TOM THE CAT - BLOG EVANGHELIC EDUCATIV PENTRU ROMÂNI

ALIANTA RENASTEREA NATIONALA
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
previous arrow
next arrow

VALOAREA ŞI SEMNIFICAŢIA NAŞTERII DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

MARIA, IOSIF ŞI PRUNCUL IISUS

“Dar îngerul le-a zis: “Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos Domnul.” (Luca 2:10-11 Biblia Cornilescu)

“Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi! Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David.” (Luca 2:10-11 Biblia Ortodoxă)

Nu ştiu dacă cineva îşi mai aduce aminte de acel film vechi cu Spencer Tracy… mi se pare că se numea “O LUME NEBUNĂ, NEBUNĂ, NEBUNĂ…”
(“It’s a mad, mad, mad world”). Era vorba de o comedie dar dacă ne uităm puţin în jurul nostru, vom descoperi o adevărată tragicomedie. Dacă te opreşti doar o clipă din iureşul acestei vieţi şi dacă vei observa atent ce se întâmplă în această lume, s-ar putea ca mai întâi să te bufnească râsul, dar după un timp să te-apuce plânsul… Unii taie porci, alţii îi cumpără gata tăiaţi… Oameni care aleargă ca disperaţii de colo-colo, oameni care stau la nişte cozi interminabile în hipermarket-uri, oameni care caută să-şi umple casa cu cât mai multă cărnăraie de porc, cu cât mai mulţi caltaboşi şi cârnaţi, cu cât mai multe sarmale, cât mai multă piftie, cât mai mulţi cozonaci… Mâncare şi mai ales băutură cât mai multă… prea multă… peste măsură de multă… Diferenţa dintre Paşte şi Crăciun este una singură: românii noştri buni creştini se reprofilează… trec de la miel la porc şi de la ouă la cozonaci… Aaaaa… am uitat… mai e încă ceva… cum de-oi fi uitat să menţionez un lucru atât de “important”?
Aţi ghicit… este vorba de “Moş Crăciun”… un alt surogat de care nu ne putem dispensa, nu-i aşa? Păi… fără Moş Crăciun am mai putea sărbători Crăciunul? Sărbătoarea n-ar mai avea nici un farmec, nu-i aşa?
CE NE-AM FACE FĂRĂ MOŞ CRĂCIUN? AM PUTEA FI FERICIŢI DACĂ N-AR FI MOŞ CRĂCIUN? AM MAI AVEA PE CINE SĂ SĂRBĂTORIM?

Vă rog să vă gândiţi: CE RĂSPUNS AVEŢI PENTRU ÎNTREBAREA DE MAI SUS? Omule, creştinule, te mai întreb o dată: dacă Moş Crăciun ar fi scos din ecuaţie, AI MAI AVEA PE CINE SĂ SĂRBĂTOREŞTI?!?
CE AR MAI ÎNSEMNA CRĂCIUNUL PENTRU TINE???

Eu cred că lumea se împarte în două. Unii pentru care Crăciunul înseamnă cârnaţi, caltaboşi, sarmale, cozonaci, cadouri, distracţii, alcool din belşug şi evident… Moş Crăciun, nu mai vorbesc de “crăciuniţe”… o invenţie care a prins foarte bine chiar şi la poporul român care se bate cu pumnul în piept că-i “creştin de 2000 de ani”…

Alţii pentru care Crăciunul nu are nimic în comun cu păgânismul şi idolatria acestei lumi pseudocreştine, respectiv cei care se bucură cu adevărat de Sărbătoarea Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Da… poate nu vă vine să credeţi… mai există şi rarităţi din acestea în zilele noastre… Oameni cu teamă sfântă de Dumnezeu… oameni care nu sărbătoresc Naşterea Domnului în chefuri şi beţii, nici în discoteci sau în alte locuri manelistice de desfrâu… Oameni care doresc să se păstreze CURAȚI înaintea lui Dumnezeu… Oameni care se simt bine, se bucură, râd şi îşi trăiesc din plin viaţa în prezenţa lui Dumnezeu. Oameni care au înţeles că Hristos nu este doar un prunc care s-a născut într-o iesle… Oameni care au înţeles că Hristos este Dumnezeu întrupat, Soarele Neprihănirii, Lumina Lumii, Împăratul Împăraţilor şi Domn al Domnilor. Pentru că Domnul Iisus Hristos nu a rămas doar un bebeluş, ci a demonstrat cu toată puterea prin semne şi minuni că este DUMNEZEU FIUL adică o Persoană din Sfânta Treime, de aceeaşi Fiinţă şi de aceeaşi Esenţă cu Dumnezeu Tatăl Ceresc.

CE REPREZINTĂ DOMNUL HRISTOS PENTRU TINE, OMULE?!?

A fost un om bun şi cumsecade? A fost un întemeietor de religie? A fost un învăţător, un cărturar, un intelectual, un filozof?
A fost un personaj istoric? NU CUMVA A FOST MULT MAI MULT DECÂT ATÂT???

OARE CREZI TU ÎN DIVINITATEA DOMNULUI IISUS HRISTOS?!?

Dacă te vei baza numai pe logica omenească şi numai pe raţiune… atunci Domnul Iisus Hristos nu va însemna mare lucru pentru tine…
Vei continua să-I închizi uşa inimii tale… Dar dacă vei primi cu credinţă şi cu bucurie Cuvântul lui Dumnezeu, atunci vei înţelege că PRIN HRISTOS NI S-A DESCHIS CALEA CĂTRE DUMNEZEU!

Domnul Iisus Hristos este SINGURUL MIJLOCITOR între om şi Dumnezeu şi NUMAI PRIN HRISTOS PUTEM FI MÂNTUIŢI nu prin faptele noastre, nu prin banii noştri şi nici prin puterea noastră. Unii spun “Extra Ecclesiam nulla salus”, adică: “În afara Bisericii nu există mântuire” dar în esenţă, mesajul Sfintei Evanghelii este acesta:

“EXTRA CHRISTUM NULLA SALUS!” adică “ÎN AFARA LUI HRISTOS NU EXISTĂ MÂNTUIRE!”

MÂNTUIREA NU VINE PRINTR-O ANUMITĂ BISERICĂ, PRINTR-O ANUMITĂ CONGREGAŢIE SAU PRINTR-O ANUMITĂ ORGANIZAŢIE! MÂNTUIREA VINE NUMAI PRIN HRISTOS !!!

Nu trebuie să rămâi doar cu imaginea unui prunc născut într-o iesle pentru că nu în aceasta constă valoarea şi semnificaţia Naşterii Domnului. Primeşte-L chiar acum pe Hristos ca DOMN şi MÂNTUITOR al sufletului tău! PROFITĂ CĂ EŞTI ÎN VIAŢĂ ŞI ÎNTOARCE-TE CU ADEVĂRAT LA DUMNEZEU! Acceptă Darul nespus de mare şi scump pe care ţi-l face Dumnezeu! Mântuirea nu poate fi obţinută prin ceea ce faci tu. Mântuirea se poate obţine PRIN CREDINŢA SINCERĂ ÎN CEEA CE A FĂCUT DUMNEZEU LA CRUCE PENTRU TINE PRIN JERTFA DOMNULUI IISUS HRISTOS! Vestea bună nu constă doar în faptul că Pruncul Iisus S-a născut într-o iesle! Vestea bună constă în faptul că Hristos a fost trimis pe acest pământ pentru ca tu să fii salvat dacă-L primeşti în inima ta chiar acum! Aceasta este adevărata valoare şi semnificaţie a Naşterii Domnului!

Fie ca Domnul Iisus Hristos să se nască cu adevărat în inima şi în viaţa ta chiar în acest moment pentru că viaţa este foarte scurtă pe acest pământ!
Nu lăsa să treacă şi acest Crăciun pe lângă tine… fără să te întorci la Dumnezeu… fără să-ţi schimbi felul tău deşert de vieţuire de până acum… fără să-ţi pese de Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu.

Pregăteşte-te pentru veşnicie, omule, până nu e prea târziu!

CRĂCIUN FERICIT, ŢIE ŞI CELOR DRAGI AI TĂI!
NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ ÎŢI FIE DE FOLOS!

“Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa! Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6)

CLICK PE LINK-TITLUL COLOR DE MAI JOS CA SĂ CITEŞTI DESPRE ORATORIUL MESIA – GEORG FRIEDRICH HANDEL – BISERICA LUTERANĂ – DIRIJOR EMANUEL BĂLĂCEANU – O SUPERBĂ SĂRBĂTOARE A NAŞTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS :

https://www.tomthecat.ro/oratoriul-mesia-georg-friedrich-handel-biserica-luterana-dirijor-emanuel-balaceanu-o-superba-sarbatoare-a-nasterii-domnului-iisus-hristos/

http://totalschimbat.ro/2010/12/21/diferenta-dintre-isus-si-mos-craciun-e-mare/

“Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui!”
(Luca 2:14 Biblia Cornilescu)

“Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”
(Luca 2:14 Biblia Ortodoxă)

PRIVEŞTE ACEST VIDEOCLIP ŞI VEI VEDEA CE A FĂCUT DUMNEZEU PENTRU MINE ŞI PENTRU TINE

https://www.tomthecat.ro/muzica-sarbatoarea-nasterii-domnului/

DECORAŢIUNI CRĂCIUN

15 thoughts on “VALOAREA ŞI SEMNIFICAŢIA NAŞTERII DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS”

 • “Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi! Căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul!
  Iată semnul, după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle. Şi deodată, împreună cu îngerul, s-a unit o mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu, şi zicând: Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui!”

  (Luca 2:10-14)

 • Mulţumesc mult pentru acest minunat blog !
  Eu întotdeauna am separat pe Moş Crăciun de Crăciun. Crăciunul este mult mai mult, înseamnă naşterea MÂNTUITORULUI CARE A MURIT PE CRUCE PENTRU A NE SALVA”. Fără Isus Hristos n-am ajunge la Dumnezeu !!!

  SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE FAMILIA TA, ANUL 2011 SĂ FIE PLIN DE BUCURII ŞI ÎMPLINIRI, SĂNĂTATE ŞI MULTE REALIZĂRI… PACE, PACE… PACE !

 • Ne plac cadourile dar darul adus prin naşterea Domnului Iisus Hristos trebuie să fie cel mai aşteptat cadou. Fie ca naşterea sfântă să ne găsească cu lumină şi credinţă sfântă, să înţelegem că noi trebuie să avem doar bunătate, iubire, blândeţe, să încercăm să ne fim cadouri sufleteşti fiecare pentru fiecare.

  LA MULŢI ANI !

 • De ce ne comportăm ca nişte făţarnici?!? Noi spunem că ortodoxia se închină la icoane şi avem pretenţia să susţinem că noi ne închinăm numai în duh şi în Adevăr!
  Cum de postati poze cu muritori, cu creaturi, în locul CREATORULUI? nu este asta o blasfemie?
  Că doar nu o fi Iosif şi Maria cu Pruncul mai sus. 🙁
  Sau trebuie să fim în rând cu lumea, să nu creadă cumva că noi nu ţinem Crăciunul? Este SCRIS în Sfânta Scriptură că trebuie să sărbătorim altfel decât în smerenie şi umilinţă naşterea Domnului?

  De ce în biserici găsim şi brazi, ca în lume? Ce simbolizează bradul postat la loc de cinste în CASA LUI DUMNEZEU de rugăciune? Îmi străpunge inima un fior de durere când îl văd pe domnul de mai sus, îmbrăcat în alb, cine este, cine ar trebui să fie ??? Poate fi DUMNEZEU reprezentat de o bucată de “hârtie” sau “de sticlă” ?

  • MM, eu n-am pom de Crăciun (brad) în casă că doar n-oi avea o doagă lipsă să cheltuiesc nişte bani aiurea fără sens. Am totuşi nişte beculeţe colorate pe care le aprind ca să se bucure cel mic, dar astea sunt doar aşa nişte simple bucurii pe care nu le putem rata şi pe care ni le permitem o dată pe an, n-au nicio semnificaţie şi nicio legătură cu nimic, doar pentru copii sunt nişte chestii colorate, luminoase, strălucitoare şi atâta tot. N-am niciun pom de niciun fel şi nu sunt de acord cu prostia unora care spun că “la Crăciun, dacă nu-ţi faci pom, nu eşti creştin” sau “la Paşte, dacă nu colorezi ouăle în roşu, nu eşti creştin!” şi alte aberaţii din astea care n-au nicio legătură cu litera şi spiritul Evangheliei, sfidând Cuvântul Domnului.

   “Că doar nu o fi Iosif şi Maria cu Pruncul mai sus. 🙁 “

   Da, aşa este, bineînţeles că cei de-acolo NU sunt Iosif şi Maria şi nici Pruncul binecuvântat în veci dar NOI NU VENERĂM ACESTE IMAGINI (cum fac ortodocşii şi catolicii), nu sărutăm display-ul monitorului sau ecranul televizorului, deci, nu te supăra, există totuşi o mică-mare diferenţă între ortodocşi/catolici şi protestanţi/neoprotestanţi, recunoaşte acest lucru! Când vei vedea statui şi icoane în Bisericile noastre, te rog să mă anunţi şi pe mine, eu n-am văzut aşa ceva. Una e una şi alta e alta…

   Îţi doresc din toată inima ca NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ ÎŢI FIE DE FOLOS!

 • Băiatul meu ortodox ultraconservator a scos de mult bradul ca şi televizorul. Poza… da… nu ne închinăm la ea, dar spune-mi pe cine reprezintă?!? în niciun caz pe Iosif şi Maria! plagiem şi noi??? 🙂

  dacă pui beculeţe colorate nu e nimic, dar de ce nu le pui în iulie sau mai?!? 🙂

  • Şi eu am eliminat complet televizorul de vreo 2 ani. Nici n-am timp să mă uit şi n-am LA CE să mă uit! Brad nici vorbă să am, nu dau banii pe aşa ceva, se taie pădurile şi se distrug pentru ifosele oamenilor fără Hristos şi fără Dumnezeu care (culmea culmilor) zic că “dacă n-ai brad în casă, nu eşti creştin!” şi alte aberaţii din astea.

   Să fiu sincer, eu aş instala beculeţe colorate chiar şi în iulie sau mai (cel mic s-ar bucura enorm) dar dacă ar intra cineva la mine în casă şi le-ar vedea, ar zice că am luat-o razna sau că nu sunt în toate minţile, aşa că n-aş risca. Oricum, poate mă voi gândi la ideea ta! 🙂

 • Cu regret afirm că nu cunoşti ortodoxia; nici eu nu ştiam, până ce n-am avut un ortodox adevărat în casă; mântuirea e tot prin Jertfa Domnului Iisus Hristos, lupta împotriva păcatelor, ei consideră păcat şi fotbalul şi pierderea de vreme în faţa TV şi a fura, a minţi, a bea, a face curte unei fete dacă nu e în vederea căsătoriei, a ţine mânie, a te enerva, a nu te ruga…

  Să fii, te rog, mai atent! 🙂
  Fără supărare!!! 🙂

  nu-i supărăm, pt că şi pt ei a murit Hristos;
  o viaţă sfântă dusă spre slava Domnului o fac şi ei,
  chiar dacă unii mai adaugă câte ceva; sperăm că mila şi îndurarea Domnului să-i lumineze pe cei căutători sinceri.
  Roada Duhului e prezentă şi la ortodocşi.

   • Ştiu că nu are nici o legătură cu acest subiect dar vreau să vă întreb, ce părere aveţi despre repării Cedry2k şi Haarp Cord?

    • Raddu, deşi nu ascult acest gen de muzică, totuşi am verificat cine este acest Cedry2k şi se pare că în ultimul timp, el s-a orientat spre ortodoxie (religie despre care n-am o părere prea bună). Cu toate acestea, am ascultat un interviu acordat postului Radio România Actualităţi şi trebuie să recunosc sincer că Cedry2k mi-a făcut o impresie bună deşi esenţa vieţii nu constă în a fi ortodox, baptist, evanghelic, etc, ci constă în a te lepăda de tine însuţi, a-ţi lua crucea în spate şi a-L urma pe Domnul nostru Iisus Hristos. Să dea Dumnezeu ca Cedry2k să primească cu adevărat Cuvântul Sfânt, m-aş bucura enorm să ştiu că s-a întors cu adevărat la Domnul. Ce frumos ar fi ca într-o fericită zi, să ne întâlnim în Rai!

     Despre Haarp Cord nu prea pot să-ţi spun cine ştie ce, oricum este muuuuult sub Cedry2k. N-am apucat să-l verific (doar am aruncat o singură privire pe Internet), am venit acasă la ora 23 iar acum este 1.15 noaptea, sunt mort de oboseală şi nu mai rezist, te rog să mă crezi şi să nu te superi pe mine că nu mai am timp.

     Domnul să-ţi dea o noapte bună, un somn uşor şi odihnitor ! (sunt sigur că sforăi la ora asta).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!