TOM THE CAT - BLOG EVANGHELIC EDUCATIV PENTRU ROMÂNI

SOLUS CHRISTUS – DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU

„Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!” (Romani 8:34)

DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR INTRE OM SI DUMNEZEU

Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu, se referă cu multă claritate la faptul că Domnul Iisus Hristos este SINGURUL MIJLOCITOR între om şi Dumnezeu. De fapt, la începuturile Creştinismului acest aspect nu era comentat sau contestat de nimeni şi totul era foarte clar şi limpede ca lumina zilei. Vă rog să citiţi doar trei exemple din Sfânta Scriptură (exemplele sunt mult mai multe) şi veţi vedea cu ochii voştri cât de clar este Cuvântul Sfânt:

“Căci UNUL este Dumnezeu, UNUL ESTE ŞI MIJLOCITORUL între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi.”
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Ortodoxă)

Căci este UN SINGUR DUMNEZEU şi este UN SINGUR MIJLOCITOR între Dumnezeu şi oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi.” (1 Timotei 2:5-6 Biblia Cornilescu)

“Acesta (Domnul Iisus Hristos) este piatra cea neluată în seamă de către voi, zidarii, care a ajuns în capul unghiului şi ÎNTRU NIMENI ALTUL NU ESTE MÂNTUIREA căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi.”
(Faptele Sfinţilor Apostoli 4:11-12 Biblia Ortodoxă)

“El (Domnul Iisus Hristos) este “Piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului.” ÎN NIMENI ALTUL NU ESTE MÂNTUIRE căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.”
(Faptele Sfinţilor Apostoli 4:11-12 Biblia Cornilescu)

“Copiii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiţi, şi dacă va păcătui cineva, AVEM MIJLOCITOR către Tatăl, PE IISUS HRISTOS CEL DREPT. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre… (1 Ioan 2:1-2 Biblia Ortodoxă)

“Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, AVEM LA TATĂL UN MIJLOCITOR PE IISUS HRISTOS CEL NEPRIHĂNIT. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre…” (1 Ioan 2:1-2 Biblia Cornilescu)

Primii creştini CREDEAU NUMAI ÎN SFÂNTA TREIME adică în Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Sfântul Duh. Din nefericire, odată cu trecerea veacurilor, oamenii au început să considere că “nu este suficient” să te închini numai în faţa lui Dumnezeu, a Domnului Iisus şi a Sfântului Duh. Practic, de la o credinţă simplă şi curată, s-a ajuns la o complicaţie inutilă şi periculoasă care sfidează Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu.

Am rămas STUPEFIAT când am auzit un “argument” care vrea să explice DE CE odată cu trecerea veacurilor, oamenii au început să se roage şi să se închine la măicuţa Domnului (Fecioara Maria)?!? Deşi la începuturile Bisericii Creştine OAMENII SE ÎNCHINAU AŞA CUM PORUNCEŞTE BIBLIA, ADICĂ NUMAI ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU TATĂL, FIUL ŞI SFÂNTUL DUH, totuşi, pe parcurs, s-a strecurat O EREZIE care pleacă de la un raţionament greşit.

Oamenii au spus aşa: “Noi suntem de acord că SINGURUL MIJLOCITOR este Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Nu contestă nimeni acest adevăr suprem. Dar deşi credem în Domnul Iisus şi deşi ştim că El ne iubeşte, totuşi este foarte greu să ne apropiem de Dumnezeu NUMAI PRIN DOMNUL IISUS HRISTOS! Domnul Iisus este bun, este înţelegător, dar totuşi EL ESTE BĂRBAT şi oricât de bun ar fi, NE ESTE MULT MAI UŞOR SĂ APELĂM LA MĂICUŢA LUI (LA FECIOARA MARIA) PENTRU CĂ EA ESTE FEMEIE! Fiind femeie, este mult mai sensibilă şi mult mai înţelegătoare decât Domnul Iisus şi avem mult mai mult curaj şi îndrăzneală să apelăm la Dânsa. Chiar dacă Biblia spune clar că Domnul Iisus este SINGURUL MIJLOCITOR, noi, creștinii Ortodocşi şi Catolici, ne-am gândit că este mult mai “practic”, mai uşor, mai eficient și mai prudent să apelăm la Măicuţa Domnului. Nu vrem să riscăm să nu fim ascultați și să nu fim primiți de Dumnezeu! Nu riscăm să ne apropiem de Dumnezeu NUMAI PRIN HRISTOS SINGURUL MIJLOCITOR! Nu ne permitem…

CE MAI CONTEAZĂ CE SPUNE BIBLIA??? AIA E PENTRU PROTESTANŢI ŞI PENTRU ALŢI “RĂTĂCIŢI”… NU E PENTRU NOI, ORTODOCŞII ŞI CATOLICII… NOI AVEM ALTE LUCRURI… SFÂNTA TRADIŢIE, OBICEIURILE, DATINILE, RITUALURILE, ETC”

OAMENI BUNI ŞI CU FRICĂ DE DUMNEZEU! CE PĂRERE AVEŢI DE RAŢIONAMENTUL DE MAI SUS?!? VĂ SPUN SINCER CĂ PE MINE M-A LĂSAT CU GURA CĂSCATĂ!!! NICI ACUM NU-MI REVIN CÂND AUD O ASEMENEA CONCEPŢIE ANTIBIBLICĂ ŞI ANTICREŞTINĂ!!! DOAMNE, AI MILĂ DE CEI CARE AU ASEMENEA IDEI!

Eu cred cu tărie că ESTE CEA MAI MARE JIGNIRE ŞI BLASFEMIE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS să crezi că El nu este capabil să te înţeleagă atunci când apelezi cu sinceritate şi credinţă şi Îl accepți ca SINGURUL MIJLOCITOR între tine şi Dumnezeu Tatăl! Poate nu afirmi că aşa vezi lucrurile dar DEMONSTREZI ACEASTĂ ATITUDINE PRIN CEEA CE GÂNDEŞTI ŞI PRIN CEEA CE FACI! Poate că eşti bine intenţionat şi poate că închinându-te la Maica Domnului nici prin cap nu ţi-a trecut că ai putea să-L jigneşti pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos! Dar acum trebuie să ştii ce spune Cuvântul Sfânt şi să iei aminte măcar de-acum încolo!

DOMNUL IISUS HRISTOS TE IUBEŞTE ENORM, OMULE!
TOCMAI DE ACEEA A VENIT PE ACEST PĂMÂNT, A SUFERIT NIȘTE CHINURI INIMAGINABILE ŞI A MURIT LA CRUCE PENTRU TINE ŞI PENTRU MINE!
Înţelegi acest lucru sau nu înţelegi?!? Înţelegi odată pentru totdeauna că DOMNUL IISUS ESTE SUFICIENT?!? Înţelegi că DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE TINE ŞI DUMNEZEU TATĂL?!? Înțelegi că Domnul Iisus este tot ceea ce ai nevoie ca să te împaci cu Dumnezeu și să fii mântuit??? Înțelegi că Domnul Iisus este singura ta șansă de a fi salvat?!? De ce este atât de greu să înțelegem un lucru atât de clar? Deschide ochii chiar acum!

Înţelegi că apelând la Maica Domnului, la Sfântul Anton (la Catolici) sau la Sfânta Parascheva (la Ortodocşi) ÎNCALCI ŞI SFIDEZI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU??? Înţelegi că este FOARTE GRAV dacă ai ajuns să te închini la voievodul Ştefan cel Mare?!? Jos pălăria faţă de acest om viteaz şi curajos! A apărat Creștinătatea, ținându-le piept hoardelor otomane și tătare dar totuși A FOST UN OM CA MINE ŞI CA TINE, CU BUNE ŞI RELE, CU FAPTE BUNE DAR ŞI CU 1000 DE PĂCATE!. Nu uita niciodată acest lucru, omule care spui că eşti creştin!!! Canonizarea domnitorului Ştefan cel Mare a fost şi este O GRAVĂ EROARE a Bisericii Ortodoxe Române care va da socoteală înaintea lui Dumnezeu la Sfânta Judecată de Apoi! Bineînţeles că unii vor sări ca arşi pe această temă și îmi pare rău pentru ei dar asta e! Oricât de bun ar fi un om, oricâte calități ar avea, el este DOAR UN OM care a avut și el păcatele lui (destul de multe și grele) ca orice om! Biblia spune că nu avem voie să venerăm făptura omenească ci doar pe Făcătorul (Creatorul) ei! Poate să fie el chiar și Papa de la Roma, tot un păcătos este ca mine și ca tine! Nici Patriarhul Bisericii Ortodoxe și nici Papa de la Roma, nu vor fi scutiți de Judecata de Apoi ci vor trebui să se înfățișeze smeriți în fața scaunului de domnie al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

Pe baza Sfintei Scripturi, putem afirma cu toată convingerea și fără nicio teamă:
HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU TATĂL CERESC!

Nici Fecioara Maria (cu toată dragostea şi respectul pe care le am pentru dânsa), nici sfinţii, nici măcar îngerii, nu pot pune “o vorbă bună” pentru noi, acolo în Rai, pentru a fi mântuiţi!!! Dacă un om a murit în neascultare, necredință, împotrivire, împietrire, fărădelege și păcat, NIMENI nu mai poate să-l scoată din iad ca să-l ducă în Rai (chiar dacă unora le convine foarte mult această invenție catolică nescripturală a Purgatoriului). Nici măcar preoţii nu pot fi “mijlocitori” pentru că şi ei sunt ca tine şi ca mine, adică oameni păcătoşi, corupţi şi supuşi greşelii (poate că e greu de recunoscut dar aşa spune Biblia cu care se laudă atât Ortodocşii cât şi Catolicii)

Ştiu că este o veste proastă, ştiu că o să şocheze pe mulţi care au fost învăţaţi de mici copii să accepte aceste erezii infiltrate după secolul 3 în creștinism dar mai ştiu că TREBUIE SĂ LE SPUNEM OAMENILOR ADEVĂRUL BIBLIC ȘI SĂ-I ÎNȘTIINȚĂM DESPRE PERICOLUL ÎNCĂLCĂRII CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU! Aceasta este singura mea dorinţă: SĂ FIE RESPECTATĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII! SĂ NU SFIDĂM BIBLIA ŞI SĂ NU O CĂLCĂM ÎN PICIOARE! Aşa să te ajute Dumnezeu atât pe tine, cât şi pe mine, indiferent din ce biserică facem parte! Domnul să ne ajute! Amin!

Fii binecuvântat de Domnul! Fii binecuvântată de Domnul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!