COPII DE BANI GATA CRESCUȚI ÎN PUF

SINDROMUL COPILULUI DE BANI GATA PARVENIT

(foto: dozadesanatate.ro)

Am văzut de multe ori la televizor (și chiar în viața reală) tot felul de cocalari care gonesc pe străzi cu câte o mașină de ultim răcnet. Te întrebi de unde au avut atâția bani ca să-și cumpere mașini atât de luxoase și puternice?!? De multe ori am văzut tot la televizor cum asemenea specimene conduc acele mașini foarte scumpe și produc accidente extrem de grave în care omoară câte o mamă care merge cu bebelușul în cărucior pe trecerea de pietoni sau câte un bătrân care se întoarce de la piață cu o sacoșică în care are cele necesare ca să aibă ce mânca în ziua respectivă. Nu mai zic că de cele mai multe ori acești indivizi fug de la locul accidentului și lasă omul să moară acolo cu zile fără să încerce să-i ofere ajutor sau măcar să sune la serviciul de urgențe 112.

Alteori am văzut pe stradă mulți tineri și tinere care țin câte un smartphone foarte scump în buzunarul din spate al blugilor. Mi-a atras atenția în mod deosebit faptul că buzunarul nu este deloc adânc și permite ca jumătate din smartphone să se vadă, ieșind destul de mult (sau chiar prea mult!) în afară ca să vadă toată lumea “CE TELEFON TARE AM EU ȘI CÂT DE GROZAV SUNT!” Uneori, opresc câte un tânăr pe stradă și-i spun că ar fi bine ca din motive de securitate să poarte acel smartphone scump în buzunarul din față. Îi explic că dacă ține telefonul în buzunarul din spate, ar putea avea una din următoarele două surprize neplăcute: (1) Să-i cadă acel smartphone din buzunar și să-l piardă; (2) Să atragă privirile unui borfaș care zice mersi când vede cât de ușor poate fura acel smartphone de la acea persoană fără înțelepciune. Știți cum îmi răspunde acel tânăr sau acea tânără când eu le dau acest sfat prietenesc? Cam așa: “Nu-i nicio problemă! Tata și mama îmi dau alți bani ca să-mi cumpăr alt telefon chiar mai bun și mai scump decât acesta pe care îl am acum!” Când văd asemenea atitudine îmi dau seama imediat că stau de vorbă cu un om fără caracter. Asta da “educație” a tinerei generații pe care mă încăpățânez să n-o înțeleg.

Am mai văzut adolescenți sau tineri care stau toată ziua cu nasul în calculator, laptop, tabletă sau smartphone dar nu sunt în stare să facă nimic în casă, să-și facă curățenie în cameră, să strângă masa și să-și spele farfuria după ce au terminat de mâncat, să dea cu aspiratorul, să meargă la cumpărături ca să-și ajute familia, etc. În opinia mea, nu sunt vinovați acești tineri ci părinții lor care le dau voie să facă tot ce vor, să-și piardă timpul cu lucruri de nimic, să frecventeze diverse locuri și anturaje în care devin “experți” în tot ce este rău și chiar periculos pentru viitorul și viața lor. Adevărul este că atunci când părinții sunt fumători, bețivi, curvari, amatori doar de chefuri și petreceri desfrânate, etc, există șanse foarte mari (aproape de 100%) ca și copiii lor să ajungă la fel ca și ei adică niște oameni de nimic care trăiesc fără nicio direcție și fără niciun sens în viață, fără valori, fără principii, fără Dumnezeu.

Am găsit pe internet un filmuleț foarte bun și educativ pe care ar trebui să-l vadă toți cei care sunt părinți sau care au de gând să devină părinți. Vă asigur că veți rămâne cu gura căscată. Vizionare plăcută, dragi părinți!

CITIȚI DOUĂ MATERIALE EXCELENTE RECOMANDAT PENTRU TOȚI PĂRINȚII:

https://www.tomthecat.ro/diferenta-dintre-disciplina-si-abuz/

https://dozadesanatate.ro/sindromul-copilului-de-bani-gata-este-cauzat-de-parinti/

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow