MIRCEA BÂRSAN – RENUMITUL CARDIOCHIRURG ÎMPLINEȘTE 68 DE ANI

MIRCEA BARSAN ESTE CARDIOCHIRURGUL CU MAINI DE AUR CARE A SALVAT ATATEA VIETI DE LA MOARTE

Cu ajutorul și voia bunului Dumnezeu, domnul profesor doctor MIRCEA BÂRSAN, renumitul specialist în cardiochirurgie pediatrică, împlinește astăzi vârsta de 68 de ani ! Deși nu mai știu nimic de dânsul de ani de zile și nu mai am nici numărul de telefon mobil al dumnealui, m-am gândit totuși că ar fi frumos să scriu câteva cuvinte pe blogul meu cu ocazia acestei aniversări care are loc chiar acum într-o minunată zi de primăvară – 1 aprilie 2013.

Ce pot să vă spun ? Eu am scris deja un articol despre domnia sa în iulie 2010 și chiar vă invit să-l citiți ca să vedeți ce cred și ce simt pentru dânsul în inima mea, mai ales că este omul care a salvat de la o moarte sigură pe una dintre cele mai dragi persoane din viața mea. De murit, murim cu toții dar dacă domnul profesor doctor Mircea Bârsan nu ar fi avut curajul să efectueze acea intervenție riscantă pe cord, ar fi fost vorba de o moarte lentă, o suferință cardiacă progresivă care ar fi dus la un sfârșit cumplit prin cianozare și sufocare. Nu intru în prea multe detalii dar vreau să știți că NIMENI DIN BUCUREȘTI NU A ÎNDRĂZNIT SĂ EFECTUEZE ACEA OPERAȚIE PE CORD EXTREM DE RISCANTĂ mai ales că pacientul a avut permanent o febră centrală / neurogenă. Singura șansă de scăpare a venit din partea Institutului Inimii din Cluj-Napoca, a cărei clinică de chirurgie cardiovasculară era condusă la acea vreme de domnul profesor doctor Mircea Bârsan.

Datorită stării foarte grave și riscului mare de deces, domnul profesor doctor Mircea Bârsan nu a fost de acord ca pacientului să i se efectueze cateterismul preoperator și a pus diagnosticul INTRAOPERATOR (deci dânsul a avut capacitatea incredibilă de a pune diagnosticul exact, văzând aspectul și comportamentul inimii chiar în timpul operației). Este foarte greu să pui un diagnostic corect fără să practici un cateterism care poate să-ți ofere o imagine clară despre un caz patologic complex (pacient cu antecedente medicale deosebite : bronhopneumonie bilaterală atipică cu evoluție trenantă – suspiciune de infecție Pneumocystis Carinii – insuficiență cardiacă globală, insuficiență respiratorie acută cu oxigenodependență și respirație Cheyne-Stokes, sindrom febril prelungit de etiologie neprecizată, probabil centrală / neurogenă).

Pentru orice medic sănătos la cap (cu atât mai mult pentru un profesor universitar, excelent cardiochirurg cu mare experiență) este o sinucidere curată (din punct de vedere profesional) să te apuci să operezi pe cord un pacient cu o febră permanentă care persistă de luni de zile. Renumitul cardiochirurg prof.dr. Ioan Pop de Popa (de la Spitalul de Cardiologie Fundeni din București)
A REFUZAT CATEGORIC să opereze pacientul mai sus menționat dar domnul prof.dr. Mircea Bârsan și-a dat seama că numărătoarea inversă a început și SINGURA ȘANSĂ DE SALVARE A PACIENTULUI ERA OPERAȚIA PE CORD REALIZATĂ CHIAR DACĂ RISCURILE ERAU FOARTE MARI !

Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu și al domnului profesor doctor Mircea Bârsan, pacientul trăiește bine-mersi, nu mai are polipnee, nu mai are cianoză, nu mai are suflu sistolic, nu mai are insuficiență cardiacă (nu se mai umflă, nu mai face edeme, poate mânca sărat, nu mai ia Digoxin și Furosemid, nu mai are nevoie să fie conectat la oxigen). Dacă nu era domnul profesor doctor Mircea Bârsan, cu siguranță acest pacient nu s-ar mai fi aflat astăzi în viață…

DOMNULE PROFESOR DOCTOR MIRCEA BÂRSAN

Veți rămâne în inima mea pentru totdeauna, pentru tot ce ați făcut pentru mine, pentru tot ce ați făcut în această țară, pentru miile de copii și adulți pe care i-ați operat pe cord, salvându-i de la moarte, pentru că ați făcut atât de mulți oameni fericiți, i-ați eliberat de suferința trupească, le-ați redat speranța, i-ați trimis acasă vindecați și au putut să se bucure din nou cu cei dragi !

Mă fac purtătorul de cuvânt al multor români care vă iubesc și vă mulțumesc pentru exemplul personal de onestitate și integritate, modestie și bun simț, pentru nivelul înalt de profesionalism și mai ales pentru că sunteți un punct de reper moral pentru toți românii, mai ales pentru generația tânără.

CU TOATĂ DRAGOSTEA, VĂ UREZ UN SINCER ȘI CALD
LA MULȚI ANI !

Tomis the Cat

LA MULTI ANI !

https://www.tomisthecat.ro/2010/07/27/mircea-barsan-profesor-universitar-doctor-cardiochirurg-un-om-%C8%99i-un-roman-adevarat/

[polldaddy poll=”7006693″]

7 thoughts on “MIRCEA BÂRSAN – RENUMITUL CARDIOCHIRURG ÎMPLINEȘTE 68 DE ANI”

 • La mulți ani cu sănătate !

  Profesorul Mircea Bârsan este apreciat și iubit în toată lumea !

  Din SUA (California) semnează :

  Dr. Magda Botez – Preventive Medicine Foundation
  Dr. Maria Williams – Asociația ”Românii de Pretutindeni”
  Rukmini Callimachi – Associated Press
  Ulrich Brugger – The Ojai Retreat
  Dr. Henry Hann – Integrative Medicine, Santa Barbara, California
  Dr. Nicole Suciu – Foca – Universitatea Columbia
  Prof. Raphaello Cortessini – Roma/UCLA

  • LA MULTI ANI DOMNULUI DOCTOR MIRCEA BARSAN si SLAVA DOMNULUI IISUS HRISTOS ca se foloseste de astfel de oameni ca sa salveze vieti ! Folosesc aceasta ocazie ca sa cer ajutor in rugaciune pentru un copil care este in pericol sa fie avortat (ucis) chiar de mama lui. Este vorba de colega mea de serviciu, o cheama MIHAELA si e insarcinata in doua luni… Acest copil are dreptul sa-l cunoasca pe DOMNUL IISUS HRISTOS si nimanui nu-i este ingaduit sa-i ia viata copilului. Eu i-am aratat, colegei mele, MIHAELA, filmul ”STRIGATUL MUT” pt. a o sensibiliza si tot nu am reusit sa o conving… Ieri DOMNUL a impiedicat-o sa faca avort, nu stiu exact cum… Rugati-va pentru acest copil sa fie salvat… numai DOMNUL poate interveni… (PROVERBE 31:8)

   ”Deschideti gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor parasiti !”

   Domnul sa va rasplateasca insutit si inmiit pentru rugaciunile voastre catre DOMNUL, pentru salvarea acestui copil… Fratilor, sa ne rugam cu CREDINTA ca DOMNUL sa zadarniceasca planul vrajmasului… Dati de veste mai departe ! Slavit sa fie NUMELE LUI DUMNEZEU pentru lucrarea pe care o face prin DUHUL SFANT care mijloceste cu suspine negraite pentru noi toti si pentru acest copilas… AMIN

 • Săracul, acum aleargă prin București pentru băiatul său arestat; am auzit că nu prea vrea nimeni să-l ajute.

  Dr. Sergiu Bârsan (cardiolog la Elias) este reținut pentru 29 de zile în cadrul dosarului analizelor false a două laboratoare din București. El a lucrat acolo cu ceva timp în urmă dar a renunțat acum 2 ani; se pare că i-au copiat ștampila și au folosit-o în continuare. Biletele de trimitere cu ștampila lui, n-au nici scrisul și nici semnătura lui, dar o asistentă de la laborator declară că le-a scris și semnat la dictarea lui. Pe baza acestei mărturii mincinoase, Sergiu Bârsan este arestat preventiv pentru fals și luare de mită. Ancheta a fost făcută de DIICOT (criminalitate organizată și terorism), cu ajutorul SRI pentru interceptări telefonice și ambientale.

  Nu pot să nu fac o legătură între dosarul lui Sergiu (nu știu nimic despre ceilalti acuzați în același dosar) și luările de poziție și scrisorile deschise trimise președintelui Băsescu și premierului Boc în ultimii ani de prof.dr. Mircea Bârsan ca șef al Colegiului Medicilor din Cluj – pot fi găsite pe net.

  • Mihai, această veste a arestării fiului domnului prof.dr. Mircea Bârsan mă întristează profund și EU NU CONCEP să cred că Sergiu ar fi fost în stare să se preteze la a face anumite lucruri la limita legii sau în afara legii.

   Din moment ce Sergiu are un tată model, un adevărat punct de reper moral, în calitate de fiu, el nu poate să fie altfel decât tatăl tău, sunt puternic convins că a moștenit caracterul nobil al tatălui său. Refuz să cred mizeriile care s-au lansat despre domnul doctor Sergiu Bârsan și chiar dacă n-am avut plăcerea să-l cunosc, mă rog din toată inima ca bunul Dumnezeu să-i facă dreptate, să se descopere ADEVĂRUL, dacă Sergiu a fost corect, nu trebuie să-i fie teamă de justiție.

   Pe de altă parte, nu-i exclus să ai și tu dreptate…
   De unde știm noi, că nu este vorba de o înscenare, de un dosar bazat pe o mărturie mincinoasă, un act samavolnic prin care anumiți politicieni doresc să lovească în inima generoasă și nobilă a domnului prof.dr. Mircea Bârsan ?!?

   Există o cugetare pe care am citit-o demult în cartea ”Reflecții și maxime” și sună cam așa :

   ”DACĂ VREI SĂ SPUI ADEVĂRUL, PREGĂTEȘTE-TE SĂ SUFERI !”

   Domnul prof.dr. Mircea Bârsan a avut DEMNITATEA și CURAJUL să spună niște adevăruri și acum are de suferit, mă refer la nenorocirea prin care trece fiul dumnealui, Dumnezeu să-l apere și să-l protejeze ! Amin.

  • Alina, din nefericire, în această țară nu sunt apreciați oamenii de valoare ci sunt împinse în față NON-VALORILE / NULITĂȚILE / PARVENIȚII / OPORTUNIȘTII !!! Cei care au bun simț, cei care nu consideră că TUPEUL este soluția în această viață, sunt marginalizați, sunt ignorați, sunt uitați, sunt eliminați…

   Domnul profesor doctor Mircea Bârsan este EXCEPȚIA DE LA REGULĂ și repet ceea ce am scris în articolul meu, dânsul este UN DOMN AL MEDICINII ROMÂNEȘTI.
   Nu îți spun acest lucru din auzite ci pentru că am avut onoarea, plăcerea și bucuria să-l cunosc personal într-un moment greu al vieții când o persoană care îmi este foarte dragă, a fost operată pe cord cu succes de domnia sa, deși riscul decesului era enorm și nici un cardiochirurg din București nu s-a încumetat să execute o asemenea intervenție chirurgicală de o asemenea complexitate.

   Îți mulțumesc pentru comentariul tău, te mai aștept și nu uita că ești întotdeauna binevenită pe blogul meu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow