ALIN JIVAN – GIMNASTUL CARE S-A POCĂIT ŞI S-A ÎNTORS CU ADEVĂRAT LA DUMNEZEU

ALIN JIVAN - GIMNASTUL CARE S-A INTORS CU ADEVARAT LA DUMNEZEU

“Inima mea este foarte mult îndreptată spre cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu !”
Alin Jivan

Întotdeauna m-au impresionat foarte mult oamenii care au hotărât că a venit clipa să o rupă cu păgânătatea (fie ea ascunsă sub o poleială religioasă caracteristică lumii aşa-zis “ortodoxe” în care trăim) şi cu poftele lumeşti.

“…ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie”
(Biblia – Tit 2:12)

Când aud despre TINERI care se întorc cu adevărat la Dumnezeu, bucuria mea este şi mai mare pentru că nu e puţin lucru să vezi aşa ceva, mai ales că mulţi români spun că ei “nu sunt practicanţi” şi că “Biserica e numai pentru moşi şi babe” (aşa o fi în Bisericile Ortodoxe). Interesant, nu-i aşa?!? Românii nu sunt practicanţi dar în schimb sunt “creştini de 2000 de ani”!!! Cum se explică acest paradox?!? Răspunsul este simplu : românii sunt învăţaţi de mici copii să NU citească Biblia – Cuvântul Sfânt – pentru că “nu e pentru popor” ci doar pentru preoţii şi teologii ortodocşi… E suficient să mergi la sfânta liturghie (când apuci şi când ţi-aduci aminte) şi să asculţi ce citeşte preotul, de ce să ne “complicăm” să citim Biblia, că doar de-aia avem preot ca să o citească dânsul şi pentru noi, corect? De ce să ne mai pierdem timpul cu citirea Bibliei, când avem telenovele, fotbal, manele, cârciumi, cafenele, baruri de zi sau de noapte, etc?

În ciuda faptului că poporul român ZACE în întuneric spiritual şi PIERE din lipsa de cunoştinţă a Cuvântului lui Dumnezeu, Duhul Sfânt lucrează într-un mod minunat în inimile şi în vieţile unor compatrioţi! Alin Jivan, un mare gimnast, un campion, un om care avea “totul” în această lume nebună, a înţeles că de fapt n-avea nimic… Pentru că degeaba ai totul dacă nu-L ai pe Domnul Iisus Hristos! La ce-ţi folosesc premiile, medaliile, trofeele, banii, faima, poziţia socială, etc, dacă Dumnezeu nu e prezent în viaţa ta?

“Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar putea da un om în schimb pentru sufletul său?”
(Biblia – Matei 16:26)

Alin Jivan - atletul care a hotarat sa calce pe urmele Domnului Hristos

Atunci când Duhul Sfânt cercetează inima, se produce NAŞTEREA DIN NOU, o minune a lui Dumnezeu, o lucrare de transformare profundă (metanoia / metamorfeo) care ar trebui să atingă orice om (aşa este scris în Sfânta Evanghelie după Ioan 3:3-7). Tot aşa s-a întâmplat şi cu gimnastul Alin Jivan care nu s-a ruşinat de Numele Domnului nostru Iisus Hristos şi s-a întors cu toată fiinţa la Dumnezeu Cel Atotputernic, întorcând spatele diavolului!
Se pare că nu regretă deloc, ba dimpotrivă, Alin Jivan este acum un tânăr binecuvântat şi fericit, a scăpat de vicii, a fost eliberat din lanţurile grele ale păcatului şi are o soţie credincioasă pe care o iubeşte mult şi cu care poate sluji mai bine şi mai eficient, Domnului.

Vă invit să urmărim materialele video de mai jos iar apoi să ne rugăm pentru Alin şi pentru Florina, soţia lui, ca Domnul să-i păstreze mai departe în harul Său nemărginit, să meargă toată viaţa lor pe Calea Sfântă şi să-I slujească lui Dumnezeu cu inimi curate şi sfinţite prin credinţa în Hristos!

9 thoughts on “ALIN JIVAN – GIMNASTUL CARE S-A POCĂIT ŞI S-A ÎNTORS CU ADEVĂRAT LA DUMNEZEU”

  • AMIN ! Să ne rugăm pentru acești doi tineri minunați ca bunul Dumnezeu să-i ajute să fie toată viața lor o frumoasă mărturie pentru lumea în care trăim, o reflectare a prezenței permanente a Domnului Iisus Hristos în inimile lor, o dovadă a transformării pe care o poate face Duhul Sfânt.

 • Nu prea înțeleg! De ce trebuie să arunci cu noroi în Biserica Ortodoxă? Vorbește despre Biserica din care faci tu parte și nu-ți mai băga coada unde nu-ți fierbe oala! Articolul tău este de prost gust și este și ilegal! Constituția României oferă tuturor cetățenilor dreptul de a avea propriile convingeri și de a adera la orice cult religios doresc. Fiecare are dreptul să aleagă ce crede că este mai bine pentru el. Nu este drept ceea ce consideri tu că este drept! Și nu-mi da argumente de genul “pocăiții (care de fapt sunt protestanți, autointitulați “pocăiți”) respectă Biblia”.

  Uite, eu îți zic că Biblia voastră este măsluită de Cornilescu și că Sfânta Tradiție (predania apostolilor) vine în completarea Bibliei, iar Biblia adevărată este Biblia Ortodoxă. Dacă greșesc eu sau dacă greșești tu, asta va judeca Dumnezeu și în niciun caz nu ai tu dreptul să judeci, să arunci cu noroi sau să ironizezi 😉

  PS: Știu că nu vei publica comentariul dar știu că-l vei citi!

  • Alexandru, hai să analizăm ce ai spus mai sus…

   “Articolul tău este de prost gust și este și ilegal!”

   după care în sfârșit îți iese un porumbel din gură :

   Constituția României oferă tuturor cetățenilor DREPTUL DE A AVEA PROPRIILE CONVINGERI

   Păi, nu ți se pare că te contrazici singur ?!? Nu observi nicio contradicție între cele două afirmații făcute de tine ???
   De ce articolul meu este “ilegal” din moment ce Constituția României îmi dă dreptul să am PROPRIILE CONVINGERI referitoare inclusiv la Biserica Ortodoxă Română despre care am o impresie deosebit de proastă ?!? Ia un DEX și vezi care este semnificația termenului “ilegal” și după aceea mai stăm de vorbă.

   Mă uimește cât de “legal” ești tu, mai ales că ai încălcat nu numai Regulamentul acestui blog ci și orice altă normă elementară valabilă pe Internet. Tu știi ce-i aia OFF-TOPIC și cu ce se mănâncă ?!? CE LEGĂTURĂ EXISTĂ ÎNTRE AȘA ZISUL TĂU “COMENTARIU” ȘI TEMA ARTICOLULUI MEU “ALIN JIVAN – GIMNASTUL CARE S-A POCĂIT ŞI S-A ÎNTORS CU ADEVĂRAT LA DUMNEZEU” ?????
   N-ai spus NICIUN CUVÂNT despre Alin Jivan, despre lucrarea minunată care a survenit în inima și în viața lui, despre modul cum s-a întors cu toată ființa sa la Dumnezeu !

   Să zici mersi că ți-am aprobat comentariul dar te asigur că nu va mai exista o “data viitoare” ! Nu confunda acest blog creștin evanghelic serios cu cele 1001 site-uri ortodoxe pe care poți să zburzi în voie și unde poți să-ți faci de cap cu apologetica ta ortodoxă nescripturală !!!

   Mai presus de Biblia tradusă de preotul Grigorie Pișculescu (care avea pseudonimul Gala Galaction) sau de Biblia tradusă de preotul Dumitru Cornilescu (un slujitor devotat al lui Dumnezeu pe care tu nu dai două parale chioare), avem CEA MAI BUNĂ BIBLIE CARE EXISTĂ ÎN LUMEA CREȘTINĂ și anume BIBLIA KING JAMES BIBLE (KJB) – BIBLIA REGELUI IACOV DIN 1611 (se mai întâlnește și sub numele KJV KING JAMES VERSION). Este o Biblie excelentă, FĂRĂ APOCRIFE (scrieri NECANONICE pe care Biserica Ortodoxă le acceptă în mod nesăbuit și fără pic de înțelepciune) dar pentru a citi Biblia KJB/KJV este nevoie să cunoști bine limba engleză.

   “Nu-mi da argumente de genul “pocăiții (care de fapt sunt protestanți, autointitulați “pocăiți”) respectă Biblia”.

   Aici o iei razna rău de tot… DE UNDE AI AUZIT TU CĂ POCĂIȚII SE AUTOINTITULEAZĂ “POCĂIȚI” ?!? CINE ȚI-A BĂGAT ÎN CAP PROSTIA ASTA ??? Tu nu știi că orice creștin care nu face parte din Biserica Ortodoxă sau Catolică este jignit (de preoții ortodocși și catolici), împroșcat cu noroi și numit “POCĂIT” ??? (termen peiorativ utilizat în mod abuziv de ortodocși și catolici)

   Pe de altă parte, știi foarte bine (dar te prefaci că “ai uitat”) că POCĂINȚA ESTE PORUNCA LUI DUMNEZEU PENTRU TOȚI OAMENII ȘI TREBUIE SĂ NE POCĂIM INDIFERENT DE RELIGIE, INDIFERENT CĂ SUNTEM ORTODOCȘI, CATOLICI, BAPTIȘTI, EVANGHELICI, ADVENTIȘTI, REFORMAȚI, ETC !!! Pocăința este un concept biblic absolut indispensabil INCLUSIV ÎN BISERICILE ORTODOXE ! Întreabă un duhovnic ortodox, un călugăr sau o măicuță, și vei vedea cât de mult apreciază dânșii POCĂINȚA și cât accent pun pe această poruncă biblică ! NIMENI NU VA INTRA ÎN RAI FĂRĂ POCĂINȚĂ, degeaba te dai ortodox dacă nu te pocăiești, vei ajunge direct în fundul iadului, așa dreptcredincios cum crezi că ești, fără pocăință n-ai nicio șansă să fii mântuit și vei pieri cu toată “ortodoxia” ta cu tot…

   Deci las-o mai ușor cu aberațiile astea, nu pocăiții “se autointitulează” pocăiți, ci ORTODOCȘII ÎI JIGNESC ȘI-I NUMESC ÎN BĂTAIE DE JOC “POCĂIȚI” ca să-i marginalizeze și să-i umilească și ca să se răzbune pe ei că nu cotizează la buzunarele preoților, nu-i “ajută” pe preoții ortodocși să-și cumpere jeep-uri și să-și construiască vile cu 2-3 etaje, nu cumpără “indulgențe” de la ei…

   NU MAI VORBIȚI TOCMAI VOI, ORTODOCȘII, DE ARUNCATUL CU GUNOI ȘI DE IRONIZAT !!!

   Este adevărat că nu orice pocăit este cu adevărat pocăit. Creștinismul este împărțit în două : CREȘTINI POCĂIȚI (adevărați urmași ai lui Hristos care se străduiesc să respecte litera și spiritul Bibliei) și CREȘTINI PĂCĂLIȚI (din aceștia putem să întâlnim din belșug în toate cultele, INCLUSIV LA ORTODOCȘI, nu numai la catolici sau la protestanți / neoprotestanți). În loc să-i aduci acuzații nefondate preotului Dumitru Cornilescu (vorbești foarte urât la adresa acestui mare om al lui Dumnezeu care și-a închinat inima și viața DOMNULUI IISUS HRISTOS) tu mai bine ai grijă să nu “măsluiești” litera și spiritul Evangheliei, mesajul simplu și curat al Cuvântului lui Dumnezeu.

   P.S. Mai scutește-mă cu învățăturile voastre ortodoxe care “vin în completarea Bibliei”… (culmea culmilor !!!)

   Pentru mine, Domnul Iisus Hristos și Biblia (Sfânta Scriptură) sunt DARURILE ARHISUFICIENTE ALE LUI DUMNEZEU pentru mântuirea sufletului, nu am nevoie de “completările” ortodoxe puternic infiltrate de idolatrie și neopăgânism…

   Accept din toată inima CREZUL DE LA NICEEA și nu mă interesează ce invenții “teologice” au apărut după acesta.

 • Știi care este problema? M-am intersectat în viață de mai multe ori cu creștini protestanți și sunt pur și simplu sătul să aud tot felul de ironii la adresa ortodoxiei și a ortodocșilor. Am respectat întotdeauna libertatea omului de a alege și libertatea de gândire și exprimare, dar aceasta trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și respect reciproc. Mi s-a spus că dacă sunt ortodox, numele meu nu este scris în Cartea Vieții, că voi merge sigur în iad eu și toată familia mea, că suntem păgâni, vai de capul nostru, mi s-au adus foarte multe jigniri din partea protestanților, oameni pentru care te rog să mă crezi că la început am avut tot respectul…

  Despre Alin Jivan, să fie sănătos și el și familia lui, Dumnezeu să-i răsplătească după sufletul său! Dacă el acolo se simte mai aproape de Dumnezeu, foarte bine, îi urez viață lungă și fericită!

 • Eu știu că nimeni nu va intra în Rai fără pocăință, dar multă lume crede că pocăința înseamnă transferul de la orice alt cult la protestanți! Am prieteni protestanți și sunt niște oameni minunați, dar din păcate, sunt și multe uscături printre ei (ca și la ortodocși). Ai și tu dreptate, majoritatea ortodocșilor aruncă cu noroi în protestanți, dar și reciproca este valabilă! Ce înseamnă “vrei să-L primești cu adevărat pe Hristos așa cum a făcut Alin Jivan?” și apoi răspunsul “nu, sunt creștin de 2000 de ani și pot să dorm liniștit la noapte”?!? Înseamnă cumva că noi, ortodocșii (creștini de 2000 de ani), nu-L primim cu adevărat pe Hristos? Ești sigur? Eu zic să-L lăsăm pe Dumnezeu să judece!

  • Alexandru, voi analiza rând cu rând cele spuse de tine…

   “Eu știu că NIMENI nu va intra în Rai fără pocăință”

   Bravo ! Începem să fim pe aceeași lungime de undă, deci ai ajuns și tu la concluzia înțeleaptă conform căreia pocăința nu este o virtute a pocăiților ci este O PORUNCĂ DATĂ DE DUMNEZEU PENTRU TOȚI OAMENII DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI, inclusiv pentru enoriașii ortodocși cărora preoții lor le-au băgat în cap că pocăința este ceva rău, “o faptă reprobabilă” întâlnită doar la pocăiți…

   “Am prieteni protestanți si sunt niște oameni minunați, dar din păcate sunt și multe uscături printre ei (ca și la ortodocși)”

   Iată că pentru a doua oară suntem pe aceeași lungime de undă (nu-mi vine să cred) pentru că recunoști SINCER că nu numai printre protestanți există uscături (creștini PĂCĂLIȚI și nicidecum pocăiți) ci și printre ortodocși (cea mai mare parte dintre aceștia, crezând că dacă ai fost botezat când erai prunc, devii ÎN MOD AUTOMAT creștin și nu mai e nevoie să-L primești și să-L urmezi pe Domnul nostru Iisus Hristos, nu mai e nevoie să citești Biblia – Sfânta Scriptură și să o aplici în viața de zi cu zi)

   “Ai și tu dreptate, majoritatea ortodocșilor aruncă cu noroi în protestanți, dar și reciproca este valabilă!”

   Alexandru, fii și tu sincer și recunoaște înaintea Domnului CINE ȘI-A BĂTUT JOC PRIMA DATĂ DE CINE ? Cine au fost cei dintâi care au aruncat cu noroi în cine ? Cine au fost primii care i-au făcut sectanți și eretici pe cine ? Cine au fost creatorii și inițiatorii termenului PEIORATIV, umilitor și batjocoritor “pocăiți” ?!? Cine i-a întărâtat pe români, i-a otrăvit și i-a înveninat împotriva oricărui creștin care NU este ortodox ?!? Nu cumva MULȚI DINTRE PREOȚII ORTODOCȘI sunt de vină pentru aceste lucruri ? Nu cumva dânșii au recurs de-a lungul timpului la aceste manevre urâte și nedemne din cauză că le e teamă că-și pierd enoriașii și că rămân cu Bisericile goale ???

   “Ce înseamnă “vrei să-L primești cu adevărat pe Hristos așa cum a făcut Alin Jivan?” și apoi răspunsul “nu, sunt creștin de 2000 de ani și pot să dorm liniștit la noapte”?!? Înseamnă cumva că noi, ortodocșii (creștini de 2000 de ani), nu-L primim cu adevărat pe Hristos?”

   Întrebarea “vrei să-L primești cu adevărat pe Hristos așa cum a făcut Alin Jivan?” are un scop foarte clar și bine determinat în sensul că-l ajută pe cititor să înțeleagă că pentru a fi creștin, NU E SUFICIENT SĂ FII BOTEZAT CA PRUNC ȘI NICI SĂ TE BOTEZI CA ADULT, ci este nevoie ca mai întâi să iei decizia cea mai importantă a vieții tale, SĂ-L PRIMEȘTI CU ADEVĂRAT ÎN INIMA TA PE DOMNUL IISUS HRISTOS, ca pe Acela care a murit pe cruce PENTRU TINE, ca pe Acela care a venit pe acest pământ și Și-a dat viața PENTRU TINE !!! Degeaba a murit Hristos “pentru noi toți” dacă nu a murit PENTRU MINE PERSONAL, pentru ca EU SĂ RENUNȚ COMPLET LA VIAȚA MEA MIZERABILĂ ȘI SĂ MĂ ÎNTORC CU TOATĂ FIINȚA SPRE DUMNEZEU !!! Nu putem fi mântuiți cu grămada, cu poporul, cu neamul strămoșesc, cu “majoritatea”… MÂNTUIREA ESTE PERSONALĂ, este un proces în care trebuie să mă prezint PERSONAL înaintea lui Dumnezeu, să-L invit pe Domnul Iisus Hristos în inima și în viața mea, să încep să trăiesc O VIAȚĂ NOUĂ cu Mântuitorul, sub călăuzirea și protecția Duhului Sfânt, să încep să aplic învățătura simplă și curată a Bibliei (în special a Evangheliei) în viața de zi cu zi, să renunț la “alte completări” la Biblie (alte “evanghelii”/icoane/statuete/moaște, etc, care n-au nicio legătură cu Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos), să-mi încredințez soarta în mâna cea sfântă a Tatălui Ceresc care mă consideră neprihănit PRIN CREDINȚA în ceea ce a făcut Hristos la cruce pentru mine, păcătosul.

   Răspunsul “nu, sunt creștin de 2000 de ani și pot să dorm liniștit la noapte” îl determină pe cititorul blogului meu să înțeleagă un lucru fundamental și anume că NU NE PUTEM JUCA CU DUMNEZEU, nu ne putem culca pe perna nepăsării și nu putem dormi liniștiți, bazându-ne pe ideea că “suntem creștini de 2000 de ani”, atâta timp cât refuzăm să-L primim în inimile noastre pe Hristos, atâta timp cât în viețile noastre nu se produce acel proces de schimbare radicală și transformare profundă pe care Dumnezeu le cere de la noi. Fără METANOIA și fără METAMORFEO, nu avem nicio șansă să fim mântuiți chiar dacă am fost creștinați prin botez atunci când eram prunci și când nici măcar nu puteam să ne exprimăm libera voință, nu puteam decide pentru noi înșine dacă dorim sau nu să-L urmăm pe Hristos, ci alții “se lepădau de satana” în locul nostru, ÎN LOC CA NOI ÎNȘINE SĂ NE LEPĂDĂM DE SATANA, SĂ NE LUĂM CRUCEA ÎN SPATE ȘI SĂ-L URMĂM PE DOMNUL IISUS HRISTOS !!!

   Dacă nu-L primești cu adevărat pe Hristos în inima și în viața ta, nu-ți va folosi la nimic faptul că ești “creștin de 2000 de ani”, nu-ți va folosi la nimic credința strămoșească atâta timp cât tu personal nu te supui lui Dumnezeu, nu împlinești voia Sa cea sfântă și desăvârșită și nu dai două parale chioare pe ceea ce spune Biblia – Sfânta Scriptură (dar în schimb pui accent pe “alte completări” sau mai bine zis ALTE “EVANGHELII” care distorsionează Cuvântul Domnului, tradiții omenești care sfidează litera și spiritul Evangheliei)

   “Înseamnă cumva că noi, ortodocșii (creștini de 2000 de ani), nu-L primim cu adevărat pe Hristos?”

   FOARTE PUȚINI dintre ortodocși Îl primesc cu adevărat pe Domnul nostru Iisus Hristos și acest lucru este dovedit prin felul de viețuire, prin stilul de viață care NU-L ONOREAZĂ PE DUMNEZEU, prin modul cum vorbesc și cum se comportă (înjurături, drăcuieli, blesteme, etc), prin lanțurile păcatului care-i țin robi (țigară, băuturi alcoolice în cantitate cât mai mare, curvie și preacurvie, divorțuri și recăsătoriri pentru a doua sau chiar a treia oară CU “BINECUVÂNTAREA” PREOTULUI CHIAR ÎN BISERICA ORTODOXĂ, dependență de pornografie și alte lucruri scârboase, etc), prin FORMALISMUL RELIGIOS inutil și contraproductiv (merg la Biserică de Paște și de Crăciun și ei cred că totul e în regulă, și-au făcut datoria față de Dumnezeu și cu asta basta).

   De fapt, Biblia spune foarte clar că cei mulți aleargă spre poarta cea largă care duce la pieire, în timp ce FOARTE PUȚINI sunt cei care se nevoiesc să intre pe POARTA CEA STRÂMTĂ care duce către Împărăția lui Dumnezeu. Printre acești “foarte puțini” desigur vor fi și ortodocși care vor ajunge la mântuire dar vor fi și evanghelici, baptiști, adventiști, penticostali, tudoriști, etc, chiar dacă probabil, ție nu-ți vine să crezi acest lucru…

   Știu că este o veste foarte proastă pentru tine dar poporul român NU mai este un popor creștin de 2000 de ani ci este UN POPOR CARE SE PRĂBUȘEȘTE ÎN ATEIZARE / SECULARIZARE, pot să-ți dau “n” argumente ca să-mi susțin afirmația, un ultim exemplu concludent ar fi modul în care membrii Comisiei de revizuire a Constituției au respins amendamentul doamnei deputat Florica Cherecheș cu privire la definirea tradițională a căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE și nu “între soți”, așa cum vor ei și Europa lor Occidentală postcreștină sau mai bine-zis păgână :

   https://www.tomthecat.ro/usl-a-tradat-credinta-crestina-si-a-respins-definirea-traditionala-a-casatoriei-in-noua-constitutie-a-romaniei/

   Poporul român întoarce spatele lui Dumnezeu și se afundă din ce în ce mai rău în mocirla păcatului și a morții spirituale… Românii Îl resping pe Domnul Iisus Hristos ! Aceasta este cruda realitate de la care trebuie să pornim atunci când facem orice fel de analiză…

 • Eu sunt convins că în Rai vor intra și ortodocși și catolici și protestanți, cât despre porecla “pocăit”, nu știu de unde a pornit, dar este o poreclă frumoasă până la urmă! Eu nu am nimic cu protestanții, să nu mă înțelegi greșit, am prieteni protestanți și sunt oameni extraordinari! Eu am ceva cu omul care le știe pe toate. Cu cel care ironizează și aruncă cu noroi. Tu dacă nu ai avut intenția asta, atunci îmi cer scuze față de tine, dar la prima vedere, asta se înțelege din textul tău!

  Îți urez mult succes cu blogul și succes în viață!
  Dumnezeu ne va judeca pe toți!

  • “Eu sunt convins că în Rai vor intra și ortodocși și catolici ȘI PROTESTANȚI

   Alexandru, mă bucur foarte mult că ai ajuns la această concluzie înțeleaptă pentru că noi nu știm CUM lucrează bunul Dumnezeu în inima omului INDIFERENT DE CULTUL RELIGIOS DIN CARE APARȚINE ! Poate fi vorba de oameni care au O INIMĂ CURATĂ și care caută mântuirea cu toată ființa lor, chiar dacă se închină lui Dumnezeu într-un anumit mod, au un anumit stil de închinare care deși este greșit din punct de vedere scriptural (vezi cultul icoanelor, cultul Mariei, cultul sfinților) se explică prin LIPSA CUNOAȘTERII CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU. Omul acela CREDE SINCER CĂ ESTE BINE CEEA CE FACE ȘI NU ESTE EL DE VINĂ PENTRU CĂ I S-AU INFILTRAT (ÎN MINTEA SA ȘI ÎN CONDUITA LUI RELIGIOASĂ) ANUMITE ÎNVĂȚĂTURI NEBIBLICE !!! Acel creștin FACE CE FACE DIN TOATĂ INIMA ȘI CU TOATĂ FIINȚA LUI, CU TOATĂ DRAGOSTEA PENTRU DUMNEZEU chiar dacă anumite lucruri pe care le face intră în gravă contradicție cu litera și spiritul Evangheliei. Dacă credinciosul de rând, omul simplu NU POATE AJUNGE NEAPĂRAT (CĂ AȘA VOR UNII) ÎN IAD PENTRU CĂ FACE NIȘTE LUCRURI DESPRE CARE HABAR N-ARE CĂ SUNT RELE ȘI DESPRE CARE CREDE CĂ SUNT PENTRU DUMNEZEU, alta e problema cu mulți dintre preoții ortodocși care vor avea o mare răspundere și pedeapsă din partea lui Dumnezeu pentru că transmit poporului ÎNVĂȚĂTURI NEBIBLICE, NEFUNDAMENTATE SCRIPTURAL, tradiții, obiceiuri religioase, ritualuri, datini care de multe ori sunt PĂGÂNEȘTI, neavând nicio legătură cu credința creștină biblică (învățătura Domnului Iisus Hristos).

   “Cât despre porecla “pocăit”, nu știu de unde a pornit, dar este o poreclă frumoasă până la urmă!”

   Porecla “pocăit” a fost lansată în perioada interbelică de preoții ortodocși fundamentaliști (i-aș numi “talibani”) întâlniți cu precădere în mediul rural (aceste fapte revoltătoare se întâmplau mult mai rar în orașe). Întreabă pe cine vrei (mă refer la oamenii în vârstă care au prins acele vremuri dramatice) și vei afla că preotul ortodox mergea cu prefectul și cu jandarmul la ușa casei pocăitului care de multe ori era jignit, agresat și chiar bătut de jandarm la solicitarea preotului și a prefectului (care se erijau în “autorități locale”, abuzând în mod grav de funcția și poziția lor socială). Nu puține au fost acele acte de intimidare, de umilire, maltratare, BĂTAIE a credincioșilor creștini neortodocși (baptiști, creștini după Evanghelie, adventiști, penticostali, tudoriști, etc). Deci ți-am spus aceste lucruri ca să știi și tu cine au fost artizanii poreclei “pocăit”, cine a început să ironizeze și cine a aruncat primul cu noroi…

   Termenul POCĂIT nu trebuie să fie nici peiorativ (batjocoritor) și nici poreclă, ci trebuie să fie REALITATEA VIEȚII ȘI COMPORTAMENTULUI ORICĂRUI CREȘTIN (inclusiv ORTODOX), trebuie să fie expresia unui fel de viețuire, unui stil de viață care Îl onorează pe Dumnezeu, trebuie să fie atributul omului care Îl urmează CU ADEVĂRAT pe Domnul nostru Iisus Hristos.

   “Eu am ceva cu omul care le știe pe toate. Cu cel care ironizează și aruncă cu noroi. Tu dacă nu ai avut intenția asta, atunci îmi cer scuze față de tine.”

   Din nefericire (sau poate din fericire), nu le știu pe toate, ba dimpotrivă, mă străduiesc să aprofundez cât mai mult, să cunosc cât mai mult din mecanismul gândirii credinciosului ortodox, să înțeleg cât mai bine ce stă la baza anumitor comportamente, atitudini, manifestări, ale creștinilor ortodocși. Poate că uneori scriu cam dur, sunt cam aspru, atac frontal problemele, ÎN MOD DIRECT, fără ocolișuri, fără menajamente, dar asta nu înseamnă că sunt rău intenționat, că vreau să arunc cu noroi sau că vreau să distrug ortodoxia, ba dimpotrivă, AȘ FI CEL MAI FERICIT OM DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI CA SĂ APUC CLIPA CÂND ÎN ORTODOXIE SE VA PRODUCE O PUTERNICĂ MIȘCARE DE TREZIRE SPIRITUALĂ A PREOȚILOR, O REFORMĂ RADICALĂ CARE AR PUTEA TRANSFORMA ORTODOXIA DINTR-O RELIGIE MOARTĂ ÎNTR-O RELIGIE VIE, DINTR-O RELIGIE A FORMELOR (TRADIȚII, RITUALURI, OBICEIURI RELIGIOASE, DATINI) ÎNTR-O RELIGIE A FONDULUI (FONDUL / ESENȚA / SUBSTANȚA ESTE HRISTOS)…

   Apreciez că îți pare sincer rău și că îmi ceri scuze.
   Apologies accepted ! 🙂

   P.S. Vizionează un material video de 20 minute care merită și trebuie să-l vezi neapărat, nu contează că este vorba despre Republica Moldova, situația fiind identică și în România (lucrurile nu sunt cu mult diferite). Cel mai mult mi-a plăcut că spre finalul acestui reportaj TV (minutul 17 secunda 45), putem vedea UN PREOT ORTODOX CARE ESTE UN ADEVĂRAT OM AL LUI DUMNEZEU, UN SLUJITOR AL LUI HRISTOS, un om care a înțeles care este fondul, esența, substanța, religiei creștine, un om care luptă împotriva diviziunilor și neînțelegerilor istorice dintre creștinii ortodocși și creștinii evanghelici. Este vorba de părintele VASILE CIOBANU, un creștin în fața căruia mă înclin cu respect. Dacă Biserica Ortodoxă ar fi formată doar din preoți ca Vasile Ciobanu, lucrurile ar evolua într-o direcție fericită, atât în Republica Moldova, cât și în România ! Te invit să urmărești acest material excelent !

   Îți mulțumesc pentru urările frumoase, pentru gândurile bune și pentru că ai avut amabilitatea să vizitezi blogul meu !

   Fii binecuvântat împreună cu cei dragi ! Aș fi fericit ca într-o zi să ne întâlnim amândoi în Împărăția lui Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow