GUVERNUL CIOLOȘ A AVUT PRIMA REACȚIE OFICIALĂ ÎN CAZUL BODNARIU – DECLARAȚIE DE PRESĂ

GUVERNUL ROMANIEI - PALATUL VICTORIA

În sfârșit, astăzi 12 ianuarie 2016, avem prima reacție oficială a Guvernului Cioloș cu privire la cazul Bodnariu, respectiv la situația celor cinci copii (cetățeni români și norvegieni) care au fost confiscați prin abuz de autoritățile norvegiene de la părinții lor.

Vă invit să urmăriți chiar acum declarația de presă a purtătorului de cuvânt al Guvernului, domnul Dan Suciu, care a precizat următoarele:

“În cursul zilei de mâine, Ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu reprezentantul Ministerului norvegian al copiilor, egalității și incluziunii. Această întâlnire a fost solicitată încă din luna noiembrie 2015 și salutăm faptul că în sfârșit, partea norvegiană a acceptat acest demers și această întâlnire.

În cursul zilei de ieri, Ministrul Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu,
a avut o discuție cu domnul Daniel Bodnariu – unchiul copiilor – care se află în România, s-au prezentat toate demersurile pe care MAE le face și s-a reiterat disponibilitatea de sprijin. Mai mult, s-a stabilit ca aceste întâlniri să aibă un caracter regulat, până la finalizarea situației. MAE va menține un dialog constant cu partea norvegiană și va face toate demersurile diplomatice necesare pentru clarificările de care cu toții avem nevoie.

Întregul caz Bodnariu va fi urmărit cu cea mai mare atenție de la nivelul primului ministru și partea română va avea un rol activ de-acum încolo, conform solicitărilor familiei în calitate de cetățeni români. Primul ministru dorește să fie ținut la curent cu promptitudine cu toată evoluția situației și face un apel la adresa autorităților norvegiene să perceapă dimensiunea sensibilă a subiectului la nivelul opiniei publice românești și internaționale.

Sperăm de asemenea într-o clarificare rapidă a situației care să țină cont de interesul copiilor, cetățeni români și norvegieni, fără să se ajungă și la alte demersuri și fără inflamarea pe mai departe a situației, în baza excelentelor relații pe care România le are cu Norvegia în acest moment”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Fie ca bunul Dumnezeu să ajute familia Marius și Ruth Bodnariu pentru a-și recupera toți cei cinci copilași smulși cu forța din brațele părinților lor.

https://aliantaevanghelica.wordpress.com/2016/01/12/alianta-evanghelica-apreciaza-decizia-guvernului-ciolos-de-a-se-implica-in-solutionarea-favorabila-a-cazului-bodnariu/

https://www.tomisthecat.ro/2016/01/11/petitie-pentru-salvarea-copiilor-familiei-marius-si-ruth-bodnariu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow