ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

ZIDUL DINTRE NOI – ARTICOL EXCELENT PUBLICAT DE ȘTEFAN RÂMNICEANU

ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI

Pe podul lăsat moştenire de la Brâncoveanu şi Brâncuşi, trebuie interzişi fariseii puterii, răsplătiţi astăzi de aplauzele şi privirile admirative ale celor care nu au văzut lumina adevărului. O reflecţie a lui Cioran «îndoiala produce cunoaştere» ar fi un sfat util pentru cei care acceptă manipularea orchestrată de forţe oculte.

În ’89, nu am decupat stema de pe drapel, pentru a o înlocui cu o lojă a puterii în care, pe fotoliile speranţelor noastre s-au aşezat în costume de gală, mercenari şi traseiști fără trecut! N-am fi crezut că o făceam pentru o clasă politică coruptă şi «câmpul tactic» al noii Securităţi!

Se pare că jocurile sunt făcute, însă societatea românească are datoria să-si exercite forţa critică, să împiedice ca politica să devină o instituţie a prosperităţii personale. România are nevoie de demnitate, de concordie națională, de o clasă medie puternică, corect informată în spiritul valorilor morale.

Mandatele prezidenţiale trebuie să justifice o atitudine ireproşabilă faţă de societate şi mai înseamnă ceva fundamental: o iubire de popor şi ţară. Primul mandat nu serveşte ca trambulină celui de-al doilea. Poate că un singur mandat l-ar obliga pe alesul naţiunii să se investească deplin în proiectele de dezvoltare a societăţii, nu într-un simulacru de dezbatere, conferinţă de presă cu un scenariu prestabilit, ceea ce înseamnă confiscarea democraţiei. Jurnaliştii păreau purtătorii de cuvânt ai Administrației Prezidenţiale (singura excepţie fiind întrebarea referitoare la SIIJ). Această fugă de dezbatere (dacă o doreşti, ești considerat pesedist reacţionar!) a fost posibilă şi datorită spijinului tacit al Uniunii Europene, ce doreşte să legitimeze puterea actuală, neţinând cont de independența statului de drept democratic. Paradoxal, atitudinea Bruxelles-ului adânceşte sentimentul anti european a milioane de români şi descurajează denunţarea aspectelor ce nu convin sistemului. DUBLA MĂSURĂ A UNIUNII EUROPENE – care ştie exact situaţia şi jocurile politice din ţară – accentuează în mod periculos fractura socială.

Preşedintele ar trebui să-i vadă pe cei care îl critică, şi ca exponenţi ai României normale, sau altfel spus, o Românie democratică, care să funcţioneze într-un dialog constructiv, ca emanaţie a întregului popor, nici cel bun, nici cel rău. Poporul român este unic şi indivizibil, iar Preşedintele, nu este al unui partid politic, el trebuie să asigure coeziunea ţării. Acest principiu este fundamental într-o democraţie autentică. Este nevoie de adevărate proiecte de tară, nu de lupte ideologice între instituții care au blocat România timp de patru ani. Dacă dreapta se consideră o ceată de sfinți inocenți ce duc un «război» cu forțele răului, se înşeală. Traseismul, oportunismul, actele de corupţie au constituit, din nefericire, reguli în întreaga sferă politică. Parfumul puterii e drogul de care nu s-au putut lipsi.

Oamenii n-au văzut decât «umbra lucrurilor» şi nu lumina adevărului. În aceşti 30 de ani, nu am trăit decât cu iluzia lucrurilor adevărate, în aceeaşi «locuinţă închisă» ale cărei chei sunt bine păstrate în sertarele Serviciilor.

Un zid a început să crească în interiorul României. Oare avem nevoie de el, după ce am trăit în spatele cortinei de fier?!?!?

VAGOANE

Locuim în mijlocul urii.

Am devenit ca ea,

Animale de pradă,

Târându-se prin sângele nopții.

Semenul meu și-a îmbrăcat

Paltonul negru cu nasturi ştanțaţi

Dar n-a putut să-şi ascundă coada

Ce-i atingea cizma dreaptă,

Din care creșteau gheare și colți.

Un lup cu cap mov

Și grade primite

De la Organizația haitei,

Urlă lugubru la vagoanele

Ce se îndreaptă

Spre meterezele speranței.

AUTOR: ȘTEFAN RÂMNICEANU
SURSA:

https://www.cotidianul.ro/zidul-dintre-noi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!