TOM THE CAT - BLOG EVANGHELIC EDUCATIV PENTRU ROMÂNI

ALIANTA RENASTEREA NATIONALA
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
previous arrow
next arrow

ORATORIUL MESIA – GEORG FRIEDRICH HANDEL – BISERICA LUTERANĂ – DIRIJOR EMANUEL BĂLĂCEANU – O SUPERBĂ SĂRBĂTOARE A NAŞTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS

Duminică 5 decembrie 2010 am avut plăcerea să particip împreună cu soţia mea la o superbă sărbătoare prilejuită de apropierea zilei naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Le datorăm acest lucru unor scumpi şi iubiţi slujitori ai lui Dumnezeu care ne-au încântat prin dăruirea cu care au înălţat imnuri de slavă către Cer. Mă refer la corul “CON SPIRITO” – CLUJ NAPOCA şi la corul “IN EXCELSIS” – BUCUREŞTI. Cele două coruri s-au reunit şi au adus Domnului o frumoasă jertfă a inimilor. Ce minunat este când copiii lui Dumnezeu se unesc în acelaşi duh de închinare! Am văzut în aceşti tineri ceva strălucitor care îmi aminteşte de prezenţa Sfântului Duh. A fost o onoare pentru mine să-i ascult şi m-am rugat pentru ei în timp ce înălţau jertfa lor către Domnul. Mă voi ruga pentru ei şi în continuare şi sper ca lucrarea şi slujirea lor să fie duse mai departe pentru proclamarea Evangheliei şi pentru gloria lui Dumnezeu.

De asemenea, le mulţumim din toată inima celor doi dirijori KENNETH TUCKER şi EMANUEL BĂLĂCEANU şi dorim ca bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze pentru toată slujirea, credinţa şi dragostea lor. Kenneth Tucker a condus corul cu o seară înainte (4 decembrie 2010) la Biserica Baptistă Golgota iar pe tânărul dirijor Emanuel Bălăceanu îl veţi putea vedea în Biserica Luterană chiar în imaginile de mai jos.

Superba Biserică Luterană a fost neîncăpătoare şi unii oameni mai în vârstă şi-au adus scaune ca să poată să participe la acest concert vocal-simfonic excepţional. Bineînţeles că deşi am venit cu o jumătate de oră înaintea începerii concertului, nu am mai prins niciun loc şi am stat în picioare o oră şi jumătate. Cu toate acestea, vă asigur că nu am simţit deloc trecerea timpului şi vă mărturisesc că toată fiinţa mea s-a înălţat către Dumnezeu în acele momente binecuvântate. Acolo nu a fost vorba doar de nişte corişti evanghelici care au interpretat o partitură foarte dificilă compusă de Handel. Am văzut o trăire deosebit de intensă, ceva cu totul special, greu de exprimat în cuvinte, o atmosferă de profundă închinare şi respect faţă de Dumnezeu, credinţă, foarte multă credinţă a acestor tineri dăruiţi de Domnul cu vocile lor superbe. Este fascinant să vezi nişte tineri care şi-au încredinţat viaţa întru mărturisirea şi slujirea Sfintei Evanghelii a Domnului nostru Iisus Hristos.

De asemenea, un farmec deosebit au avut şi cei patru solişti vocali adică o soprană, o mezzosoprană, un tenor şi un bas. I-am ascultat cu drag şi i-aş mai asculta oricând pentru că ne-au dăruit o muzică pentru sufletul nostru, o muzică înălţătoare prin care ne putem apropia mai mult de Dumnezeu.

Este vorba de tânăra soprană ANA CEBOTARI, mezzosoprana ANTONELA BÂRNAT, tenorul NICOLAE SIMONOV şi basul VEACESLAV VULPE. Adică patru voci de aur, patru prezenţe deosebite care au avut o contribuţie remarcantă la frumuseţea acelei seri de neuitat.

M-am gândit la cei care nu aţi putut participa la acea manifestare a închinării sincere în duh şi în adevăr. Vă invit să vizionaţi materialele video de mai jos ca să vedeţi şi voi ce aţi pierdut. Pentru calitatea imaginii şi a sunetului, se cuvine să-i mulţumim cu toţii, unui tânăr domn numit PAUL ION, care a avut bunătatea să imortalizeze acele momente unice şi a efectuat o filmare superbă fără să aibă nicio pretenţie materială pentru slujba sa. Dumnezeu să-l răsplătească şi să-l binecuvânteze pentru toată jertfa sa.

Iar acum voi lăsa imaginile să grăiască şi vă doresc tuturor ca naşterea lui Hristos să vă fie de folos. Crăciun fericit împreună cu cei dragi!
Fiţi binecuvântaţi de Dumnezeu!

Oratoriul Mesia (Handel) - Biserica Luterană (5 decembrie 2010) înainte de începerea concertului

Oratoriul Mesia (Handel) sub conducerea dirijorului Emanuel Bălăceanu la Biserica Luterană (5 decembrie 2010)

Kenneth Tucker dirijor si prezentator al Oratoriului Mesia

Corurile evanghelice reunite la Biserica Luterană 5 decembrie 2010 (Oratoriul Mesia)

Cor evanghelic în Biserica Luterană (Oratoriul Mesia) 5 decembrie 2010

Soprana Ana Cebotari - Oratoriul Mesia - Biserica Luterană (5 decembrie 2010)

Mezzosoprana Antonela Bârnat - Oratoriul Mesia - Biserica Luterană - 5 decembrie 2010

Tenorul Nicolae Simonov - Oratoriul Mesia - Biserica Luterană (5 decembrie 2010)

Solistul Veaceslav Vulpe - Oratoriul Mesia - Biserica Luterană (5 decembrie 2010)

Emanuel Bălăceanu - tânărul dirijor care a condus concertul vocal-simfonic din Biserica Luterană

CLICK PE LINK-TITLUL COLOR DE MAI JOS CA SĂ CITEŞTI DESPRE VALOAREA ŞI SEMNIFICAŢIA NAŞTERII DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS :

https://www.tomthecat.ro/valoarea-si-semnificatia-nasterii-domnului-si-mantuitorului-nostru-iisus-hristos/

2 thoughts on “ORATORIUL MESIA – GEORG FRIEDRICH HANDEL – BISERICA LUTERANĂ – DIRIJOR EMANUEL BĂLĂCEANU – O SUPERBĂ SĂRBĂTOARE A NAŞTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!