TITUS CORLĂȚEAN: KLAUS IOHANNIS BLOCHEAZĂ REFERENDUMUL PENTRU DEFINIREA CLARĂ A FAMILIEI ȘI CĂSĂTORIEI ÎN CONSTITUȚIE

„Orice naţiune îşi are conducătorii pe care îi merită”
Joseph de Maistre – “Consideraţii despre Franţa” (1796)

NOTA BENE PENTRU CEI CE AU FĂCUT PROSTIA SECOLULUI SĂ-L VOTEZE PE KLAUS IOHANNIS CA PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI! SĂ-L MAI VOTEZE MUTU’!

A FOST O DEZAMĂGIRE FOARTE MARE ATUNCI CÂND NE-AM POMENIT CĂ PREȘEDINTELE IOHANNIS A BLOCAT REFERENDUMUL CONSTITUȚIONAL PENTRU FAMILIE!

“A fost o dezamăgire foarte mare atunci când președintele Iohannis, ne-am pomenit că în loc să promulge legea (pentru că legea ca să intre în vigoare, trebuie semnat mai întâi decretul de promovare și publicat în Monitorul Oficial) a retransmis la Parlament legea pentru reexaminare, cu o serie de “argumente”, despre care vă spun că din punct de vedere juridic sunt departe de a sta în picioare.”

“Eu vă asigur însă că în Parlament suntem niște oameni… colegi, deputați, senatori, care SUNTEM HOTĂRÂȚI SĂ DUCEM PÂNĂ LA CAPĂT ACEASTĂ BĂTĂLIE. SUNTEM FOARTE HOTĂRÂȚI! Este a treia oară! Parcă urcăm a treia oară muntele ăsta! Dar știți cum e? Învățăm din Biblie îndelunga răbdare. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom mai finaliza odată, a treia oară, această lege. NU EXISTĂ ALTERNATIVĂ PENTRU A TE BATE PENTRU VALORILE ÎN CARE CREZI, pentru că unii ne-au acuzat de tot felul de păcate în luna asta – de homofobie, de discriminări, de alte lucruri. Nu e vorba de a promova o chestiune împotriva altora sau împotriva opțiunii celorlalți.
OK, suntem într-o societate democratică liberă. Fiecare își asumă opțiunile și alegerile sale. Noi le numim PĂCAT! Ei le numesc libertatea alegerii. Foarte bine, să fie sănătoși! Dar noi avem dreptul și obligația să ne batem pentru valorile în care credem. Și asta facem!”

“Voi vorbi ca om care susțin foarte hotărât familia, familia în sensul creștin, natural, tradițional, așa cum este ea prezentată în Cuvânt, familia formată din BĂRBAT ȘI FEMEIE dar vorbesc și ca jurist. Și vă spun că este o luptă care durează și e mai puțin cunoscută de opinia publică, o luptă care durează de ceva timp pentru a promova într-un sens democratic, pentru că trei milioane de cetățeni români au solicitat acest lucru prin semnătura lor, pentru a promova realizarea acestui Referendum de revizuire a articolului 48 din Constituție, pentru obligarea statului să acorde ocrotirea familiei, bazată fundamental pe uniunea liber consimțită, deci pe căsătoria dintre BĂRBAT ȘI FEMEIE, nu “între soți”, așa cum este formulat în clipa de față textul Constituțional.

Și este o bătălie cu suișuri și coborâșuri care a ajuns în ce privește propriu zisul articol 48 și definirea lui la Senat. Suntem înainte de adoptarea Raportului final în cele două Comisii competente: Comisia Juridică și Comisia de Constituționalitate din care fac și eu parte, respectiv dezbaterea finală și votul în plenul Senatului.

Numai că aceste lucruri au fost amânate deja de multe, multe luni pentru un motiv foarte simplu. În clipa în care noi avem votul final, practic, imediat ar trebui să trecem în 30 de zile la organizarea Referendumului Național, pentru că așa spune Constituția. Revizuirea unei Constituții trebuie finalizată printr-un Referendum cu valoare juridică obligatorie. Adică, cetățenii se prezintă la vot și spun „DA” sau „NU”. CETĂȚENII SUNT CEI CARE DECID ÎN ULTIMĂ INSTANȚĂ după ce are loc votul Parlamentului. Și cetățenii decid, cu o valoare juridică obligatorie, modificarea Constituției. Așa a fost și în 1991, așa a fost și în 2003 la ultima revizuire a Constituției. Numai că acest proces a fost tot timpul blocat, amânat, pentru simplul fapt că e nevoie de un vehicul legal, de o lege de organizare în mod specific a unui Referendum de revizuire a Constituției, nu orice Referendum în general pentru că avem legea generală a Referendumului, legea 3. Noi am făcut-o în Parlament, și sunt unul dintre inițiatori, am formulat această lege. Am dezbătut-o și în Camera Deputaților și la Senat. Am adoptat-o și în Camera Deputaților și la Senat.

Din păcate, ea a fost atacată de membrii a două partide din opoziție, pentru că și acolo sunt lucrurile împărțite. Sunt colegi parlamentari care sunt împotrivă și sunt colegi parlamentari care susțin. Din păcate, fracțiuni din cele două partide au atacat. Astă toamnă, Curtea Constituțională a dat câștig de cauză pe câteva sublinieri, chestiuni mai de grabă de natură tehnică și juridică, declarând neconstituționale acele câteva chestiuni. Noi, în Parlament, am reluat procedura. Am pus-o de acord cu decizia Curții Constituționale. Am votat, inclusiv la Senat, în decembrie, înainte de Sărbători. Și am avut atunci confirmarea și asigurarea din partea colegilor din cele două partide de opoziție că nu vom mai avea surprize. Din păcate, între Crăciun și Anul Nou, o spun pentru prima dată public: din păcate, iarăși unul dintre partidele respective (grupul de la Senat) a atacat legea nou adoptată la Curtea Constituțională, și am așteptat în toată perioada asta până în luna martie, când a apărut public în Monitorul Oficial, Decizia Curții Constituționale care de data aceasta a respins atacul de neconstituționalitate. DECI LEGEA ESTE BUNĂ! Vă dați seama că după două controale de constituționalitate, această lege chiar NU ARE NICI UN FEL DE PROBLEME din punct de vedere juridic.

A fost o dezamăgire foarte mare atunci când președintele Klaus Werner Iohannis, ne-am pomenit că în loc să promulge legea, pentru că legea ca să intre în vigoare trebuie semnat decretul de promovare și publicat în Monitorul Oficial, a retransmis la Parlament legea pentru reexaminare cu o serie de “argumente”, care din punct de vedere juridic sunt departe de a sta în picioare. Și aici este vorba de a nu ne mai ascunde după tot felul de chestiuni și după tot felul de pretexte. Este clar că, din păcate, fie că are consilieri care gândesc într-un anumit fel, fie că este credința domniei sale, DOMNUL PREȘEDINTE SE OPUNE LA REALIZAREA ACESTUI REFERENDUM! O spun foarte tranșant și răspicat și am motivele mele care nu sunt neapărat de natură publică, dar am convingerea că PREȘEDINTELE IOHANNIS SE OPUNE ACESTUI REFERENDUM.

Și anterior au mai fost scăpări, derapaje de natură publică de la nivelul funcției prezidențiale, să-i acuzi pe cei care susțin familia, care s-au luptat pentu familia Bodnariu, care susțin familia creștină tradițională (cum am dori noi să o numim)… Suntem numiți de domnia sa „fanatici religioși” iar oamenii care susțin această orientare ne-au mai făcut pe margini (deci nu la nivelul președintelui), ne-au făcut „oamenii rușilor”, „oamenii lui Putin” când am ieșit în stradă ca să susținem reunificarea familiei Bodnariu. Lucrurile astea au o anumită coerență… Și am ajuns într-un moment în care chiar nu mai putem să tăcem pentru că bătălia pentru revizuirea Constituției trebuie dusă ASTĂZI, când suntem supuși la tot felul de presiuni interne și externe: de a renunța la proiectul Referendumului familiei, de a accepta ideologia LGBT, respectiv trans-sexualitatea și multe alte lucruri care ar duce la schimbarea fundamentului moral creștin al națiunii române. Lucrurile astea au ajuns la un moment critic…

Eu vă asigur însă că în Parlament suntem niște oameni… colegi, deputați, senatori, care SUNTEM HOTĂRÂȚI SĂ DUCEM PÂNĂ LA CAPĂT ACEASTĂ BĂTĂLIE. SUNTEM FOARTE HOTĂRÂȚI! Este a treia oară! Parcă urcăm a treia oară muntele ăsta! Dar știți cum e? Învățăm din Biblie îndelunga răbdare.
Cu ajutorul lui Dumnezeu vom mai finaliza odată, a treia oară, această lege. NU EXISTĂ ALTERNATIVĂ PENTRU A TE BATE PENTRU VALORILE ÎN CARE CREZI, pentru că unii ne-au acuzat de tot felul de păcate în luna asta – de homofobie, de discriminări, de alte lucruri. Nu e vorba de a promova o chestiune împotriva altora sau împotriva opțiunii celorlalți. OK, suntem într-o societate democratică liberă. Fiecare își asumă opțiunile și alegerile sale.
Noi le numim PĂCAT! Ei le numesc libertatea alegerii. Foarte bine, să fie sănătoși! Dar noi avem dreptul și obligația să ne batem pentru valorile în care credem. Și asta facem!

Vom merge a treia oară în Parlament. Sper să ajungem în sfârșit la momentul adevărului în Senatul României, când va trebui (așa cum la Camera Deputaților s-a întâmplat anterior) ca și la Senat să avem majoritate calificată, ceea ce nu e deloc simplu de obținut, să avem modificare pentru articolul 48 și după care, cu ajutorul Domnului, să ajungem la Referendumul Constituțional, în care cetățenii să fie chemați și să-și spună poziția foarte clar […]”

ASCULTĂ MAI JOS RESTUL INTERVIULUI ACORDAT DE SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN, FOST MINISTRU DE EXTERNE AL ROMÂNIEI:

PREȘEDINTELE KLAUS WERNER IOHANNIS “EVANGHELICUL” RIDICULIZEAZĂ DEMERSUL DEMOCRATIC ȘI CONSTITUȚIONAL AL CELOR PESTE TREI MILIOANE DE ROMÂNI! ALTCEVA NU ȘTIE DECÂT SĂ NE IA DE FRAIERI! ÎL MAI VOTAȚI?!? SĂ-L MAI VOTEZE MUTU’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow