ROCKERIZAREA, GOSPELIZAREA ȘI DISCOTECIZAREA UNOR BISERICI NEOPROTESTANTE

În mai 2010 am scris un articol în care am tras un puternic semnal de alarmă despre pericolul reprezentat de trupele metal rock de genul AC/DC care au început să invadeze scenele și sălile de spectacol ale României. Mii de rockeri (ca să nu spun zeci de mii) s-au supărat rău pe mine și au fost foarte afectați de articolul meu, reproșându-mi că nu am o cultură muzicală, că fac o gravă confuzie și că AC/DC nu promovează acel gen de rock (death metal, black metal) care promovează un anticreștinism violent și care are un aspect satanist. Foarte mulți rockeri care au vizitat blogul meu, au încercat să mă convingă că atât „coarnele de diavol” folosite uneori de membrii trupei AC/DC cât și textele referitoare la Iad („Highway to Hell” sau „Hell’s bells”, etc) sunt doar niște expresii nevinovate ale politicii de marketing și de promovare a imaginii trupei, fără să aibă absolut niciun fel de corelație cu satanismul…

Cele peste 36 de mii de vizualizări (accesări) ale articolului meu, miile de vizitatori unici, cele 7600 de voturi date chestionarului meu și cele peste 1200 de comentarii, mi-au demonstrat că am dat naștere la o controversă care continuă și în ziua de azi, tema sensibilă fiind existența unui curent satanist în muzica rock (mai precis, în anumite subgenuri ale muzicii rock).

Cine dorește să recitească articolul respectiv, poate să dea un click pe link-titlul color de mai jos :

ACDC – ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL DIAVOLULUI ASUPRA POPORULUI ROMÂN

Iar mai jos puteți vedea cum s-a răspuns la întrebarea pusă de mine (referitoare la pericolul pe care îl reprezintă grupul AC/DC și muzica heavy metal pentru români).
Veți avea surpriza să observați că peste 22% dintre cei care au răspuns la chestionarul meu, sunt de părere că trupele de genul AC/DC și muzica heavy metal sunt un real pericol pentru români. Bineînțeles că acest procent de 22% deranjează și nu convine deloc dar iată că există și români care văd lucrurile în acest fel.

COMENTARIILE CITITORILOR ARTICOLULUI „ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL DIAVOLULUI ASUPRA POPORULUI ROMÂN”

Dacă veți avea curiozitatea să citiți cele peste 1200 de comentarii de pe link-titlul color de mai sus (lucru foarte greu de pus în practică) veți vedea că DOAR TREI SAU PATRU OAMENI CREDINCIOȘI AU BINEVOIT SĂ FIE ALĂTURI DE MINE ȘI SĂ CONTRABALANSEZE AVALANȘA DE COMENTARII ALE ATEIȘTILOR ȘI SATANIȘTILOR!!! Acest lucru m-a întristat destul de mult și a fost o surpriză foarte neplăcută pentru mine.

În timp ce ateiștii și sataniștii au făcut front comun și M-AU ATACAT CU TOATE PUTERILE LOR, credincioșii (nu mă refer neapărat la o anumită confesiune) AU STAT NEPĂSĂTORI PE MARGINE ȘI ȘI-AU VĂZUT FRUMUȘEL DE TREABA LOR… Probabil că asta a vrut să fie încă o dovadă a „unității creștine” și a „dorinței de implicare” în slujirea și lucrarea lui Dumnezeu…

La începutul lui iulie 2010, am considerat că este necesar să prezint și LATURA POZITIVĂ A MUZICII ROCK nu numai părțile întunecate și sataniste. Ca atare, am scris articolul „ROCKUL CARE UCIDE SUFLETUL ŞI ROCKUL CARE ÎNALŢĂ SUFLETUL”, un material care i-a scandalizat pe mulți credincioși deși eu am susținut DOAR UN ANUMIT GEN DE ROCK și nu am promovat absolut deloc muzica rock necreștină! Prin articolul meu, am dorit să popularizez acel subgen al muzicii rock numit ROCK CREȘTIN deși mi-am imaginat încă dinainte de a scrie articolul, că o să-mi atrag oprobiul ultraconservatorilor din lumea creștină. Mi-am asumat acest risc pentru că eu nu am fost niciodată de acord cu GENERALIZAREA pe care o combat prin toate mijloacele de care dispun, inclusiv prin blogul meu.

CE PĂRERE AVEȚI DESPRE EXPRESIILE DE MAI JOS?!?
SUNTEȚI DE ACORD CU URMĂTOARELE IDEI???

– „Toți ungurii sunt la fel”
– „Toți evreii sunt la fel”
– „Toți moldovenii sunt la fel”
– „Toți oltenii sunt la fel”
– „Toți teleormănenii sunt la fel”
– „Toți ăștia sunt niște secte”
– „Toți cei care nu sunt ortodocși, sunt sectanți”
– „Toți cei care nu sunt catolici, sunt sectanți”
– „Toți ortodocșii sunt la fel”
– „Toți evanghelicii sunt la fel”
– „Toți baptiștii sunt la fel”
– „Toți cei care cântă muzică rock (inclusiv un rock plăcut și care nu depășește limita bunului simț) SUNT „NIȘTE SATANIȘTI”!!!
– „Toți cei care cântă ROCK CREȘTIN sunt niște rătăciți și SUNT POSEDAȚI DE DIAVOL

Eu vă mărturisesc sincer că NU AGREEZ NICIUNA DINTRE IDEILE DE MAI SUS și vă aduc aminte, respectuos, că pericolul fundamentalismului și talibanismului există și în creștinism, nu numai în islamism! Eu înțeleg îngrijorarea unor înalte fețe bisericești (preoți, pastori, prezbiteri) în legătură cu existența unui curent satanist în muzica rock dar NU SUNT DE ACORD cu anatemizarea a tot ceea ce înseamnă rock creștin (din nou observăm cum unii recurg la GENERALIZARE)

FAPTUL CĂ RESPECT ROCKUL CREȘTIN NU ÎNSEAMNĂ CĂ SUNT DE ACORD CU ROCKERIZAREA BISERICILOR ȘI CU TRANSFORMAREA LOR ÎN DISCOTECI!!!

Aici sunt două aspecte complet diferite pe care trebuie să le abordez:

POSIBILITATEA CA MESAJUL SFINTEI EVANGHELII ȘI AL ÎNTOARCERII OMULUI LA DUMNEZEU SĂ FIE TRANSMIS INCLUSIV PRIN PIESE MUZICALE CARE INTRĂ ÎN GENUL MUZICAL „ROCK CREȘTIN”

Consider că ANUMIȚI OAMENI (mă refer la rockeri, de exemplu) NU POT FI CÂȘTIGAȚI PENTRU HRISTOS ÎN ALT MOD!!! Este necesar să te apropii de ei într-un mod pe care ei pot să-l înțeleagă, să înveți să vorbești „limba” lor, să le cânți chiar și rock dacă prin asta există O ȘANSĂ ca ei să fie schimbați și aduși pe Calea lui Hristos! NU AVEM VOIE SĂ DĂM CU PICIORUL ÎN ACEASTĂ ȘANSĂ ȘI ACEȘTI OAMENI TREBUIE AJUTAȚI PRIN ORICE MIJLOACE SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU!

PERICOLUL DISCOTECIZĂRII UNOR BISERICI NEOPROTESTANTE „LIBERE” (SAU MAI BINE ZIS LIBERTINE) ȘI FENOMENUL DE DESACRALIZARE PROGRESIVĂ.

LIBERTATEA ÎN HRISTOS e una și LIBERTINAJUL UNOR BISERICI e cu totul altceva! Din nenorocire, există atât „clerici”, cât și „laici”, care nu știu să facă diferența între aceste două aspecte. Aici trebuie să spunem lucrurilor pe nume și SĂ RECUNOAȘTEM CU SINCERITATE ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU că există un pericol foarte mare de transformare a unor Biserici neoprotestante în discoteci. Nu mă refer la toate Bisericile neoprotestante, ci doar la UNELE dintre ele (știu ele care sunt și care trebuie să se simtă cu musca pe căciulă). Aici nu aș vorbi numai de rock ci și de gospel, rockerizarea și gospelizarea unor Biserici neoprotestante fiind O REALITATE TRISTĂ A ZILELOR NOASTRE!

TRANSFORMAREA UNOR BISERICI NEOPROTESTANTE ÎN ADEVĂRATE DISCOTECI nu are absolut nimic în comun cu ideea de a aduce oamenii pe Calea Sfântă a lui Dumnezeu! Nu e nevoie să transformi Biserica într-o discotecă pentru a conduce oamenii pe Calea Mântuirii. Una e să organizezi un spectacol de rock creștin pe un stadion sau pe scena unei mari săli de spectacol și ALTA E SĂ ADUCI MUZICĂ ROCK, GOSPEL SAU ALT TIP DE HĂRMĂLAIE ÎN BISERICA LUI DUMNEZEU!!! Cine nu face DISTINCȚIA dintre aceste două aspecte, ori este orb din punct de vedere duhovnicesc, ori SE FACE CĂ NU VEDE învățătura curată a Sfintei Evanghelii (adică asta înseamnă că este tot un orb duhovnicesc, adică un om firesc, condus de firea cea veche, pământească).

Domnul Iisus Hristos spune la un moment dat așa (voi parafraza):

„Ați transformat Casa Tatălui Ceresc [Biserica Domnului] ÎNTR-O PEȘTERĂ DE TÂLHARI deși Casa Tatălui Meu Ceresc este O CASĂ DE RUGĂCIUNE!!!”
(vezi textul exact în Matei 21:12-13)

Datorită fenomenelor de rockerizare, gospelizare (Doamne ferește, mâine-poimâine, vom auzi și de manelizare) am putea spune cam așa despre situația UNOR Biserici neoprotestante din zilele noastre:

„Ați transformat Casa Tatălui Ceresc [Biserica Domnului] ÎNTR-O DISCOTECĂ deși Casa Tatălui Meu Ceresc este O CASĂ DE RUGĂCIUNE!!!”

Cred că ceea ce am scris mai sus, reflectă foarte bine REALITATEA CUTREMURĂTOARE DIN UNELE BISERICI și sunt convins că unor pastori și unor credincioși din acele Biserici, nu le va conveni acest articol, dar asta e… de-aia am înființat acest blog pentru a le prezenta și altora ceea ce cred eu…

Deși am atacat de multe ori ereziile (învățăturile antibiblice) din Biserica Ortodoxă, totuși am și un cuvânt bun pentru Ortodoxie care NU PERMITE DESACRALIZAREA BISERICII ȘI TRANSFORMAREA EI ÎNTR-O DISCOTECĂ!!! Nu tot ceea ce este în Biserica Ortodoxă este rău, ba dimpotrivă, pe lângă lucrurile rele, există și lucruri bune pe care ar trebui să le învățăm și noi, creștinii evanghelici, indiferent de nuanță sau de confesiune.

Dumnezeu să apere poporul român de influențele demonice, de pericolele rockerizării, gospelizării, manelizării și desacralizării Bisericilor creștine!

10 thoughts on “ROCKERIZAREA, GOSPELIZAREA ȘI DISCOTECIZAREA UNOR BISERICI NEOPROTESTANTE”

 • Omule! Cu tot respectul, îmi poți răspunde la niște întrebări? și să mă lămurești și pe mine că poate sunt mai redus mintal… Câte războaie au provocat religiile non-creștine și câte au provocat cele creștine? Care este părerea ta legată de Cruciade? Ți-ar fi plăcut să trăiești în vremea inchiziției? (sau ești de acord cu ce s-a întâmplat în acele vremuri?)

  Aștept răspunsul tău!

  Cu stimă și respect

  • Salut, Toma! Sper să apuc și eu ziua să aud despre tine că ai trecut din tabăra ateiștilor în tabăra oamenilor cu credință în Dumnezeu! Îți răspund cu cea mai mare plăcere la întrebările tale deși îți spun sincer că sunt foarte prins și trebuia să ies pe ușă cam de o oră și nu mai reușesc… Totuși, sper să apreciezi bunăvoința mea și îți voi răspunde chiar acum.

   Eu nu cred că ești redus mintal iar întrebările tale sunt pertinente și de bun simț. Și acum o să le luăm pe rând așa cum se cuvine.

   Nu am o statistică exactă a tuturor războaielor din toate timpurile dar este foarte posibil ca cele mai multe războaie să fi fost provocate de „religia creștină”. Sper că ai observat ghilimelele pe care le-am pus și sper că nu e nicio problemă dacă voi lăsa ghilimelele acolo la locul lor. EU NU CRED CĂ CEI CARE AU DECLANȘAT RĂZBOAIELE ERAU CREȘTINI!!! Aaaa… că ziceau ei că sunt creștini… că se băteau cu pumnul în piept că luptă „pentru Cruce, pentru Hristos și pentru Dumnezeu”, că mulți dintre cei care au declanșat războaiele au fost chiar „sfinți părinți” (papi de la Roma), etc, ASTA E CU TOTUL ALTCEVA și n-are nimic în comun cu creștinismul. Păi tu crezi că a fi creștin înseamnă simplul fapt că ești botezat creștin (la pruncie sau la maturitate)?!? A fi creștin înseamnă simplul fapt că porți o haină preoțească??? A fi creștin înseamnă să fii înscris în registrul vreunei Biserici?!? A fi creștin înseamnă să mergi Duminica la Biserică, eventual de Paște și de Crăciun??? A fi creștin înseamnă să-ți faci o cruce, să te închini la o icoană, la o statuetă sau să pupi niște moaște?!? Asta vrea Dumnezeu de la noi???

   EU CRED CĂ A FI CREȘTIN ÎNSEAMNĂ CU TOTUL ALTCEVA! A FI CREȘTIN ÎNSEAMNĂ A FI UN URMAȘ AL LUI HRISTOS, UN OM CARE SE LUPTĂ SĂ SE ASEMENE ÎN CARACTER CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS!

   IMITATIO CHRISTI nu are absolut nimic în comun cu războaiele, cu cruciadele, cu crimele și cu toate celelalte ticăloșii ale pseudocreștinismului Evului Mediu sau al celui modern. Da, ai auzit bine, am spus PSEUDOCREȘTINISM pentru că eu cred cu tărie că biserica catolică a fost condusă de PSEUDOCREȘTINI adică de oameni setoși de sânge, plini de orgolii personale și dorință de mărire și slavă deșartă. Nu știu DE CE mă iei pe mine la rost pentru acele odioase cruciade deoarece eu sunt PROTESTANT (slujesc ca diacon într-o Biserică Evanghelică). Ar trebui să știi (presupun că ai o cultură generală) că cei care au suferit cel mai mult de pe urma Inchiziției AU FOST PROTESTANȚII și mai ales NEOPROTESTANȚII!!! Mulți credincioși care au îndrăznit să pășească pe calea Reformei lui Luther, AU PLĂTIT CU VIAȚA doar pentru că au avut curajul să aibă ascunsă în casă o Biblie în limba maternă, au citit-o cu drag și au primit-o în inimile lor sincere și temătoare de Dumnezeu. Așa că ar trebui să pui aceste întrebări UNUI CATOLIC nu unui creștin evanghelic, după părerea mea.

   Tot pentru edificarea ta, țin să te informez că eu am publicat chiar pe blogul meu un articol despre ORORILE INCHIZIȚIEI și mai ales despre UNUL DINTRE CEI MAI MARI CRIMINALI AI ISTORIEI – TOMAS DE TORQUEMADA. Chiar te invit cu drag să dai un click pe linkul de mai jos ca să vezi cum tratez pe blogul meu problema uneia dintre cele mai odioase organizații criminale numită INCHIZIȚIA:

   https://www.tomthecat.ro/tomas-de-torquemada-cainele-domnului/

   Eu cred că acum nu îmi vei mai pune întrebări de genul: „Ți-ar fi plăcut să trăiești în vremea inchiziției? (sau ești de acord cu ce s-a întâmplat în acele vremuri?)”

   Conform unei logici elementare, ar trebui să-ți dai seama că sunt în deplinătatea facultăților mintale și că dacă aș fi fost de acord cu asemenea atrocități inimaginabile, NU AȘ FI PUBLICAT PE BLOGUL MEU ACEL ARTICOL DESPRE TOMAS DE TORQUEMADA!!!

   Așa că te rog să nu mai încurci borcanele… Una este că trebuie să trag un semnal de alarmă cu privire la existența unui curent satanist în muzica rock și alta este să fii de acord cu crimele monstruoase ale inchiziției! Una este că nu sunt de acord cu prezența trupelor de black metal și death metal în România și alta este să aprobi ticăloșii de genul cruciadelor făcute „în Numele Domnului” (mai bine zis ÎN NUMELE DIAVOLULUI).

   Tot pentru cultura ta generală, aș vrea să știi că una dintre cărțile care m-au impresionat cel mai mult a fost „THE NAME OF THE ROSE” scrisă de Umberto Eco. Am văzut inclusiv filmul „NUMELE TRANDAFIRULUI” și m-am cutremurat la vederea atâtor crime și acte de sadism făcute în numele „creștinismului” catolic! Acțiunea se petrece într-o Mănăstire Benedictină în secolul al XIV-lea (în anul 1327). Îți recomand să citești cartea și eventual să vezi și filmul (poate că l-ai și văzut deja).

   Sper că am putut cât de cât să-ți răspund la întrebările pe care le-ai pus. Îți doresc o zi binecuvântată de Dumnezeu!

   P.S. Te rog să citești un capitol fascinant despre Bine și Rău (este vorba de lucrarea marelui apologet C.S. LEWIS, unul dintre cei mai străluciți intelectuali ai secolului XX, profesor universitar la Oxford). M-aș bucura să-mi scrii care sunt opiniile tale după ce termini de citit acel capitol (de fapt, cel mai bine ar fi să citești toată cartea, o lucrare de referință pe care este bine să nu o ratezi):

   https://www.tomthecat.ro/c-s-lewis-binele-si-raul-legea-naturii-umane/

 • Man, abordarea ta este cea care „irită” mințile oamenilor (rockeri, liberali, etc.)! Ceea ce vedem în filmulețele atașate nu este altceva decât o exprimare fizică a stării de bucurie, prin care transmit mântuirea de care beneficiază cei credincioși, judecata lui Dumnezeu, dreptatea Lui, iubirea Lui, etc.

  Psalmi, 150

  „1. Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Dumnezeu în Locaşul Lui cel sfânt, lăudaţi-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui!
  2. Lăudaţi-L pentru isprăvile Lui cele mari, lăudaţi-L, după mărimea Lui nemărginită!
  3. Lăudaţi-L cu sunet de trîmbiţă, lăudaţi-L cu alăuta şi arfa!
  4. Lăudaţi-L cu timpane şi cu dansuri, lăudaţi-L, cântând cu instrumente cu coarde şi cu cavalul!
  5. Lăudaţi-L cu chimvale sunătoare, lăudaţi-L cu chimvale zîngănitoare!
  6. Tot ce are suflare, să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!”
  Amin! Amin!

  Cum să lauzi pe Dumnezeu în prezența a 7 instrumente ( cele de mai sus ) și să rămâi imun la sunetul lor, când până și zidurile cetăților au căzut în vechime la rezonanța lor?
  Domnul Dumnezeul lui Israel vrea să Îi dansăm, să-I cântam, să-I lucrăm!

  Ei se simt bine ( mai putin cei charismatici din primul clip, care sunt niste ipocriți!), ceea ce trebuie să facem și noi, fără senzualitate, indecență și alte pofte ale firii pământești!

  Cu drag!

 • Într-adevăr, nu am știut de existența acelui articol, îmi cer scuze și apreciez faptul că mi-ai răspuns. Aici am vrut să ajung… la faptul că omenirea încă se confruntă cu acei „pseudocreștini” si tot ceea ce se întâmplă rău în lumea asta e din cauza lor.

  Concluzia mea ar fi următoarea:
  Nu e asta o problemă mai mare și mai importantă decât o amărâtă de formație rock care n-are nici în clin, nici în mânecă cu satanismul. Tu îți poți menține părerea, sunt sigur că o vei face dar sper ca într-o bună zi, să înțelegi că „nu e dracul așa de negru”.

  P.S. Nu sunt ateu, am și eu convingerile mele religioase…

 • Bună,

  Nu sunt ateu, cred într-o ființă superioară, indiferent că-i zice Allah, Dumnezeu, Budha, etc, dar ceea ce mă irită la culme este nesimțirea reprezentanților ființelor de mai sus. Mi se pare aberant că în vremuri de criză, Biserica Ortodoxă Română își permite să construiască o biserică care valorează LA ROȘU 120 milioane de euro. Dar asta este o altă chestiune.

  Zilele trecute vorbeam cu un prieten care a terminat teologia. La întrebarea: „Cine le-a dat puterea oamenilor bisericii, atunci când au ales textele care să alcătuiască Biblia?”, răspunsul lui a fost că au fost îndrumați de Sfântul Duh. Oare nu același Duh i-a indrumat pe cruciați, pe Papi, pe Inchizitori?

  Îți recomand să urmărești un film făcut de… și intitulat… În acest film, sunt puse, anumite întrebări, logice de altfel, unor reprezentanți ai diferitelor culte. În acel film apar la un moment dat 2 preoți de la Vatican, care au idei ateiste. Adică cum să le ceri oamenilor să creadă în ceva, când nici tu nu crezi în așa ceva.

  Deci ideea este următoarea: reprezentanții Bisericilor (mă refer la toate religiile), prin comportamentul și faptele lor ajută la creșterea numărului ateilor.

  • Salut, Andrei! Mai întâi aș dori să te rog să nu te superi pentru că am pus puncte de suspensie atunci când te-ai referit la acel film și la autorul lui. Pe blogul meu este imposibil să promovez apologetica ateistă și mai ales filme care sunt de fapt o bătaie de joc la adresa credinței creștine, o comedie ieftină și de prost gust prin care este ridiculizată Biblia – Sfânta Scriptură – precum și credința în Domnul nostru Iisus Hristos.

   Deși spui că nu faci parte din tabăra ateiștilor care au invadat în ultima vreme blogul meu (de când am scris articolul acela despre AC/DC și de când am făcut o asociere între ateiști și sataniști) totuși TU TE TRĂDEZI IMEDIAT și am să-ți spun de ce:

   1. Îmi „recomanzi” o mizerie de film care nu este altceva decât CEA MAI MARE JIGNIRE LA ADRESA CREDINȚEI, o adevărată bătaie de joc și UN MIȘTO făcut de UN ATEIST – SATANIST care își permite și își arogă dreptul să ridiculizeze și să calce în picioare tot ce este curat și sfânt. Dacă nu erai ateist NU RECOMANDAI O ASEMENEA MIZERIE DE FILM și nu făceai gafa monumentală ca TOCMAI MIE să-mi „recomanzi” așa ceva…

   2. Spui că tu crezi „într-o ființă superioară” și dai exemple pe Dumnezeu, Allah și Buddha… Dacă despre Dumnezeu și Allah nu am ce comenta (pentru că reprezintă UNA ȘI ACEEAȘI PERSOANĂ DIVINĂ) în ceea ce-l privește pe Buddha, țin să menționez că el nu avea ce să caute în „lista” ta de ființe superioare, din simplul motiv că Buddha nu a fost altceva decât un simplu om, care a trăit pe acest pământ o anumită vreme, după care a murit… Aaaaa… era să uit… Buddha mai are o particularitate peste care nu am cum să trec… BUDDHA NU A BIRUIT MOARTEA ȘI NU A ÎNVIAT!!! Deci e clar că trebuie scos de pe „lista” ta și ai putea să faci un update și să-L adaugi acolo pe Domnul Iisus Hristos CARE A BIRUIT MOARTEA ȘI A ÎNVIAT!!! (sunt sigur 100% că tu crezi acest adevăr fundamental, nu-i așa? mai ales că tu nu ești un ateist, parcă așa spuneai, nu? sau am înțeles eu greșit?!?)

   Credința nu are întotdeauna o logică, Andrei. Există lucruri pe care LE ACCEPTĂM deși nu sunt explicabile rațional. Dumnezeu este o ființă spirituală (nu este un moș bătrân cu barbă albă și lungă). Dumnezeu nu poate fi definit în timp și spațiu pentru că DUMNEZEU ESTE INFINIT. De aceea, logica și mintea noastră omenească NU POATE CUPRINDE Infinitul și Necuprinsul.

   Sunt perfect de acord cu tine că Biserica Ortodoxă Română FACE UN MARE PĂCAT ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU când își permite să construiască o catedrală-mastodont în timp ce enoriașii mor de foame și nu au cu ce să-și plătească facturile. Este o lipsă de înțelepciune din partea conducerii B.O.R. ca tocmai acum în aceste momente de criză economică foarte gravă să cheltuiască o sumă exorbitantă de circa 120 milioane de euro. Totuși, rugămintea mea este să nu mă tragi pe mine la răspundere pentru ACTELE NESĂBUITE ALE BISERICII ORTODOXE ROMÂNE mai ales că eu slujesc ca diacon într-o Biserică Evanghelică și nu am nicio treabă cu prostiile pe care le face Biserica Ortodoxă. Întotdeauna am condamnat practicile nebiblice și EREZIILE din Ortodoxie și ca exemplu, poți să citești mai jos un articol scris și publicat de mine împotriva închinării păgânești și idolatre la MOAȘTE:

   https://www.tomthecat.ro/moastele-superstitiile-si-evul-mediu-din-romania/

   În concluzie, ai pus punctul pe „i” atunci când ai subliniat aspectele negative legate de Biserica Ortodoxă Română și nu te pot contrazice.

   Este și normal că tu nu dai nici măcar două parale pe DUHUL SFÂNT pentru că nici nu crezi în așa ceva… Aici aș avea și eu o întrebare pentru tine: CINE ȚI-A BĂGAT ÎN CAP IDEEA CĂ DUHUL SFÂNT A FOST CEL CARE A DAT NAȘTERE LA CRUCIADE, LA COMPORTAMENTUL CRIMINAL AL UNOR PAPI ȘI LA ORORILE INCHIZIȚIEI?!? Am să răspund eu în locul tău: o primă variantă este că te-ai uitat prea mult la filmul acela batjocoritor și ridiculizator la adresa credinței creștine. O altă explicație ar fi că GLUMEȘTI! (dar o asemenea „glumă” este un păcat foarte grav care te poate costa pierderea mântuirii). Iar o altă explicație ar fi că nu cunoști Cuvântul Sfânt, nu crezi Sfânta Scriptură și NU CREZI CU ADEVĂRAT ÎN DUMNEZEU deși spui că nu ești ateist… Alte explicații nu am ca să justifice CUM DE POȚI ACUZA DUHUL SFÂNT CĂ A PRODUS ACELE TICĂLOȘII DIN PERIOADA EVULUI MEDIU?!?
   Tu știi că până și această acuzație răutăcioasă și nedreaptă pe care o lansezi ESTE O BĂTAIE DE JOC ȘI O BLASFEMIE LA ADRESA LUI DUMNEZEU?

   Aaaa… dacă vrei să fii corect și obiectiv, atunci poți să spui așa: CRUCIADELE ȘI ORORILE INCHIZIȚIEI AU FOST FĂCUTE CU DUHUL DIAVOLULUI (chiar dacă erau făcute „în Numele Domnului”). Ce treabă are Duhul Sfânt cu aceste atrocități ale catolicilor??? Eu nu văd legătura dar bineînțeles că tu o vezi în calitatea ta de „non-ateu”…

   Cei doi preoți de la Vatican TREBUIE DAȚI IMEDIAT AFARĂ DIN BISERICĂ și ar fi bine să se înscrie într-un fan club al ateiștilor! (sunt convins că există destule)

   Spui că reprezentanții Bisericilor (te referi la toate) nu fac altceva decât să ajute la creșterea numărului ateilor. Ai dreptate, dar mai sunt și câteva excepții… Una din excepții este chiar bloggerul Tom the Cat care îți scrie aceste rânduri și care dorește din toată inima să te ajute să te depărtezi de ateiști (pe care-i promovezi, recomandând filme „interesante” care ridiculizează și batjocoresc credința) Și chiar te invit (ca să vezi că vreau să te ajut ÎN MOD CONCRET să termini cu ateismul) să dai click pe linkul de mai jos și să vizionezi un material video, respectiv să citești un articol foarte interesant aici pe blogul meu. Sper să-ți placă și sper să te convingi că de data asta, un reprezentant al Bisericii TE-A AJUTAT SĂ TE DEBARASEZI DE ATEISM. Aștept opiniile tale legate de materialul respectiv. Dumnezeu să te ajute să ajungi la lumina Cuvântului Sfânt, să primești în inima ta mesajul simplu și curat al Sfintei Evanghelii! Citește articolul DEFINIȚIA RĂULUI și capitolul despre Bine și Rău și mai vorbim după aceea… 🙂

   https://www.tomthecat.ro/definitia-raului-si-explicatia-data-de-elevul-albert-einstein/

   https://www.tomthecat.ro/c-s-lewis-binele-si-raul-legea-naturii-umane/

 • Ceea ce vroiam să zic despre filmul respectiv este că autorul pune niște întrebări foarte logice, întrebări pe care și le pun ateii de ceva timp încoace, întrebări la care reprezentanții bisericilor au niște răspunsuri aberante.

  Poate că eu nu am capabilitatea să înțeleg cum o Ființă supremă poate sta pasivă la ororile ce se întâmplă în lume (războaie în care au murit milioane de oameni).

  Faptul că tu nu ești un reprezentant al B.O.R. ci un diacon într-o Biserică Evanghelică nu are importanță. Discuția asta se vrea un dialog între UN ATEU și UN REPREZENTANT AL BISERICII lui Dumnezeu.

  Am citit într-un articol scris de tine că fraza „crede și nu cerceta” a fost inventată de atei. Se poate, dar de fiecare dată când încerc să vorbesc despre Dumnezeu cu anumiți creștini (inclusiv preoți) toți îmi răspund cu „crede și nu cerceta”. Deci fraza o fi fost inventată de atei și sataniști, dar e folosită mai mult de creștini.

  Îți mulțumesc mult pentru răbdare și pentru că mi-ai răspuns la comment.

  • Îți răspund cu plăcere dar am o mare rugăminte la tine: SĂ FII SINCER CU MINE ȘI SĂ NU MĂ TROMBONEȘTI că nu-mi plac chestiile astea.

   Îți mai aduci aminte ce ai scris la începutul commentului tău din ziua de 21.07.2010, ora 13.01?!? Ia derulează un pic pagina web și uită-te ca să-ți aduci aminte… Ai scris așa : „EU NU SUNT ATEU”. Se pare că am avut dreptate atunci când ți-am spus SĂ RECUNOȘTI CĂ EȘTI ATEU pentru că în comentariul de astăzi ai spus foarte clar un lucru care pentru mine era deja clar de ieri:

   „Discuția asta se vrea un dialog între UN ATEU și UN REPREZENTANT AL BISERICII lui Dumnezeu.”

   Deci, în sfârșit, cu chiu cu vai, ai recunoscut că ești ateu. Faptul că tu crezi (la modul abstract) într-o „ființă superioară” nu înseamnă că nu ești ateu. A crede într-o chestie abstractă nu te scoate din ateism… E o iluzie să crezi că e nu e așa…

   Referitor la ce spui tu… la „pasivitatea” Providenței… Îți dau câteva exemple ca să vezi lucrurile mai clar. Dacă un individ BEA DE STINGE în fiecare zi, luni și ani de zile, face o ciroză hepatică ascitogenă (burta i se umple cu apă până aproape să-i plesnească), face o ruptură de varice esofagiene și o hemoragie digestivă superioară, după care moare în chinuri groaznice înnecându-se de viu cu sângele care-i vine din tubul digestiv și-i intră alături, prin trahee în plămâni, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ DUMNEZEU ESTE DE VINĂ?!? (DUMNEZEU E „PASIV”???)

   Alt exemplu: dacă o doamnă cultă, „inteligentă”, cu 2 facultăți, cu doctorat, etc, FUMEAZĂ 2 SAU 3 PACHETE DE ȚIGĂRI PE ZI, face un cancer bronhopulmonar și moare în chinuri îngrozitoare, sufocându-se de la zi la zi din ce în ce mai rău (ca un pește pe uscat) ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ FIINȚA SUPREMĂ A FOST „PASIVĂ” ȘI NU I-A PĂSAT DE OM?!? DUMNEZEU ESTE DE VINĂ CU CEVA ÎN TREABA ASTA???

   Alt exemplu: dacă o fată drăguță, atrăgătoare (conștientă că e frumoasă), „creștină ortodoxă”, umblă pe stradă în fiecare zi cu un decolteu enorm prin care se poate vedea „sfânta cruce”, merge la discoteci unde se cântă manele infecte și desfrânate, poartă fuste foarte scurte sau pantaloni cu talie foarte joasă, după care la lăsarea întunericului este abordată de câțiva golani (cu care tocmai dansase desfrânat cu ceva timp înainte) și SUFERĂ UN VIOL ÎN GRUP din care abia scapă cu viață (cu traume fizice și psihice enorme) ESTE DE VINĂ DUMNEZEU??? OARE A FOST DUMNEZEU „PASIV”?!?

   Alt exemplu: dacă un tânăr credincios nu ascultă de părinții lui (credincioși evanghelici) care L-AU IMPLORAT SĂ NU PLECE SUTE DE KM CU MAȘINA FĂRĂ SĂ SE ODIHNEASCĂ, (fără să doarmă măcar 6 ore pe noapte), dacă el adoarme la volan, cade cu mașina într-o prăpastie și moare strivit printre fiarele contorsionate, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ DUMNEZEU A FOST PASIV ȘI NU I-A PĂSAT DE ACEST TÂNĂR?!?

   Alt exemplu: dacă un băiat teribilist face scheme și figuri pe motocicleta lui grozavă, merge cu viteză incredibilă pe șoselele astea infecte, intră pe contrasens și moare sub roțile unui jeep, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ DUMNEZEU A FOST DE VINĂ ȘI A FOST PASIV?!?

   Un ultim exemplu (aș putea să-ți mai dau o grămadă): dacă popoarele sunt conduse de oameni CARE NU AU ABSOLUT NIMIC ÎN COMUN CU ADEVĂRATA CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU , oameni care se bat cu pumnul în piept că sunt creștini sau musulmani, apoi declanșează războaie sau atentate teroriste în urma cărora mor o groază de oameni nevinovați, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ DUMNEZEU ESTE DE VINĂ ȘI ESTE PASIV?!? Dar cine i-a pus pe oamenii ăia nevinovați să-l voteze președinte pe Bush sau pe Obama?!? EU I-AM VOTAT PE ĂIA??? Cine l-a pus președinte pe Sadam Hussein, pe colonelul Gadafi, pe Fidel Castro, pe Mao, pe Stalin, pe Hitler, pe Ceaușescu, etc, EU I-AM PUS ACOLO?!? DUMNEZEU I-A PUS ACOLO PE ACEȘTI DICTATORI ODIOȘI??? DUMNEZEU E DE VINĂ CĂ OAMENII SUNT OPORTUNIȘTI, LINGĂI, SLUGI FĂRĂ VERTICALITATE ȘI DEMNITATE??? DUMNEZEU E DE VINĂ PENTRU TOATĂ TICĂLOȘIA, NEMERNICIA, NECREDINȚA ȘI ATEISMUL OMULUI??? Tu ești ateu și tot tu ești supărat pe Dumnezeu?!? Vrei ca Dumnezeu să facă și să dreagă??? DAR TU CE-AI FĂCUT PENTRU DUMNEZEU, ANDREI??? TU CE FACI PENTRU DUMNEZEU, ANDREI?!? Spunea un mare președinte american (Kennedy): „Nu te întreba ce poate face țara pentru tine ci întreabă-te CE POȚI FACE TU PENTRU ȚARĂ!” Cam așa este și în viața de credință: tu ai pretenții de la Domnul ca și când între noi oamenii și Dumnezeu a fost încheiat un Contract și Domnul nu și-a respectat semnătura… DAR NOI OAMENII ÎL RESPECTĂM PE DUMNEZEU?!? NU CUMVA, NOI, OAMENII, NE ADUCEM AMINTE DE DUMNEZEU NUMAI ATUNCI CÂND SUNTEM DISPERAȚI PE PATUL DE MOARTE?!? (unii nici măcar atunci nu vor să audă de Dumnezeu… sper ca tu să nu faci parte vreodată din această categorie… sper să te întorci cât mai repede la Dumnezeu fără să fie nevoie să fii lovit de vreo boală) Nu vrem să auzim de Dumnezeu și de Cuvântul Sfânt, dar în schimb AVEM PRETENȚII ca Domnul să ne dea ce vrem noi și când vrem noi… Dumnezeu e la cheremul nostru, la dispoziția noastră și trebuie să facă ce vrem noi și cum zicem noi, nu-i așa, Andrei? Iar dacă Dumnezeu nu face ce-i cerem noi (după capul nostru) și ce avem noi chef, dacă nu ne satisface plăcerile și mofturile noastre ATUNCI ÎNSEAMNĂ CĂ DUMNEZEU NU EXISTĂ, așa-i, Andrei???

   Când încerci să vorbești despre Dumnezeu cu anumiți creștini (inclusiv preoți ortodocși) toți îți răspund cu “crede și nu cerceta”?!? Serios??? Păi cine te pune, frate, să vorbești cu preoții ortodocși?!? Cu care „anumiți creștini” vorbești tu?!? Cu mormonii Cu „Martorii lui Iehova”??? Tu ai întâlnit măcar o dată în viața ta un creștin evanghelic?!? Tu ai vreo idee despre ce înseamnă credința evanghelică? TU AI AUZIT VREODATĂ DE MARELE REFORMATOR MARTIN LUTHER??? Tu ai citit vreodată materialele publicate de mine pe acest blog despre Luther ? Tu știi că Luther era un om cu o minte strălucită și nu înghițea porcării de genul „crede și nu cerceta”?
   Tu știi că Reforma lui Luther și PROTESTANTISMUL au fost MOTORUL SCHIMBĂRII, CIVILIZĂRII ȘI DEMOCRATIZĂRII EUROPEI ȘI A LUMII?!? Știi că în timp ce Protestantismul a reprezentat un factor de PROGRES (economic, social, politic, cultural, etc) în acest timp, Ortodoxia și Catolicismul au continuat să fie NIȘTE FRÂNE ÎN CALEA DEZVOLTĂRII ȘI PROGRESULUI OMENIRII??? Te rog să citești pe linkul de mai jos un material excelent despre viața marelui reformator MARTIN LUTHER și după aia mai stăm de vorbă… Să vezi și tu ce înseamnă DEMNITATEA ȘI VERTICALITATEA, CURAJUL ȘI CREDINȚA ADEVĂRATĂ ÎN DUMNEZEU! Nu uita să vizionezi inclusiv materialele video postate de mine!

   https://www.tomthecat.ro/martin-luther-parintele-reformei-protestante/

   Nu mi-ai scris opiniile tale despre DEFINIȚIA RĂULUI și nu mi-ai spus NIMIC despre posibila ta dorință de a te apuca serios de citit C.S. LEWIS mai ales capitolul despre Bine și Rău. Era frumos din partea ta să fii citit măcar DEFINIȚIA RĂULUI și să-mi spui cum ți s-a părut…

   În schimb, observ că iar îmi recomanzi site-uri ateiste sau diverse materiale promovatoare de necredință, iar eu la rândul meu, cred că observi că nu public URL-ul unui link care direcționează oamenii spre necredință și ateism, tot așa cum data trecută n-am publicat numele și autorul filmului care ne recomandă „CUM PUTEM FI NIȘTE BUNI ATEI !”. Să nu cumva să-ți închipui că am să-ți aprob asemenea „recomandări” pe blogul meu!
   Aaa… dacă vreodată ai materiale video sau linkuri prin care oamenii să fie ajutați SĂ SE APROPIE DE DUMNEZEU, atunci vei deveni cel mai bun prieten al meu și îți voi aproba ABSOLUT TOTUL atunci când vei mai posta un comment pe blogul meu! Dar ateism pe blogul meu NU AI SĂ VEZI, SĂ-ȚI IEI GÂNDUL, NU EXISTĂ NICIO ȘANSĂ, dragă Andrei!

   Tot sper să nu-mi mai faci recomandări ateiste și în schimb să faci un exercițiu de voință și să vizionezi DEFINIȚIA RĂULUI (să citești inclusiv materialul scris) respectiv să te apuci de capitolul fascinant despre Bine și Rău după care să-mi spui și mie care e părerea ta. Îți doresc o seară binecuvântată!

   https://www.tomthecat.ro/definitia-raului-si-explicatia-data-de-elevul-albert-einstein/

 • „EU CRED CĂ A FI CREȘTIN ÎNSEAMNĂ CU TOTUL ALTCEVA! A FI CREȘTIN ÎNSEAMNĂ A FI UN URMAȘ AL LUI HRISTOS, UN OM CARE SE LUPTĂ SĂ SE ASEMENE ÎN CARACTER CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS!”… asta scrie cineva într-un mesaj, da, este adevărul. Degeaba mergi duminică de duminică la Biserică și te rogi la icoane, dacă nu simți în sufletul tău că ai nevoie de acea putere de a te face mai bun, de a te ierta atunci când cazi în păcat… Sigur, poți face asta să păcătuiești și cu gândul… de aceea avem nevoie să luptăm să ne asemănăm cu DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS!

 • Care-i faza cu băgarea muzicii gospel în oala cu rock-ul şi cu „discotecizarea” bisericilor? Ascultă melodiile de mai jos şi spune-mi ce nu e bun în ele?!?

  Unde scrie în Biblie ce tip de muzică ar trebui să ascultăm? Sau să cântăm?

  Am mai întâlnit pe unul la Institutul Biblic de la Bucureşti după concertul GVB care era tare supărat pe aceste „discoteci creştine” şi-i trimitea pe toţi în iad că numai el ştie cum îi bine. Da, tare mult ne place să fim nonconformişti!

  Uită-te că foarte multe din cântările care se cântă la noi în Biserici sunt compuse de Bill Gaither şi cântate de GVB cum ar fi de exemplu : „Isus, Miel Divin”, „You are my all in all”, „Ştiind că-i viu”, „Because He lives”, etc.

  Mai gândeşte-te odată dacă ai ceva cu muzica gospel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow