UNDE VOM AJUNGE, FRAŢI ROMÂNI? CE SE VA ALEGE DE ROMÂNIA???

ROMÂNIA MEA

Ieri am primit un e-mail al cărui subject se intitula RUŞINE PENTRU MASS MEDIA. Mesajul este forwardat şi reforwardat şi a fost scris de un domn inginer Horia Mironescu pe care NU am avut plăcerea să-l cunosc dar care mi-a făcut o impresie bună prin tot ceea ce a scris. Chiar am început să mă întreb unde am ajuns, Doamne Dumnezeule ?!? Există foarte mult adevăr în aspectele semnalate de domnia sa, de aceea am hotărât să public acest material interesant pe blogul meu şi vă invit cu drag să-l citiţi şi să-l recomandaţi tuturor prietenilor voştri mai ales dacă vă iubiţi cu adevărat ţara şi dacă vă gândiţi la binele şi viitorul României.

Iată mesajul propriuzis pe care l-am primit :

RUŞINE PENTRU MASS MEDIA

Ziariştii din Occident îşi apără conaţionalii, arătând cu degetul spre România, naţiune care în proporţie de 70 % ajunge în Europa să se identifice cu sintagma de “Ţigania” sau ţara ţiganilor europeni.

CUM S-A AJUNS AICI ?!?

Nu discutăm despre impotenţa diplomaţiei româneşti care şi-a făcut o tradiţie din a fi una dintre cele mai slabe, fricoase şi lipsite de reacţie diplomaţii europene, care nu face mai nimic ca să apere poziţia şi onoarea românilor în lume.

În Elveţia, “ciorile de români” sunt striviţi în presa elveţiană de cel puţin o săptămână şi nu există încă nicio reacţie oficială a Ministerului Afacerilor Externe, că doar de aia plătim taxe şi impozite.

Discutăm despre faptul că România, este poate singurul caz în care mass-media, nu numai că nu ia apărarea românilor care tind să fie identificaţi cu etnia rromă, ba dimpotrivă, chiar promovează o Românie manelistă.

Un bun prieten de-al meu, elveţian, manager la o companie elveţiană din
România, mi-a transmis câteva lucruri pe marginea atacurilor dure la adresa românilor din Elveţia şi vă invit să citiţi şi voi :

Dragul meu,

Văd şi remarc, pe bună dreptate, că românii sunt supuşi unui tir de acuzaţii îngrijorătoare în Elveţia. Sincer să fiu, este pentru prima oară când în ţara mea, Elveţia, conaţionalii mei se pronunţă cu o asemenea agresivitate la adresa unei naţiuni europene… Totuşi, hai să vedem CUM S-A AJUNS AICI ?!?

Ştii bine că eu lucrez şi locuiesc în România de 5 ani. Dragule, sunt şocat de faptul că în presa română, NICI MĂCAR UN SINGUR ZIAR nu a scris editoriale de atitudine faţă de linşajul mediatic la care sunt supuşi românii din Elveţia.

Sunt surprins să văd că oficialii din politica voastră externă, se fac că nu văd şi că nu aud… şi nu se declară, oficial, nici măcar îngrijoraţi de escaladarea acestor lucruri la adresa românilor în presa elveţiană. Păi, dacă voi, românii, nu vă apăraţi, CINE SĂ VĂ APERE ?!? Ştii de exemplu faptul că au existat luări de poziţie din partea presei germane, adică au ajuns până şi ziariştii nemţi să-i apere pe români, în timp ce ziariştii voştri nu spun nimic şi nu scot niciun sunet ?!?

Pentru un elveţian este o chestiune ciudată, pe care o poate elucida doar trăind în România. Pentru că, să mă ierţi, însă este binecunoscut faptul că programele voastre TV abundă în producţii centrate pe imaginea ţiganilor. Un exemplu concludent este chiar ultimul Revelion când am văzut o chestiune absolut grotească !!! Am văzut pe posturile voastre TV cum nişte valori istorice ale românilor, erau “jucate” de către nişte celebrităţi locale cărora li se spune “manelişti”.

Fetiţa mea, învaţă la Şcoala Germană din Bucureşti, iar colegii ei, discută în pauze despre aventurile unei prinţese din filmul “Inimă de Ţigan”. Ce părere ai de chestia asta ?!?

În ziarele din România, nunţile, divorţurile şi viaţa privată a ţiganilor sunt cap de afiş, astfel încât întreaga imagine a ţării este construită în jurul lor… şi atunci CUM VREŢI SĂ NU FIŢI IDENTIFICAŢI CU EI ???
Cu alte cuvinte, cultura voastră ca popor este deja asimilată de cultura ţiganilor români şi cred că este un eveniment UNIC în istoria omenirii ca o etnie fără civilizaţie să ajungă să domine un întreg popor. Aici mă refer la faptul că vina o poartă mass-media voastră care este centrată şi preocupată să facă audienţă, exacerbând la maximum imaginea ţiganilor, astfel încât, în mod firesc, România a ajuns să fie asimilată cu locul de baştină al ţiganilor europeni. Sinuosul drum al lebedei din Austria către grătarele faraoancelor şi magraonilor a trecut invariabil prin presa română.

Iată că această goană după audienţă care implică scoaterea în prim-plan a non-valorilor, a maneliştilor, etc, a adus România la stadiul de cultură făcută sub coviltirul căruţei.

Nu trebuie să uităm că mega-producţiile de genul “Inimă de Ţigan” sau “Regina”, au avut audienţă maximă, de exemplu, în ziua alegerilor, atunci când ROMÂNII (nu rromii) au fost mult mai preocupaţi să nu rateze episodul respectiv, decât să-şi exercite dreptul la vot.

Am făcut această paralelă pentru că în cursul acestei dimineţi, am discutat telefonic cu Ambasadorul României la Berna. Domnul ambasador Ionel Nicu Sava, s-a declarat încântat de faptul că sunt preocupat de imaginea românilor în Elveţia şi sincer mi s-a părut a fi un diplomat care este plin de intenţii bune, însă este cam legat de mâini şi de picioare. Asta pentru că dânsul mi-a spus că a informat M.A.E. despre ceea ce se întâmplă în presa elveţiană la adresa românilor (s-au lipit ostentativ afişe, înfăţişând “ciorile de români” inclusiv pe străzile oraşelor elveţiene) şi domnul ambasador aşteaptă o reacţie a oficialilor români. Însă, interesante sunt cifrele avansate de domnia sa, care ne demonstrează faptul că Elveţia chiar era ultima ţară din Europa care avea dreptul să vă catalogheze drept “ciori” şi să discute despre un referendum care să interzică cetăţenilor români, dreptul la liberă circulaţie pe teritoriul ţării lor. Spun acest lucru deoarece pe piaţa muncii din Elveţia, există circa 750.000 de muncitori străini, în această ţară, posibilitatea de a munci la negru fiind redusă. Din aceşti 750.000 de muncitori străini din Elveţia, doar puţin peste 3900 sunt români, adică SUB UN PROCENT astfel încât prezenţa românilor este extrem de redusă. Însă, din aceşti 3900 de români care muncesc în Elveţia şi din cauza cărora nu mai au loc să respire elveţienii, în proporţie de 90 % sunt OAMENI DE O ÎNALTĂ PROBITATE PROFESIONALĂ ŞI MORALĂ: manageri MBA, profesori, medici, adică români care reprezintă cu cinste ţara noastră.

În acest context, este evident faptul că, cel puţin în cazul acestor atacuri xenofobe din presa elveţiană, MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE TREBUIA SĂ INTERVINĂ pentru că românii se simt efectiv abandonaţi de toată lumea, adevăraţi fii ai ploii.

Un profesor român care predă la catedra unei Universităţi din Berna, îmi spunea : “Am învăţat la Oxford, predau de peste 20 de ani, însă nu am crezut că o să apuc vreodată ziua în care, la curs, studenţii să mă întrebe dacă nu cumva şi eu am rude ţigani în familie ! Nimeni nu ne apără, nici presa română, nici autorităţile române, NIMENI astfel încât nu ne mai rămâne decât să ne punem cenuşă în cap, sau eventual, SĂ RENUNŢĂM PUR ŞI SIMPLU SĂ MAI DECLARĂM CĂ SUNTEM ROMÂNI !

Înainte de 1989, noi, românii, eram priviţi cu simpatie aici în Elveţia şi eram consideraţi oameni eminenţi, însă în numai 20 de ani, am ajuns să primim în bloc eticheta de “ţigani”. Şi cum să nu primim această etichetă dacă în presa română nimeni nu vorbeşte de românii de succes, de românii inteligenţi şi asta pentru că ziarele se vând numai dacă îl au pe prima pagină pe Guţă, Minune, etc.

Eu refuz să mă las manelizat, însă acest lucru se pare că este echivalent cu a renunţa să mă mai consider român.

ŢARA MEA SE CHEAMĂ ROMÂNIA, NU RROMÂNIA !!!

Ing. Horia Mironescu

ROMÂNIA, ŢARA MEA

CLICK PE LINKUL DE MAI JOS:

https://tomthecat.ro/romanii-nostri-crestini-de-2000-de-ani-au-petrecut-anul-nou-cu-pirande-manelisti-si-dansatoare-din-buric/

DOWNLOADAŢI AICI FILMUL “UN LUTHER AL ROMÂNIEI”

9 thoughts on “UNDE VOM AJUNGE, FRAŢI ROMÂNI? CE SE VA ALEGE DE ROMÂNIA???”

 • Sincer şi eu sunt îngrijorată, cum se poate ca pe multe posturi de TV să fie date numai manele, manelişti şi emisiuni prezentate de ei. Chiar nu mai sunt români ca să facă asta?!? Sincer, sunt indignată. Ce face presa? Dar cei din Ministerul Afacerilor Externe român?!?

 • Nu e adevărat că presa română nu a luat atitudine împotriva faptelor prezentate mai sus şi a ţiganizării românilor. Ziare precum Evenimentul zilei, Ziua, Adevărul, Cotidianul, Capital, etc, au fost constant pe baricade şi au reacţionat prompt la astfel de acuzaţii şi atacuri dure. În plus, agenţia de ştiri Mediafax a relatat mereu cu promptitudine despre toate aceste provocări. Televiziunile Antena 3 şi Realitatea au relatat de asemenea cu promptitudine despre toate aceste fenomene iar persoane oficiale ca Renate Webber, Adrian Severin şi ministrul de externe al României au reacţionat şi ei la aceste provocări. E adevărat că ceea ce s-a făcut este foarte puţin faţă de amploarea manifestărilor din UE şi străinătate, poate trebuia să se facă mult mai mult. Problema reală constă în următoarele aspecte:
  1) Ce se întreprinde concret pentru schimbarea mentalităţilor încetăţenite de 80 de ani?
  2) A cui e vina că majoritatea rromilor nu au cei 7 ani de acasă, fură şi sunt necinstiţi, determinând probleme reale atât în ţară, cât şi în Occident?
  3) A cui e vina că refuză sistematic să înveţe şi să se perfecţioneze profesional atingând standarde internaţionale de performanţă?
  4) Libera circulaţie a românilor în UE şi desfiinţarea vizelor nu obligă pe nimeni să garanteze sau să asigure locuri de muncă în Occident! A gândi aşa înseamnă a gândi în stil comunist şi totalitar! În Occident şi UE funcţionează principiile pieţei, cererii şi ofertei în domeniul pieţii muncii! A cui e vina că rromii sunt slab pregătiţi profesional şi nu pot face faţă concurenţei şi cererii de pe piaţa de muncă?
  Ţările din Occident şi din UE nu sunt case de binefacere sau caritate şi nu sunt obligate să ofere ajutoare de şomaj sau de altă natură unor cetăţeni care nu sunt ai lor! Decent ar fi ca rromii care nu se descurcă în Occident şi nu îşi pot câştiga o pâine cinstită să se întoarcă acasă în România şi să încerce aici să fie utili statului Român, să caute să se perfecţioneze profesional şi să-şi acopere golurile şi handicapurile profesionale.
  5) Lăcomia şi egoismul îi ţin in Occident şi în UE ca să facă ceea ce fac acum acolo.
  6) Nu există fum fără foc!
  7) Ceea ce fac rromii în Occident contrazice toate principiile creştine. A fura, escroca, a trăi pe spinarea altora şi fără a munci cinstit nu Îl onorează pe Dumnezeu şi nici pe Domnul Iisus Hristos şi este mai degrabă un stil de viaţă anticreştin şi antidemocratic!
  9) E vina statului Român şi a comunităţii UE că permite libera circulaţie a infractorilor şi a celor certaţi cu legea. Ar trebui prevăzute interdicţii şi legi speciale pentru astfel de persoane similare cu măsurile ce se impun bolnavilor contagioşi în situaţiile de carantină!

  Cu stimă,
  Un creştin

 • În viaţă, omul are dreptul la greşeală de aceea iertarea motivează omul de a nu mai repeta greşeala precedentă este părerea mea că acel bebeluş cu mama lui s-ar bucura de libertate fără astfel de greşeli. Chiar merită o şansă la o nouă viaţă cei doi !
  Dragi români creştini, să facem ceva pentru aceste două vieţi nevinovate în faţa tentaţiei Răului !

 • Sincer… eu vorbesc mai mereu cu prietenii când mergem pe stradă și dăm de “ei” în fața noastră, dar asta nu ar fi o problemă, dar nici măcar nu se îngrijesc, sau să vorbească ca lumea…

  La școală este și mai rău, acolo nu poți să faci ceva că tre’ să vină unul pe unde te uiți… Nu putem să ne abținem să nu-i vorbim, pentru că sunt o specie de “animale” care habar n-au cum să se integreze, chiar dacă ei se simt jigniți, cum a spus “unul” dintre ei când vorbise cu Băsescu în Spania, pentru că se gândise și el să mai colinde pe la ei pe acolo… Mai bine tăcea și “filozof” rămânea…

  În fine… sunt multe lucruri de discutat despre această problemă… Eu nu am decât 17 ani jumate… În curând o să termin și eu pe aici liceul… și vreau să plec din orașul din care sunt eu, pentru că nu se mai poate trăi aici… Noi suntem maximum 33000 de locuitori în acest oraș… și cred că peste 3000 sunt numai “Rromi”, poate chiar mai mulți… Înainte, ieșeam pe stradă și până la ora 2 noaptea erau peste 500 pe străzi… acum dacă mai văd 20 de la un capăt la altul al orașului… deși nu e prea mare…

  Așa că nu se mai poate… dar eu sau cel puțin cei care postăm aici, nu avem ce să le facem… tre’ să impunem o lege și pentru ei… pentru că altfel nu cred că rezolvăm ceva… Dar mai e o problemă: O să-și ceară și ei drepturile; deci nici așa nu e bine… Și așa sunt prea tânăr să mă gândesc la asta, dar dacă medităm puțin, vă dați seama de preocupările de la o vârstă ca asta, și nu cred că ar fi inclusă și asta… deci se pare ca se schimbă multe din cauza lor… pentru că sunt “PARAZIȚII” societății !!!

  Daca vreți, am putea să discutăm mereu despre ei… dar nu are rost… Și din cauza lor, suntem și noi băgați în aceeași oală și asta nu e bine deloc…
  Ei pleacă din țară, fac prostii în alte țări și apoi vin cu o reputație care lasă de dorit…

  Se pare că m-a luat vântu’ și am scris cam mult…
  Dar într-un fel, mai spun ce am pe suflet și mai scap de această problemă… dar tot nu pot să o rezolv definitiv…

 • Când am zis că ieșeam pe stradă și vedeam 500 de copii sau tineri pe stradă… Mă refeream la români… dar acum se pare că preferă să plece în altă parte decât să stea în oraș…

 • “cioarele” trebuiesc împuşcate până la ultima zburătoare, altfel românii vor ajunge să ceară clemenţă la ţigani în propria lor ţară !!!

 • Stau și mă uit cum lumea își varsă năduful, nu sunt țigan sau rasist… dar părerile ar trebui împărțite, mai uitați-vă și în grădina voastră, nu numai la vecini… cât despre titlul principal al comentariului… nu astea sunt răspunsurile, sau vorbă multă căci este sărăcia omului ci să ne întrebăm de ce noi tineretul suntem carne de tun, generații de sacrificiu ale altora care mai deunăzi chemau minerii sau (mai nou) acum declară că românii au ieșit din criză, fiți un pic deștepți!!!! acestora să le cerem socoteală, nu țiganilor căci nu sunt ei la putere sau nu ne dau ei să mâncăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow