WEEKEND-UL DE APOLOGETICĂ

În România, nu prea s-a pus accent aproape deloc pe apologetică din motive care mie îmi scapă. Acum câțiva ani, un vechi credincios evanghelic, un om al lui Dumnezeu (nu este pastor sau prezbiter dar a predicat uneori Evanghelia), văzând că-l promovez pe blogul meu pe C.S.Lewis (unul dintre cei mai mari apologeți creștini) mi-a pus următoarea întrebare: “Spune-mi și mie, te rog, ce înțelegi prin termenul “apologet” ?!?” Eu am rămas uimit că acest credincios nu știa ce este și cu ce se ocupă un apologet. Nu-mi venea să cred…

Pentru cei care încă nu știu, APOLOGETICA este disciplina care se ocupă cu APĂRAREA CREDINȚEI CREȘTINE și vă asigur că are o foarte mare importanță mai ales în contextul zilelor noastre chiar dacă multe dintre Bisericile evanghelice din România n-au considerat de cuviință să se preocupe vreodată de acest domeniu. Este nevoie să fii pasionat de apologetică și această pasiune nu poate veni decât de la Duhul Sfânt, trebuie să “arzi” pentru Hristos. Dacă ești “căldicel”, n-ai cum să fii interesat de domeniul apologeticii.

Din fericire, au început să apară și creștini români pasionați și preocupați de apologetică așa cum veți vedea și în materialul video de mai jos.
În acest moment, există doar câteva informații insuficiente, referitoare la weekend-urile de apologetică, conferințe care vor avea loc în diverse orașe din România, susținute de doi slujitori ai lui Dumnezeu specializați în apologetică creștină. Este vorba despre Michael Ramsden și Os Guinness, ale căror biografii le puteți vedea pe linkurile de mai jos.

Deocamdată, Vlad Crîznic și Natan Mladin de la RZIM România, ne anunță următorul program al desfășurării weekend-urilor de apologetică :

* 21-23 noiembrie 2014, Biserica Penticostală Emanuel, Galați
* martie 2015, Sibiu
* mai 2015, Cluj-Napoca

Domnul să binecuvânteze aceste conferințe de apologetică și să-i ajute pe slujitorii Săi să ducă la bun sfârșit tot ce și-au propus, pentru că este mare nevoie de apologetică într-o Românie pseudocreștină aflată în plin proces de ateizare-secularizare galopantă. Este bine ca toți bloggerii evanghelici să popularizeze aceste weekend-uri de apologetică, în așa fel încât toți creștinii interesați și pasionați să afle în timp util și să poată participa.

https://www.tomthecat.ro/2014/06/25/conferinta-nationala-de-apologetica-din-republica-moldova/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow