VLAD FILAT – UN PRIM MINISTRU PATRIOT CARE SUSŢINE INTRODUCEREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ DE STAT ÎN REPUBLICA MOLDOVA

VLAD FILAT - PRIMUL MINISTRU AL REPUBLICII MOLDOVA

De multe ori m-am întrebat ce-o fi aia “limba moldovenească” şi cu ce se mănâncă ?!? Dacă spui “o leacă” în loc de “puţin”, “furcuţă” în loc de “furculiţă”, “copchii” în loc de “copii” sau “parale” în loc de “bani” asta înseamnă că e vorba de o altă limbă decât cea română ??? S-au gândit mult cei care au ajuns la concluzia asta ? Dacă spui “ghine” în loc de “bine”, “ogradă” în loc de “curte”, “ostaş” în loc de “soldat”, “veşnicie” în loc de “eternitate”, etc, înseamnă că e vorba de altceva decât de limba română ?

Aaaa… dacă vreţi putem discuta despre regionalisme… sau despre arhaisme… dar limba română a fost, este şi va rămâne în veci limba română !!! Cei care se străduiesc fără rost să inventeze o “limbă moldovenească” nu fac altceva decât să-şi consume timpul şi energia degeaba pentru că există doar un singur lucru : LIMBA ROMÂNĂ care conţine inclusiv regionalisme moldoveneşti, ardeleneşti, olteneşti, bănăţene, etc.

Primul ministru al Republicii Moldova, domnul Vlad Filat, a luat recent taurul de coarne şi a spus în sfârşit lucrurilor pe nume, precizând că introducerea limbii române ca limbă de stat a Republicii Moldova reprezintă “o cerinţă firească”. Vlad Filat a declarat : “Eu nu cred că mai este cineva în Republica Moldova care sincer crede că vorbeşte o altă limbă decât cea română şi este evident că trebuie să aducem în concordanţă această normalitate şi în Constituţia Republicii Moldova.” Premierul Republicii Moldova a mai spus că “este important ca zi de zi, noi să protejăm limba română, să o cultivăm şi să o dezvoltăm prin ceea ce facem”.

Îl felicit din toată inima pe domnul prim-ministru Vlad Filat, pentru tăria sa de caracter, pentru determinarea pe care o are şi pentru patriotismul său !
Domnul să-L binecuvânteze şi să-l ţină sănătos ca să poată duce Republica Moldova acolo unde merită să ajungă ! Rugaţi-vă atât pentru dânsul, cât şi pentru toţi cei ce se luptă să transforme Republica Moldova într-o ţară civilizată, a ordinii şi a bunului simţ !

Fie ca bunul Dumnezeu să ocrotească şi să binecuvânteze Republica Moldova !
Fie ca toţi fraţii noştri de peste Prut să înveţe aşa cum se cuvine limba română, cu toată dragostea şi cu tot respectul pentru această sfântă moştenire !

[polldaddy poll=”5469286″]

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

2 thoughts on “VLAD FILAT – UN PRIM MINISTRU PATRIOT CARE SUSŢINE INTRODUCEREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ DE STAT ÎN REPUBLICA MOLDOVA”

 • Salut! Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
  Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam reciclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.

  Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:

  1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
  2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
  3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.

  Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe acesata pagina vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
  Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campaniile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
  Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul inconjurator. Participa si tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow