĂ-TE PENTRU ACEȘTI DOI PĂRINȚI GREU ÎNCERCAȚI
CARE TREC PRIN ACEASTĂ DRAMĂ GREU DE DESCRIS ÎN CUVINTE!

http://www.flux24.ro/statul-norvegian-a-declansat-procedurile-de-adoptie-a-copiilor-familiei-ruth-si-marius-bodnariu-sambata-manifestatii-de-protest-la-ambasadele-norvegiei-la-bucuresti-chisinau-si-washington-d-c/

TITUS CORLATEAN - SENATOR IN PARLAMENTUL ROMANIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow