TAXI ȘI PRIETENII – DESPRE SMERENIE

SPALAREA PICIOARELOR ESTE EXEMPLUL SMERENIEI

Solistul vocal Dan Teodorescu de la trupa Taxi le-a zis-o bine de tot, tuturor celor care se bat cu pumnul în piept că sunt creștini dar care au uitat ce înseamnă SMERENIA. Melodia pe care o veți asculta mai jos are un mesaj foarte clar: DUMNEZEU PREFERĂ LEMNUL ȘI SPAȚIILE MICI! Aviz amatorilor care doresc să construiască CATEDRALA MINȚIRII NEAMULUI, pardon, am vrut să spun “catedrala mântuirii neamului”…

În esență, Taxi și prietenii, se adresează preoților ortodocși dar eu aș zice că li se potrivește foarte bine și altor credincioși din diverse Biserici creștine.

Nu numai unii preoți ortodocși vin cu jeep-ul la slujba de duminică de la Biserică, vă asigur că există și pastori sau presbiteri evanghelici care fac acest lucru (am văzut cu ochii mei, nu vorbesc din auzite, n-am visat urât noaptea) sfidând omul simplu care abia se chinuie să-și plătească facturile și să-și cumpere cele necesare traiului de zi cu zi. Pentru ce așa-zisule “slujitor al Domnului” ai nevoie de o mașină de teren ca să ajungi duminica la Biserică? Din cauza terenului prea accidentat? Nu cumva dumneata ești prea “accidentat” în relația pe care o ai cu Dumnezeu și în mărturia pe care o dai în fața celorlalți credincioși de rând pentru care ar trebui să fii un punct de reper moral?!? Evanghelia este numai pentru unii? Smerenia este numai pentru omul simplu?!? Pentru ce mai predicați la amvonul Bisericilor dacă nu respectați Cuvântul Sfânt al Domnului? Ziceți că-L urmați pe Hristos?!? Ce glumă proastă!

În urmă cu mai mult timp, auzeam o credincioasă dintr-o Biserică, spunând în prezența altor credincioși că dânsa a dat 500 EURO pe o pereche de ochelari pe care tocmai îi purta cu mândrie. Nu e o crimă să ai posibilități financiare mari dar este O LIPSĂ TOTALĂ DE SMERENIE să te lauzi în public că ai cheltuit CINCI SUTE DE EURO pe niște prăpădiți de ochelari care pot fi cumpărați și la un preț acceptabil/accesibil indiferent de cât de șmecheri și sofisticați ar fi.

Tare mi-e teamă că ușor-ușor, începe să pătrundă și în Bisericile noastre creștine, așa numita “evanghelia prosperității” care nu e altceva decât O ALTĂ EVANGHELIE, nicidecum Evanghelia Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos…

Chiar dacă piesa muzicală de mai jos nu poate fi nici pe departe comparată cu cântarea “MAI BINE SIMPLI ȘI SMERIȚI, ȘI DE DUMNEZEU IUBIȚI” interpretată superb de Adi Gliga, totuși apreciez foarte mult că ortodocșii
(să sperăm că nu sunt atei care se dau drept creștini ortodocși) au încercat
să facă și ei ceva bun și folositor pe acest pământ, amintindu-ne că un creștin trebuie să fie SMERIT.

Hai să urmărim împreună videoclipul realizat de Taxi & prietenii:

CITEȘTE UN ARTICOL EXCELENT AL PASTORULUI GABI ZĂGREAN:

DUMNEZEU NU PREFERĂ NICI LEMNUL, NICI SPAȚIILE MICI! DUMNEZEU NU PREFERĂ NICI BETONUL, NICI SPAȚIILE MARI! DUMNEZEU PREFERĂ SPAȚIUL ÎNTREG AL INIMII MELE!

Dumnezeu nu preferă nici lemnul, nici spațiile mici. Dumnezeu nu preferă nici betonul, nici spațiile mari. Dumnezeu preferă spațiul întreg al inimii mele! Dumnezeu preferă și dorește cu pasiune inima ta…

Trăiesc un fel de tragedie ca român. După atâția ani de creștinism, mă doare cumplit să aud și să văd nivelul crezului românilor. Dragi și iubiți români, nu-L trimiteți pe Dumnezeu în clădiri mari sau mici de lemn sau piatră! Dumnezeu nu locuiește în temple făcute de mâini omenești ca și cum ar avea trebuință de ceva. Pe El nu-L pot cuprinde cerurile și universul.

Dumnezeu a ales un templu: ființa mea și a ta. “Cine crede în Mine”, spunea Mântuitorul, “Eu și Tatăl vom veni și vom locui împreună cu acea persoană”. Pentru că L-am dat afară din inimi, El a plecat. Am rămas doar noi singuri, luptându-ne pentru lemn sau piatră, mare sau mic. El a plecat de mult…

Rezultatul e tragic: o Românie de copii a fost ucisă prin avort, peste 20 de milioane în 25 de ani! Călcăm pe pământ și sânge… Avem cruci mai multe decât semne de circulație! Tot atâta ură, dezbinare, hoți și corupție. Dacă o să continuăm să-L alungăm prin biserici de lemn sau de piatră, o sa dispărem ca și popor.

Am visat și eu că Dumnezeu a bătut la inima mea, I-AM DESCHIS ȘI A INTRAT, IAR VIAȚA MEA S-A SCHIMBAT! Aud zilnic un strigăt de dragoste: “Fiule, dă-mi Mie inima ta și ochii tăi să găsească plăcere în căile Mele”.

E timpul să ne trezim, să ne iertăm, să dovedim un caracter Cristic!
Să învățăm să umblăm cu Dumnezeu în noi, pe stradă, la școală, la facultate, în maternitate, lăsând fiii și fiicele noastre să trăiască viața dată de El.
România va fi o țară frumoasă doar atunci când Dumnezeu va fi ca o pecete eternă pe inima noastră.

Clădirile bisericilor de lemn sau de piatră vor rămâne. Noi cu El în noi, vom trece dincolo de timp și spațiu într-o îmbrățișare eternă și vom fi pentru totdeauna cu El.

Vă iubesc și vă prețuiesc!
Pastor Gabi Zăgrean

ADI GLIGA – MAI BINE SIMPLI ȘI SMERIȚI ȘI DE DUMNEZEU IUBIȚI
ACEST SUPERVIDEOCLIP TREBUIE VIZIONAT DE TOȚI ROMÂNII!!!

Nu doresc decât să fiu un simplu om
Şi să fiu plăcut ‘naintea Ta
/: Dacă cei din jur m-ar părăsi
Tu rămâi mereu tăria mea :/

R: /: Mai bine simpli şi smeriţi
Şi de Dumnezeu iubiţi :/

Numai Tu, Iisus, mă placi aşa cum sunt
Când mi-e greu doar Tu mă întăreşti
/: Te voi lăuda cu al meu cânt,
M-ai iubit şi încă mă iubeşti :/

R: /: Mai bine simpli şi smeriţi
Şi de Dumnezeu iubiţi :/

Niciodată, Doamne, nu m-ai părăsit,
Ai fost lângă mine-n încercări
/: M-ai iertat și-atunci când Ţi-am greşit
Am văzut a Tale îndurări :/

R: /: Mai bine simpli şi smeriţi
Şi de Dumnezeu iubiţi :/

6 thoughts on “TAXI ȘI PRIETENII – DESPRE SMERENIE”

 • Foarte bine spus/scris! Bravo, Taxi și prietenii!
  Rămâneți sinceri și curați, vă iubim.
  Inclusiv pentru că vorbiți în numele celor care apreciază credința și smerenia.

  • Davide, vezi că am adăugat și articolul excelent al pastorului Gabi Zăgrean care analizează cu foarte multă înțelepciune ideea celor de la Taxi, conform căreia “Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”.

   Aștept opinia ta. Mă interesează punctul tău de vedere cu privire la acest aspect esențial. Nu crezi că pastorul Gabi Zăgrean are dreptate?!? Ce părere ai despre articolul dumnealui?

 • Bravo!

  P.S. Recaptcha ar putea fi mai practic decât testul de matematică care nu merge din prima și pe care unii oameni ar putea să nu-l înțeleagă.

  • Mihaela, așa zisul “test de matematică” este de fapt un exercițiu de ARITMETICĂ SIMPLĂ, adică operații de adunare și scădere care se învață în școala primară (clasele 1-4). Am eliminat operația de înmulțire pentru că din nefericire, pe blogul meu intră și vizitatori care nu știu nici la vârsta asta să facă o înmulțire simplă (au lipsit la ore când învățătoarea le explica tabla înmulțirii). Iată rezultatele dezastruoase ale ineficienței sistemului de învățământ bulversat din 1989 încoace…

   Vezi că am și eu pe blog buton recaptcha dar probabil că nu l-ai observat. Arată exact ca în fotografia de mai jos.
   Dacă nici butonul re-captcha nu este simplu de utilizat, atunci e clar, ce pot să mai fac?!?

   BUTON RE-CAPTCHA

 • Deși această melodie a fost populară prin intermediul rețelelor de socializare, este prima oară când o ascult pentru că nu știam exact care îi este mesajul și nu mi-a stârnit curiozitatea, dar acum înțeleg de ce s-a pus așa mare accent pe ea. Mă bucur că s-au strâns atâtea voci care să transmită acel mesaj.

  • Paula, vezi că am adăugat și articolul excelent al pastorului Gabi Zăgrean care analizează cu foarte multă înțelepciune ideea celor de la Taxi, conform căreia „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”.

   Aștept opinia ta. Mă interesează punctul tău de vedere cu privire la acest aspect esențial. Nu crezi că pastorul Gabi Zăgrean are dreptate?!? Ce părere ai despre articolul dumnealui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow