TITUS CORLĂȚEAN A CONVINS APCE SĂ VOTEZE MOȚIUNEA SA PRIN CARE CERE COMISIEI DE LA VENEȚIA SĂ SE SESIZEZE ÎN LEGĂTURĂ CU PERSECUTAREA MINORITĂȚILOR NAȚIONALE DIN UCRAINA

TITUS CORLATEAN A INITAT O MOTIUNE ADOPTATA DE APCE CU PRIVIRE LA INCALCAREA DREPTURILOR MINORITATILOR NATIONALE DIN UCRAINA

Ca drept „răsplată” pentru tot binele pe care l-au făcut românii în timpul acestui război distrugător, ajutându-i cu tot ce au putut omenește pe refugiații ucraineni disperați pe care i-au primit cu toată dragostea în casele lor, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat recent „Legea Minorităților Naționale” care este o grea lovitură pentru minoritatea română din Ucraina. Sunt restrânse drepturi și libertăți fundamentale, românii nu mai au dreptul să studieze în limba lor maternă (limba română), limba română este considerată inexistentă în Ucraina, acceptându-se doar așa zisa „limba moldovenească” plus multe alte nedreptăți și persecuții care ne determină să ne stricăm foarte rău impresia despre autoritățile ucrainene. Rada Supremă (Parlamentul unicameral al Ucrainei) n-a catadicsit ca în prealabil să se consulte cu reprezentanții minorităților naționale (în primul rând cu etnicii români care sunt destul de mulți în Ucraina) și a emis o lege profund nedreaptă și neconstituțională prin care sunt puse în pericol păstrarea și consolidarea identității naționale, culturale și religioase a etnicilor români si a altor minorități naționale din Ucraina.

Dacă era un om drept și corect, dacă era un adevărat european cum se pretinde, dacă avea o viziune democratică occidentală, președintele Volodomir Zelenski putea să întoarcă spre Rada Supremă sau spre Curtea Constituțională a Ucrainei acea lege aberantă și abuzivă care sfidează toate valorile și principiile Uniunii Europene. Zelenski n-a făcut acest lucru și în lipsa dumnealui de înțelepciune a considerat de cuviință să promulge această lege mizerabilă care aduce grave prejudicii atât românilor din Ucraina dar și celorlalte minorități naționale de pe teritoriul acestei țări. Comportamentul autorităților ucrainene nu a rămas fără repercursiuni.

Senatorul Titus Corlățean – președinte al Comisiei speciale pentru alegerea judecătorilor la CEDO și reprezentant al APCE la Grupul Statelor Anticorupție (GRECO) – n-a stat cu brațele în sân. A conceput o moțiune în limba engleză pe care a semnat-o împreună cu alți doi colegi ai săi (parlamentari din delegația Ungariei) și a depus-o la APCE.

Astăzi 26 Ianuarie 2023, Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) A ADOPTAT ÎN UNANIMITATE moțiunea inițiată de senatorul român Titus Corlățean. Prin această moțiune este sesizată COMISIA DE LA VENEȚIA (Comisia pentru Democrație prin Drept) în legătură cu atitudinea autorităților ucrainene în raport cu minoritățile naționale (inclusiv cu etnicii români) de pe teritoriul Ucrainei.

După adoptarea moțiunii de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, domnul senator Titus Corlățean a declarat următoarele:

„Voi urmări cu atenție subiectul, prin pârghiile europene la care am acces, pentru ca etnicii români din Ucraina să se bucure în final de respectul și tratamentul corect, la nivelul standardelor de protecție stabilite de Consiliul Europei în domeniul minorităților naționale, așa cum, de altfel, procedează și România cu minoritățile naționale din țara noastră, inclusiv cea ucraineană.”

MOȚIUNEA SENATORULUI TITUS CORLĂȚEAN APROBATĂ DE A.P.C.E. ÎN 26.01.2023

MOTIUNEA INITIATA DE SENATORUL TITUS CORLATEAN ADOPTATA DE APCE CU PRIVIRE LA INCALCAREA DREPTURILOR MINORITATILOR NATIONALE DIN UCRAINA

SURSA:
https://www.facebook.com/tituscorlateanpolitics/posts/pfbid02sMavyrvhWGkBi2Yh4LWzEih44PUbbDpd7296u7khaajvWNz9fMEz559GUn1FcJEfl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow