VASILE BĂNESCU DESPRE FLUIDITATEA GENULUI ȘI STABILITATEA LUI DUMNEZEU

VASILE BANESCU - PURTATOR DE CUVANT AL PATRIARHIEI ROMANE

Menționarea lui Dumnezeu doar la masculin ar fi un „un motor al discriminării şi sexismului continuu împotriva femeilor”.

Aflăm că există această teribilă frământare de natură lingvistic-teologic-ideologică într-o anumită zonă ecleziastică din minunata noastră lume nouă. Așadar, s-ar impune folosirea cu încredere a limbajului diferenţiat pe genuri în legătură cu Dumnezeu. Când ne referim la „Tatăl nostru”, de pildă. De ce nu, „Mama noastră”?

Această abordare recentă și năstrușnică a Izvorului existenței tuturor celor văzute și nevăzute din perspectiva „ideologiei de gen” este, desigur, o aproape hazlie aberație, posibilă în contextul expansiunii analfabetismului cultural și a deșertificării morale și intelectuale provocate printre altele de:
– abolirea progresistă a realismului necesar perceperii ordinii structurale a lumii, din care derivă datoria adecvării la realitate;
– suprimarea logicii învecinate cu lingvistica, filosofia, psihologia, dar și cu alte științe consacrate.

Ideologia de gen, o construcție ideatică așa-zis culturală, e orientată în răspăr cu realitatea, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă suprarealistă, absurdă, deci nocivă de pe agenda progresismului regresist (transgenderismul), progresism fără nicio legătură cu progresul, dar destrămător de ordine morală personală și publică.

Progresismul actual, părinte scelerat al ideologiei de gen, este la rândul lui un curent de veche sorginte marxist-leninistă, o formă de „terorism intelectual” care detestă iudeo-creștinismul roditor de ordine morală, autoritatea de orice tip, ierarhiile naturale și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor tari, validate de experiența milenară a omenirii.

Scopul (ne)declarat? Distrugerea lumii „vechi”, dizolvarea fundamentelor societății edificate pe credință, cultură reală, rânduială, respect față de trecut și reperele lui morale și intelectuale, familie, disciplină, efort, emulație onestă și selecție axiologică.

Sensul clasic al termenului „ideologie”, apărut în modernitatea paricidă și deicidă din preajma Revoluției Franceze, indică o siluire a realității golite de orice sens spiritual, o punere a acesteia pe patul procustian al interesului de grup isteric revoluționar și o intoxicare a sferei publice prin infuzarea în spațiul acesteia a unor idei și teme esențialmente false, lipsite de contact cu realitatea „lucrurilor permanente”, cu istoria culturii universale și cu știința autentică.

Din această lucidă perspectivă, ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul haotizant moral și social, este situată la polul opus adevărului. Adică la acela al minciunii.

Suprarealista ideologie a „genului fluid” este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia iudeo-creștină care distinge limpede între bărbat și femeie, între masculin și feminin, între paternitate și maternitate, între cădere și înălțare, între bine și rău, viziune realistă întemeiată pe Revelația Adevărului în Istorie (o realitate, nu o narațiune) și augmentată masiv de marea filosofie și de științele autentice, care nu își fac un scop în sine din războiul cu discernământul, cu bunul-simț care operează în actul profund al înțelegerii lumii și a omului.

Motiv pentru care „ideologia de gen” – camuflată perfid într-un capitol al Convenției de la Istanbul din 2011 (semnate și de România), Convenție dedicată în principiu temei onorabile a prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor – este una toxică pentru organismul comunitar al cărui interes major nu este să contrazică și să combată realitatea ci să o valorizeze înțelept spre binele individual și comunitar. Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, inclusiv științific, nu cu minciuna, ideologică sau nu.

P.S.
În mod cert există și un foarte mic procent de persoane transgender la scara umanității. În natură apar uneori devieri de la normă. Rarisime, marginale patologii. De aici nu rezultă că aceste persoane s-ar putea simți discriminate de folosirea corectă a gramaticii și de numirea lui Dumnezeu „Tată”.
Ideologia rămâne mereu un atentat la ordinea fără de care lumea începe să se surpe.

SURSA:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid043h5czYUHMFTtxPQaKEFSWPPCgqTEf5zz5EKr2SXiQwxvPiakesRkzj3WWDuTSQQl&id=100084764161859

1 thought on “VASILE BĂNESCU DESPRE FLUIDITATEA GENULUI ȘI STABILITATEA LUI DUMNEZEU”

  • Bravo, celor care reușesc să combată această ideologie disonantă cultural și să aducă sub lumină ceea ce lipsește în sufletele noastre: adevărul biblic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow