TOM THE CAT - BLOG EVANGHELIC EDUCATIV PENTRU ROMÂNI

UNIUNEA EUROPEANĂ A DELEGAT SUB PRESIUNE UN TRIMIS SPECIAL CARE VA VERIFICA LIBERTATEA RELIGIOASĂ ȘI DE CREDINȚĂ ÎN AFARA UNIUNII

CRESTINII SUNT UCISI CHIAR IN BISERICI DE MILITANTI EXTREMISTI FARA CA PRESA INTERNATIONALA SA REACTIONEZE EFICIENT

(foto: infocrestin.com)

Uniunea Europeană a reînnoit funcția de Trimis Special pentru promovarea libertății religioase și de credință în afara Uniunii, după ce a fost presată să facă asta, informează Christian Today.

„Viitoarea numire arată determinarea noastră de a asigura respectarea drepturilor tuturor credințelor și religiilor în toată lumea”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Această declarație vine în urma presiunilor parlamentarilor UE și a grupurilor de campanie după luni oscilante.

Grupul PPE din Parlamentul European a cerut președintelui Comisiei UE, Ursula von der Layen, să reînnoiască poziția „fără întârzieri nejustificate”, având în vedere abuzurile în desfășurare împotriva drepturilor omului ale minorităților religioase.

„Discriminarea persistentă, persecuția sau chiar uciderea în masă a minorităților religioase și etnice face ca protejarea și promovarea acestei libertăți în interiorul și în afara UE să fie cât mai esențiale și probabil, și mai presante astăzi”, au declarat președintele PPE Manfred Weber și vicepreședintele Jan Olbrycht.

„Aceste amenințări la adresa libertății religioase reprezintă adesea un pericol existențial pentru comunitățile religioase din mai multe regiuni ale lumii”.

Trimisul Special pentru promovarea libertății religioase sau de credință în afara UE a fost introdus în 2016 și deținut inițial de politicianul slovac Ján Figel, cu mandatul de a proteja libertatea de religie sau de credință în numele Uniunii Europene la nivel global.

Parte a mandatului său a inclus vizite în țări cu unele dintre cele mai violente persecuții religioase din lume, pentru a facilita dialogul și soluțiile de răspuns.

Adina Rotaru, consilier juridic al ADF International la Bruxelles, unul dintre grupurile care au solicitat UE să păstreze această poziție, a declarat că a fost „încurajată” de această știre.

„Actuala criză de sănătate permite ca limitările libertății religioase sau de credință să crească la nivel global. UE a procedat corect prin a-și arăta un angajament reînnoit față de acest drept uman fundamental. Solicităm Comisiei Europene să consolideze poziția Trimisului Special și să construiască pe munca importantă deja realizată”, a declarat Rotaru.

„Pentru ca mandatul să fie eficient, ar trebui să fie multianual și cu posibilitatea de reînnoire. Cu sprijinul personalului permanent și a resurselor suficiente, Trimisul Special ar trebuie să acționeze ca un tutore al recomandărilor UE privind promovarea libertății religioase sau de credință”.

„Victimele au mare nevoie de un răspuns decisiv din partea UE. Cu Trimisul său Special, Uniunea Europeană poate lua poziția de lider în răspunsul internațional, acest leadership fiind necesar mai mult ca niciodată”.

SURSA:
https://tribuna.us/sub-presiune-uniunea-europeana-reinnoieste-trimisul-special-pentru-libertatea-religioasa/

https://www.christiantoday.com/article/eu.renews.special.envoy.for.religious.freedom.after.coming.under.pressure/135164.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!