MIRCEA BÂRSAN – PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR CARDIOCHIRURG – UN OM ȘI UN ROMÂN ADEVĂRAT

MIRCEA BARSAN - DOCTORUL CU MAINI DE AUR - SALVATORUL COPIILOR CARDIACI

(foto: stiridecluj.ro)

România de astăzi este o țară a corupției, a mizeriei morale și umane, a minciunii și ipocriziei, a “băieților deștepți” și a “fraierilor”… O țară aflată în plin proces de telenovelizare, mitocanizare, ferentarizare și manelizare. Un popor care se pretinde a fi “creștin de 2000 de ani” dar care se prăbușește în hoție, beție, desfrânare și batjocură la adresa lui Dumnezeu. Credința românului este de fapt UN AMESTEC DE NECREDINȚĂ ȘI SUPERSTIȚIE camuflate sub paravanul ortodoxiei care este “legea noastră strămoșească” adică legea bunului plac ! Fiecare cu “credința lui” și cu “legea lui” adică fiecare cu țigările, băutura, femeile, hoțiile, minciunile și manelele lui ! Fiecare cu mersul lui la Biserică atunci când are chef sau atunci când și-aduce aminte, eventual de Paște și de Crăciun !

Atunci când mă refer la “MANELIZAREA ROMÂNIEI” nu mă refer doar la apetitul românilor pentru manele, ci mă refer la toate fenomenele de degradare valorică care afectează în mod grav societatea românească în ansamblul ei…

DOMNUL PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN – O EXCEPȚIE DE LA REGULĂ ȘI UN DOMN AL MEDICINII ROMÂNEȘTI

Am cunoscut personal în 1997 un om cu totul și cu totul deosebit, O EXCEPȚIE DE LA REGULĂ ÎN ACEASTĂ ROMÂNIE A MINCIUNII, A HOȚIEI ȘI A BANULUI MURDAR!!! Numele dumnealui este MIRCEA BÂRSAN și aș fi curios să fac un sondaj de opinie și să întrebăm oamenii de rând: CINE ESTE MIRCEA BÂRSAN ?!? Sunt convins că pentru foarte mulți români, ACEST DOMN AL MEDICINII ROMÂNEȘTI ESTE UN NECUNOSCUT! Cum se explică acest trist paradox?!? Se explică prin faptul că acest OM ȘI ROMÂN ADEVĂRAT este de-o modestie ieșită din comun deși nu este decât un simplu… profesor universitar doctor… unul dintre cei mai mari specialiști in chirurgie cardiacă pe care i-a avut România vreodată! Nu a făcut cine știe ce în țara asta… doar a pus la punct PRIMUL CENTRU DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ PEDIATRICĂ DIN ROMÂNIA – INSTITUTUL INIMII “NICULAE STĂNCIOIU” – CLUJ NAPOCA. Cu alte cuvinte, profesorul Mircea Bârsan este CEL CARE A PUS BAZELE OPERAȚIILOR PE INIMĂ LA BEBELUȘI ȘI LA COPIII MICI!!! Este bucureșteanul care s-a sacrificat toată viața la sânge și A RENUNȚAT LA TOT pentru a sluji profesiei nobile pe care și-a ales-o ! Deși avea un loc călduț la Spitalul de Cardiologie Fundeni din București, domnia sa a plecat la Cluj în 1991 fiind invitat acolo “doar pentru câteva luni” pentru a ajuta la realizarea primului centru de chirurgie cardiovasculară pentru copii mici și foarte mici din România. Domnul profesor Bârsan A LĂSAT TOTUL ÎN URMA SA: orașul București în care s-a născut, soția sa și cei doi băieți care au crescut și au intrat la facultăți fără ca tatăl lor să poată fi alături de ei…

Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit este că domnul profesor Mircea Bârsan S-A MUTAT DEFINITIV ÎN INCINTA INSTITUTULUI INIMII DIN CLUJ NAPOCA ȘI DE PESTE 15 ANI LOCUIEȘTE ÎNTR-O GARSONIERĂ MODESTĂ AFLATĂ CHIAR ÎN PODUL SPITALULUI!!! O dată la două-trei săptămâni, dânsul pleca acasă la București (doar sămbăta și duminica) unde are un apartament în care locuiesc soția și cei doi băieți. Fiind întrebat cu ocazia diverselor interviuri de ce locuiește chiar în podul Institutului de Chirurgie Cardiovasculară, domnul profesor a răspuns întotdeauna zâmbind:

LOCUIESC ÎN SPITAL PENTRU A FI APROAPE DE BOLNAVII OPERAȚI PE CORD, PENTRU CĂ TREBUIE SĂ AJUNG IMEDIAT LA EI, MAI ALES ÎN REANIMARE, ACOLO UNDE SE DĂ LUPTA PE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE PENTRU SALVAREA PACIENȚILOR!!! Nu am cum să-mi îndeplinesc misiunea dacă sunt plecat prea mult din spital și nu sunt acolo!”

Dragi prieteni, vă mărturisesc sincer că este prima oară în viața mea când aud așa ceva! Păi, uitați-vă puțin la cât de nobil este domnul profesor doctor Mircea Bârsan și UITAȚI-VĂ ÎN JURUL VOSTRU! Vedeți vreo diferență??? Este pur și simplu vorba de O PRĂPASTIE URIAȘĂ care există între caracterul deosebit al acestui om și român adevărat și caracterele odioase ale multor oameni pe care-i vedem în jurul nostru! ESTE INCREDIBIL CĂ MAI EXISTĂ AȘA CEVA ÎN ROMÂNIA! Domnul profesor doctor Bârsan NU A LUAT ȘPAGĂ NICIODATĂ ÎN VIAȚA LUI ȘI-I DĂ AFARĂ IMEDIAT PE CEI CARE ÎNCEARCĂ SĂ-I DEA BANI! Nu vă spun povești de adormit copiii ci este purul adevăr mai ales că am avut onoarea deosebită să-l cunosc personal pentru că a salvat (cu eforturi imense) viața unei persoane foarte dragi mie ! Ca drept recunoștință, eu i-am oferit un tort de ciocolată (făcut de soția mea) pe care dânsul l-a împărțit generos cu ceilalți medici deosebiți din echipa sa (dl.dr. Manuel Chira, dna dr.Natalia Hagău, dl.dr. Andor Aszalos).
Domnul profesor doctor Bârsan nu are vile, nu are terenuri, nu are jeep-uri sau mașini de lux, ci are doar o SKODĂ pe care o tot repară de ani de zile…

PROF.DR.MIRCEA BÂRSAN - EXCELENT SPECIALIST ÎN CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ

TU, PRIETENE, AI PUTEA SĂ-ȚI LAȘI ORAȘUL, SOȚIA ȘI CEI DOI FII, PRECUM ȘI OPORTUNITĂȚILE DE CARIERĂ PROFESIONALĂ EXISTENTE ÎN BUCUREȘTI?!? AI PUTEA SĂ DAI TOTUL PENTRU BINELE SEMENILOR TĂI ȘI SĂ PLECI ÎNTR-UN ORAȘ MAI MIC PENTRU SALVAREA COPILAȘILOR CARE SE NASC CU MALFORMAȚII CARDIACE FOARTE GRAVE?!?
AI PUTEA SĂ SACRIFICI TOTUL PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ?!? AȚI FI ÎN STARE SĂ FACEȚI AȘA CEVA, DRAGI ROMÂNI???

Deși după Revoluție, domnul profesor doctor Bârsan a fost plecat de multe ori (câte două săptămâni sau chiar o lună-două) la specializări în compania celor mai mari profesori cardiochirurgi din Austria, SUA, Franţa, Scoţia, Italia, Germania, DÂNSUL NU A RĂMAS ACOLO deși la talentul său extraordinar ar fi putut găsi imediat un post foarte bun și ar fi putut câștiga un salariu de zeci de ori mai mare decât în România “țara tuturor posibilităților”. Cu toate acestea, S-A ÎNTORS DE FIECARE DATĂ ÎN ROMÂNIA ADICĂ LA INSTITUTUL INIMII – ADEVĂRATA CASĂ A DOMNIEI SALE!!!

În timpul liber, domnul profesor Mircea Bârsan iese o oră la plimbare, alături de câinele său, Merlin. ”Asta se întâmplă seara. La întoarcere mă mai uit puţin la televizor, apoi mă pun şi dorm, deoarece a doua zi o iau de la capăt”, a precizat domnia sa într-un interviu.

În ziua de 1 aprilie 2010, domnul profesor doctor Mircea Bârsan a împlinit 65 DE ANI și peste câteva luni va ieși la pensie. Legea nu permite ca medicii să profeseze după această vârstă… OMUL CU MÂINI DE AUR dorește să se retragă în casa părinților săi din Făgărași… Cu acele mâini de aur, îi place să taie lemne, să meșterească pe-acolo prin ogradă și-i place foarte mult liniștea, “să nu mă bată nimeni la cap”, cum spunea dânsul, zâmbind…

Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să-l țină sănătos pe domnul profesor Bârsan și să nu se retragă definitiv deși este sătul până în gât de sistemul sanitar românesc și de mizeriile cu care s-a confruntat de-a lungul strălucitei sale cariere… În ultimii ani a avut și funcția de președinte al Colegiului Medicilor – Cluj Napoca, un post pe care nu și l-a dorit dar a fost ales prin vot și a considerat că este bine să-l accepte, gândind că ar putea schimba multe lucruri în bine. A făcut tot ce a putut ca lucrurile să meargă bine dar ca de obicei s-a lovit de imixtiunea factorului politic care nu știe altceva decât să calce în picioare demnitatea medicilor și a profesioniștilor în general. Întotdeauna a existat un antagonism între politicieni și profesioniști și din această cauză România a suferit, suferă și va suferi în continuare.

MESAJUL BLOGGERULUI TOM CAT CĂTRE DOMNUL PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN:

AVEM NEVOIE DE DVS, DOMNULE PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN!

Studenții de la Facultățile de Medicină au nevoie de experiența și de pilda dvs pentru că sunteți UN PUNCT DE REPER MORAL ȘI PROFESIONAL. Pacienții cardiaci și mai ales copiii mici cu malformații cardiace congenitale au nevoie să fie salvați de dvs. NU RENUNȚAȚI, DOMNULE PROFESOR DOCTOR BÂRSAN! Ce bine ar fi ca măcar să asistați la operații pentru că sfaturile și experiența dvs de o viață înseamnă enorm pentru binele și viața românilor!

Pe de altă parte, vă înțeleg perfect și este normal ca după O VIAȚĂ DE SACRIFICIU TOTAL să aveți și dvs parte de bucurie, de relaxare, de liniște… Ați suferit destul, ați muncit enorm, ați fost jignit de tot felul de mizerabili și cred că vă este suficient ! Să vă dea Domnul multă sănătate și să vă bucurați în liniște de cei dragi ! Vă iubim, vă respectăm și veți rămâne în inimile noastre pentru tot ce ați făcut pentru această țară, pentru toți românii pe care i-ați salvat de la moarte!

Nu pot să uit zâmbetul dvs, simțul umorului dar și capacitatea dvs de a încuraja pe cei aflați în situații disperate, am văzut cu ochii mei că sunteți un om extraordinar și vă admir cu adevărat. Îmi amintesc când m-ați bătut prietenește cu palma pe umăr și mi-ați spus un cuvânt bun într-un moment în care aveam mare nevoie!

Fiți binecuvântat, domnule profesor doctor Mircea Bârsan !

Cu toată dragostea și cu deosebit respect,
Blogger Tom Cat

CITEȘTE ÎN ADEVĂRUL.RO – PROF.DR.MIRCEA BÂRSAN ȘI-A MUTAT CASA ÎN INSTITUTUL INIMII “NICULAE STĂNCIOIU” DIN CLUJ

CITEȘTE PE REALITATEA.NET CE SPUNE DOMNUL PROFESOR DOCTOR BÂRSAN: “VIAȚA UNUI OM ȘI MUNCA UNUI DOCTOR NU SE POT CUMPĂRA CU UN PLIC CU BANI”

CÂTEVA IMAGINI ALE COPILAȘILOR OPERAȚI PE INIMĂ LA INSTITUTUL INIMII “NICULAE STĂNCIOIU” DIN CLUJ NAPOCA:

INSTITUTUL INIMII (CLUJ NAPOCA) - COPIL OPERAT PE CORD

INSTITUTUL INIMII (CLUJ NAPOCA) - BEBELUȘ OPERAT PE CORD

INSTITUTUL INIMII (CLUJ NAPOCA) - COPIL OPERAT LA INIMĂ

DONEAZĂ ȘI TU 2 EURO PRIN SMS – CAMPANIE PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI SECȚII DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ ÎN CADRUL SPITALULUI MARIE CURIE (BUDIMEX) DIN BUCUREȘTI:

PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN ŞI CÂINELE SĂU MERLIN

PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN PRIMEŞTE UN BUCHET DE MULŢUMIRI

CAMERA MODESTĂ DIN SPITAL ÎN CARE LOCUIEŞTE DL.PROF.DR. MIRCEA BÂRSAN

34 thoughts on “MIRCEA BÂRSAN – PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR CARDIOCHIRURG – UN OM ȘI UN ROMÂN ADEVĂRAT”

 • Sunt din Făgăraș și mă simt onorată că am avut ocazia să stau de nenumărate ori în preajma profesorului Ioan Mircea Bârsan în puținele lui ore de relaxare petrecute ,,acasă” la casa bunicilor săi de lângă Făgăraș. Este un OM excepțional, să ne bucurăm și să învățăm de la astfel de oameni, să îl apreciem, să îl respectăm cât timp mai este printre noi! Cuvintele sunt prea mici pentru un OM atât de mare…
  Este un geniu al chirurgiei cardiovasculare românești și asta se va auzi peste ani. Cinste celor care i-au oferit o educație aleasă!
  Fiți mândru, domnule profesor!
  TOATĂ STIMA ȘI TOT RESPECTUL!
  Veniți cu bine “acasă”!

  • BINE AI VENIT dragă Cristina pe blogul meu și te mai aștept cu drag! Îți mulțumesc pentru comentariul tău care îmi confirmă încă o dată (dacă mai era nevoie) că domnul profesor doctor Bârsan este același om pe care l-am văzut cu ochii mei în urmă cu mulți ani (1997) și care mi-a făcut o impresie cu totul deosebită. Păcat că oamenii de valoare din România nu sunt cunoscuți sau sunt cunoscuți și apreciați prea puțin. Cam așa se întâmplă din nefericire, iar în acest timp, NON-VALORILE ȘI NULITĂȚILE vin în față cu un tupeu fără margini… OPORTUNIȘTII ȘI CEI DIN CATEGORIA “NIMENI IN DRUM” au pretenția să preia posturi de conducere, posturi cheie din toate domeniile (politic, economic, social, cultural, etc) De-aia a ajuns țara asta acolo unde a ajuns… într-un hal fără de hal… pentru că NU ȘTIM SĂ NE APRECIEM VALORILE ȘI OAMENII DE PREȚ!!! Nemernicii sunt promovați iar adevăratele valori sunt călcate în picioare și date la o parte… Românii își bat joc de tot ceea ce este bun, frumos și valoros și preferă MANELIZAREA ROMÂNIEI și alunecarea țării din ce în ce mai jos sub pragul minimei decențe… Din acest motiv, eu nu pot să stau cu brațele încrucișate și am scris acest articol despre domnul profesor doctor Mircea Bârsan cu toată dragostea și cu tot respectul pentru domnia sa. Te asigur că nu va fi ultimul meu articol de acest gen, ci am de gând să promovez pe blogul meu imaginea unor OAMENI CU ADEVĂRAT VALOROȘI dar de asemenea sunt obligat să scriu și articole în care trebuie să fiu aspru și neînduplecat față de tot ceea ce este murdar, necurat și rău în țara noastră… Blogul meu tratează atât aspecte pozitive (lucruri frumoase, deosebite, din care avem ce învăța cu toții) cât și aspecte negative (lucruri rele, periculoase, necurate, de care trebuie să ne ferim cu toții).

   Fii binecuvântată, Cristina și nu uita că întotdeauna ești binevenită pe blogul meu! Te rog să citești o carte extraordinară numită “CREȘTINISM PUR ȘI SIMPLU” și aștept opiniile tale după ce termini de citit. Citește în primul rând capitolul fascinant despre Bine și Rău și nu uita că această carte a fost scrisă de unul dintre cei mai străluciți intelectuali ai secolului XX adică profesorul universitar C.S.LEWIS. Click pe linkul de mai jos ca să poți citi on-line:

   https://www.tomthecat.ro/crestinism-pur-si-simplu-c-s-lewis/

 • Nimeni nu-l împiedică să lucreze în continuare la o policlinică privată sau într-un spital privat. Oricum în viitor 80% din sistemul sanitar românesc se va privatiza, vârsta de pensionare se va mări pentru că în Franța a început deja, Uniunea Europeană se gândește să o mărească și să adopte ceea ce fac francezii iar România e falită economic și nu mai are bani de pensii pe care vrea să le impoziteze.

  Așa că în aceste condiții, muncă se va găsi din belșug și pentru oameni ca dânsul, să nu disperăm!

  Totul e să nu se supere dumnealui și să se mute prin vestul Uniunii Europene sau peste baltă în America!

  • Maidanezule, tu dacă ai fi în locul dumnealui, CE AI FACE?!?
   Ce a primit acest om într-o viață întreagă din partea țării lui?
   Au știut românii să-l respecte și să-l aprecieze pe domnul profesor Mircea Bârsan? Oare sunt promovate adevăratele valori în ziua de azi?!?

   Pe de altă parte, spui că România e falită economic, nu mai are bani de pensii și vor să impoziteze pensiile… Dar am și eu o întrebare dacă nu te superi, omule: CINE A VOTAT CU TRAIAN BĂSESCU? TU SAU EU? CINE SIMPATIZEAZĂ CU PD? TU SAU EU? CINE E DE ACORD CU GUVERNAREA PORTOCALIE?!? TU SAU EU???

   Păi și atunci tot tu te miri că România e falită economic? CINE A ÎNDATORAT ROMÂNIA CU 80 DE MILIARDE DE EURO? Cumva liberalii, ăia pe care-i scuipă și-i înjură toți?!? NU PREA CRED! Patriciu și cu Voiculescu sunt de vină că PD a îndatorat România cu peste 80 miliarde de euro, așa-i?!? FORGET IT, MAN!
   Las-o baltă! O să creadă mutu’ minciunile astea portocalii…

 • Felicitări, prof. dr. Mircea Bârsan ! Ești nepotul colegei mele de Institut iar eu sunt fratele doctorului Daniel Constantinescu, cu care ați lucrat ani de zile la Spitatul “Fundeni”. Vă doresc binecuvântarea Domnului în viața personală și familială și trăirea “fericirilor” atât de minunat consemnate în “Predica de pe Munte” (Sfânta Evanghelie după Matei 5:7)

  “Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă !”

  Cu stimă

  • Stimate domnule Șerban Constantinescu, vă mulțumesc mult pentru acest comentariu și sper din toată inima ca și domnul profesor doctor Bârsan să citească într-o zi atât articolul meu, cât și comentariul dvs. Probabil că domnul prof.dr. Bârsan nu mai știe cine sunt, mai ales că de-a lungul acestei strălucite cariere profesionale, a avut mii și mii de pacienți. Poate îl voi contacta într-o zi pentru că mi-ar face o mare plăcere să vorbesc cu domnia sa și să-l asigur de respectul și prețuirea mea. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe acest domn al medicinii românești!

   Vă mai aștept cu drag pe blogul meu și nu uitați că întotdeauna sunteți binevenit! Vă doresc o Duminică excelentă în prezența lui Dumnezeu!

 • Apreciez valoarea profesională a doctorului. Apreciez că nu ia mită și își face meseria cu dedicație. O meserie, însă, cea mai importantă după părerea mea, a lăsat-o baltă: aceea de părinte. A falimentat la categoria asta. Dacă a vrut să se dedice medicinii, de ce s-a mai căsătorit și a mai făcut și copii? Ce mesaj a trimis copiilor lui? Că alți copii sunt mai importanți ca ei? Asta numim caracter? Că pe aceia care i-ai făcut, aceia care i-ai adus pe lume nu merită atenția ta, ca părinte??? Eu am făcut invers, mi-am lăsat cariera ca să mă ocup de familie și de copii. Dar ăsta nu se numește caracter, nu?

 • @ PENTRU CRISTINA :

  Sunt impresionată ! Domnul profesor doctor Bârsan este excepția care întărește regula și anume că sunt adevărați îngeri veniți pe pământ ! Cunosc câțiva, adevărat, foarte puțini, însă mulțumesc lui Dumnezeu că l-am cunoscut pe acest minunat înger. Am intrat bezmetică să caut un blog cu oameni adevărați, după ce toată ziua am citit cotidianele noastre și am rămas scârbită de articolele în discuție, nemaivorbind de forumurile acestor publicații. Domnul doctor nu are o meserie, Cristina ! DOMNUL DOCTOR BÂRSAN ARE VOCAȚIE !!! Un om cu vocație nu falimentează; un părinte dă naștere copiilor, le asigură creșterea și educația, n-ai de unde să știi ce mesaj le-a transmis copiilor săi !

  A salva viețile unor copii sărmani nu înseamnă că aceștia sunt mai mult sau mai puțin importanți față de proprii copii ! Faptul că tu ți-ai lăsat cariera, ocupându-te de copiii tăi, e un lucru frumos și nobil, DAR NU E SUFICIENT !!! Când vor crește mari și se vor căsători, vor veni nurorile și ginerii iar copiii tăi vor spune:

  ”Mamă, în primul rând e soția, soțul meu și abia apoi ești tu (dacă mai e loc)”.

  Dacă nu ai ce pune în locul acelui gol… vei rămâne pustiită și inutilă. Crede-mă. Știi cine urmează să te viziteze atunci ?!? 🙂 DOMNUL ALZHEIMER…

  • Dacă domnul doctor are vocație, de ce nu s-a ținut de ea fără a face copii și aceștia lăsați baltă, crescuți numai de mama?

   Mesajul care l-a transmis copiilor săi se poate citi din faptele sale. Când cineva își abandonează nevasta și copiii, ce mesaj crezi că transmite?

   Datoria părinților este să-și crească copiii care-i fac, pentru ca atunci când cresc și se căsătoresc să facă același lucru la rândul lor. Doresc ca ei să-și sacrifice viața pentru copiii lor, ca apoi, la rândul lor să și-o sacrifice pentru copiii lor.

   Atunci când copiii cresc și se duc la casele lor, părinții pot să-și aleagă vocația, meseria sau ce vor. Dar fiecare prioritate la rândul ei.

   • Citesc și zâmbesc… Nu pot să nu o fac. După concepție, pot să spun că ai… în jur de 30 de ani, plus/minus. Mă întreb, oare părinții tăi și-au ales vocația după ce tu ai zburat? Nu cred…

    Cu vocația ne naștem, Cristina, nu ne-o alegem atunci când copiii se duc la casele lor și nu ne mai deschid ușa decât când au timp.
    Când ai vocație, nu renunți la ea (să fie clar, nu vorbim de carieră – este o diferență ca de la cer la pământ) așa cum ai făcut tu, ci o urmezi, asumându-ți riscul sacrificiului.

    Eu îți doresc să te bucuri de sacrificiul făcut de tine pentru copiii tăi, însă tare mă tem că te-ai grăbit în a face afirmații… Eu aș fi așteptat și aș fi vorbit după… după zborul lor.

    Toate bune!

 • @ PENTRU CRISTINA

  Să nu ne dăm cu părerea până nu cunoaștem situația. Nu, nu este cazul să folosim cuvinte precum “copii lăsați baltă”. Domnul profesor are o familie de excepție, ordonată și respectată, doi băieți minunați și foarte educați, dr.Sergiu Bârsan este un tânăr cercetător cardiolog la Spitalul Elias din București iar soția profesorului la fel.

  În fiecare an, luna lui august, toată familia se reunește acasă lângă Făgăraș, de la soacră până la nepoței și cățeluș, curtea este plină și toți se bucură de liniștea care le-o oferă zona.

  Îți doresc, Cristina, să poți oferi și tu ceea ce domnul profesor a oferit copiilor săi. Dar aici pe lângă educație mai intervine și…… factorul genetic.

  Sănătate !

  • Într-adevăr, nu cunoaștem situația. Dar, pe baza textului, putem trage câteva concluzii:

   “Este bucureșteanul care s-a sacrificat toată viața la sânge și A RENUNȚAT LA TOT pentru a sluji profesiei nobile pe care și-a ales-o”

   A RENUNȚAT LA TOT pentru profesie: deci și la familie.

   “Domnul profesor Bârsan A LĂSAT TOTUL ÎN URMA SA: orașul București în care s-a născut, soția sa și cei doi băieți care au crescut și au intrat la facultăți fără ca tatăl lor să poată fi alături de ei.”

   A LĂSAT TOTUL, copiii, soția…

   Dacă copiii dânsului sunt unde sunt, este pentru că mama lor a fost acolo, și pentru munca lor. Nu datorită faptului că tatăl lor nu a fost prezent.

   Nu, mulțumesc, nu vreau să ofer copiilor mei ceea ce domnul profesor a oferit copiilor săi. El le-a oferit absența lui. Eu vreau să fiu lângă copiii mei. Ei se strâng o dată pe an, eu vreau să am contact permanent cu copiii mei, nu o dată pe an.

   Problema aici nu este altceva decât sistemul de valori diferit. Fiecare își aranjează prioritățile. Înțeleg că cei mai mulți apreciază oamenii care își clădesc cariera în timp ce renunță la datoria de părinte.

   De aceea, niciodată nu voi fi de acord cu acest punct de vedere.

 • @ PENTRU CRISTINA

  Nu este indicat să ne dăm cu părerea despre ,,meseria de părinte” în ceea ce privește pe d-nul profesor. Atâta timp cât nu cunoaștem realitatea. D-nul profesor are o familie minunată și cu asta spun totul. Cei doi băieți de care profesorul este mândru, au primit o educație aleasă și îl urmează…
  În vacanțe toți se reunesc la casa bunicilor lângă Făgăraș, începând de la soacra profesorului până la nepoțeii dumnealui. Sunt o familie respectată.

  Și nu uita un lucru, dragă Cristina: nimic din ceea ce se află în preajma profesorului, nu e neglijat, totul a făcut cum nu se poate mai bine. Și le doresc tuturor românilor să aibă înțelepciunea, puterea și corectitudinea pe care le are distinsul DOMN al medicinii românești.

  Sănătate !

 • @ Pentru Domnul Doctor Bârsan, cu respect si recunostinta!

  @ Pentru Cristina, cu usoara revolta, dar cu acelasi respect pentru OM

  @ Pentru Tom Cat, cu multumiri pt articol si pentru faptul ca aduce in fata nume tinute in umbra…

  @.. si nu in ultimul rand, pentru NOI toti, stiutori sau nu, informati sau nu, judecati sau judecatori, dar… calatori pe-acest pamant!…

  N-am putut sa nu vibrez la acest articol si mai ales la comentariile din finalul lui.
  In general, pretuim valorile abia dupa ce le pierdem… asa suntem noi, ca oameni, ca regn, ca natie daca vreti. Nu apreciem sacrificiul decat cel pentru familie (nu-i asa… Cristina?).
  PACAT… mare PACAT!

  Ceea ce pot face doua maini si-un suflet de aur pentru alte mii si mii de vieti betegite, nu echivaleaza cu nici o valoare familiala, cum bine spunea si Martha. Si crede-ma, stiu ce spun… Sunt un om care a trecut prin situatia de “monoparental” si ca pici si ca adult… Am crescut fara tata de la 10 ani (a murit) iar mama s-a sacrificat pt binele meu… dar eu NU am pus-o in capul mesei dupa ce am devenit adult. Aveam familie si deh… Apoi, famila “mea” a devenit o familie ciuntita si am crescut singura un copil, sacrificandu-ma de la foarte multe, pentru binele lui… A crescut, a zburat si… nu m-a pus in capul mesei.
  Asa ca… trage tu singura concluziile…

  Nici o lege din lume, scrisa sau nescrisa, nu ne da dreptul sa judecam.
  Cristina, gandeste-te ca atunci cand intinzi un deget acuzator spre cineva, alte trei sunt indreptate catre tine…
  Domnul doctor… Domnul doctor, cu un zambet (vibratie foarte inalta), vindeca. Tu ce faci cu un zambet????
  Si ce usor se vorbeste de pe margine si privind prin prisma proprie!!!

  Cristina, draga mea, daca ti-ai lasat o cariera de top-model, de hartogar la greu, de programator al tehnicii de varf, de management (toate sunt la moda azi), nu este NICI O PAGUBA. Daca, in schimb, o lasai pentru a salva mii de alte vieti, era o ONOARE. Prin comentariul tau, te-ai erijat in judecator, dand dovada si de un egoism exacerbat… gandindu-te doar la “ai tai”. Si nici nu-mi pot imagina cum ai putut compara situatiile?

  Domnule doctor, nu va cunosc, nu am avut nevoie pana acum de “zambetul de la capul patului” si nici de “strangerea de mana vindecatoare”, nu am stiut pana la acest articol de existenta si de numele dumneavoastra, recunosc, dar nu pot sa nu ma inclin cu respect in fata maretiei sufletului ce-l aveti. Cuvintele sunt sarace atunci cand nu ai contact direct cu faptele, cu persoana, cu evenimentele, dar asa cum pentru dumneavoastra un simplu “multumesc” face cat cel mai valoros “dar de recunostinta”, la fel si pentru mine, un simplu “multumesc pentru ca existati” face cat cea mai mare liniste sufleteasca!

 • Sunt Cristina din Făgăraș și am primul comentariu pe acest blog.
  Toată stima pentru distinsul domn profesor doctor Mircea Bârsan. Sunt un om care îi respectă valoarea. Și vin cu mențiunea că nu mă aflu printre cei care au obiecții vizavi de X sau Y. Suntem două persoane diferite… dar cu același nume pe acest blog.

  Vă mulțumesc.

 • Acum când timpul stă să-şi împartă trupul între vechi şi nou,
  Când colindul îşi pregăteşte cu emoţie armoniile,
  Când magii străbat distanţele pentru clipa cea de taină,

  Acum, după Sfânta poruncă a datinii străbune,
  Vă încredinţez gândurile frumoase şi calde urări de sănătate şi fericire,
  Toată recunoştinţa, domnule doctor,

  Un ,, Crăciun frumos ! ” alături de cei dragi şi un sincer :
  LA MULŢI ANI !

 • Cât de bine ar fi ca toţi românii să-i urmeze exemplul domnului prof. univ. dr. Mircea Bârsan! Un român de nota 10, un medic de nota 10!

  P.S.: Felicitări, bloggerului! Ar trebui mediatizate mai mult astfel de cazuri. Lumea mai are nevoie să audă şi lucruri bune.

  • Sărut mâna, Oana şi îţi mulţumesc pentru apreciere dar se cuvine să-I mulţumim numai lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Dacă ai observat bannerul meu (instalat în colţul dreapta sus al paginii Home a acestui blog) probabil că ai văzut motto-ul meu:

   FII O VALOARE ÎNTR-O LUME A NON-VALORII!!!

   Tocmai de aceea mediatizez (popularizez) astfel de cazuri aşa cum bine spui tu. Românii trebuie să audă şi lucruri frumoase pentru că suntem sătui de mizerii, de gunoaie şi de non-valori.

   Te mai aştept cu drag pe blogul meu.
   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi!

 • Bună, tuturor!

  Vreau să încep prin a-mi afirma deosebita plăcere de a vedea toate aceste frumoase lucruri spuse despre dl.prof.dr. Bîrsan Mircea Ioan. “Unchiul Mircea”, aşa cum îi spun eu, pentru că-mi este unchi, este o persoană extraordinară, este mentorul meu, este exemplul meu moral pe care o să-l urmez în viaţă. “Unchiu’ Mircea” este o persoană de o modestie ieşită din comun care este demnă doar de un om de o calitate extraordinară. Îl cunosc de când mă ştiu şi nu numai că mi-a fost doar mie alături, eu fiind încă studentă la Cluj, a fost alături familiei noastre mereu. Pentru mine este un tată, cu siguranţă mai mult decât un tată, este un exemplu viu al tuturor calităţilor pozitive umane pe care o fiinţă spirituală mai presus nouă, poate să înzestreze un om. Îl iubesc… îl iubesc cu toată fiinţa mea şi îi mulţumesc pentru toate momentele frumoase, toate sfaturile şi tot ajutorul acordat mie şi tuturor celor dragi nouă. Merită tot respectul nostru şi toată iubirea, iar sacrificiiile pe care le-a făcut, mutându-se la Cluj şi muncind să-şi ajute semenii să nu fie considerate drept munca unui medic chirurg cardiovascular şi să fie un exemplu de viaţă pentru toţi cei ce… sau puţinii care vor să facă un lucru nobil în această scurtă existenţă pe pământ…

  TE IUBESC, UNCHIULE MIRCEA, TE IUBESC ENORM ŞI ÎŢI MULŢUMESC CU TOT SUFLETUL MEU!!!!

  • Octavia, îţi mulţumesc pentru respectul şi dragostea pe care le porţi unchiului tău, domnului profesor doctor Mircea Bârsan care este UN DOMN AL MEDICINII ROMÂNEŞTI şi un român adevărat de care această ţară trebuie să fie mândră.

   Din nenorocire, oameni precum unchiul tău sunt cam rari în România şi tare mi-e teamă că sunt pe cale de dispariţie, în timp ce profitorii, escrocii şi incompetenţii îşi fac de cap şi distrug această ţară… România se confruntă cu o gravă criză morală şi spirituală, pericolul cel mai mare fiind secularizarea şi ateizarea societăţii româneşti pe de o parte dar şi formalismul religios pe de altă parte. Românii au nevoie de puncte de reper, de “mentori” aşa cum bine ai spus tu, dar se pare că adevăratele valori sunt treptat înlocuite de “minuni”, de “vijelii”, de “salamuri”, etc…
   Românii îşi taie singuri craca de sub picioare şi dacă nu se întorc cu adevărat la Dumnezeu va fi vai şi amar de acest popor… Domnul să se îndure şi să-şi întoarcă privirile spre noi!

   Fii binecuvântată, Octavia şi nu uita că întotdeauna eşti binevenită pe blogul meu!

  • Aaa… încă ceva interesant… Am primit un comment la sondajul de opinie instalat la sfârşitul acestui articol. Un domn numit Nicu Bârsan se adresează domnului prof.dr. Mircea Bârsan şi te rog frumos să-i răspunzi, bineînţeles dacă poţi. Îţi dau mai jos întrebarea dumnealui ca să vezi despre ce e vorba:

   Nicu BÂRSAN – 3 weeks ago

   “VREAU SĂ ŞTIU DIN CE LATURĂ PATERNĂ VĂ TRAGEŢI. NOI VENIM DIN NEAMUL BUZEŞTILOR!”

   Click pe linkul de mai jos pentru a vedea comentariul domnului Nicu Bârsan:

   http://polldaddy.com/poll/3530643/?view=results

 • Toată stima şi recunoştinţa pentru domnul prof. dr. Mircea Bârsan, un om de mare valoare!

 • Bună, îmi cer scuze că nu am mai reuşit să răspund, în legătură cu neamul Buzeştilor, am întrebat şi noi nu avem nici un fel de conexiune… toate cele bune !

  • Anca, no problem! Oricum îţi mulţumesc că ai vizitat blogul meu şi te mai aştept cu drag.

   Naşterea lui Hristos să îţi fie de folos!
   Fii binecuvântată de Dumnezeu!

 • Bună şi LA MULŢI ANI tuturor! Am nevoie de ajutorul vostru, nu locuiesc în România. M-ar interesa dacă D-l Dr. mai profesează şi cum se ajunge la dânsul. Mulţumesc anticipat pt răspunsuri.

  • Ella, eu nu am mai luat legătura de ani de zile cu Dl.Prof.Dr.Mircea Bârsan şi din câte ştiu eu, domnia sa, s-a pensionat. Cu toate acestea, este posibil ca dânsul să mai vină din când în când la Institutul Inimii din Cluj Napoca pentru a asista la intervenţiile chirurgicale pe cord.

   Cam acestea sunt datele de contact :

   Catedra de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică a UMF Cluj-Napoca

   Şef Secţie
   Prof. Dr. Mircea Bârsan

   medic primar chirurg
   profesor universitar la Catedra de Chirurgie
   Cardiovasculară şi Toracică, UMF Cluj-Napoca

   Contact:

   tel. 0264-591531
   tel. 0264-591941, 0264-591942 int. 200
   tel. secretariat. 0264-591941,591942 int. 201
   ccvse@institutulinimii.ro
   orar relaţii cu publicul: 17.30-18.30

   Aici ai absolut toate datele de contact:

   http://www.institutulinimii.ro/contact/

   Îţi doresc un An Nou binecuvântat, multă sănătate şi LA MULŢI ANI!
   Te mai aştept cu drag pe blogul meu !

   • Mulţumesc din suflet că mi-ai răspuns atât de repede şi pt informaţiile date.
    Cu siguranţă am să mai revin pe blogul tău. Mult noroc şi succes în noul an!

    • Cu plăcere, Ella! Mă bucur că am putut să fiu de folos. Sper să-l găseşti cât mai repede pe Dl.Profesor Doctor Mircea Bârsan şi sunt convins că domnia sa va fi alături de tine şi te va ajuta în problema de sănătate respectivă.

     Am o mare rugăminte la tine, dacă îl întâlneşti, te rog să-i spui că ai aflat de dânsul de pe blogul meu şi să-l inviţi să citească articolul pe care l-am scris cu mult drag şi cu tot respectul pentru domnia sa. Mă bazez pe tine! 🙂 Îţi doresc multă sănătate!

     Blessings!

     • Nu am cum să mă întâlnesc cu dânsul, nu locuiesc în România, dar cu siguranţă dacă părinţii mei o să ajungă cumva la dânsul, o să-i transmită.

      Mulţumesc încă o dată !

 • Mă bucur că v-am regăsit, Domnule Profesor Doctor Mircea Bârsan, eu sunt fiica unei paciente a dv., pacientă din vremea când dv. operaţi la Spitalul Fundeni,… ORBEANU Maria. Azi, mama nu mai este, a decedat la vârsta de 74 ani, în anul 2005. Dar eu trebuie să vă mulţumesc pentru că mama a trăit până la această vârstă, ne-a crescut pe noi, cei trei fraţi, ne-a aşezat la casele noastre.

  Vă mulţumesc şi vă doresc tot binele din lume !
  Cu adânc respect,

 • Bună ziua, mă numesc Balog Carolina, sunt din Negreşti-Oaş şi am fost operată de dumneavoastră în data de 15 octombrie 1995, la vârsta aceea, aveam doar 3 ani, nu prea ştiam eu prea mult şi nu înţelegeam ce se întâmpla cu mine. Părinţii mei mi-au povestit despre dumneavoastră ca sunteţi un om şi un medic de milioane. Azi am 19 ani şi trăiesc datorită dumneavoastră. Domnule Profesor Doctor Mircea Bârsan ! Pe vremea aceea, părinţii mei au umblat la mulţi medici cu mine şi toţi le spuneau acelaşi lucru “fiica dumneavoastră nu va trăi !” Nu vreau să mă gândesc prin ce treceau părinţii mei când auzeau aceste cuvinte, dar uite că datorită dumneavoastră, trăiesc şi mă simt chiar bine. Mi-ar face mare plăcere să vă întâlnesc şi să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru mine şi pentru părinţii mei, de câţiva ani doresc foarte mult să vă cunosc, până la vârsta de 18 ani umblam de două ori pe an la control la Cluj la Institutul Inimii, dar când am întrebat de dumneavoastră, mi s-a spus că sunteţi la Bucureşti şi odată eraţi în operaţie. Mi-ar face mare plăcere să vă întâlnesc şi să vă mulţumesc, dacă puteţi, spuneţi-mi, vă rog, unde vă pot întâlni. Vă mulţumesc încă odată pentru tot ! O zi frumoasă !

  • Catre : INSTITUTUL INIMII NICULAE STANCIOIU – CLUJ NAPOCA

   In atentia Sefului Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara

   Domnule Profesor Dr.,

   Am primit pe blogul personal o scrisoare emotionanta (sub forma de comment) a unei tinere de 19 ani care a fost operata pe cord si salvata de dl.prof.dr.Mircea Barsan pe vremea cand era o copila in varsta de numai 3 ani. Ar fi foarte frumos din partea dvs sa indepliniti dorinta sincera a acestei tinere de a-l putea contacta personal pe dl.prof.dr.Barsan (click pe linkul de mai jos pentru a citi scrisoarea acestei tinere numita CAROLINA BALOG) :

   https://www.tomthecat.ro/mircea-barsan-profesor-universitar-doctor-cardiochirurg-un-om-%C8%99i-un-roman-adevarat/#comment-7283

   In speranta ca veti avea bunatatea sa o ajutati pe Carolina sa il contacteze pe domnul prof.dr. Mircea Barsan, va multumesc anticipat si va doresc mult succes mai departe in nobila dvs activitate.

   Cu toata consideratia,
   Blogger Tom Cat
   FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL!

   https://www.tomthecat.ro/

   P.S. Va pot trimite (in particular, nu in mod public), adresa e-mail a domnisoarei Carolina Balog, in eventualitatea ca doriti sa o contactati personal si sa o ajutati sa-si indeplineasca visul de a-l revedea pe dl.prof.dr. Mircea Barsan, omul care i-a salvat viata…

 • Din păcate sunt rari acești oameni cu sacrificiul depus și rezultatele excepționale. Dacă s-ar face un film despre ei, până și Hollywood-ul ar fi mândru de ei. Sperăm ca să apară mulți medici buni care să comunice între ei și să aibă aparatură profesională de cel mai înalt nivel care să ajute ca împreună să ajungem acolo unde acești pionieri au ajuns. Dar cum să atingem acest obiectiv când suntem din ce în ce mai puțini?!?

  Poate in loc de bugetari avem nevoie de medici și alte specialități profesionale și nu neapărat IT… Educația și sănătatea au prioritate absolută, restul nici nu există fără ele. Cum să ai medici buni când la spital se fac angajări pe pile și mai au și 100 de pacienți pe zi??? Taie și spânzură că nu pot să fie ca Bârsan. La fel și în educație, dacă profesorii și educatorii au peste 20 de copii în fiecare clasă, ce calitate pot livra?!?

  Bugetarii și politicienii, comparativ cu alte state din Uniunea Europeană sunt cu 50% mai puțini, dacă din ăștia ar putea să iasă și câțiva Bârsani, Hațegani, etc, atunci cu toții o să o ducem mai bine.

  Sănătate și cele mai bune urări în noul an!

 • Am fost operat în anul 1997 de către distinsul prof. univ. dr. Bârsan. Sunt 28 de ani de atunci. Trăiesc, în primul rând datorită bunului Dumnezeu și în al doilea rând, datorită domnului profesor. Mulțumesc foarte mult. Un om, un medic, un manager deosebit. Soția mea a încercat câteva zile la rând la dumnealui pentru a-i acorda unele mulțumiri. În afară de cele verbale, despre celelalte nici n-a putut fi vorba. INCREDIBIL! Este un adevăr.

  Sărut mâinile, domnule profesor!

  Vasile Pușcașu (78 ani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow