ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

VIOREL IUGA ESTE PASTORUL BAPTIST CARE LE-A ARĂTAT ROMÂNILOR ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI KLAUS IOHANNIS ȘI OMUL DE CARE AVEA NEVOIE ALIANȚA EVANGHELICĂ DIN ROMÂNIA

PASTOR VIOREL IUGA - PRESEDINTELE ALIANTEI EVANGHELICE DIN ROMANIA

(foto: rodiagnusdei.wordpress.com)

ÎN SFÂRȘIT, mulțumim lui Dumnezeu că după ani și ani de zile, avem un om de care Alianța Evanghelică din România avea nevoie mai mult ca niciodată,
mai ales în vremurile tulburi în care trăim în această lume. Acum îmi dau seama că pastorul baptist Viorel Iuga nu a fost ales întâmplător ca președinte al Uniunii Bisericilor Baptiste din România, știu ei bine, baptiștii, de ce l-au ales în fruntea lor și îmi pare nespus de rău că acest lucru s-a întâmplat abia în ultimii ani. N-am nimic cu cei care au condus anterior Uniunea Baptistă sau Alianța Evanghelică dar fără nicio supărare trebuie să recunoaștem că LE LIPSEA CEVA… Nu se ridicau nici pe departe la înălțimea pastorului Viorel Iuga pentru care nu poți să ai decât un respect deosebit pentru că domnia sa impune un respect deosebit. De unde știu ce fel de om este pastorul Iuga chiar dacă nu-l cunosc personal? Răspunsul este foarte simplu: din repetatele intervenții publice DEOSEBIT DE INSPIRATE ȘI MAI ALES EFICIENTE pe care domnia sa le-a avut în ultimul timp. Am văzut cum acționează și cum gândește. Sunt foarte onorat să constat că fratele Viorel este un adevărat slujitor al Domnului care își face datoria cu toată ființa sa din poziția înaltă în care se află.

Discursul ferm și clar al președintelui Alianței Evanghelice din România, a dat naștere la tot felul de comentarii “deontologice” în spațiul public, inclusiv în blogosfera evanghelică atât de divers colorată. În ultima vreme, am auzit mai multe personaje (culmea! unii dintre ei, fiind oameni ai Bisericii) care aruncă în mod nejustificat spre pastorul Viorel Iuga tot felul de calificative deloc la locul lor în opinia mea. S-a vorbit despre “zelotism”, despre declarații “incendiare” sau despre un discurs politic “inflamator”. Ca urmare, aș avea și eu câteva întrebări de bun simț la care aștept tot atâtea răspunsuri de bun simț:

Ca slujitor al lui Dumnezeu, este rău SĂ SCOȚI SABIA SAU SĂ LUPȚI CU TOT ARMAMENTUL DIN DOTARE pentru valorile morale fundamentale creștine?!?
E mai bine să stăm “cuminți în banca noastră” și să așteptăm cu brațele încrucișate ca România să ajungă “o țară europeană civilizată” în care o grămadă de păcate cumplite să fie legalizate și mâine-poimâine să fie ridicate la rang de virtute?!? E mai bine ca într-o zi să ne fie luați copiii sau nepoții și să fie dați spre adopție unor “familii” alcătuite din persoane de același sex?!?!?!?

DA! TREBUIE SĂ FIM ZELOȚI ATUNCI CÂND E VORBA DE VIITORUL COPIILOR NOȘTRI, TREBUIE SĂ FIM ZELOȚI CÂND E VORBA DE SOARTA NAȚIUNII ROMÂNE! Altfel, acest popor va pieri pentru totdeauna! ACESTA ESTE CREZUL MEU, ÎN CALITATE DE BLOGGER EVANGHELIC ȘI AȘA TREBUIE SĂ FIE ȘI PASTORUL BAPTIST VIOREL IUGA ÎN CALITATEA SA DE BUN SLUJITOR AL LUI DUMNEZEU! Eu nu-l judec și nu-l condamn pe fratele Viorel pentru poziția sa inflexibilă față de păcat, ci dimpotrivă, îl respect și-l apreciez enorm, îl încurajez să continue să lupte mai departe și mă rog ca Dumnezeu să-l întărească, să-l protejeze, să-l binecuvânteze și să-l ajute să meargă până la capăt!

Nu există o altă cale în lupta cu păcatul! Nu există o cale de mijloc! Nu există nicio posibilitate de compromis! Dacă suntem creștini, dacă nu vrem să ne pierdem identitatea în Hristos, nu trebuie să acceptăm principiul balcanic “capul plecat, sabia nu-l taie!”, nu trebuie să ne supunem dumnezeului veacului acestuia, nu trebuie să acceptăm indicațiile ateilor de la Bruxelles care vor să distrugă definitiv credința creștină adică leagănul civilizației europene!

Domnul nostru Iisus Hristos a făcut multe declarații incendiare și în multe situații a avut un discurs inflamator. Cam așa a procedat și pastorul baptist Viorel Iuga atunci când le-a arătat tuturor românilor, adevărata față a președintelui Klaus Iohannis. Trebuie să mulțumim din toată inima lui Dumnezeu pentru că am aflat cu toții ce fel de președinte “creștin evanghelic” avem și să se învețe minte toți cei care l-au votat fără pic de înțelepciune.

PASTORUL BAPTIST VIOREL IUGA L-A PUS DIN NOU
LA RESPECT PE PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS

„Credeam că voi avea o seară liniștită, dar mi-a stricat-o domnul Președinte. Am deschis calculatorul, am ascultat și nu mi-a venit să cred. Am avut impresia că nu aud bine. După aproape un an de discuții pe toate fronturile, este drept, discuții camuflate de massmedia aservită agendelor multicolore, după decizii luate la cel mai înalt nivel juridic, în cadrul dialogului deschis cu studenții de la Științe Politice, mai precis la întrebarea studentului Andrei Popa, domnul Președinte a afirmat câteva lucruri care m-au lăsat mască.

În primul rând, domnul Președinte ne spune că declarațiile făcute de cei care susțin familia tradițională nu au avut vreun impact în a modifica atitudinea unor grupuri față de temă. Apoi, președintele ne spune că deși tema a fost ridicată cu 3 milioane de semnături și are susținători importanți „nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească”. În final, după alte câteva afirmații, domnul președinte ne spune și care este soluția: COMPROMISUL!

Domnule Președinte, pentru că în seara aceasta tot ați îndemnat studenții să ceară politicienilor „să joace cu cărțile pe masă”, vă rog frumos, ne puteți spune și nouă despre ce grupuri este vorba?!? De unde știți dumneavoastră ce atitudine au aceste grupuri față de familie și față de inițiativa cetățenească???

Pe de altă parte, domnule Președinte, de unde știți dumneavoastră ce și cât a penetrat societatea românească, dacă nu ați făcut ceva pentru ca ea, societatea, nu grupurile, să se poată exprima? Știți cumva ce este în sufletul cetățenilor români creștini? Cum puteți afirma că pe cetățenii români nu îi interesează protejarea familiei tradiționale? Nu v-ați gândit niciodată că lângă cele 3 milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituției, mai sunt și familiile și prietenii lor? Nu ați luat în calcul, cel puțin, faptul că Biserica Ortodoxă Română, biserica majoritară din România, a afirmat clar, public și în mod repetat că susține familia tradițională? Sau gândiți că afirmațiile acestea nu au nicio susținere în teren? Și dacă, prin reducere la absurd, ar fi așa cum spuneți dumneavoastră, de ce nu s-a discutat în spațiul public mai mult acest subiect? Când ați chemat sau ați încercat să ajutați la inițierea unui dialog sincer și deschis între toți cei interesați de subiect? Dacă dumneavoastră sunteți singurul care știe cine sunt “actorii relevanți” ai societății, de ce nu i-ați chemat la o discuție? Noi am crezut că cei mai relevanți actori sunt CETĂȚENII ȚĂRII. Oare ne-am înșelat chiar așa de tare?!?

Domnule Președinte, în seara aceasta ați spus deschis că „am făcut acele afimații cu bună credință și le-aș repeta oricând.” Eu am înțeles aceasta foarte bine. Sper că acum lucrurile sunt mult mai clare și pentru cei care au crezut că ceea ce ați spus atunci a fost o gafă politică. În seara aceasta ne-ați confirmat că atunci ne-ați spus SINCER ce credeți. Mai mult, ați jucat, din nou, cu cărțile pe față și ne-ați spus deschis că nu poate exista pace socială fără compromis.

Domnule Președinte, să știți că noi, cetățenii români creștini, nu suntem tăntălăi, ci suntem toleranți și știm ce înseamnă toleranță. Pentru că ne dorim din inimă pace socială, nu am demarat o acțiune împotriva cuiva, ci pentru familie, în general. Noi, cetățenii români creștini, ne rugăm pentru pace, încercăm să trăim ca oameni ai păcii și propovăduim pacea. O facem cu orice preț? În niciun caz. Aici ne diferențiem mult de tot. Noi vrem pace socială, dar nu așa cum o înțelegeți dumneavoastră, prin compromis. Compromisul nu trebuie admis nici în conștiință, nici în relația cu semenii, nici în Biserică și nicidecum în relația noastră cu Dumnezeu. O națiune cu lideri compromiși, care folosesc compromisul, nu va avea un viitor binecuvântat. Noi ne iubim țara și știm că binecuvântarea ei depinde, în primul rând, de binecuvântarea lui Dumnezeu. Știți când vom pierde toți, așa cum afirmați dumneavoastră? Nu când vom sta aproape de Adevăr și de valorile autentice, ci când vom urma sfatul dumneavoastră, când vom accepta și vom folosi compromisul.

Dacă dumneavoastră vreți să mergeți în continuare pe calea compromisului, este alegerea dumneavoastră. Noi vedem lucrurile altfel și vom continua să ne spunem convingerile în dragoste, până când poporul, nu grupurile pe care le menționați, va avea șansa să se exprime în mod democratic”.

Pastor Viorel Iuga
Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România
Președintele Alianței Evanghelice din România

http://www.facebook.com/prodocens/photos/a.409335532566764.1073741828.406641929502791/703050079861973/

1 thought on “VIOREL IUGA ESTE PASTORUL BAPTIST CARE LE-A ARĂTAT ROMÂNILOR ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI KLAUS IOHANNIS ȘI OMUL DE CARE AVEA NEVOIE ALIANȚA EVANGHELICĂ DIN ROMÂNIA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!