TOM THE CAT - BLOG EVANGHELIC EDUCATIV PENTRU ROMÂNI

ALIANTA RENASTEREA NATIONALA
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
previous arrow
next arrow

RICHARD WURMBRAND – UN APOSTOL PAVEL AL CORTINEI DE FIER

RICHARD WURMBRAND - UN APOSTOL PAVEL AL CORTINEI DE FIER

În ziua de 10 aprilie 2010 am scris şi publicat un articol referitor la recenta tragedie a prăbuşirii avionului Tupolev 154 la bordul căruia au pierit nu numai preşedintele Poloniei, domnul Lech Kaczynski împreună cu soţia lui, dar şi o mare parte dintre personalităţile de frunte ale naţiunii poloneze. Articolul meu de atunci nu a vrut să fie o analiză a accidentului îngrozitor care s-a petrecut în apropiere de oraşul Smolensk, ci doar am dorit să trag un semnal de alarmă, avertizând politicienii români că viaţa este foarte scurtă şi că ÎN ORICE CLIPĂ putem să trecem în veşnicie fără să fim anunţaţi în prealabil.

Cine se aştepta ca preşedintele Poloniei împreună cu soţia lui să treacă brusc în veşnicie?
Dacă mi-ar fi spus cineva că aceşti oameni vor muri în câteva clipe, i-aş fi recomandat să meargă la un medic să facă un control.

Este clar că nu are importanţă ce poziţie socială avem, ce funcţii deţinem, câte conturi avem în bănci, etc. Moartea ne poate surprinde nepregătiţi pentru întâlnirea cu Dumnezeu şi trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că problema veşniciei trebuie tratată cu toată seriozitatea, ACUM, CÂT ÎNCĂ SUNTEM ÎN VIAŢĂ şi cât încă se mai poate face ceva în direcţia mântuirii. Nici măcar cei care spun “aici e raiul, aici e iadul” sau “nu s-a-ntors nimeni de-acolo să ne zică dacă există ceva”, nu pot evita clipa morţii. La un moment dat, chiar şi ei, cu tot ateismul lor, vor trebui să se prezinte înaintea lui Dumnezeu.

La data de 12 aprilie 2010 am mai publicat un articol în care am scris despre o altă tragedie prin care a trecut poporul polonez, mă refer la MASACRUL DIN PĂDUREA KATYN propus de Beria şi aprobat de Stalin, în urma căruia au fost executaţi în mod bestial peste 20 de mii de ofiţeri polonezi, dar şi o mare parte din intelectualitatea poloneză. Cu toţii, aţi putut vedea câteva secvenţe video cutremurătoare care pur şi simplu ne-au determinat să înţelegem mai bine CE ÎNSEAMNĂ OMUL FĂRĂ HRISTOS ŞI FĂRĂ DUMNEZEU!!!
Aşa cum spunea marele filozof creştin Petre Ţuţea, “Fără Dumnezeu, omul este doar UN ANIMAL raţional care merge spre nicăieri”.

Astăzi aş dori să vă aduc aminte că nu numai polonezii au suferit ENORM
ci şi românii mai ales cei credincioşi care au slujit lui Dumnezeu cu o inimă curată şi au dus lupta Evangheliei cu preţul libertăţii şi uneori, chiar al vieţii lor.

Un exemplu concludent este PASTORUL RICHARD WURMBRAND
care a fost supranumit “UN APOSTOL PAVEL AL CORTINEI DE FIER”.

Acum voi lăsa imaginile să vorbească şi vă invit să vizionaţi un film documentar excepţional realizat de un adevărat profesionist al TVR, mă refer la o distinsă doamnă numită LUCIA HOSSU LONGIN. Sunt convins că aţi auzit de serialul MEMORIALUL DURERII difuzat de Televiziunea Română cu ani şi ani în urmă. Mulţi dintre voi, doar aţi auzit dar nu aţi văzut filmul în care este prezentată viaţa şi lucrarea pastorului Richard Wurmbrand care a fost un adevărat titan al credinţei.

O ultimă precizare: în anul 2006, pastorul evanghelic Richard Wurmbrand
a fost ales AL CINCILEA în TOPUL CELOR MAI MARI ROMÂNI DIN TOATE TIMPURILE (sunt sigur că aţi urmărit la TVR acea frumoasă emisiune numită “MARI ROMÂNI“).

După ce vizionaţi excelentul film documentar de mai jos, puteţi să mai aflaţi AICI şi alte detalii legate de viaţa acestui APOSTOL PAVEL AL CORTINEI DE FIER care a fost pentru noi toţi, UN PUNCT DE REPER MORAL şi UN MODEL DE TRĂIRE PE ACEST PĂMÂNT.

Vă doresc o vizionare plăcută, dragi prieteni!

RICHARD WURMBRAND (1909-2001)

CLICK PE ACEST LINK PENTRU A CUNOAŞTE MAI MULT DESPRE PASTORUL RICHARD WURMBRAND

1 thought on “RICHARD WURMBRAND – UN APOSTOL PAVEL AL CORTINEI DE FIER”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!