ORATORIUL MESIA DE GEORG FRIEDRICH HANDEL LA BISERICA LUTERANĂ

ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA - 5 DECEMBRIE 2010 - INAINTE DE INCEPEREA CONCERTULUI

Duminică 5 decembrie 2010 am avut plăcerea să particip împreună cu soţia mea la o superbă sărbătoare prilejuită de apropierea zilei naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Le datorăm acest lucru unor scumpi şi iubiţi slujitori ai lui Dumnezeu care ne-au încântat prin dăruirea cu care au înălţat imnuri de slavă către Cer. Mă refer la corul “CON SPIRITO” – CLUJ NAPOCA şi la corul “IN EXCELSIS” – BUCUREŞTI. Cele două coruri s-au reunit şi au adus Domnului o frumoasă jertfă a inimilor. Ce minunat este când copiii lui Dumnezeu se unesc în acelaşi duh de închinare! Am văzut în aceşti tineri ceva strălucitor care îmi aminteşte de prezenţa Sfântului Duh. A fost o onoare pentru mine să-i ascult şi m-am rugat pentru ei în timp ce înălţau jertfa lor către Domnul. Mă voi ruga pentru ei şi în continuare şi sper ca lucrarea şi slujirea lor să fie duse mai departe pentru proclamarea Evangheliei şi pentru gloria lui Dumnezeu.

De asemenea, le mulţumim din toată inima celor doi dirijori KENNETH TUCKER şi EMANUEL BĂLĂCEANU şi dorim ca bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze pentru toată slujirea, credinţa şi dragostea lor! Kenneth Tucker a condus corul cu o seară înainte (4 decembrie 2010) la Biserica Baptistă Golgota iar pe tânărul dirijor Emanuel Bălăceanu îl veţi putea vedea în Biserica Luterană chiar în imaginile de mai jos.

Superba Biserică Luterană a fost neîncăpătoare şi unii oameni mai în vârstă şi-au adus scaune ca să poată să participe la acest concert vocal-simfonic excepţional. Bineînţeles că deşi am venit cu o jumătate de oră înaintea începerii concertului, nu am mai prins niciun loc şi am stat în picioare o oră şi jumătate. Cu toate acestea, vă asigur că nu am simţit deloc trecerea timpului şi vă mărturisesc că toată fiinţa mea s-a înălţat către Dumnezeu în acele momente binecuvântate. Acolo nu a fost vorba doar de nişte corişti evanghelici care au interpretat o partitură foarte dificilă compusă de Handel. Am văzut o trăire deosebit de intensă, ceva cu totul special, greu de exprimat în cuvinte, o atmosferă de profundă închinare şi respect faţă de Dumnezeu, credinţă, foarte multă credinţă a acestor tineri dăruiţi de Domnul cu vocile lor superbe. Este fascinant să vezi nişte tineri care şi-au încredinţat viaţa întru mărturisirea şi slujirea Sfintei Evanghelii a Domnului nostru Iisus Hristos.

De asemenea, un farmec deosebit au avut şi cei patru solişti vocali adică o soprană, o mezzosoprană, un tenor şi un bas. I-am ascultat cu drag şi i-aş mai asculta oricând pentru că ne-au dăruit o muzică pentru sufletul nostru, o muzică înălţătoare prin care ne putem apropia mai mult de Dumnezeu.

Este vorba de tânăra soprană ANA CEBOTARI, mezzosoprana ANTONELA BÂRNAT, tenorul NICOLAE SIMONOV şi basul VEACESLAV VULPE. Adică patru voci de aur, patru prezenţe deosebite care au avut o contribuţie remarcantă la frumuseţea acelei seri de neuitat.

Îmi pare foarte rău pentru cei care nu aţi putut participa la acea manifestare a închinării sincere în duh şi în adevăr. Veți putea vedea doar imaginile de mai jos care sunt grăitoare.

Naşterea lui Hristos să vă fie de folos!
Crăciun fericit împreună cu cei dragi!
Fiţi binecuvântaţi de Dumnezeu!

ORATORIUL MESIA (HANDEL) - DIRIJOR EMANUEL BALACEANU - BISERICA LUTERANA

CORURILE EVANGHELICE REUNITE LA BISERICA LUTERANA - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - 5 DECEMBRIE 2010

COR EVANGHELIC IN BISERICA LUTERANA - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - 5 DECEMBRIE 2010

ANA CEBOTARI - SOPRANA - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA BUCURESTI - 5 DECEMBRIE 2010

ANTONELA BARNAT - MEZZOSOPRANA - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA - 5 DECEMBRIE 2010

NICOLAE SIMONOV - TENOR - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA BUCURESTI - 5 DECEMBRIE 2010

VEACESLAV VULPE - BARITON - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA BUCURESTI - 5 DECEMBRIE 2010

EMANUEL BALACEANU - DIRIJOR - CONCERT VOCAL SIMFONIC - ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA BUCURESTI - 5 DECEMBRIE 2010

KENNETH TUCKER - DIRIJOR SI PREZENTATOR AL CONCERTULUI ORATORIUL MESIA (HANDEL) - BISERICA LUTERANA - 5 DECEMBRIE 2010

CLICK PE LINK-TITLUL COLOR DE MAI JOS CA SĂ CITEŞTI DESPRE VALOAREA ŞI SEMNIFICAŢIA NAŞTERII DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS :

https://www.tomthecat.ro/valoarea-si-semnificatia-nasterii-domnului-si-mantuitorului-nostru-iisus-hristos/

2 thoughts on “ORATORIUL MESIA DE GEORG FRIEDRICH HANDEL LA BISERICA LUTERANĂ”

 • ESTE IMPRESIONANT ŞI SIMŢI CUM TE ÎNALŢĂ LA CER!

  DACĂ AICI PE ACEST PĂMÂNT PLIN DE PĂCAT PUTEM SĂ NE BUCURĂM DE AŞA OPERE MINUNATE, MĂ ÎNTREB CUM VA FI CÂND VOR CÂNTA CORURILE REUNITE ALE ÎNGERILOR ŞI ALE CELOR RĂSCUMPĂRAŢI.

  LAUDA SĂ FIE A TATĂLUI, A FIULUI ŞI A DUHULUI SFÂNT PENTRU DARURILE PE CARE VI LE-A DAT!
  AMIN

  • Olga, tocmai din acest motiv am selecţionat câteva colinde absolut superbe şi m-am gândit la voi toţi, vizitatorii blogului meu, ca să puteţi să ascultaţi şi să vizionaţi aceste lucruri deosebite, prin care sufletele noastre se pot înălţa către Dumnezeu. Din nefericire, în ziua de azi, muzica sacră nu mai este promovată aşa cum se cuvine şi este un foarte mare păcat că sunt date uitării tocmai acele imnuri prin care Duhul Sfânt ne-a cercetat inimile atunci când ne-am întors la Dumnezeu.

   Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui!

   Domnul să te binecuvânteze cu mult har, pace şi bucurie cu ocazia Sărbătorii Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

   https://tomthecat.ro/muzica-sarbatoarea-nasterii-domnului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow