VASILE BĂNESCU AR FI O PIERDERE IREPARABILĂ DACĂ AR PLECA DIN FUNCȚIA DE PURTĂTOR DE CUVÂNT AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

VASILE BANESCU - PURTATOR DE CUVANT BISERICA ORTODOXA ROMANA

Vasile Bănescu a devenit incomod pentru unii. Aud că se cere demisia domniei sale din poziția de purtător de cuvânt al BOR. Sincer, mă mir că abia acum, într-o Românie în care tot ce e bun ține puțin. Dacă ține.

Vasile Bănescu este ce îi lipsea Bisericii la întâlnirea cu lumea. Omul care vede în celălalt UN OM, nu un adversar de pus pe fugă. În mandatul său, actualul purtător de cuvânt al BOR ne-a scos din logica cetății asediate. Nu mai suntem pe ziduri, scuipând smoală încinsă, ci jos, deschizând porțile și îmbrățișând.

Îmi amintesc de precedentul purtător de cuvânt al BOR. Interacțiunile sale contondente cu jurnaliștii sunt antologice. Prestația sa în timpul tragediei de la Colectiv a aruncat o nemeritată vină asupra Bisericii. Ecourile dăinuie și azi.

Prin Vasile Bănescu, BOR a învățat să comunice. O face clar și elegant, în duhul lui Hristos și al Evangheliei. Trăitor creștin și intelectual rafinat, aristocrat al spiritului, domnia sa e un lucid observator al societății, al carențelor dinăuntru și din afara Bisericii. De fapt, asta și deranjează.
Războiul din Ucraina, mișcările naționalist-extremiste, Covid și vaccinarea, scăderile unor clerici ortodocși, toate au primit de la Vasile Bănescu reacția corectă și promptă. Și datorită lui, BOR navighează cu demnitate prin apele tulburi ale lumii.

Vasile Bănescu este cel mai bun purtător de cuvânt pe care BOR l-a avut. Plecarea domniei sale din această poziție ar fi o pierdere ireparabilă și o gravă eroare de judecată.

AUTOR: Paul Palencsar (jurnalist, teolog ortodox)

SURSA:
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid035Yo6M48vnR9b4PGQ3RoGpsPbDhw7uaNfjapSo82e9tHQ86w5WszhRAMqrrmidwrJl&id=100004974513606

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow