VINO LA MARȘUL PENTRU FAMILIE ȘI VIAȚĂ 2017 PENTRU VIITORUL COPIILOR ȘI NEPOȚILOR NOȘTRI!

FAMILIA CRESTINA TRADITIONALA ESTE VIITORUL ROMANIEI

(foto: coalitiapentrufamilie.ro)

Anul acesta, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul „Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de sâmbătă 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu.

De asemenea, trebuie să luptăm pentru revizuirea articolului 48 alineatul 1 din Constituția României în sensul definirii clare a căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită dintre UN BĂRBAT și O FEMEIE în contextul încercărilor persistente de distrugere a familiei tradiționale și a valorilor morale creștine atacate permanent de promotorii ideologiilor grupurilor ateiste de presiune.

La Bucureşti, Marşul pentru Viaţă 2017 va avea loc sâmbătă 25 martie 2017,
de la ora 12.30, cu plecare din Parcul Unirii, pe traseul Str. Bibescu-Vodă –
Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Familia stă la baza societății și este una dintre instituțiile fundamentale ale civilizației umane.

Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educării generațiilor viitoare.

Ca instituție fundamentală a societății, familia asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești, care au la baza lor familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie, sunt transferate noilor generații. Acest rol primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei României are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor: al statului, al instituțiilor sale specializate, al asociațiilor de familii și al altor ONG, al cultelor religioase și al cetățenilor, în fața tendinței societății moderne de a-i diminua importanța, de a degrada conceptul de familie.

Instituția familiei reprezintă mai mult decât iubirea membrilor săi, ea are o structură publică, reglementată juridic în Constituție, în Codul Civil și în Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Familia, constituită prin căsătoria dintre UN BĂRBAT și O FEMEIE, este, din punct de vedere sociologic, un grup social format din membri legați prin relații de căsătorie, de sânge sau de adopție și îndeplinește, pentru membrii ei și pentru societate mai multe funcții: de procreare, de îngrijire și protecție, psiho-afectivă, de socializare, de reglare a moralității, economică.

În România, ca și în alte țări, Familia este în declin, unii spun chiar în criză, astfel:

Scade numărul familiilor, prin înmulțirea divorțurilor

Scade numărul nașterilor în familie sau în afara ei

Crește numărul copiilor despărțiți de părinți fie prin abandon definitiv, fie pentru o lungă perioadă în care părinții sunt plecați la muncă în străinătate pentru ocrotirea copilului

Cresc abandonul școlar, numărul tinerilor neintegrați social, rata infracționalității, consumul de droguri, violența domestică, îndeosebi în cuplurile necăsătorite

Se resimte efectul negativ al declinului familiei la nivelul întregii societății, prin scăderea demografică, îmbătrânirea populației, lipsa forței de muncă în multe domenii

Încetinește dezvoltarea economică și socială, este chiar primejduită continuitatea etnică și culturală a poporului român.

Se diminuează contribuțiile la bugetul de stat, apar dificultăți de finanțare a sistemului de pensii, a serviciilor sociale dar și a sistemelor de sănătate și educație

Se estompează rolul familiei în societate, scade prestigiul ei, se devalorizează conceptul de familie

Este pusă în pericol transmiterea modelelor culturale, a limbii, culturii și tradițiilor poporului român către generațiile viitoare.

De ce se întâmplă toate acestea? Pentru că:

Libertățile primite, în numele drepturilor omului, după 1989 nu au beneficiat de asigurarea unor mecanisme de gestionare corectă și benefică social.

Creșterea ratei de ocupare în rândul femeilor le asigură acestora independența economică, dar le și reduce timpul acordat familiei.

Nivelul de trai al majorității populației a scăzut după 1989.

Înmulțirea dificultăților materiale îngreunează constituirea familiilor tinere, îndeosebi în ce privește asigurarea locuinței și a unui venit stabil.

Creșterea vârstei medii de căsătorie scurtează perioadă favorabilă procreării.

Starea de sănătate a populației, în mod deosebit a potențialelor mame, s-a deteriorat concomitent cu creșterea deficiențelor din sistemul sanitar.

Sunt promovate agresiv alte forme, alternative familiei, de conviețuire socială (în special cuplul consensual).

Familia tradițională și valorile ei morale sunt decredibilizate intenționat.

Atacul ateist împotriva religiei și a Bisericii atrage discreditarea instituției căsătoriei religioase și a valorilor morale.

O mare parte din populație, majoritatea tineri (aproximativ 4 milioane) a emigrat. Aceștia, fie nu se mai căsătoresc în țară, fie amână foarte mult căsătoria, fie sunt deja căsătoriți și despart familiile pentru o lungă perioadă, fie pleacă familii întregi.

Se promovează proceduri de fertilizare și naștere, diferite de cele naturale, care fie au consecințe negative asupra stării de sănătate a femeii sau copilului fie sunt în afara eticii.

Barajele birocratice în calea adopțiilor interne nu lasă copiii părăsiți de părinții naturali să beneficieze de o familie și nici cuplurile infertile să-și întregească familia astfel.

Iată de ce nu putem să asistăm cu pasivitate la acest fenomen, ci trebuie să inițiem o colaborare cu instituțiile statului, asociațiile de familii, alte ONG-uri, cultele, cetățenii înșiși, cu toți cei care doresc să contribuie la îmbunătățirea situației familiei.

SURSA:
coalitiapentrufamilie.ro

2 thoughts on “VINO LA MARȘUL PENTRU FAMILIE ȘI VIAȚĂ 2017 PENTRU VIITORUL COPIILOR ȘI NEPOȚILOR NOȘTRI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow