ROMÂNII NOŞTRI “CREŞTINI DE 2000 DE ANI” AU PETRECUT ANUL NOU CU PIRANDE, MANELIŞTI ŞI DANSATOARE DIN BURIC

HAI SĂ FACEM UN EXERCIŢIU DE IMAGINAŢIE : CE-AR FI SPUS SFÂNTUL APOSTOL PAVEL DACĂ AR FI FOST PRINTRE NOI, DACĂ AR FI AVUT O TELECOMANDĂ ŞI DACĂ AR FI VĂZUT PROGRAMELE TV DIN NOAPTEA DE REVELION 2009/2010?!?

Mulţi sunt cei care s-au arătat foarte indignaţi din pricina programului de foarte proastă calitate pe care cele mai importante televiziuni ale ţării l-au avut în noaptea de Revelion, însă şi mai mulţi au fost cei foarte fericiţi că au avut ocazia să pocnească din degete atunci când Salam, Minune, Vijelie şi alte calamităţi naturale le-au spus “La mulţi ani!”

Revelioanelor de altădată le-au luat locul Paranghelioanele în care Guţă a jucat rolul lui Julieta iar Adi Minune a jucat rolul lui Romeo. În aceste Paranghelioane, pentru numai 30 de arginţi, actori consacraţi ai scenei româneşti, s-au transformat în circari şi au acceptat să pocească limba română învăţată în mulţi ani de şcoală pentru a se integra cât mai bine în “peisaj”. La PRO TV s-a dat lupta pentru supremaţia în distracţie între State şi Flacăra, pirandele din Aniela şi “hăuriţii” de top ai “Micului Paris”, iar la Antena 1, Dan Negru răcnea ca din gură de şarpe când Monica Columbeanu dădea din şolduri pe muzica lui Vijelie.

Goana după audienţa din noaptea de Revelion a atins proporţii înfiorătoare. Televiziunile nu mai au scrupule, bun-simţ, tradiţii, artişti. În vremuri de criză, când lupta pentru supravieţuire este acerbă, totul se rezumă la a aduce piranda să-şi fluture fustele multicolore pe ritmurile celor mai vestiţi şi mai coloraţi manelişti din patria noastră, la a-i pune pe cei care s-ar vinde oricum pe oricât în situaţii dintre cele mai penibile şi la a investi mult prea mulţi bani în indivizi îmbrăcaţi în aur şi paiete care SUB NICIO FORMĂ NU REPREZINTĂ ROMÂNIA!
Pun pariu că un străin care a zăbovit în noaptea de Revelion timp de câteva minute pe vreunul dintre posturile româneşti, şi-a imaginat imediat că a nimerit de fapt pe undele unei televiziuni din Bangladesh sau Istanbul. Nimic din ceea ce s-a petrecut cu sau fără voia noastră la televizor în ultima noapte a anului 2009 nu a arătat/simţit/auzit româneşte. Artiştilor de altădată le-au luat locul splendori blonde, bine bronzate, acoperite în zonele esenţiale de minijupe şi sutiene paietate, care au luat cursuri la seral de dansuri din buric. Zgomot, mult zgomot, urlete, manelăreală ieftină, haine sclipicioase, ritmuri străine, versuri deocheate, artişti care şi-au ignorat statutul şi pentru un ban în plus s-au transformat în circari. Actori adevăraţi cărora li s-au dat roluri penibile şi, drept urmare, au fost nevoiţi să-şi pocească limba învăţată în mulţi ani de şcoală pentru a se integra aşa cum trebuie în peisaj. Asta am văzut la televizor în noaptea de Revelion. “Tradiţia” se păstrează de câţiva ani buni, însă, MAI RĂU CA ANUL ACESTA PARCĂ N-A FOST NICIODATĂ!
De ceva timp încoace, mogulii au identificat ingredientele minune în reţeta succesului televizionistic: intoxicare cu manele şi porţi larg deschise pentru limuzinele “hăurite” ale cântăcioşilor de gen. Care mai “minunaţi”, care mai “salamişti”, care mai mici (de înălţime), care mai mari (în circumferinţa bustului), mai blonzi sau mai bruneţi, toată floarea cea bine plătită a maneliştilor autohtoni a făcut show în noaptea de 31 decembrie 2009.

STATEVILIONUL ŞI FLACAVILIONUL, MAI TARI DECÂT PARANGHELIONUL

Pro TV-ul şi Antena 1 sau, cum zicea un invidios, Prrom TV şi Hantena 1 şi-au disputat trofeul audienţelor în ultima noapte a lui 2009 şi pentru asta au scos artileria grea, care a ţintit direct neuronii ghinioniştilor aflaţi în fata “temanelizorului”.
Pe postul TV al lui Sârbu a rulat “Revelionul fără număr” gândit sub forma unei dispute pentru supremaţie între State şi Flacăra, nevasta lui ambiţioasă, ambele personaje-cheie din telenovela deja celebră prin cercurile piranderiei din “Micul Paris”, “State de România”. Astfel, petrecerea Pro TV-ului dată în cinstea Anului Nou s-a împărţit în Statevilion şi Flacavilion şi, o noapte întreagă, peste trei milioane de români au fost martorii manelăriei din Pache Protopopescu, au râs la glumele lui Cabral şi Pavel Bartoş, au cântat şi au dansat pe ritmurile lui Adi Minune, Jean de la Craiova şi Vali Vijelie.
Postul TV al lui Voiculescu ne-a prezentat un spectacol grotesc cu Nicolae Guţă pe post de Julieta şi Adi Minune în rolul lui Romeo, un Dan Negru care a răcnit din toţi plămânii şi un cuplu care altădată făcea furori, format din matusalemicii Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru. Vijelie a fost şi la filmările Antenei 1, însă aici a întruchipat un zeu din Epoca de Piatră căruia i se închinau Monica Columbeanu, Maria Cârneci, Niculina Stoican pe post de Albă-ca-Zăpada sau Jean Paleru şi Marguerita Clejanilor. Pregătită ca la carte, Columbeanca a învăţat şi câteva manele de referinţă din cultura românească, iar mai apoi a dat din şolduri la Kanal D, în timp ce Salam îşi dădea licenţa în cântări live însoţite de bine cunoscutul ecou. Judecând după audienţele înregistrate, “Revelionul fără număr” a bătut “Paranghelionul”, deşi Divertişii în reluare la Antena 1 au cucerit mai mulţi telespectatori decât Divertişii strămutaţi cu normă întreagă la Pro TV. Desigur, replica celui care se simte atacat ar fi: “Nu obligă nimeni pe nimeni să se uite! Există oricând o alternativă!”, însă poate atunci n-ar mai trebui să ne simţim jigniţi când englezii de la Top Gear ne cataloghează drept “un popor de ţigani”. La urma urmei, străinii care vizitează România, nu se uită la Discovery sau la Cartoon Network pentru a afla câte ceva despre România, ci se uită pe principalele posturi româneşti, iar apoi nu fac altceva decât să ne pună oglinda în faţă.

HAI, LA MULŢI ANI, HAOLES BAOLES!

CLICK PE LINKUL DE MAI JOS:

https://www.tomthecat.ro/unde-vom-ajunge-frati-romani-ce-se-va-alege-de-romania/

31 thoughts on “ROMÂNII NOŞTRI “CREŞTINI DE 2000 DE ANI” AU PETRECUT ANUL NOU CU PIRANDE, MANELIŞTI ŞI DANSATOARE DIN BURIC”

 • România se ţiganizează ireversibil datorită analfabetismului şi inculturii.
  Acesta este fructul pe care îl semănăm/culegem atunci când raţiunea este în comă.

  “Of, viaţa mea!”

  • NU NE MAI MIRĂ NIMIC ! DACĂ DOMNUL PRIM MINISTRU A ÎNCEPUT CU ÎNVĂŢĂMÂNTUL (15000 DE OAMENI RESTRUCTURAŢI) MAI AVEM PRETENŢII LA COPII EDUCAŢI ŞI DEŞTEPŢI ?!? ŞTIE SATANA UNDE SĂ ATACE… DAR EU CRED CĂ CEL CARE A VENIT CA UN MIEL ÎNTR-O IESLE , ARE MILĂ DE ROMÂNIA !

   • Îţi mulţumesc, dragă Floarea, pentru comentariul tău şi te mai aştept cu drag. Sunt de acord că diavolul ştie exact UNDE şi CUM să atace, dar tocmai de aceea ne-am întors la Dumnezeu. Noi nu trebuie să stăm cu braţele încrucişate, ci trebuie să ne îmbrăcăm cu toată armătura lui Dumnezeu, să ne înarmăm cu platoşa neprihănirii, să avem mijlocul încins cu Adevărul, să avem picioarele încălţate cu râvna Evangheliei, să luăm scutul credinţei ca să putem să ne apărăm de toate săgeţile arzătoare ale diavolului, să ne înarmăm cu coiful mântuirii şi sabia Duhului Sfânt care este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. (Efeseni 6:10-22) Numai aşa vom putea rezista la atacurile furibunde ale diavolului. Dumnezeu are milă de România, dar şi noi trebuie să ne implicăm şi să facem ceva pentru România (există multe căi prin care putem să avem un impact şi să promovăm VALOAREA contrabalansând fenomenele de degradare valorică din ţara noastră).

    Fii binecuvântată de Dumnezeu! LA MULŢI ANI!

  • BINE AI VENIT dragă Cătălin pe site-ul meu!

   Eu sunt perfect de acord cu ce ai spus mai sus dar aş nuanţa un pic. Este foarte adevărat că analfabetismul şi incultura au un cuvânt greu de spus dar eu aş zice că NECREDINŢA, ATEISMUL, MATERIALISMUL şi FORMALISMUL RELIGIOS sunt determinante pentru că sunt caracteristici dominante ale vieţii şi trăirii multor români, deşi poporul român se bate cu pumnul în piept că este “creştin de 2000 de ani”. Sunt ferm convins că DACĂ ROMÂNII AR AVEA TEAMĂ DE DUMNEZEU ŞI DACĂ AR TRĂI DUPĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII atunci ar începe să renască în România acele lucruri care au dispărut demult: bunul simţ, ruşinea, jena, pudoarea, curăţenia sufletească şi trupească, felul de vieţuire frumos şi plăcut care trebuie să caracterizeze viaţa omului care spune că este creştin (adică urmaş al Domnului Iisus Hristos).

   Eu cred că nu numai raţiunea este în comă, ci mai ales CREDINŢA ESTE ÎN COMĂ. Am putea spune că majoritatea românilor nu numai că sunt în comă din punct de vedere moral, ci mai mult, românii se află în starea de EXITUS SPIRITUAL adică o moarte spirituală, o lipsă a relaţiei reale şi profunde cu Dumnezeu prin intermediul Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, SINGURUL MIJLOCITOR

   Fii binecuvântat împreună cu cei dragi ai tăi! Te mai aştept.

 • De ce te plângi ?!? Românul face atât cât îl duce capul şi cât ştie ! E scris în Biblie să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului. Televiziunile de stat şi cele particulare au înţeles că mecanismul pieţei este CONCURENŢA iar în piaţa media, concurenţa se traduce prin cuvântul AUDIENŢĂ.
  E trist dar adevărat ! Acesta e nivelul cultural mediu al românului ! Dacă nu suntem ipocriţi, de aici trebuie să pornim orice discuţie şi strategie de creştinizare, misionarism, etc.
  Dacă încerci la un român ce toată ziua o are în conştient pe Miss Piranda şi Copilul minune, care fredonează ostentativ, în autobuz, melodii de la Paraziţii, Bug Mafia, Parlament sau alte chestiuni înrudite, să vii cu iniţiative de spirit înalt (creştinism, Duh Sfânt, etc) cum crezi că se uită şi ce crezi că un asemenea individ gândeşte despre tine ?!?

  Pentru ei, creştinism = crucea pe care şi-o fac ca să nu-i prindă Poliţia când fură, spovedaniile la Biserică când îşi înşeală nevestele şi le e frică că dorm în stradă că n-au cu ce-şi plăti chiria, beţiile şi bairamurile de Paşti şi de Crăciun când după ce vin de la Biserică o fac lată, etc.

  E o jignire pentru ei să le spui că NU SUNT CREŞTINI !
  Păi, cum adică nu sunt creştini, când ei merg toată ziua la Biserică, îşi fac cruce şi se roagă la Dumnezeu să-i ajute să îşi ducă la îndeplinire păcatele şi mai plătesc şi bir la Biserică atunci când vine popa cu botezul la bobotează sau la Paşti ?!?

  Hai să fim cinstiţi ! Ăsta e nivelul şi de aici trebuie să pornim în slujirea noastră creştină ! Dacă ne ocupăm de filozofii înalte, atunci vom avea ca ţintă numai elita, respectiv 0,01% din populaţie ! Restul o să ne ignore, o să ne huiduie sau o să ne categorisească ca fiind “duşi”, “nebuni”, “sectanţi”, etc. DE CE SE ÎNTÂMPLĂ AŞA ?!? Pentru că-i criticăm şi nu le prezentăm o învăţătură care să le satisfacă obiceiurile şi dorinţele ! Nu le spunem lucruri care să fie “plăcute” la auzire ! E trist dar, adevărat !

  Au fost unii scriitori români celebri în exil pe la Paris sau prin Germania care odată afirmau că le e ruşine că sunt români !
  Nu subscriu la depresia lor dar atrag atenţia că e o mare doză de adevăr în balcanismul nostru ! Celebrul critic muzical Iosif Sava (care a murit cu zile din prostia sistemului medical românesc) a căutat ani în şir (la emisiunile sale de Duminică) un răspuns la întrebarea : “Cum ieşim din mediocritate, balcanism şi spiritul gusturilor îndoielnice ?!?” Din păcate, Iosif Sava nu a găsit o soluţie deşi a intervievat mii de elitişti din ţară şi din exil !

  A mai fost unul pe nume Silviu Brucan care spunea că ne vor trebui 20 de ani ca să scăpăm de… (scuze, nu doresc să îl citez ca să nu torn gaz pe foc). În concluzie, pornind de la adevărul real al străzii trebuie să ne întrebăm :
  1) Ce e de făcut ?!?
  2) Ce politici şi strategii avem ?!?
  3) Cum dai maimuţa jos din copac şi cum înveţi porcul să se spele pe dinţi ?!?

  Un An Nou fericit şi La Mulţi Ani !

  • LA MULŢI ANI dragă Maidanezule!

   Mulţumesc mult pentru comentariul tău şi apreciez că te preocupă aceste probleme cu care se confruntă societatea românească şi care ne afectează mai mult sau mai puţin pe fiecare dintre noi. Mi-au plăcut foarte mult două întrebări fundamentale pe care le-ai pus (deşi iniţial îţi vine să râzi, dacă te gândeşti puţin mai mult, realizezi imediat că întrebările tale sunt foarte serioase şi pertinente, deşi la o primă vedere, par impertinente). Te mai aştept să intervii şi acum voi readuce în atenţia tuturor cele două excelente întrebări pe care le-ai pus:

   CUM DAI MAIMUŢA JOS DIN COPAC?!?
   CUM ÎNVEŢI PORCUL SĂ SE SPELE PE DINŢI?!?

 • Este dureros unde ne-a dus doctrina conform căreia poporul român este “creştin de 2000 de ani”, susţinută din nefericire nu numai de preoţi dar şi de intelectualii “creştini” ai neamului ! Unde sunt creştinii din vechime care mureau pentru doctrina şi păstrarea sfinţeniei ?!? Ce ar fi spus Sfântul Apostol Pavel dacă ar fi avut o telecomandă în noaptea de revelion 2010 ?!? Cred oare slujitorii Bisericii Ortodoxe Române că aşa vor intra românii în cer ??? Cred ei că economia de piaţă justifică urâţenia vieţii noastre, invazia prostului gust şi tembelizarea “entertainmentului”?!? Lasă că astăzi, de Bobotează, venim cu apă sfinţită şi gata… DUMNEZEU va fi foarte mulţumit…
  DOAMNE DUMNEZEULE, AI MILĂ DE NOI ŞI DESCHIDE OCHII CELOR CE RĂSPUND DE SUFLETELE NOASTRE !!!

  • Eu cred că nu există pădure fără uscături şi orice naţie are uscăturile ei.
   Dacă întindem degetul arătător spre cineva, celelalte degete se îndreaptă spre noi şi dacă cercetăm Sfânta Scriptură, găsim o mulţime de pilde pe care Mântuitorul nostru le-a spus, una dintre ele, care-mi place mult este “Pilda vameşului şi a fariseului” care zice : “A mai spus şi pilda aceasta pentru unii care se încredeau în ei inşişi că sunt neprihăniţi şi dispreţuiau pe ceilalţi […] Fariseul stătea în picioare şi a început să se roage în sinea sa, astfel : “Dumnezeule, îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, hrăpăreţi, nedrepţi, preacurvari sau chiar ca vameşul acesta… Însă vameşul stătea deoparte şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer… doar zicea : “Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul” şi Iisus a spus că mai degrabă vameşul a coborât acasă socotit neprihănit decât celălalt… Sunt sigură că toată lumea cunoaşte această pildă.
   În toate religiile există atât oameni buni, cât şi răi, cunosc mai mulţi oameni din diferite confesiuni şi cunosc şi pe unii care spun că numai ei se mântuiesc.
   E adevărat că în România, ţară ortodoxă, sunt mai mulţi din această religie care nu fac voia Domnului, dar nu cred că avem noi dreptul de a judeca pe cineva. Există UN JUDECĂTOR ÎN CER care ne va judeca cu dreptate şi fără părtinire şi probabil că în momentul când se vor întoarce, precum oaia rătăcită, Bunul Păstor se va bucura şi mai mult şi-i va iubi probabil mai mult decât pe cei care toată viaţa s-au dus pe drumul cel drept.
   Iisus a spus multe asemenea pilde, cum e şi “pilda fiului risipitor” sau pilda unde se spune că “cine se consideră fără păcat, să arunce primul cu piatra…”
   Cât despre programele TV româneşti, recunosc că sunt sub orice critică, parcă a dispărut calitatea şi sincer, chiar nu am urmărit manele şi alte circuri, m-am uitat pe programul Trinitas sau la vreun program unde erau colinde adevărate sau am citit ceva de suflet. Timpul e al nostru şi avem libertatea să-l folosim cum dorim.
   E trist cum se face propaganda non-culturii, e foarte trist că suntem invadaţi de tot felul de genuri care nu aparţin naţiei noastre, dar, sperăm că va trece şi valul acesta şi poporul se va trezi. Doamne ajută !

   • Îţi mulţumesc mult, dragă Lucia, pentru că ai avut bunătatea să vizitezi blogul meu. Sunt de acord cu foarte multe lucruri pe care le-ai scris dar aş avea şi eu câteva amendamente care cred că sunt necesare. Una este să arunci aiurea cu piatra şi să judeci prosteşte şi fără înţelepciune… şi alta este să faci o analiză foarte serioasă şi să reacţionezi atunci când “creştinii” noştri înţeleg să se comporte SFIDÂND LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII doar la câteva zile după ce am sărbătorit Naşterea Domnului. Este foarte adevărat că nu există pădure fără uscături dar există două feluri de “uscături” :
    1) oameni care la un moment dat se opresc din drumul lor greşit, îşi dau seama pe ce cale se află, îşi dau seama că sunt “uscături” şi se întorc cu adevărat la Dumnezeu
    2) oameni care sunt uscături, trăiesc toată viaţa ca nişte uscături şi mor ca nişte uscături.
    Din prima categorie fac parte oameni DIN ORICE BISERICĂ şi DIN ORICE CONFESIUNE esenţiale fiind sinceritatea inimii lor şi mai ales faptul că se întorc cu adevărat la Dumnezeu. Totuşi, eu n-am auzit în viaţa mea despre credincioşi baptişti sau evanghelici care merg la petreceri cu manele sau care se întinează privind asemenea mizerii la posturile de televiziune. În schimb, am foarte mulţi prieteni ortodocşi pe care i-am vizitat şi care au calculatoarele de acasă pline cu asemenea “muzică” mizerabilă. Nu mai discutăm de faptul că în proporţie de 80% calculatoarele prietenilor mei ortodocşi SUNT PLINE DE VIRUŞI datorită faptului că vizitează site-uri pornografice mizerabile pe când atunci când merg în vizită la familii de credincioşi baptişti sau evanghelici MI-E MAI MARE DRAGUL PENTRU CĂ AU CALCULATOARELE CURATE ŞI FĂRĂ NICIUN VIRUS !!! Cum îţi explici acest lucru ?!? DE CE PRIND MANELELE ŞI SITE-URILE PORNOGRAFICE LA CREŞTINII ORTODOCŞI ŞI DE CE NU PRIND LA CREŞTINII BAPTIŞTI SAU EVANGHELICI ?!? Oare care să fie explicaţia ? Ai tu vreuna ?!? Eu am una, dar aş vrea să văd care este explicaţia ta ! Bineînţeles că acei ortodocşi care participă la petrecerile de Anul Nou cu manele şi alte asemenea mizerii şi desfrânări, tocmai au fost de Crăciun la Biserica Ortodoxă ca să se spovedească şi să se împărtăşească, deci “totul e ok”, poţi să le mai spui ceva ?!? S-au spovedit, s-au împărtăşit şi apoi s-au dus să se întineze şi să se necurăţească participând la petreceri maneliste mizerabile cu tot felul de “minuni”, “vijelii” şi “salamişti”. S-au spovedit, s-au împărtăşit şi apoi s-au dus din nou în baruri şi cârciumi ! Hai să spunem lucrurilor pe nume şi să recunoaştem că în familiile baptiste sau evanghelice este mult mai multă neprihănire şi teamă de Dumnezeu decât în familiile ortodoxe, eşti de acord cu mine, Lucia ?!?
    Referitor la ceea ce spui… că există oameni din diferite confesiuni sau Biserici care spun că “numai ei se mântuiesc”… aici sunt perfect de acord cu tine, pentru că adevărata credinţă NU ESTE ÎNTR-O ANUMITĂ BISERICĂ SAU ÎNTR-O ANUMITĂ CONFESIUNE !!!
    Unii spun că în afara Bisericii nu există mântuire (extra Eclessiam nulla sallus) dar EU CRED CĂ ÎN AFARA LUI HRISTOS NU EXISTĂ MÂNTUIRE adică EXTRA CHRISTUS NULLA SALLUS ceea ce este cu totul altceva, eşti de acord cu mine ?!?
    Pe de altă parte… tu spui că va veni o vreme când oamenii formal ortodocşi SE VOR ÎNTOARCE PRECUM OAIA RĂTĂCITĂ DIN PILDA FIULUI RISIPITOR Tare aş fi fericit să fie aşa cum spui tu… Din nefericire, îţi dau o veste foarte proastă ! Religia Ortodoxă are o problemă foarte mare, ENORMĂ care dă naştere la un cerc vicios. Chiar dacă ar vrea unii oameni formal ortodocşi să se întoarcă la Dumnezeu cu adevărat, ei vor fi tentaţi SĂ NU SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU din cauza unei învăţături ortodoxe greşite (o adevărată erezie) care spune că “omul poate fi mântuit chiar şi după moarte”. Cu alte cuvinte… n-are importanţă că un om a fost surprins de moarte (să presupunem că a făcut un infarct şi a murit în 5 minute) chiar în timp ce drăcuia sau înjura de Dumnezeu şi de Hristos, chiar în timp ce-şi snopea în bătaie soţia şi copii, fiind beat criţă, chiar în timp ce fura sau curvea… INDIFERENT CUM A MURIT ACEL OM, indiferent că era un ateu sau un batjocoritor la adresa lui Dumnezeu, NU CONTEAZĂ pentru că după ce moare, se face o masă îmbelşugată (pe care se pune şi ţuică sau alte băuturi alcoolice), vine preotul, cântă o cântare, face o rugăciune pentru cel mort şi GATA… “S-A REZOLVAT” PROBLEMA… DUMNEZEU “ÎL IARTĂ” PE MORT ŞI SUFLETUL SĂU ESTE SCOS DIN IAD ŞI DUS ÎN RAI !!!
    Ce părere ai de chestia asta, dragă Lucia ??? Este o învăţătură bazată pe Biblie – Sfânta Scriptură ?!? Eu cred că NU ! Ia citeşte Pilda bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr şi ai să vezi că PENTRU BOGAT NU S-A MAI PUTUT FACE ABSOLUT NIMIC (nici măcar să i se dea puţină apă) ŞI BOGATUL A RĂMAS PENTRU VECII VECILOR ÎN IAD !!! Aşa spune Biblia, Lucia, nu spun eu ! NU S-A MAI PUTUT FACE NIMIC PENTRU SALVAREA ŞI MÂNTUIREA BOGATULUI ! Sunt convins că soţia bogatului şi rudele sale rămase pe pământ au încercat să cheme preoţi, să-i facă slujbe, să-i cânte, să se roage pentru el, să-i facă mese cu mâncare şi băutură, parastase, etc… DAR NIMIC DIN TOATE ACESTEA NU L-AU PUTUT SCOATE DIN IAD PE BOGATUL NEMILOSTIV CARE A RĂMAS ACOLO PENTRU TOTDEAUNA !!!
    Din nenorocire, dacă-i spui românului că “se mai poate face ceva şi după moarte” (teoria eretică a scoaterii din Iad şi a mutării în Rai) atunci românul va spune aşa : “Aaaa, daaaa ?!? Serios ? Se mai poate face ceva şi după moarte ??? Aaaa… păi atunci e foarte bine… pot să îmi trăiesc viaţa liniştit ca şi până acum… Pot să fur şi să mint mai departe… Pot să îmi înşel mai departe nevasta… Pot să merg mai departe la cârciumă… Pot să ascult manele câte vreau eu “pentru sufletul meu”… Pot să-mi snopesc în bătaie soţia şi copiii… Pot să drăcui şi să înjur de Hristos şi de Dumnezeu… Pentru că oricum… după ce voi muri, nevastă-mea îmi va face un parastas, va chema un preot care va cânta şi se va ruga pentru sufletul meu… şi uite aşa o să fiu mântuit… şi o să fiu scos din Iad şi dus “la loc cu verdeaţă”. Aşa că n-are sens să-mi bat capul cu pocăinţa asta şi cu faptul că trebuie să mă întorc la Dumnezeu !!!
    CE PĂRERE AI, LUCIA ?!? Acum ai înţeles care este pericolul ENORM reprezentat de această erezie ortodoxă care spune că “se mai poate face ceva” chiar şi după moarte ???
    TU EŞTI UN CAZ FERICIT ŞI O EXCEPŢIE PRINTRE ROMÂNII DECLARAŢI ORTODOCŞI ! Pentru că sunt foarte puţini cei ca tine care s-au uitat de Revelion la TV TRINITAS sau care au căutat să petreacă într-un mod plăcut şi curat înaintea lui Dumnezeu !
    Tu ori eşti fiică de preot Ortodox, ori bunicul tău a fost preot, ori ai crescut de mică prin Mănăstiri sau cine ştie care o fi explicaţia ! Dar trebuie să accepţi crunta realitate că EXISTĂ FOARTE PUŢINI oameni care au o asemenea discuţie cum avem noi doi acum sau care caută să trăiască o viaţă de neprihănire înaintea lui Dumnezeu. Poporul român NU SE VA TREZI DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL şi va orbecăi mai departe în întuneric şi păcat, atâta timp cât Biserica Ortodoxă continuă să întreţină şi să propage GRAVE EREZII de genul “se mai poate face ceva şi după ce omul păcătos a murit” sau “după moarte, omul poate fi scos din Iad şi dus în Rai, adică poate fi mântuit”.
    Te rog să asculţi Cuvântul lui Dumnezeu şi să iei aminte la litera şi spiritul Sfintei Evanghelii !

  • Stimate domnule Wagner, există foarte multe adevăr în tot ceea ce ai scris, tu, frate al meu întru Hristos şi vechi slujitor al lui Dumnezeu.
   Mi-a plăcut extraordinar de mult întrebarea pe care ai pus-o şi pe care o voi relua şi eu:

   “CE AR FI SPUS SFÂNTUL APOSTOL PAVEL DACĂ AR FI AVUT O TELECOMANDĂ ÎN NOAPTEA DE REVELION 2009/2010?!?”

   Dragă domnule Wagner, AI FOST COLOSAL şi m-ai lăsat fără cuvinte !!! Ai reuşit să sintetizezi printr-o singură frază tot ce aş fi scris eu într-o pagină web întreagă !!! M-ai făcut praf ! Mulţumesc din toată inima lui Dumnezeu care a îngăduit să existe oameni ca tine care sunt capabili să pună întrebări atât de serioase.
   Mi-a mai plăcut foarte mult că ai subliniat foarte bine “soluţia” pe care o propune Biserica Ortodoxă în vederea “curăţirii” păcatelor acumulate de români cu ocazia Crăciunului şi Revelionului ! “Soluţia” este foarte simplă şi foarte uşor aplicabilă: DE BOBOTEAZĂ, VINE PREOTUL CU APĂ SFINŢITĂ, NE STROPEŞTE UN PIC ŞI GATA… “S-A REZOLVAT” PROBLEMA PĂCATELOR NOASTRE ŞI DUMNEZEU NU VA MAI AVEA CE SĂ MAI ZICĂ DESPRE NOI !!!
   Poate unii nu vor gusta ironia, dar în spatele acestei fine ironii, stă multă înţelepciune şi o foarte bună cunoaştere a Cuvântului lui Dumnezeu ! Fii binecuvântat pentru acest comentariu excelent pentru care te felicit şi îţi mulţumesc !

 • Adevărul este că s-au inversat valorile. Cei ce se străduiesc să facă voia lui Dumnezeu sunt demodaţi, depăşiţi, etc., spun ei. Iar cei ce fac lucruri imorale sunt la modă.
  Însă noi Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că aici suntem doar trecători pe acest pământ. Cetăţenia noastră este sus în ceruri. Domnul Iisus să aibă milă şi de ei ca să poată înţelege cât de mult ne iubeşte Dumnezeu. Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe SINGURUL SĂU FIU ca prin jertfa LUI să fim MÂNTUIŢI!

  • BINE AI VENIT, dragă Mihaela!

   Sunt perfect de acord cu tot ce ai scris şi îţi mulţumesc mult pentru comentariul tău.
   Această răsturnare de valori nu face altceva decât să confirme faptul că trăim vremurile din urmă când putem vorbi de o culme, de un apogeu al păcatului şi întinăciunii. Oamenii îşi întorc urechile şi închid ochii ca să nu audă şi să nu vadă Cuvântul lui Dumnezeu pentru că nu le place să li se vorbească despre realitatea vieţii lor, despre păcat şi despre moartea veşnică. În schimb, oamenii se orientează spre lucruri “plăcute”, bancuri, glume, divertisment, etc… lucruri care nu le folosesc la nimic, ba mai mult îi depărtează şi mai mult de Calea Mântuirii. Faptul că ne spun unii că suntem “demodaţi” sau “depăşiţi” nu ne va opri niciodată să continuăm să vestim adevărul Cuvântului lui Dumnezeu, cu orice preţ şi cu orice risc. Jertfa supremă a Domnului nostru Iisus Hristos poate fi zădărnicită de cei care refuză în mod sistematic să-L primească în inimile lor ca Domn şi Mântuitor personal.

   Te mai aştept să intervii oricând doreşti şi Îl rog pe bunul Dumnezeu să-ţi dea un an 2010 binecuvântat şi fericit!

  • Elena, te rog să citeşti un pic mai jos, comentariul domnului Wagner care a sintetizat prin câteva cuvinte tot ce aş fi dorit să-ţi spun referitor la afirmaţia ta conform căreia “gusturile nu se discută”. Cu ocazia acestor Sărbători de Crăciun şi de Anul Nou, mi-am consolidat şi mai mult părerea că ROMÂNIA SE AFLĂ ÎN PLIN PROCES DE MANELIZARE ŞI DE FERENTARIZARE! UNDE VOM AJUNGE?!? Ce fac preoţii Bisericii Ortodoxe Române? Cu ce se ocupă? Ce păzesc ei? Care este misiunea şi datoria lor? La ce le folosesc Seminarele şi Institutele Teologice pe care le-au absolvit?!? Dumnezeu să aibă milă de această ţară!

  • Dragă Elena, acum am puţin mai mult timp la dispoziţie şi doresc să-ţi mulţumesc pentru comentariul tău dar aş avea şi eu un amendament la teza conform căreia “gusturile nu se discută”. Poate că gusturile nu se discută, atâta timp cât cel care are asemenea gusturi stă cuminte în banca lui. N-are decât să-şi pună o cască profesională pe urechi şi să asculte la maximum aceste mizerii ordinare până i se fac creierii PRAF… Din punctul meu de vedere este liber să facă asta de dimineaţa până seara şi dacă vrea şi toată noaptea. CU O SINGURĂ CONDIŢIE! SĂ NU DERANJEZE VECINII DE BLOC! SĂ NU NE BAGE PE GÂT ACESTE GUNOAIE, OTRĂVIND TOATE POSTURILE DE TELEVIZIUNE! SĂ ŢINĂ CONT CĂ NU TOATĂ LUMEA VREA MUZICĂ DE GENUL “PE LA SPATE” PENTRU CĂ MAI EXISTĂ ŞI OAMENI CU BUN SIMŢ, CU RUŞINE ŞI CU TEAMĂ DE DUMNEZEU ÎN ŢARA ASTA!!!
   Nu cred că vrei ca acest microb al acestei infecţii “muzicale” să ajungă să-i contamineze mâine-poimâine şi pe copiii tăi! Oare tu ai copii?!? Eu cred că tu vrei să trăieşti într-o ţară în care să fie promovate lucrurile frumoase şi valoroase, nu bătaia de joc şi lipsa de bun-simţ, ca să nu mai vorbesc despre limbajul obscen care nu face cinste nimănui, mai ales poporului român care se bate cu pumnul în piept că e un popor “creştin de 2000 de ani”. UNDE ESTE TEAMA DE DUMNEZEU ŞI FELUL CURAT ŞI CREŞTINESC DE A TRĂI?!? Se regăsesc cumva în această “muzică” care nu promovează altceva decât idei de genul “pe la spate”?!? ASTEA SUNT GUSTURI??? ŞI TU SPUI CĂ GUSTURILE NU SE DISCUTĂ?!? Dar despre ce să discutăm, Elena?!? N-ar fi mai bine să-i lăsăm să-şi facă de cap în ţara asta şi să ajungem cu toţii să ne bălăcim în mocirla păcatului şi a morţii??? Asta vrei, Elena, să facem?!? Să ne resemnăm şi să acceptăm MURDĂRIA şi NECURĂŢIA ridicate la rang de virtute?!? EU REFUZ UN ASEMENEA STIL DE VIAŢĂ! EU DORESC SĂ FIU UN URMAŞ AL DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Vrei şi tu, Elena?!?

 • Credeam că sunt printre puţinii indignaţi de aceste paranghelioane… Doamne, unde am ajuns… s-au făcut de râs chiar şi mulţi dintre cei catalogaţi drept artişti de valoare… Of! Adevărat, parcă ce a fost anul acesta n-a mai fost niciodată… Cei puţini şi-au bătut joc de cei mulţi…
  Sper să nu se mai întâmple niciodată aşa ceva!

  • Mulţumesc mult, Maria, pentru comentariul tău realist şi obiectiv.

   Te rog să citeşti un pic mai sus, comentariul domnului Wagner care a sintetizat prin câteva cuvinte tot ce aş fi dorit eu să spun referitor la afirmaţia unei doamne Elena care mai sus a afirmat că “gusturile nu se discută”. Cu ocazia acestor Sărbători de Crăciun şi de Anul Nou, mi-am consolidat şi mai mult părerea că ROMÂNIA SE AFLĂ ÎN PLIN PROCES DE MANELIZARE ŞI DE FERENTARIZARE! UNDE VOM AJUNGE?!? Ce fac preoţii Bisericii Ortodoxe Române? Cu ce se ocupă? Ce păzesc ei? Care este misiunea şi datoria lor? La ce le folosesc Seminarele şi Institutele Teologice pe care le-au absolvit?!? Dumnezeu să aibă milă de această ţară!

 • Asemenea nouă sunt puţini… Probabil că se ia în considerare ce le place multora şi nu se mai ţine cont de calitate… Nu ştiu cum au fost restul posturilor TV… dar Antena 1 a fost sub orice critică!!!

  • Offf… Doamne ! De ce atâta răutate ?!? Ce aveţi cu ei ? Păi acele televiziuni de 2 lei, de ce să plătească nişte actori sau cântăreţi de valoare, poate cu sume modeste, când îi plătesc gras pe manelişti ?!? De ce să nu le umple buzunarele şi aşa doldora de bani şi mai ales de valută, pentru care, nu-i aşa, săracii de ei, nu plătesc nici impozit ?!? Nouă ne îngheaţă pensiile, dar, lor de ce oare nu le impozitează veniturile fabuloase ??? Au ajuns să ne sfideze cu maşinile lor luxoase şi cu palatele lor, pentru care nu plătesc nici măcar curentul electric pe care îl consumă.
   Păi, concurenţa este mare între televiziuni şi fără manelişti nu prea au succes. RUŞINE celor care îi aduc pe ecranele televizoarelor ! Eu nu am nimic cu cei din această etnie, dar li se dă o importanţă prea mare ! Să-i lase la nunţile lor, la petrecerile lor, dar nu la TV ! Şi nu numai Antena 1 a fost sub orice critică, ci toate posturile TV. Pur şi simplu nu am avut ce vedea în noaptea de Revelion !!!
   Şi bine ai spus, noi românii, ne-am cam pierdut identitatea ! Părintele Iustin Pârvu a avut perfectă dreptate când a spus că ” trăim o epocă diavolească”.
   Vă doresc un An Nou cu sănătate, bucurii şi să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ţină minţile treze, să nu ne abatem de la Calea Rugăciunii, pentru că numai aşa putem ajunge la mântuire !

   • Mulţumesc mult, dragă Elena, pentru comentariul tău şi sunt de acord cu tot ce ai scris, eşti pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Mi-a plăcut foarte mult ce a spus părintele Iustin Pârvu referitor la “epoca diavolească” în care trăim. Dânsul are perfectă dreptate. Dar hai să apelăm la un exerciţiu de imaginaţie. Ce-ar fi dacă PRO TV sau ANTENA 1 ar avea câte un director baptist sau evanghelic ?!? Crezi că ai mai vedea la televizor toate porcăriile şi toate mizeriile ?!? Eu te asigur că NU. Dacă aceste instituţii ar fi conduse de oameni credincioşi, cu teamă de Dumnezeu şi cu respect faţă de Biblie, atunci şi programele TV respective ar fi o încântare şi o plăcere pentru noi, telespectatorii. Programele de Revelion ar deveni foarte plăcute, ar fi promovate adevăratele valori şi nu ar mai fi permise “crăciuniţe” cu fuste foarte scurte şi decoltee generoase sau “cântăreţe” care nu contează că n-au voce deloc, dar au “alte daruri” şi “talente deosebite”. Îţi mulţumesc din toată inima pentru cuvintele tale frumoase ! Foarte bine ai spus să nu ne abatem de la Calea Rugăciunii şi mai ales să nu ne abatem de la învăţătura sănătoasă a Cuvântului lui Dumnezeu ! Fii binecuvântată ! Doamne ajută !

  • BINE AI VENIT dragă Lole şi îţi mulţumesc pentru că te preocupă asemenea probleme în timp ce alţii au ca prioritate mizeriile şi nimicurile acestei lumi pline de întinăciune şi păcat ! Păi, nu te mira deloc pentru că tu ridici o problemă importantă care este abordată chiar de Domnul Iisus Hristos. El ne vorbeşte despre POARTA CEA LARGĂ şi despre POARTA CEA STRÂMTĂ (Luca 13:23-24) Normal că suntem puţini… Pe Poarta cea largă oamenii dau năvală cu milioanele sau chiar cu miliardele… Această Poartă largă duce spre Iad. În schimb, mai există şi Poarta cea strâmtă care duce spre Rai. Din nenorocire, oamenii nu se omoară prea tare să intre pe Poarta cea strâmtă, ba chiar nu vezi deloc înghesuială acolo. Poarta cea strâmtă este atât de strâmtă încât nici măcar doi oameni nu pot intra pe ea în acelaşi timp. Pe Poarta cea strâmtă se poate intra numai UNUL CÂTE UNUL pentru că mântuirea nu este colectivă, nu putem fi mântuiţi la grămadă ! Credinţa, pocăinţa şi întoarcerea omului la Dumnezeu sunt INDIVIDUALE adică FIECARE DINTRE NOI TREBUIE SĂ LUĂM DECIZIA SĂ-L PRIMIM PE DOMNUL IISUS HRISTOS ÎN MOD INDIVIDUAL. Degeaba spunem că “suntem răi şi păcătoşi”, dacă eu personal nu am ajuns la concluzia că SUNT UN OM PĂCĂTOS ŞI SUNT PIERDUT FĂRĂ HRISTOS. Intrarea pe Poarta cea strâmtă presupune MULTE RENUNŢĂRI LA POFTELE ŞI PLĂCERILE ACESTEI LUMI… Cei care realizează programele TV pentru “cei mulţi” nu fac altceva decât jocul diavolului… adică ajută milioanele de oameni să intre mai uşor pe Poarta cea largă care duce spre Iad. Dar realizatorii acestor programe şi conducerile acestor televiziuni nu-şi dau seama că prin ceea ce fac… chiar şi ei intră inevitabil pe Poarta cea largă… Şi se vor trezi într-o zi… în Iad.

 • Suntem foarte departe de unde vrem să ajungem… Nici măcar nu vedem ţinta !
  Lumea traversează o secetă spirituală. Căile de acces între oameni devin tot mai puţine şi de slabă factură. Când nu vor mai fi deloc, nu va mai fi decât pustiu între oameni. Suntem foarte aproape. Materialismul, egocentrismul, carierismul, pun stăpânire pe tot mai mulţi oameni. Lumea este secularizată, desacralizată, trăind fără nicio ţintă. Şi noi, românii, facem parte din acest sistem, din acest univers ce traversează schimbări radicale din toate punctele de vedere.
  NIMENI NU POATE SĂ-NVINGĂ FĂRĂ CA ALTUL SĂ PIARDĂ (Seneca)

  Un an bun, cu sănătate şi multă iubire !

 • Odată cu trecerea timpului, noi, Românii, o să ne pierdem identitatea! Să nu credeţi că sunt rasist şi că am ceva cu maneliştii! Ei îşi cântă “muzica” lor şi poate s-o cânte zi şi noapte fără a mă deranja. Problema este că această “muzică” e prea mediatizată de toate posturile de televiziune. Să aibă un post al lor de manele şi cui îi place, n-are decât să asculte. Dar nu mă obliga pe mine să ascult, CEEA CE NU-MI PLACE şi când deschid un post TV, oricare ar fi el, să aud această “muzică” pe care eu NU O AGREEZ! Aceasta este opinia mea şi mi-o însuşesc ca atare. Cu drag şi multă stimă!

 • Aş fi încântat să vă pot răspunde la alte blog-uri, cu subiecte, care au la bază cultura, muzica, artiştii cu bun simţ, unde să reiasă că suntem Români care îşi etalează adevăratele valori de artişti adevăraţi, despre ortodoxie, cultură, etc…
  Dar despre ce program a fost în noaptea de Revelion sau ce artişti au participat… mi se pare că noi nu mai suntem… Români. Eu o numesc o invazie de Alba Neagra sau invadatori estici… coloraţii…
  Este un păcat mare şi pentru Biserica Ortodoxă care nici ei nu mai sunt ca altădată, trăim într-o lume fără o ţintă, fără o direcţie spre bine, parcă totul se năruie, se pierde, nimic nu mai este normal…

  Vă doresc un an bun cu multă sănătate şi iubire !

 • Nu prea au manelele şi maneliştii nimic de a face cu Crăciunul, însă a rămas pentru unii un obicei de a tăia porcul, de a bea şi de a petrece cu muzica ce le place.
  Fiecare cu sufletul său, ce se poate spune altceva?!?

  • @ NINA

   “Nu prea”?!? Nu prea au de-a face manelele şi maneliştii cu Crăciunul?!? Iartă-mă dar acest “nu prea” trebuie eliminat COMPLET. Cum adică “nu prea au de-a face?!?” Păi, asemenea mizerii şi gunoaie ale acestei lumi pline de întinăciune şi păcat, NORMAL CĂ N-AU ABSOLUT NIMIC ÎN COMUN CU SĂRBĂTOAREA NAŞTERII DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS!!! Este foarte clar acest lucru! Dar “moş crăciun” are vreo legătură cu Sărbătoarea Naşterii Domnului?!? Dar “crăciuniţele” alea aproape dezbrăcate au vreo legătură cu Sărbătoarea Naşterii Domnului??? Dar faptul că oamenii trăiesc în chefuri şi beţii, în desfrâuri şi în atâta necurăţie, are vreo legătură cu Sărbătoarea Naşterii Domnului?!? Dar îmbuibarea cu şapte tone de haleală şi o mie de sortimente de cărnăraie şi prăjeli de toate felurile are vreo legătură cu Sărbătoarea Naşterii Domnului??? Dar cantităţile impresionante de băuturi alcoolice consumate (chiar şi de adolescenţi şi tineri), au vreo legătură cu Sărbătoarea Naşterii Domnului?!?

   CUM ADICĂ “FIECARE CU SUFLETUL SĂU”?!? Păi ce legătură poate să existe între mizeriile astea de manele şi un suflet curat şi temător de Dumnezeu care doreşte să sărbătorească Naşterea Domnului într-un mod plăcut lui Dumnezeu?!? Sunt întrebări la care trebuie să răspundem cu toată seriozitatea. Doamne, ajută! Doamne, ai milă de ţara asta!

 • Nici nu mă miră că în toamna anului trecut am fost întrebată de o profesoară : “Unde este România ?
  În Africa sau în Asia ?!?” Când i-am spus despre Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Hagi… s-a mirat pentru că nu ştia unde este România dar ştia foarte bine cine sunt aceşti oameni. În prezent, în România se promovează non-valoarea în timp ce tot ceea ce este bun şi frumos, se înlătură. Cine se uită la unele posturi TV româneşti, va crede că au invadat indienii, iar muzica este de toată jena… Oricând şi la orice oră găseşti pe la posturile TV din România “vijelii”, “salamuri”, “minuni” şi câţi or mai fi ca ei… Toţi aceştia, au făcut bani pe seama celor care i-au admirat pentru ,,au viaţa mea”, ,,să moară duşmanii” şi alte asemenea gemete intonate cu nasul plin… Aceşti indivizi au reuşit cu banii lor să invadeze televiziunile… Oare se va adeveri faptul că nu peste mult timp România se va scrie cu RR ?!? Ceea ce vedem în prezent pledează în favoarea acestei teze.
  Domnul să se îndure şi să trezească România la o viaţă nouă după voia Sa !

 • Tocmai pentru că nu mai vedem divertismentul care ar trebui să fie măcar în noaptea Revelionului, personal, în seara de Revelion nu mă uit deloc la televizor. Ascultăm muzică, petrecem, privim afară focurile de artificii, sperând la un an mai bun. Despre cei care întrec măsura (în ceea ce priveşte consumul de alcool, manelele, proasta educaţie, etc.) eu consider că acei oameni aşa au caracterul mereu, nu numai cu ocazia unor sărbători. E adevărat că toate aceste comportamente nu dau dovada de a fi creştin, dar nu Biserica sau preoţii ori credinţa ortodoxă e de vină ! Dacă oamenii sunt în ziua de azi delăsători, răi, cu multe vicii, nu credinţa ortodoxă e de vină, ci noi, toţi oamenii care le-am permis şi poate am încurajat într-o oarecare măsură dezvoltarea viciilor pe posturile de televiziune. Cei care nu prea ştiu ce vor sau persoanele uşor influenţabile se inspiră cu uşurinţă din ceea ce văd la televizor şi fac la fel, crezându-se astfel la modă.
  Toate lucrurile sunt bune atât timp cât îşi au rostul lor, atât timp cât sunt importante pentru viaţă în general. Depăşirea limitelor e cauzată de OAMENI CARE DE FAPT NU AU LEGĂTURĂ CU RELIGIA pentru că drogurile, alcoolismul şi multe altele le întâlnim la oameni ce fac parte din toate categoriile religioase. Deci, în concluzie, nu o anumită religie e de vină, ci aceia care nu au caracter şi nu respectă măcar o parte din credinţă, nu au maniere sau bun simţ !
  Toate cele bune în Noul An şi să sperăm că vom deveni mai buni şi mai respectuoşi unii cu alţii ! La mulţi ani !

 • Păcat că am ajuns de râsul Europei şi de râsul lumii întregi… Strămoşii noştri s-ar întoarce în mormânt dacă ar şti cum am ajuns noi!!!

 • Lucrez în sănătate şi văd săptămânal, poate chiar zilnic, zeci-sute de medici rezidenţi care vin să-şi ridice atestatele de recunoaştere a diplomelor în străinatate. Pur si simplu e naşpa ! Situaţia e valabilă în toate domeniile cu toate elitele ! Atunci de ce ne mai mirăm de ceea ce vedem în presă şi la TV ?!? E clar ce se cerne şi ce rămâne în ţară ! E scris în Biblie să nu arunci perlele la porci şi să nu arunci cu firimituri la câini. Sunt cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos !
  Trăim vremuri grele şi fără o politică adecvată o să ajungem foarte rău ! Proxenetismul în România nu e numai la nivel de “after dark”. Din păcate, se manifestă la nivel de conştiinţă, intelect, conducere, etc. E o prostituţie intelectuală generalizată ! Ipocrizia şi proxenetismul intelectual fac atât legea, cât şi cererea şi oferta în România iar dacă bisericile creştine adoptă politica struţului sau a iepurelui, atunci va fi foarte rău. Propaganda creştină şi ideologia, misionarismul şi învăţătura trebuie în primul rând transmise acolo unde lipsesc cel mai mult.
  Câţi dintre liderii şi diaconii creştini au curajul să meargă de exemplu în barurile de streaptease să le cumpere un suc la prostituate şi dansatoare iar în loc de servicii “de relaxare” să le citească din Biblie sau să le ofere Biblii, broşuri şi învăţături creştine în acest timp ?!? De ce nu merg în discoteci, pub-uri etc, să vorbească cu DJ-ul şi să comande contracost şi o melodie-două creştine ?!? De ce nu merg şi la spectacolele de divertisment în aer liber şi să ţină şi ei un mic discurs între numerele de comedie sau altceva ?!? Sună jignitor? Vă înşelaţi ! Domnul Iisus nu a mers acolo unde era mai uşor ci acolo unde era mai greu ! Biblia ne spune că Domnul a mântuit femei uşoare, necreştini şi necreştine, vameşi, tâlhari, leproşi, etc. De ce multor preoţi şi pastori cu har care se dau foarte verticali le face plăcere să se complacă şi să-şi exercite misiunile la adăpostul şi la căldurica din biserici ?!? Hai să fim serioşi ! Să lase politica struţului, frica de mafie, interlopi, peşti, masoni, etc şi să înceapă lupta cu diavolul exact din casa şi locaşurile lui. Dacă vă iubiţi ţara şi vreţi să scăpaţi de haos şi întuneric spiritual în România, luaţi câteva măsuri urgente care se impun ! Tăiaţi răul din rădăcină şi atacaţi diavolul chiar din bârlogul şi vizuina lui ! Nu vă suiţi în vârful inaccesibil al muntelui atât de sus şi de departe încât Satana să nu vă mai audă ! Mergeţi chiar în casa lui si duceţi acolo Cuvântul lui Dumnezeu dacă vreţi să îl alungaţi pe diavol ! Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu ! Amin!

 • Eu văd România la ora actuală ca un tort multidimensional unde fiecare se bate pentru supremaţia conducerii şi a controlului unei felii. Feliile sunt: partidele şi organizaţiile politice şi apolitice, sectoarele economice, turismul, fotbalul şi sportul, terenurile, mass-media, TV-urile, radiourile şi presa, etc. Problema gravă e că acest tort e ca un ceasornic şi fiecare felie e corelată cumva cu celelalte, nu există felie care poate supravieţui autonom şi independent. Dacă Biserica se refugiază şi se limitează numai la minuscula sa felie atunci războiul cu Diavolul este din start pierdut. Propaganda creştină este o simplă pierdere de timp atâta timp cât nu se adresează şi nu se implică efectiv în Sectoarele de activitate ale diavolului şi nu începe pe faţă şi deschis, lupta cu acest tiran al Răului.
  Şi comuniştii ne amăgeau cu comunismul care va veni într-o zi, cu o societate ipotetică egală şi echitabilă, prosperă şi ideală, etc, etc. Pe hârtie suna perfect !
  În realitate, sistemul comunist s-a dovedit un dezastru ! O mare minciună şi o sursă de mari deziluzii şi decepţii !
  Dacă Biserica vrea într-adevăr să-L slujească pe Dumnezeu şi pe Domnul nostru Iisus Hristos, atunci trebuie să facă sacrificii, să creadă cu adevărat în Cuvântul lui Dumnezeu şi să înceapă războiul împotriva mafiei şi a diavolului. Acest război nu trebuie să se rezume la nişte simple predici, discursuri, conferinţe adică diverse acţiuni întreprinse pe felia ei de tort, ci va trebui ca Biserica să aibă curajul în primul rând să atace vehement întreg tortul şi ceasornicul indiferent de consecinţe ! Să-i ceară protecţie şi ajutor Domnului dar să treacă neîntârziat la atac pe faţă ! Numai aşa se va schimba ceva ! Jos mafia, hoţia şi ipocrizia ! Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu ! Amin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow